follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Εμπλοκή στη σύνδεση των Τελών Κυκλοφορίας με την Αξία Λιανικής
Εμπλοκή έχει δημιουργηθεί στη σύνδεση των Τελών Κυκλοφορίας με την Αξία Λιανικής καθώς ο τρόπος υπολογισμού τους έχει εξελιχθεί σε «Γόρδιο δεσμό» για το σύστημα.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού των Τελών μπορεί να βρει την Αξία Λιανικής των αυτοκινήτων όταν αγοράστηκαν ως καινούρια και να εντοπίσει τα «ακριβά» αυτοκίνητα μέσω Taxisnet.

Πηγή

Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις για τέταρτο συνεχές τρίμηνο είχε η αγορά των tablets...



Καθοδικά κινήθηκε, για τέταρτο συνεχές τρίμηνο, η παγκόσμια αγορά των tablets, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC. Οι πωλήσεις υποχώρησαν διεθνώς στην περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου κατά 12,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, φθάνοντας στα 48,7 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά των ταμπλετών επηρεάζεται αρνητικά από τον ολοένα μεγαλύτερο ανταγωνισμό από άλλες συσκευές, όπως τα “έξυπνα” κινητά (smartphones) με μεγάλη οθόνη και οι πολύ λεπτοί και ελαφροί φορητοί υπολογιστές (laptops), καθώς και από την έλλειψη νέων μοντέλων. Επιπλέον, σύμφωνα με την IDC, οι καταναλωτές τείνουν πλέον να κρατούν μια συσκευή tablet για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Οι δύο ηγέτες του κλάδου, η αμερικανική Apple και η νοτιοκορεατική Samsung, είδαν τα μερίδια αγοράς τους να μειώνονται. Η Apple, που διατήρησε την πρώτη θέση, διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 9,9 εκατ. συσκευές έναντι 12,3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο (πτώση 19,7%) και το μερίδιο αγοράς της διαμορφώθηκε στο 20,3%.

Η δεύτερη Samsung είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 17,1% και να διαμορφώνονται σε 8 εκατ. τεμάχια, ενώ το μερίδιο της μειώθηκε στο 16,5%. Στην τρίτη θέση παρέμεινε η κινεζική Lenovo με πωλήσεις 3,1 εκατ. και μερίδιο 6,3%. Η Asus ήταν τέταρτη με πωλήσεις 1,9 εκατ. και μερίδιο 4%, ενώ η κινεζική Huawei συμπλήρωσε την πεντάδα με πωλήσεις 1,8 εκατ. και μερίδιο 3,7%.

Από την άλλη, ανοδικά κινήθηκε η παγκόσμια αγορά των smartphones την ίδια περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2015, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 6,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2014 και να φτάνουν τα 355,2 εκατ. Σύμφωνα με την IDC, πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της εν λόγω αγοράς από πλευράς πωλήσεων.

Ο ανταγωνισμός παραμένει ιδιαίτερα έντονος σε αυτή την κατηγορία των συσκευών, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η κυριαρχία των Samsung και Apple στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των smartphones.

Η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση της αγοράς, με πωλήσεις 84,5 εκατ. συσκευών (αύξηση 6,1% σε σχέση με πέρυσι) και μερίδιο αγοράς 23,8%. Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε η Apple, που διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 48 εκατ. συσκευές (αύξηση 22,2%) και το μερίδιο αγοράς της διαμορφώθηκε σε 13,5% έναντι 11,8% ένα χρόνο νωρίτερα.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Huawei με 26,5 εκατ. συσκευές (αυξημένες κατά 60,9% σε σχέση με το περασμένο έτος), με το μερίδιο της να διευρύνεται στο 7,5% από 5% πέρυσι. Η Lenovo κατέλαβε την τέταρτη θέση με πωλήσεις 18,8 εκατ. συσκευών (αυξημένες κατά 11,1%) και με μερίδιο 5,3%. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η επίσης κινεζική Xiaomi, με πωλήσεις 18,3 εκατ. συσκευών και μερίδιο αγοράς 5,2%.


Πηγή

Η γραφειοκρατία κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους ακόμη και για τους δισεκατομμυριούχους...



Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι μπορεί πραγματικά να την πατήσουν εάν δεν προσέξουν κάποιες λεπτομέρειες.

Αυτό ήταν στην ουσία το μήνυμα που έστειλε ο δικαστής του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, Άντρε Μπουσάρντ, όταν δήλωνε ότι ο συνιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν παρέδωσε τα σωστά χαρτιά αναφορικά με τις αποδοχές των μελών του ΔΣ της εταιρείας.

Το λάθος αυτό αποκαλύφθηκε όταν ένας μέτοχος κατηγόρησε τον Ζούκερμπεργκ για τους υπέρογκους μισθούς των μελών του ΔΣ, τα οποία λαμβάνουν κατά μέσο όσο ετησίως το ποσό των 461.000 δολαρίων – υψηλότερο κατά 46% από τους περισσότερους ομολόγους τους στην τεχνολογική βιομηχανία.

Επειδή ο Ζούκερμπεργκ κατέχει περισσότερες από τις μισές ψήφους στη διοίκηση της εταιρείας, θεωρητικά δεν θα έπρεπε να λογοδοτεί σε κανέναν για κάτι τέτοιο. Όπως όμως αναφέρει το Bloomberg, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ: «Η υπογραφή του Ζούκερμπεργκ δεν έγινε από τον ίδιο ως μέτοχος, αλλά ως διευθυντής. Κι αυτό είναι το λάθος».

Με άλλα λόγια ο Ζούκερμπεργκ μπλέχτηκε με τη γραφειοκρατία και τα μέλη του ΔΣ κινδυνεύουν να πληρώσουν πολλές χιλιάδες δολάρια για αυτό το λάθος. Όπως σημείωσε ο δικαστής, «αν και μπορεί να επιβληθεί δια της ψήφου του έναντι των άλλων μετόχων κι επιπλέον έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ο ίδιος όποια πολιτική αφορά τους μετόχους, θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διαδικασίες που αφορούν κάθε επιχείρηση».


Πηγή
Αρχές μήνα ( 1 έως 13 ) : Ήπιος θα ξεκινήσει ο Νοέμβρης  με ηλιόλουστες ημέρες αλλά και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, κάποιες τοπικές βροχές  όχι ιδιαίτερης  έντασης θα έχουμε γύρω στις 10 με 13ης του μήνα.

Μέσα μήνα ( 14 έως 23 ) :
Μικρή πτώση της θερμοκρασία στα μέσα του μήνα και τοπικές βροχοπτώσεις όχι  ιδιαίτερης έντασης και διάρκειας , με  αρκετά ενδιάμεσα  διαστήματα βελτίωσης.  Κάπου στις 20 με 23ης του μήνα αναμένουμε αλλαγή του καιρού ερχόμενη από τα δυτικά με βροχές, αλλά και πάλι μικρής έντασης και διάρκειας, γρήγορα θα επέλθει σχετική βελτίωση.

Τέλη μήνα ( 24 έως 30 ) : Οι τελευταίες μέρες του μήνα θα μας αποχαιρετήσουν με αρκετές συννεφιές και  σποραδικές βροχοπτώσεις κυρίως ,  γρήγορα όμως  γύρω στις 27 με 28 θα βελτιωθεί σημαντικά.

Σημειώσεις: Γενικά ήπιος και χωρίς ιδιαίτερης έντασης και διάρκειας βροχές.
ΑΤΤΙΚΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
1 - 11 Αίθριος καιρός χωρίς τα βοριαδάκια να δροσίζουν .Υγρασία , ( μαλάτσα *).
Θερμοκρασίες (20-29 οC) .

12 –23  Πτώση της θερμοκρασίας (13 - 23 οC).
Βροχές , καταιγίδες
Πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βόρειοι άνεμοι θα διατηρούν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα .Τοπικές χιονοπτώσεις .

24 –26 Σχετική βελτίωση της θερμοκρασίας (16 - 25 οC) .
Υγρασία , ( μαλάτσα *) .
Νοτιάδες θα δροσίζουν αισθητά .

27 –30 Αλματώδη πτώση της θερμοκρασίας (7 - 18 οC).
Βροχερές κρύες μέρες . Πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις .
Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα ,παροδικές χιονοπτώσεις .

Τρίτη 17η Νοέμβρη Κρύα μέρα ,με παροδικές τοπικές βροχές.

"μαλάτσα" υγρασία που προέρχεται από τη θάλασσα
-

Πηγή

Κορίτσια από πάνω

Τα πρώτα θηλυκά με πέος

Ρίο ντε Ζανέιρο
Σε κάποια σπήλαια της Βραζιλίας, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί πλήρως. Έντομα που συνουσιάζονται για μέρες ολόκληρες στο σκοτάδι είναι τα πρώτα γνωστά ζώα στα οποία τα θηλυκά έχουν πέος -και όταν βρουν τον κατάλληλο σύντροφο, κυριολεκτικά δεν λένε να ξεκολλήσουν.
Στο βασίλειο των ζώων έχει ανακαλυφθεί μια πληθώρα ειδών στα οποία οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Στους ιππόκαμπους, για παράδειγμα, το θηλυκό είναι το επιθετικό φύλο στην αναζήτηση συντρόφου, ενώ το αρσενικό αναλαμβάνει την επώαση των αβγών. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν ήταν γνωστή καμία περίπτωση αναστροφής των ρόλων που φτάνει μέχρι την ανατομία των γεννητικών οργάνων. Ερευνητές από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και την Ελβετία περιγράφουν τώρα την ασυνήθιστη σεξουαλική ζωή των εντόμων Neotrogla, μήκους περίπου 3 χιλιοστών, τα οποία ζουν σε σπήλαια της Βραζιλίας και χωρίζονται σε τουλάχιστον τέσσερα είδη.
Ζεύγος Neotrogla επί τω έργω. Το θηλυκό είναι από πάνω
Στη διάρκεια της μαραθώνιας συνουσίας, που διαρκεί 40 με 70 ώρες, το θηλυκό καβαλάει το αρσενικό και εισάγει ένα εξάρτημα σαν πέος μέσα σε ένα άνοιγμα που θυμίζει κόλπο. Το πέος φουσκώνει και συγκρατείται στη θέση του με δομές σαν αγκίστρια, εμποδίζοντας το απρόθυμο αρσενικό να αποτραβηχτεί. Συγκρατείται μάλιστα τόσο γερά ώστε, όταν οι ερευνητές προσπάθησαν να χωρίσουν ένα συνουσιαζόμενο ζευγάρι, το αρσενικό κόπηκε στη μέση χωρίς να σπάσει ο δεσμός.
Θέλοντας ή μη, το αρσενικό παραδίδει τελικά στο πέος του θηλυκού μια γενναιόδωρη σταγόνα σπέρματος, η οποία όχι μόνο γονιμοποιεί την επιθετική σύντροφο αλλά της προσφέρει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αυτή η ασυνήθιστη μερίδα τροφής ίσως μάλιστα να είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο αυτά τα έντομα εξέλιξαν την παράξενη σεξουαλική ζωή τους.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι αρσενικοί πρόγονοι των Neotrogla διέθεταν κάποτε πέος και συμπεριφέρονταν όπως πολλά ακόμα είδη ασπόνδυλων, στα οποία το αρσενικό προσφέρει τροφή στο θηλυκό ως γαμήλιο δώρο, Στο φτωχό περιβάλλον της σπηλιάς, όμως, το δώρο αυτό ήταν τόσο πολύτιμο για την παραγωγή αβγών ώστε τα θηλυκά άρχισαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να το αποκτήσουν. Με τον καιρό εξέλιξαν ένα αγκαθωτό πέος, το οποίο εμποδίζει το δωρητή να αποδράσει πριν παραδώσει το θρεπτικό πακέτο. Τα αρσενικά, από την άλλη, έχουν κάθε λόγο να είναι επιλεκτικά στην ανεύρεση συντρόφου και έχουν πάψει πια να παίζουν το ρόλο του επιθετικού εραστή. Στο ιδιαίτερο περιβάλλον των σπηλαίων, δείχνει η μελέτη, η εξέλιξη ήταν λογικό να δώσει τον φαλλό στα κορίτσια. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Current Biology.
Βαγγέλης Πρατικάκης.Newsroom ΔΟΛ

Πηγή
Του Ρούντι Ρινάλντι – «Δρόμος της Αριστεράς»

Το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές διαστάσεις του

Ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του νεοδημοκράτη Κουμουτσάκου για το προσφυγικό, κατέφυγε σε κορόνες ανέξοδου ανθρωπισμού καταγγέλλοντας την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα των Ευρωπαίων ιθυνόντων όπως και την αδυναμία της Ευρώπης να υπερασπιστεί τις αξίες της, τονίζοντας μάλιστα ότι στο Αιγαίο δεν ξεβράζονται μόνο νεκρά παιδιά, αλλά ξεβράζεται ο ίδιος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Δεν βρήκε τίποτα να πει για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν σχετικά με τις ροές των προσφύγων, δεν κατήγγειλε τις στρατηγικές ούτε τους υπευθύνους, δεν έφερε στην επιφάνεια όσα υλοποιούνται τα οποία βεβαίως ο ίδιος και η κυβέρνησή του αποδέχονται.

Ο Α. Τσίπρας δηλώνει ότι αρνήθηκε πρόταση για τη δημιουργία μιας πολιτείας-στρατοπέδου συγκέντρωσης 50.000 προσφύγων, αρνείται όμως να καταλήξει στο απλό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα προορίζεται να γίνει πύλη ελεγχόμενης προσφυγικής ροής προς τις ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως χώρος εγκατάστασης-αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών. Στην Ελλάδα σχεδιάζεται και υλοποιείται μεθοδευμένα η εγκατάσταση, σε μόνιμη βάση, εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και ξεριζωμένων.

Τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός και δεν λέει κουβέντα, αλλά συναινεί και καλύπτει: Τα νέα προσφυγικά κύματα προκαλούνται από την ανατίναξη περιοχών, από τη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, από τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή, από τη σχεδιασμένη διάλυση χωρών και περιοχών, από την αποδιάρθρωση μέσω των νεοφιλελεύθερων προγραμμάτων «διάσωσης» των  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή
Του Ρούντι Ρινάλντι – «Δρόμος της Αριστεράς»

Το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές διαστάσεις του

Ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του νεοδημοκράτη Κουμουτσάκου για το προσφυγικό, κατέφυγε σε κορόνες ανέξοδου ανθρωπισμού καταγγέλλοντας την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα των Ευρωπαίων ιθυνόντων όπως και την αδυναμία της Ευρώπης να υπερασπιστεί τις αξίες της, τονίζοντας μάλιστα ότι στο Αιγαίο δεν ξεβράζονται μόνο νεκρά παιδιά, αλλά ξεβράζεται ο ίδιος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Δεν βρήκε τίποτα να πει για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν σχετικά με τις ροές των προσφύγων, δεν κατήγγειλε τις στρατηγικές ούτε τους υπευθύνους, δεν έφερε στην επιφάνεια όσα υλοποιούνται τα οποία βεβαίως ο ίδιος και η κυβέρνησή του αποδέχονται.

Ο Α. Τσίπρας δηλώνει ότι αρνήθηκε πρόταση για τη δημιουργία μιας πολιτείας-στρατοπέδου συγκέντρωσης 50.000 προσφύγων, αρνείται όμως να καταλήξει στο απλό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα προορίζεται να γίνει πύλη ελεγχόμενης προσφυγικής ροής προς τις ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως χώρος εγκατάστασης-αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών. Στην Ελλάδα σχεδιάζεται και υλοποιείται μεθοδευμένα η εγκατάσταση, σε μόνιμη βάση, εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και ξεριζωμένων.

Τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός και δεν λέει κουβέντα, αλλά συναινεί και καλύπτει: Τα νέα προσφυγικά κύματα προκαλούνται από την ανατίναξη περιοχών, από τη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, από τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή, από τη σχεδιασμένη διάλυση χωρών και περιοχών, από την αποδιάρθρωση μέσω των νεοφιλελεύθερων προγραμμάτων «διάσωσης» των  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή
frouta11

Άλλο φρούτα και άλλο φρουτοχυμοί του εμπορίου!

Μια μελέτη που διεξήχθη στην Αυστραλία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεγάλη κατανάλωση φρουτοχυμών του εμπορίου τελικά δεν κάνει και καλό στην υγεία αφού φαίνεται να συνδέεται με τον καρκίνο.  Ο κύριος «ένοχος», σύμφωνα με τα ευρήματα, ειδικά στους επεξεργασμένους βιομηχανικούς φρουτοχυμούς, είναι η μεγάλη συγκέντρωση ζάχαρης η οποία φαίνεται να μετατρέπει αυτούς του χυμούς σε παράγοντα ανάπτυξης ορισμένων καρκινικών όγκων.Επί πλέον, όπως ανακάλυψαν οι αυστραλοί ερευνητές, μετά την επεξεργασία και τη συσκευασία τους, τα φρούτα που αποτελούν την πρώτη ύλη για την παρασκευή των χυμών χάνουν πολλά από τα αντικαρκινικά συστατικά τους. Αλλοι ειδικοί ωστόσο μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, επισημαίνουν ότι η «ανατρεπτική» μελέτη είναι πολύ μικρή και τονίζουν ότι το ζήτημα χρειάζεται περισσότερη και λεπτομερέστερη διερεύνηση.

Φρούτα, χυμοί και καρκίνος των εντέρων

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Περθ στην Αυστραλία θέλησαν να διερευνήσουν τον ρόλο διαφόρων φρούτων, λαχανικών και χυμών στην πρόληψη των διαφορετικών τύπων του καρκίνου των εντέρων. Εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 2.200 ενηλίκων από τους οποίους ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο σχετικά με το καθημερινό διαιτολόγιό τους. Στη συνέχεια τους παρακολούθησαν επί δυο χρόνια προκειμένου να δουν πόσοι από αυτούς θα εμφάνιζαν κάποια μορφή καρκίνου των εντέρων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, είδαν ότι το να τρώει κανείς καθημερινά μήλα, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο ή κουνουπίδι μείωνε κατά πολύ την πιθανότητα να εμφανιστεί καρκίνος του εντέρου. Διαπίστωσαν ωστόσο ότι όσοι εθελοντές έπιναν πολλούς χυμούς φρούτων αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει η σχετική δημοσίευση στο έντυπο «Journal of the American Dietetic Association», όσοι έπιναν περισσότερα από τρία ποτήρια χυμού την ημέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του ορθού.

Αντιοξειδωτικά

Οι ερευνητές τόνισαν ότι μεγάλο μέρος των φυτικών ινών, της βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν τα φρούτα και θεωρείται ότι προστατεύουν από τους καρκίνους του εντέρου χάνονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των χυμών.Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μπάνγκορ στην Ουαλία είχε επίσης αμφισβητήσει τις «υγιεινές» ιδιότητες των χυμών εξ αιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη.Οι Βρετανοί επιστήμονες συνιστούσαν μάλιστα να προτιμάται η κατανάλωση φρέσκων ή αποξηραμένων φρούτων τονίζοντας ότι ακόμη και ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού μπορεί να περιέχει ως και πέντε κουταλιές ζάχαρη.http://ift.tt/1Cgab6k

Πηγή

Η χαζομάρα που τον δέρνει σπάει όλα τα κοντέρ....






Pode abandoná!!!!
Posted by Tá Contente Agora? on Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Πηγή
Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Ως διαπλεκόμενη υποδεικνύεται από τη συριζαίικη προπαγάνδα η αποπεμφθείσα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  Κ. Σαββαΐδου. Και επικεντρώνονται όχι τόσο στη νέα αναβολή καταβολής του αραχνιασμένου φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, όσο στην υπόθεση της εταιρίας GENNET ΑΕ, για την οποία δόθηκε εντολή επανελέγχου βεβαιωμένων προστίμων  ύψους 78 εκατ. ευρώ.

Μεγαλομέτοχοι της εν λόγω εταιρίας είναι ο Α. Τσουκαλίδης, πρώην στέλεχος της Intracom, που είχε κατηγορηθεί για το σκάνδαλο Siemens, αλλά αθωώθηκε με βούλευμα και ο Δ. Κλώνης, πρόεδρος της Intracom συμμετοχών και στενός συνεργάτης του 1 Σ. Κόκκαλη επί πολλά χρόνια.
Η Intracom -πάντοτε σύμφωνα με τη συριζαίικη προπαγάνδα- είναι από τους καλύτερους πελάτες της Price Waterhouse Coopers, που έχει διευθύνοντα σύμβουλο τον Μ. Ψάλτη, ο οποίος ήταν προϊστάμενος της Σαββαΐδου στη συγκεκριμένη εταιρία, στην οποία ήταν ανώτατο στέλεχος μέχρι που ο Σαμαράς την έκανε γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Όλα αυτά τα εξετάζουν οι επίκουροι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς I. Δραγάτσης και Α. Τριανταφύλλου, που  έχουν καλέσει και τη Σαββαΐδου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή της υπηρεσίας της. Τα αφεντικά της ΟΕΝΝΕΤ αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για αδικήματα φοροδιαφυγής, αλλά και για κομπίνες με τις οποίες φέσωναν την εταιρία και κονομούσαν οι ίδιοι.

Υπάρχει άρωμα διαπλοκής στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ασφαλώς και υπάρχει, ανεξάρτητα από το κατά πόσο θα υπάρξει κατηγορία κατά της Σαββαΐδου. Οταν παίρνεις ένα μεγαλοστέλεχος μιας ξένης εταιρίας ορκωτών λογιστών και το βάζεις επικεφαλής του κρατικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δημιουργείς εξ ορισμού μια αντίφαση. Ζητάς απ' αυτό το μεγαλοστέλεχος να στραφεί ενάντια σ' εκείνους που προηγουμένως υπηρετούσε και που θα υπηρετήσει και στο μέλλον, γιατί δε θα είναι για πάντα ΣΥΧΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή
Πηγή: Του Γιώργου Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Είναι εξευτελιστικά για τον ελληνα πρωθυπουργό τα όσα είπε γ’ αυτόν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη του στο γαλλογερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ,ARTE. Στο πλαίσιο εκπομπής για την ελληνική οικονομική κρίση και τα Μνημόνια. «Από την πρώτη μέρα [σ.σ: ο Αλέξης Τσίπρας] διαισθανόταν ότι σε πολλά σημεία θα έπρεπε να κάνει τα αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους. Αυτό του δημιουργούσε ένα μεγάλο πρόβλημα αξιοπιστίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνέχισε λέγοντας:

«Ποτέ δεν κατάλαβα τη στρατηγική της Ελλάδας. Έπειτα απ” όσα ζήσαμε πιστεύω ειλικρινά πως η Ελλάδα δεν είχε πραγματική στρατηγική. Η στρατηγική και τα σχέδια καταστρώνονταν μέρα με τη μέρα… Ο κ. Τσίπρας διαπραγματευόταν με τους συναδέλφους του στην Ευρώπη όπως είχαν τη συνήθεια να κάνουν στο εσωτερικό του κόμματός τους, που δεν είναι κόμμα! Δεν θα πω «ήταν ερασιτέχνες», αλλά δεν ήταν πολύ επαγγελματίες».

Την ίδια γνώμη έχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή

Τον μεγαλύτερο επιταχυντή στον κόσμο θα ξεκινήσει να κατασκευάζει η Κίνα από το 2020, χάρις στον οποίο μεταξύ άλλων οι επιστήμονες θα καταφέρουν να...


 κατανοήσουν καλύτερα τις ιδιότητες του μποζονίου Χιγκς, δηλαδή του σωματιδίου που προσδίδει μάζα στην ύλη.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η China Daily, η επίσημη κινεζική κρατική εφημερίδα, προσθέτοντας πως το μηχάνημα θα έχει διπλάσιες διαστάσεις από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN στη Γενεύη, όπου ανακαλύφθηκε το μποζόνιο Χιγκς.
Τα σχέδια του επιταχυντή αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2016, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο Ουάνγκ Γιφάνγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.
Η διάταξη θα παράγει εκατομμύρια μποζόνια Χιγκς, υπερπολλαπλάσια δηλαδή από τα σωματίδια που «γεννιούνται» στον LHC. Άλλωστε, θα έχει επταπλάσια ισχύ από τον LHC, ώστε να προκαλεί τη σύγκρουση δεσμών σωματιδίων σε πρωτόγνωρα υψηλές ενέργειες.
«Ο LHC φθάνει στα όρια των επιπέδων ενέργειας που μπορεί να πετύχει», σημειώνει ο επιστήμονας στην εφημερίδα. «Δεν φαίνεται δυνατόν να αυξηθεί η απόδοση της υπάρχουσας διάταξης».
Το CERN πάντως έχει σκοπό να αναβαθμίσει τον LHC, ώστε το 2025 να δεκαπλασιάσει τη «φωτεινότητά» του, δηλαδή τον ρυθμό των συγκρούσεων. «Στον LHC ήδη οι συγκρούσεις γίνονται σε πιο υψηλά από ποτέ επίπεδα ενέργειας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ρολφ Χόιερ, διευθυντής του Κέντρου.
Περισσότεροι από 230 επιστήμονες και μηχανικοί από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα στο CERN, για να συζητήσουν την αναβάθμισή του. Οι σχετικές εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί το 2025, όπως σημειώνει ο οργανισμός στο σάιτ του.
Σύμφωνα με το Κέντρο στη Γενεύη, χάρις στην αναβάθμιση ο επιταχυντής θα παράγει 15 εκατομμύρια μποζόνια Χιγκς κάθε χρόνο. Ένα τεράστιο νούμερο, αν σκεφθεί κανείς πως, μέσα στο 2011 και το 2012, παρήγαγε μόλις 1,2 εκατομμύρια σωματίδια.
Την ώρα που οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες περικόπτουν τα κονδύλια για βασική έρευνα, η οποία δηλαδή δεν έχει άμεσες πρακτικές εφαρμογές, η Κίνα δαπανά τεράστια ποσά και για βασική και για εφαρμοσμένη έρευνα. Έτσι, προσδοκά πως θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης σε μία μεγάλη γκάμα επιστημονικών πεδίων, από τη βιολογία έως και την κοσμολογία.
Η ιδέα για τον επιταχυντή πήρε «σάρκα και οστά» από το 2013, έναν χρόνο μετά την ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς. Με βάση μία παλιότερη παρουσίαση του Ουάνγκ στη Γενεύη, ο ίδιος έχει προτείνει την εγκατάστασή του στο Γκινχουανγκντάο, ένα λιμάνι στα νότια της χώρας με ιδανική γεωλογία για να κατασκευασθεί μία τόσο μεγάλη διάταξη κάτω από το έδαφος.
«Δεν θα πρόκειται για ένα κινεζικό μηχάνημα, αλλά για ένα μηχάνημα για την παγκόσμια κοινότητα, από την παγκόσμια κοινότητα», πρόσθετε, σημειώνοντας πως πολλοί φυσικοί από όλο τον πλανήτη έχουν ήδη ταξιδέψει στην Κίνα για να βοηθήσουν στην υλοποίηση του πρότζεκτ.


Πηγή
Ανακεφαλαιοποίηση και «κόκκινα» δάνεια θα ξεκλειδώσουν τη δόση

Του Τάσου Δασόπουλου

Πρόσω ολοταχώς βάζει η Κυβέρνηση για να κλείσει εκκρεμότητες και να εξασφαλίσει, όχι μόνο τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ από την πρώτη δόση των 26 δισ. ευρώ του δανείου, αλλά και των 10 δισ. ευρώ που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μετά την σημερινή επίσημη ανακοίνωση των κεφαλαιακών αναγκών των τεσσάρων μεγάλων εμπορικών τραπεζών από την ΕΚΤ, αύριο αναμένεται να συγκληθεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο οικονομικής πολιτικής, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για δύο θέματα:

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr


Πηγή
Live η συζήτηση στη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 


Πηγή

CNBC: 14 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες

Σε περίπου 14 δισ. ευρώ ανέρχονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.

Διαβάστε αναλυτικά στο enikonomia.gr.


Πηγή

Ψηφίζεται το βράδυ το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής με τους εισηγητές των κομμάτων, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών, με το οποίο επικαιροποιούνται οι σχετικές διατάξεις του νόμου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ παράλληλα εισάγονται νέες ρυθμίσεις που αποβλέπουν στην ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου ως μηχανισμού ενίσχυσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου γίνεται με τη διαδικασία του κατεπειγόντως και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ.


Πηγή


Αθήνα 30/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοίγει ο δρόμος για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις - Ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής από τον Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.
Ενημερωτική συνάντηση για τις πρόσφατες ευνοϊκές εξελίξεις σχετικά με το θέμα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου και των αποζημιώσεων για συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση είχε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών της Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νότης Μαριάς.
Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη που υπήρξε στην εθνική μας υπόθεση στις 15 Οκτωβρίου, όταν στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -μετά από αρκετές αντεγκλήσεις- έγινε τελικά δεκτή η πρόταση του Νότη Μαριά να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)  για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Το γεγονός, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο να κληθεί η Γερμανία επισήμως για πρώτη φορά να λογοδοτήσει για την παράνομη και προκλητική της άρνηση να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα που αφορούν ειδικότερα:
1.Τις Πολεμικές Επανορθώσεις.
2.Το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.
3.Τις αποζημιώσεις των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στο Δίστομο και στα εκατοντάδες μαρτυρικά χωριά και πόλεις της πατρίδας μας.
4.Τις αποζημιώσεις των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων που δολοφονήθηκαν στο Άουσβιτς, στο Νταχάου και στα υπόλοιπα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
5.Την επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών μας θησαυρών καθώς και των έργων πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι άνοιξε ο δρόμος για τη δημόσια, έγγραφη και επίσημη τοποθέτηση της Γερμανίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στα πλαίσια αυτά –συμπλήρωσε- θα ανοίξει επιτέλους ένα διεθνές forum στο οποίο θα κληθεί να τοποθετηθεί η Ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και φυσικά οι Πολιτικές  Ομάδες της Ευρωβουλής και οι Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Αναφορών.
Ο Νότης Μαριάς συζήτησε με τον Πρόεδρο της Βουλής τις δυνατότητες που αποκτά πλέον η Ελληνική διεκδίκηση, τονίζοντας ότι «πρόκειται για σημαντική νίκη, καθώς έτσι σηματοδοτείται η λήξη της εποχής της μυστικής διπλωματίας και των κατ΄ ιδίαν ανεπισήμων συναντήσεων για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».
Μιλώντας για την συνάντηση στον Νίκο Μπογιόπουλο και στον Real FM ο Νότης Μαριάς είπε ότι σύντομα η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καλέσει με επιστολές της την Κομισιόν, την Ελληνική και τη Γερμανική Κυβέρνηση για να εξετάσει επισήμως το θέμα. «Σκοπός μας είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία από την Ελληνική πλευρά και στην βάση αυτή ενημέρωσα ήδη τον πρόεδρο της Βουλής και θα επιδιώξω άμεσα συνάντηση και με τον Υπουργό Εξωτερικών» είπε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα
Αντίστοιχη τοποθέτηση για την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής έκανε ο Νότης Μαριάς μιλώντας και στην εκπομπή του Kontra Channel «Επί του Πιεστηρίου» με τον Μάκη Κουρή. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:


Πηγή
STOP   στην γυροειδή αλωπεκία, (αυτοάνοσο νόσημα που  προσβάλλει το τριχωτό της κεφαλής αλλά και το υπόλοιπο σώμα) , βάζουν Έλληνες γιατροί   με την θεραπεία  αυτόλογου πλάσματος αίματος  του ασθενούς(μεσοθεραπεία PRP).
Τα αποτελέσματα από την χρήση της θεραπείας για την γυροειδή αλωπεκία στην  κλινικήCosmetic   Derma    Medicineπαρουσίασε η διαπρεπής δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα,με την επιστημονική της ομάδα ,στο 24ο Πανευρωπαϊκό Δερματολογικό Συνέδριο, που έγινε 7-11 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη.
 «Η χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP( πλάσμα αίματος)  όχι μόνο βάζειstopστην γυροειδή αλωπεκία , αλλά βοηθά καταλυτικά στην πλήρη επανάκτηση των μαλλιών»αναφέρει  η Δρ Αμαλία Τσιατούρα και προσθέτει: «Η αυτόλογη μεσοθεραπείαPRP, ξεχωρίζει για τον μη επεμβατικό χαρακτήρα της και χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση διαφόρων μορφών τριχόπτωσης, αλλά και στην ανάπλαση του δέρματος».
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα αποτελέσματα από τη χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRPστην  κλινική Cosmetic    Derma     Medicine  είναι θεαματικά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 15χρόνου σήμερα μαθητή με γυροειδή αλωπεκία ο οποίος υποβλήθηκε σε   θεραπεία 6 συνεδριών, μία ανά 2 μήνες. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας έγινε επανάκτηση των μαλλιών στο κεφάλι  και  των φρυδιών.
«Ο μαθητής ήρθε στην κλινική μας με  σχεδόν ολική γυροειδή αλωπεκία της τάξης του 80%, αλλά και πεσμένη ψυχολογία καθώς είχαν αποτύχει όλες οι μέχρι τότε θεραπείες που είχε κάνει» τονίζει  η Δρ Τσιατούρα και συνεχίζει.
«Μετά την ολοκλήρωση των 6 συνεδριών  το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αφού υπήρξε σχεδόν πλήρης επανάκτηση των μαλλιών και των φρυδιών. Το θεαματικό αποτέλεσμα της θεραπείας συνέβαλε καθοριστικά στην ψυχολογική του ανάταση και σήμερα συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, χωρίς τα περίεργα βλέμματα και ενίοτε πειράγματα των συμμαθητών του».
 
    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ  ΑΥΤΟΛΟΓΗΣ  ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η  θεραπεία βασίζεται στο αίμα του ίδιου του ασθενή και εφαρμόζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής . Αρχικά γίνεται αιμοληψία  και στη συνέχεια επεξεργασία του αίματος για να γίνει διαχωρισμός του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος. Ακολουθεί ενεργοποίηση του πλάσματος με ιόντα ασβεστίου και το ενεργοποιημένο πλάσμα εγχέεται στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή μεσοθεραπείας.
Τα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRPείναι σημαντικά καθώς:
  • Ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων και οδηγεί σε επανεμφάνιση των τριχών
  • Αυξάνει το μέγεθος της διαμέτρου της τρίχας
  • Επιμηκύνει το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας (αναγενής φάση) με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην πέφτουν πρόωρα
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRPεφαρμόζεται και ως συντηρητική μέθοδος σε περιπτώσεις ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας καθώς και έπειτα από μεταμόσχευση μαλλιών, ώστε ναεπιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών και την επούλωση.

                       ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ    ΑΛΩΠΕΚΙΑ
Η γυροειδής αλωπεκία είναι αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει το 1-2% του πληθυσμού. Τα δύο φύλα προσβάλλονται με την ίδια συχνότητα, ενώ συνηθέστερη είναι η εμφάνιση της γυροειδούς αλωπεκίας σε παιδιά και εφήβους.
 Η αυτοάνοση αιτιολογία της γυροειδούς αλωπεκίας ενισχύεται  και από τη συνύπαρξή της με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως λεύκη, θυρεοειδίτιδα Hashimoto, νόσος του Adison, αυτοάνοση πολυενδοκρινοπάθεια. Επίσης συχνά η γυροειδής αλωπεκία συνυπάρχει με ατοπική δερματίτιδα και σύνδρομο Down.
Η  γυροειδής αλωπεκία εμφανίζεται με τις παρακάτω μορφές και σχήματα:
  • Περιγεγραμμένη ,περιορίζεται συνήθως σε μία αποψιλωτική πλάκα  στο κεφάλι σχήματος στρογγυλού ή οβάλ
  • Εντοπισμένηκατά πλάκες, με μία ή περισσότερες πλάκες στο κεφάλι ή στο σώμα
  • Οφίαση, εμφανίζεται στην ινιακή χώρα με έκταση από το ένα αυτί στο άλλο
  • Ολική , με  απώλεια των μαλλιών στο κεφάλι
  • Καθολική μεαποτρίχωση όλου του σώματος
  • Διάχυτη,  συνηθέστερη στα άτομα που ήδη πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία.
Η ολική και  η καθολική  είναι σπάνιες μορφές, καθώς αντιπροσωπεύουν το 1-2 % όλων των μορφών γυροειδούς αλωπεκίας.
Παρόλη την αυτοάνοση φύση της γυροειδούς αλωπεκίας , αρκετοί   είναι οι  παράγοντες  που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της όπως:
  • το μακροχρόνιο ή αιφνίδιο έντονο ψυχολογικό stress ή σωματικό stress,
  • ο πυρετός,
  •  η φλεγμονή,
  • τα κακοήθη νοσήματα.
Επίσης η εμφάνιση της γυροειδούς αλωπεκίας μπορεί να πυροδοτηθεί από τοπικό τραυματισμό, ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη, κύηση, ορμονικές διαταραχές, χημικές ουσίες, αλλεργικές αντιδράσεις και εποχιακές μεταβολές.
Την εργασία, που παρουσιάστηκε στο 24ο Πανευρωπαϊκό Δερματολογικό Συνέδριο,υπογράφουν οι δερματολόγοι Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Σεβαστή Αφαντενού και οι γιατροί Δήμητρα Ζαφειράτου και Γεωργία Καράμπα.

Πηγή
Η έρημος Ατακάμα βρίσκεται στη Χιλή και είναι το πιο άγονο και άνυδρο μέρος στον πλανήτη, ενώ χαρακτηριστικά έχουν καταγραφεί περίοδοι ως και 400 ετών χωρίς βροχή. Ώμως φέτος συμβαίνει κάτι σπάνιο… Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που ταλαιπώρησαν τη βόρεια Χιλή τον Μάρτιο του 2015 έδωσαν ζωή στην πιο άγρια έρημο του κόσμου και χιλιάδες τουρίστες σπεύδουν να θαυμάσουν ένα μοναδικό φαινόμενο.

Η άγονη έρημος άνθισε και έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο λιβάδι με μοβ και φούξια αποχρώσεις. Η άνθιση των λουλουδιών έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, αλλά το φετινό είναι κάτι πρωτόγνωρο σε ένταση όπως αναφέρει ο Daniel Diaz, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της περιοχής.
perierga.gr - Άνθισε το πιο άγονο μέρος στον πλανήτη!
perierga.gr - Άνθισε το πιο άγονο μέρος στον πλανήτη!
perierga.gr - Άνθισε το πιο άγονο μέρος στον πλανήτη!
perierga.gr - Άνθισε το πιο άγονο μέρος στον πλανήτη!perierga.gr

Πηγή

Ένας μεγάλος εραστής αποφασίζει να πάει να εξομολογηθεί.
– Λέγε, τέκνο μου και ο Θεός θα συγχωρήσει τις αμαρτίες σου όλες.
– Να παπά μου έκανα έρωτα με όλες τις χήρες του χωριού....


– Με όλες; ρωτάει ο παπάς. Αμαρτία τέκνο μου. Μεγάλη αμαρτία.

– Έχω πάρει και κάποιες πιτσιρίκες, ζόρικες γκομενίτσες, αλλά μόνο από πίσω, παπά μου, α… με τρέλαναν στο στοματικό. Από μπροστά παπά μου δεν τις πήρα όλες γιατί φοβόταν μη τις γκαστρώσω.

– Τι λες μωρέ αφορεσμένε. Εσένα δε σε σώζουν ούτε 1000 προσευχές.

– Α, εκεί που είχε μεγάλη φάση ήταν με τις γάτες…

– Τι; Πήγες και με γάτα;

– Μόνο μια φορά, παπά μου, πολλές…

– Και πως τα κατάφερες βρε αφορεσμένε;

– Να παπά μου. Απλά πράγματα. Το χαϊδεύεις στην αρχή κι αφού ηρεμήσει το ζώο, έχεις δίπλα την μπότα και το βάζεις με το κεφάλι και τα πόδια προς τα μέσα, δένεις τα κορδόνια και κάνεις τη δουλειά σου άνετα…

– Αγριεμένος ο παπάς φωνάζει το νεωκόρο που ήταν παραπέρα και άκουγε κρυφά …

Έλα ρε άχρηστε εδώ να μάθεις πως γ….ει ο κόσμος και μας έχουν ξεσκίσει οι γάτες τα αρχ…δια !!!!! - See more at: http://ift.tt/1jYnVOY

Πηγή
Τα ροζ ταξί της Αιγύπτου είναι μια νέα υπηρεσία που διατίθεται στο εμπόριο ως ένας ασφαλής τρόπος για τις γυναίκες να ταξιδέψουν στο Κάιρο, όπου  η σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις έχουν γίνει όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο
«Αυτό δεν είναι ένα ταξί. Είναι μια υπηρεσία λιμουζίνας, «λέει ο Reem Fawzi, ο ιδρυτής της υπηρεσίας. Το όνομα είναι απλά μάρκετινγκ, προσθέτει. Ο Fawzi υπόσχεται  »προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας»  από τους άνδρες οδηγούς ταξί. Απλώς παροτρύνει τις γυναίκες να γράψουν στο Google «ταξιτζής στην Αίγυπτο» και μια σειρά από σοβαρά ατοπήματα παρουσιάζονται, ταξιτζής που σκοτώνει, ταξιτζής κλέβει, ταξιτζής βίασε είναι μόνο λίγα από αυτά που θα εμφανιστούν λέει.
3333
Ο Fawzi ελπίζει να εξαλείψει ορισμένους από τους κινδύνους για τις γυναίκες και τις οικογένειες που ταξιδεύουν. Τα Ροζ Ταξί λειτουργούν αποκλειστικά με γυναίκες οδηγούς και επιπλέον τα οχήματα της εταιρείας έρχονται επίσης με μια εσωτερική κάμερα και ένα μικρόφωνο για να καταγράφει κάθε βόλτα αλλά και ένα ειδικό κουμπί προκειμένου να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο αν χρειαστεί.
ddd
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 99,3% των γυναικών στην Αίγυπτο πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.Τον περασμένο μήνα, υπήρξαν 447 περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο κέντρο του Καΐρου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών από την μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha.
thatslife.gr

Πηγή
Ένα μοντέλο από την Ταϊβάν που εμφανίστηκε σε διαφήμιση ινστιτούτου πλαστικής χειρουργικής και στην συνέχεια έγινε meme στο διαδίκτυο, δήλωσε πως ετοιμάζεται να κάνει μηνύσεις.
«Έχω ξεσπάσει σε κλάματα πολλές φορές και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Η μεγαλύτερη απώλεια για εμένα ήταν ότι δεν μπορούσα πλέον να είμαι μοντέλο. Απλώς επειδή είμαι μοντέλο, οι άνθρωποι μπορούν να μου επιτίθενται και εγώ δεν μπορώ να τους αντικρούσω. Θέλω να κρυφτώ», δήλωσε το μοντέλο Heidi Yeh από την Ταϊβάν.
Όλα ξεκίνησαν το 2012, μετά την δημοσίευση μιας φωτογραφίας που στόχο είχε την προώθηση ενός ινστιτούτου πλαστικής χειρουργικής. Σε αυτή παρουσιάζονταν δύο γονείς με «δυτικά χαρακτηριστικά» και τα τρία παιδιά τους που είχαν υποστεί επεξεργασία, ώστε να έχουν έντονα ασιατικά μάτια και πλακουτσωτές μύτες. Να τονίσουμε πως Yeh δεν είχε συγγενικές σχέσεις με κανένα από τα πρόσωπα της φωτογραφίας.
«Το μόνο που θα έχει να ανησυχείς είναι το πως θα το εξηγήσεις στα παιδιά σου», έγραφε η λεζάντα της διαφήμισης.
Η Yeh είχε υπογράψει συμβόλαιο, στο οποίο προβλεπόταν η χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας μόνο σε περιοδικά και εφημερίδες. Παρόλα αυτά το ινστιτούτο αισθητικής χειρουργικής την δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύντομα, η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου με την λεζάντα: «Πλαστική χειρουργική – δεν μπορείς να το κρύβεις για πάντα».
Το 2012 μιας κινεζική ταμπλόιντ εφημερίδα δημοσίευσε την φωτογραφία μαζί με μια ψεύτικη ιστορία που είχε ακουστεί πρώτη φορά το 2004. Σύμφωνα με αυτή, ένας άνδρας χώρισε την σύζυγό του όταν διαπίστωσε πως αυτή είχε κάνει πλαστικές επεμβάσεις.
Σύμφωνα με την Yeh, αυτό το περιστατικό κατέστρεψε την καριέρα της ως μοντέλο, αλλά και την προσωπική της ζωή. Όπως ανέφερε, ο πρώην σύντροφός της την χώρισε επειδή ένιωσε ντροπή. Το μοντέλο τώρα ετοιμάζεται να μηνύσει το πρακτορείο της και την κλινική για την καταστροφή της δημόσιας εικόνας της. Οι δύο εταιρείες σκέφτονται επίσης να μηνύσουν την Yeh για τους ίδιους λόγους.
 

huffingtonpost.gr 

Πηγή
Του Γιώργου Αλεξάτου

"Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το αντιρατσιστικό κίνημα, να κινητοποιηθούν ενάντια στον φράχτη της ντροπής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς καλεί ν' αγωνιστούμε ενάντια στον φράχτη! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Γιατί ως κυβέρνηση μας καλεί να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητά του!

Σας βλέπουνε, ρεεεε! Και θα γέλαγε ο κόσμος μαζί σας, αν δεν ήταν τόσο οργισμένος. Για παιδιά που πνίγονται, μιλάμε, βρε απατεώνες. Δεν σηκώνει φτηνές πλακίτσες, τύπου Τσέκερη-Κυρίτση, το ζήτημα...

Πηγή

Βλαστοκύτταρα για όλους

Έμβρυα από ανθρώπινο δέρμα, ορόσημο για την Ιατρική

Σεούλ
Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από το δέρμα δύο ενήλικων ανθρώπων, διεθνής ομάδα ερευνητών δημιούργησε έμβρυα από τα οποία απομονώθηκαν στη συνέχεια πολύτιμα βλαστοκύτταρα  -ένα επίτευγμα που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την παραγωγή ιστών και οργάνων κατά παραγγελία, ίσως όμως και τη γέννηση ανθρώπινων κλώνων.
Οι αμερικανοί και νοτιοκορεάτες ερευνητές τροποποίησαν την τεχνική της μεταφοράς πυρήνα, η οποία χρησιμοποιήθηκε το 1996 για την κλωνοποίηση του προβάτου Ντόλι και βελτιώθηκε μόλις πέρυσι στο Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον.
Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές αφαίρεσαν τον πυρήνα με το γενετικό υλικό από 77 ωάρια και τον αντικατέστησαν με τον πυρήνα κυττάρων που είχαν ληφθεί από το δέρμα δύο ανδρών, 35 και 75 ετών. Οι περισσότερες απόπειρες απέτυχαν, δύο όμως από τα ωάρια εξελίχθηκαν σε έμβρυα, από τα οποία απομονώθηκαν πολύτιμα βλαστοκύτταρα. Τα εμβρυακά βλαστοκύτταρα μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση μιας πληθώρας ασθενειών, ακόμα και για την καλλιέργεια οργάνων στο εργαστήριο.
Μέχρι σήμερα, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη είχε εφαρμοστεί μόνο σε κύτταρα εμβρύων, και όχι σε κύτταρα από ενήλικες όπως τώρα.
Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Stem Cell.
Η μέθοδος της μεταφοράς πυρήνα (ή πυρηνικής μεταφοράς) που χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία μελέτη είναι μία από τις τρεις γνωστές μεθόδους παραγωγής εμβρυακών βλαστοκυττάρων. Μια άλλη λύση είναι η χρήση εμβρύων που έχουν περισσέψει από κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης, τεχνική η οποία έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη. Η τρίτη μέθοδος, η πλέον υποσχόμενη μέχρι σήμερα, ήταν η μετατροπή απλών κυττάρων σε βλαστοκύτταρα με την εισαγωγή τριών επιπλέον γονιδίων, τεχνική που βραβεύτηκε με Νόμπελ το 2012.
Πρόσφατα, μάλιστα, αμερικανοί και ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν εμβρυακά βλαστοκύτταρα απευθείας από σωματικά κύτταρα χωρίς να απαιτούνται επιπλέον γονίδια. Μέχρι στιγμής όμως το πείραμα δεν έχει αναπαραχθεί από άλλες ομάδες και η μελέτη δέχεται επικρίσεις. Ο πρώτος επιστήμονας που ισχυρίστηκε ότι πέτυχε να δημιουργήσει έμβρυα από κύτταρα ενήλικων ανθρώπων ήταν ο νοτιοκορεάτης Χουάνγκ Γου-σουκ το 2004. Αργότερα όμως η μελέτη του αποδείχθηκε απάτη και ο ίδιος καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή.
Η τελευταία μελέτη αφορά τη λεγόμενη θεραπευτική κλωνοποίηση, δηλαδή την κλωνοποίηση με στόχο τη λήψη εμβρυακών βλαστοκυττάρων συμβατών με οποιονδήποτε συγκεκριμένο ασθενή.
Δεδομένου όμως ότι οι ερευνητές δημιούργησαν δυνητικά βιώσιμα έμβρυα, η μελέτη τους δείχνει ότι η μέθοδος της μεταφοράς πυρήνας μπορεί δυνητικά να εφαρμοστεί και για τη γέννηση κλωνοποιημένων ανθρώπων -κάτι που απαγορεύεται ρητά στις περισσότερες χώρες.
Βαγγέλης Πρατικάκης.Newsroom ΔΟΛ

Πηγή

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αυτή την εβδομάδα κάποιους χρήστες του iPhone, οι οποίοι σηκώθηκαν αργά από το κρεβάτι τους καθώς δεν...




χτύπησε ποτέ το... ξυπνητήρι!

Η αιτία προέκυψε πως ήταν η νέα δυνατότητα που προσέθεσε η Apple στο iOS 9, σύμφωνα με την οποία ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση του λογισμικού του από iOS 9 σε iOS 9.1 κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί τη συσκευή του.

Όμως, όπως φαίνεται η λειτουργία αυτή έχει και μία παράπλευρη απώλεια, την αδικαιολόγητη απενεργοποίηση του ξυπνητηριού σε iPhone, iPad και iPod Touch.

Πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν διαμαρτυρηθεί ότι το ξυπνητήρι τους δεν χτύπησε την προγραμματισμένη ώρα, επειδή επέλεξαν να γίνει η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος ενώ κοιμούνται.

Η Apple δεν έχει επισήμως δώσει εξηγήσεις για το γεγονός, αν και θα μπορούσε να αποδοθεί στην... ατυχία των θυμάτων να ορίσουν την ώρα στο ξυπνητήρι την ώρα που γινόταν η ενημέρωση.

Πηγή

Την «απόλυτη» μπαταρία, με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα έως σήμερα, ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge, ένα βήμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα στάνταρντς στον ενεργειακό τομέα....



Η νέα μπαταρία που δημιούργησαν μπορεί να επαναφορτισθεί περισσότερες από 2.000 φορές και έχει μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και αποδοτικότητα (πάνω από 90%) και μάλιστα μπορεί να ανταγωνίζεται ακόμη και τη βενζίνη.

Πώς;

Η μπαταρία θα μπορούσαμε να πούμε ότι... «αναπνέει», καθώς παράγει ενέργεια από την χημική αλληλεπίδραση των μετάλλων λιθίου με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

Όμως θα χρειασθεί ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι η μπαταρία νέας γενιάς αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Μερικά τουλάχιστον από αυτά τα εμπόδια φαίνεται πως πλέον ξεπεράστηκαν, χάρη και στη χρήση γραφένιου αντί για γραφίτη στο ηλεκτρόδιο της νέας μπαταρίας.Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την μελλοντική πρακτική αξιοποίηση των μπαταριών λιθίου-αέρα.

Μια τέτοια μπαταρία θα είναι συγκρίσιμη με τη βενζίνη από άποψη ενεργειακής αποδοτικότητας, επιτρέποντας σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να διασχίζει μεγάλες αποστάσεις (650 έως 800 χιλιομέτρων) με μια μόνο φόρτιση.

Πάντως, οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κλερ Γκρέι του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Science», ανέφεραν ότι δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη όλες οι τεχνικές δυσκολίες. Γι' αυτό, εκτίμησαν ότι μια εμπορικά αξιοποιήσιμη μπαταρία λιθίου-αέρα θα χρειασθεί τουλάχιστον μία δεκαετία για να βγει στην αγορά.

Ένα βασικό πρόβλημα που παραμένει, είναι ότι η μπαταρία λειτουργεί με καθαρό οξυγόνο, ενώ ο αέρας γύρω μας περιέχει οξυγόνο μόνο 21%, καθώς επίσης άζωτο, διοξείδιο του άνθρακα και άλλες ουσίες, που προξενούν ζημιά στο μεταλλικό ηλεκτρόδιο της μπαταρίας. Hδη πάντως το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ έχει κατοχυρώσει τη σχετική πατέντα για τη νέα τεχνολογία και σκοπεύει να την αξιοποιήσει εμπορικά μέσω της θυγατρικής του Cambridge Enterprise.

Πηγή
Πηγή: Άρης Χατζηστεφάνου – “Unfollow”

Από τα δεκάδες κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένα στην είσοδο του οποίου αναγραφόταν.· «Arbeit macht frei» (Η εργασία απελευθερώνει). Πρόκειται για το πρώην στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας και εξόντωσης του Νταχάου. Ο δήμαρχος της περιοχής είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει εγκαταστάσεις στην περίμετρο του στρατοπέδου για να φιλοξενήσει πρόσφυγες αλλά και γερμανούς άστεγους, που δεν μπορούσαν να βρουν καταφύγιο σε άλλα σημεία της πόλης. Και μπορεί η σχετική πληροφορία να προκαλεί φρίκη στις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες όμως το να βρεθούν σε γερμανικό έδαφος, έστω και υπ’ αυτές τις συνθήκες, θα είναι σύντομα όνειρο θερινής νυκτός.

Καλά κρυμμένη πίσω από τις αποφάσεις τεχνοκρατών και κομισάριων στις Βρυξέλλες, η πολιτική του Βερολίνου για τους πρόσφυγες στηρίζεται στη δημιουργία γιγαντιαίων στρατοπέδων, όσο πιο μακριά γίνεται από τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις και όσο πιο κοντά στις χώρες από τις οποίες προσπαθούν να διαφύγουν.
Για το λόγο αυτό η ΕΕ προωθεί οε πρώτη φάση προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των ήδη υπαρχόντων καταυλισμών προσφύγων σε χώρες όπως η Τουρκία και η Ιορδανία· διαιωνίζει, δηλαδή, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή
brokolo2

Το μπρόκολο πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό

 
Το μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά όπως το κουνουπίδι και το λάχανο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αλλά ο τρόπος που τα μαγειρεύουμε έχει μεγάλη σημασία στο να διατηρούν ή να χάνουν τα φυτοχημικά τους (ουσίες που διαθέτουν εκ φύσεως).
Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Ιλινόι που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (AICR), το μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά χάνουν ορισμένα συστατικά που ενδέχεται να καταπολεμούν τον καρκίνο, όταν βράζονται στην κατσαρόλα ή μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βράσιμο στον ατμό

Οι ερευνητές εξέτασαν διάφορους τρόπους μαγειρέματος του μπρόκολου, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να μη χαθούν τα θρεπτικά συστατικά του είναι το βράσιμο στον ατμό για 3-4 λεπτά. Μάλιστα, το βράσιμο στον ατμό μέχρι το μπρόκολο να αποκτήσει ένα φωτεινό πράσινο χρώμα μπορεί να αυξήσει τα αντικαρκινικά συστατικά του.
Το μπρόκολο περιέχει πολλές ενώσεις που μελετήθηκαν για το αν προλαμβάνουν ή καταπολεμούν τον καρκίνο. Ένας από τους κορυφαίους υποψηφίους είναι η ουσία σουλφοραφάνη η οποία βοηθά επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα να «καθαρίσει» τους πνεύμονες από βλαβερά βακτήρια. Η σουλφοραφάνη δεν βρίσκεται φυσικά στο μπρόκολο αλλά σχηματίζεται από  άλλες ουσίες που υπάρχουν σ’ αυτό το λαχανικό και μια από αυτές είναι το ένζυμο μυροσινάση (myrosinase). Αν η μυροσινάση καταστραφεί, το μπρόκολο δεν περιέχει σουλφοραφάνη.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το βράσιμο σε νερό και το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων έστω και για 1 λεπτό, καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος της μυροσινάσης του μπρόκολου. Αντιθέτως, το βράσιμο στον ατμό έως και 5 λεπτά διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της μυροσινάσης.

Το μαγείρεμα

«Το μαγείρεμα των τροφών μέχρι πρότινος εστιαζόταν στην βελτίωση της γεύσης, της εμφάνισης και της μικροβιολογικής ασφάλειάς τους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Ελίζαμπεθ Τζέφερι, καθηγήτρια Διατροφικής Τοξικολογίας και ομότιμη καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο. «Το σημαντικό είναι να μαγειρεύουμε τα τρόφιμα με τρόπο ώστε τα διάφορα συστατικά τους που μας προστατεύουν από τον καρκίνο, να φτάνουν αναλλοίωτα στο πεπτικό μας σύστημα και με μορφή που μπορεί να αξιοποιήσει ο οργανισμός».
Πάντως, ακόμα κι αν κάποιος επιλέξει να βράσει σε νερό ή να μαγειρέψει στον φούρνο μικροκυμάτων το μπρόκολο, μπορεί να τροφοδοτήσει τον οργανισμό του με σουλφοραφάνη, αν φάει μαζί με το μπρόκολο ωμές, πλούσιες σε μυροσινάση τροφές. Τέτοιες τροφές είναι η μουστάρδα, τα ραπανάκια, η ρόκα, το γουασάμπι (ρίζα ενός γιαπωνέζικου φυτού και διατίθεται τριμμένη, σε μορφή σκόνης ή πάστας) και όλα τα σταυρανθή λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών. Όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη έτρωγαν μπρόκολο χωρίς μυροσινάση και συγχρόνως μια δεύτερη τροφή που την περιείχε, τα επίπεδα της σουλφοραφάνης στο αίμα τους και στα ούρα τους ήταν σημαντικά υψηλότερα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη δείχνει ότι ο τρόπος μεγειρέματος των λαχανικών επηρεάζει τα αντικαρκινικά συστατικά τους. Είναι γνωστό ότι ορισμένες βιταμίνες, π.χ. η βιταμίνη C, είναι ευαίσθητες στη θερμότητα και καταστρέφονται. Το βράσιμο των λαχανικών για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες να χαθούν εισχωρώντας στο νερό και αυτό συμβαίνει για παράδειγμα με το φολικό οξύ και τη νιασίνη (βιταμίνη Β3).
Από την άλλη μεριά, το σώμα μας απορροφά μεγαλύτερη ποσότητα από το λυκοπένιο της ντομάτας όταν αυτή είναι μαγειρεμένη σε σχέση με όταν την τρώμε ωμή. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμότητα χαλαρώνει τους δεσμούς του λυκοπενίου στη ντομάτα και ο οργανισμός απορροφά μεγαλύτερες ποσότητες.http://ift.tt/1Cgab6k

Πηγή
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Το γαϊδουράγκαθο (Silybum marianum) ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών και πήρε την ονομασία του από τα αγκαθωτά φύλλα του. 
 Το γαϊδουράγκαθο, βρίσκεται παντού στον κόσμο. Είναι θα έλεγε κανείς ένα κοινό βότανο. Αγαπάει όμως ιδιαίτερα τα μεσογειακά εύκρατα κλίματα και το συναντάμε σε μορφή θάμνου. Είναι ανθοφόρα μονοετή, διετή ή πολυετή φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των μαργαρίτων (Asteraceae ή παλαιότερα Compositae). Χαρακτηρίζονται από φύλλα και βλαστούς που φέρουν αγκάθια. Λέγεται ότι αυτά τα αγκάθια είναι μια προσαρμογή που προστατεύει το φυτό από τα φυτοφάγα ζώα. Τα κεφάλια των λουλουδιών τους, ακτινικά συμμετρικά, βρίσκονται στα άκρα των βλαστών και έχουν χρώμα συνήθως μωβ, ροζ τριανταφυλλί, κίτρινο ή λευκό. Οι σπόροι τους, αγαπημένο έδεσμα για τις καρδερίνες και άλλα μικρά πουλιά, είναι πολυάριθμοι, έχουν πάππους στα περισσότερα είδη, ή τούφες με μικροσκοπικά τριχίδια που θα τους βοηθήσουν να εγκατασταθούν μακρύτερα (σπόροι με πτητικά εξαρτήματα) δημιουργώντας νέα εποίκιση με νεαρά φυτά. 

Στη βοτανοθεραπευτική χρησιμοποιούνται κυρίως οι σπόροι από τα άνθη του, που μαζεύονται προς το τέλος του καλοκαιριού όταν ξεραθούν πλήρως. Και τα άλλα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά αλλά έχουν χαμηλότερες περιεκτικότητες σε δραστικές ουσίες.

Ονομασίες με τις οποίες μπορείτε να  βρείτε το γαιδουράγκαθο: κουφάγκαθο, γαλακταγκάθι, γυμαράγκαθο, κάρδος, αγκάθι, αγιάγκαθο, αγκάβατος και Σίλυβο κατά την αρχαιότητα (ξενόγλωσσα ως Milk Thistle, Mary's thistle, Blessed milk thistle, Holy thistle, Lady's thistle, Silybe de Marie, και Chardon Marie).

Το γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιήθηκε ήδη από τα ελληνορωμαϊκά χρόνια, ιδιαίτερα για την υποστήριξη του ήπατος και την αποτοξίνωση του αίματος. Από το 1890 περίπου, τα φαρμακεία στις ΗΠΑ χορηγούσαν το εκχύλισμα για τη θεραπεία της συμφόρησης των πεπτικών οργάνων με λιπώδη διήθηση. Η γερμανική φαρμακοποιία αναγνωρίζει τους σπόρους και τα τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα του γαϊδουράγκαθου ως θεραπευτικά των πεπτικών διαταραχών και των οργανικών βλαβών από δηλητήρια και τοξίνες και ως υποστηρικτική θεραπεία σε χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις και σε κίρρωση του ήπατος. Το γαϊδουράγκαθο, είναι το εθνικό έβλημα της Σκωτίας και βρίσκεται σε πολλά σύμβολά της, ενώ το ‘’Τάγμα του Γαϊδουράγκαθου’’ είναι το αρχαιότερο και ευγενέστερο τάγμα ιπποτών της. Σύμφωνα με την παράδοση σε μία από τις εισβολές Νορβηγών στρατιωτών στη Σκωτία (στη μάχη τουLargs), ένας ξυπόλυτος στρατιώτης  από τους ανιχνευτές τους είχε την ατυχία ναπατήσει ένα γαϊδουράγκαθο (εικάζεται ότι ήταν το Circium vulgare που είναι αυτόχθονο στη Σκωτία ή το Onopordum acanthium λόγω της επιβλητικής εμφάνισής του) και από τον πόνο που του προξενήθηκε έκλεγε γοερά, και έτσι προειδοποιήθηκαν οι Σκωτσέζοι για την επικείμενη εισβολή, αποκρούοντάς τους. Επίσης το γαϊδουράγκαθο, είναι ένα αρχαίο Κελτικό σύμβολο, όπως και η αγριάδα,  που χαρακτήριζε την τότε αριστοκρατία. 

Η δραστική ουσία του γαϊδουράγκαθου είναι η σιλυμαρίνη (σιλυβίνη, σιλυδιανίνη και σιλυκριστίνη) . Αυτό το φλαβονοειδές είναι αντιοξειδωτικό. Βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και μεγάλων τμημάτων ιστών, ενεργοποιώντας την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα με την αύξηση της δραστηριότητας του γενετικού υλικού (DNA-RNA). Παράλληλα προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν σ ’αυτά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπευτική, το γαϊδουράγκαθο είναι το κύριο γιατρικό που χρησιμοποιείται στη προστασία του συκωτιού από λοιμώξεις, κατανάλωση αλκοόλ ή χημειοθεραπείες. Μπορεί να βοηθήσει στο να περιοριστούν οι βλάβες στο συκώτι αλλά και στην ανανέωση των κυττάρων του. 

Το συκώτι σας είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των τοξινών στο σώμα.

Η διατροφή ή ο τρόπος ζωής μπορεί να καθιστούν αναγκαίο το συκώτι να καθαρίσει άμεσα. Τα ενεργά συστατικά του γαϊδουράγκαθου προστατεύουν το ήπαρ και εμποδίζουν και απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες από τα ζωτικά όργανα. Η χρήση του φυτού βελτιώνει τη λειτουργία των οργάνων σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος. Το φυτό είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας που οφείλεται σε ιούς ή στη χρήση αλκοόλ. Το φυτό είναι αποτελεσματικό στην πρωτοπαθή ή μεταστατική νόσο στο συκώτι.

Χρησιμοποιείται ακόμα στη θεραπεία της ηπατίτιδας, του ίκτερου και της κύρωσης του ήπατος. Χορηγείται σε όλα τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης καθώς αυξάνει την έκκριση και την ροή της χολής από το ήπαρ και της χοληδόχου κύστης. Είναι αντίδοτο σε δηλητηριάσεις από μύκητες του γένους Amanita καθώς και από άλλες τοξίνες του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιείτε ακόμα σαν δυναμωτικό του εγκεφάλου και της μνήμης, σαν καταπραϋντικό στη καταρροή και στη πλευρίτιδα, αλλά και στη ψωρίαση. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε η αντικαρκινική, η νευροπροστατευτική αλλά και η καρδιοπροστατευτική του δράση λόγο της μείωση της χοληστερόλης που προκαλεί. 

Σύμφωνα με πολλές τυφλές, ελεγχόμενες δοκιμές και κλινικές μελέτες, το γαϊδουράγκαθο βοηθά σημαντικά στη μείωση των οργανικών βλαβών από αλκοόλ, ενώ η μακρόχρονη χρήση του φαίνεται να αυξάνει τo προσδόκιμο επιβίωσης σε ασθενείς με ηπατικές βλάβες. Επίσης μεταβάλλει ευνοϊκά τα επίπεδα των ηπατικών ένζυμων (τρανσαμινάσες) σε ασθενείς με κίρρωση, ιογενή ηπατίτιδα και λιπώδη διήθηση, βελτιώνει τα συμπτώματα της προκληθείσας τοξικής βλάβης σε όργανα (ναυτία, αδυναμία, απώλεια όρεξης, κόπωση και πόνος), ενώ βοηθά στην αποτροπή βλαβών από χημικά φάρμακα. Επιπρόσθετα, αυξάνει τη ροή των γαστρικών υγρών που ανακουφίζουν τη δυσπεψία και τους πονοκέφαλους που συνδέονται με τη συμφόρηση των οργάνων αποτοξίνωσης.

Απώλεια βάρους
Το συκώτι μας παράγει χολή την οποία το πεπτικό σύστημα μας χρησιμοποιεί για να διασπάσει το λίπος. Και αφού ο καθαρισμός του ήπατος προάγει την παραγωγή της χολής, η αποτοξίνωση του ήπατος μπορεί να σας βοηθήσει αν θέλετε να χάσετε βάρος. Το σώμα είναι συνεχώς κάτω από την επίθεση τοξινών, από τον αέρα που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνετε ή από διάφορες ασθένεια.  Όταν το σώμα σας δεν μπορεί να αφαιρέσει σωστά τις τοξίνες, δημιουργούνται διαταράξεις τις μεταβολικές λειτουργίες, όπως την πέψη και το μεταβολισμό. Για παράδειγμα, οι τοξίνες μπορεί να μειώσουν την ικανότητα του σώματός για καύση λίπους έως και κατά 20 τοις εκατό, σημειώνει η Watson. 
Ενισχύοντας την απομάκρυνση τοξινών μέσω της αποτοξίνωσης, βότανα όπως το γαϊδουράγκαθο, μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του μεταβολισμού και στην αύξηση της απώλεια λίπους.

Ελεγχος των επιπέδων γλυκόζης
Το γαϊδουράγκαθο μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης  στο αίμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Phytotherapy Research” το 2006.  Με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, το silymarin μπορεί επίσης να κρατήσει τα επίπεδα ινσουλίνης πιο σταθερά. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης μπορεί να ενθαρρύνουν την αποθήκευση λίπους στο σώμα σας. Τα φλαβονοειδή βοηθούν επίσης να μειωθούν τα επίπεδα χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, τα οποία είναι συχνά αυξημένα σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.  Τα υψηλά επίπεδα αυτών των ουσιών στο αίμα μπορεί επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Με τον καθαρισμό του ήπατος, το συκώτι αποκαθίσταται και έχει μέγιστη αποδοτικότητα Η μείωση της συσσώρευσης των τοξικών ουσιών, θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό και πιο υγιεινό. Και δεδομένου ότι η προώθηση της παραγωγής χολής βοηθά στην κατανομή του λίπους, το σώμα σας θα τονωθεί και αυτό θα σας κάνει να νιώθετε νεώτεροι.

Πως Τρώγεται
H ρίζα και τα φρέσκα νέα φύλλα του τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα αλλά πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν οι αιχμηρές άκρες τους, το οποίο είναι αρκετά χρονοβόρο. Τα φύλλα είναι αρκετά παχιά και έχουν ήπια γεύση όταν είναι νέα, αλλά γίνονται πιο πικρά το καλοκαίρι με τη ζέστη. Μαγειρεμένα έχουν γεύση σπανακιού. Τα κεφάλια του μπορούν να φαγωθούν όπως οι αγκινάρες πριν ανθίσουν, αλλά είναι πολύ πιο μικρά. Οι ξεφλουδισμένοι μίσχοι του τρώγονται ωμοί ή μαγειρεμένοι, είναι εύγευστοι και θρεπτικοί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως το σπαράγγι ή το ρεβέντι ή να προστεθούν σε σαλάτες. Τρώγονται καλύτερα την άνοιξη όταν είναι νέοι πριν σκληρύνουν. Οι ψημένοι σπόροι του είναι υποκατάστατο του καφέ. 

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ 
Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκια του τσαγιού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για 7-10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε. Το ρόφημα το πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Αποφύγετε το βότανο εάν είστε έγκυες και μην το δίνεται σε παιδιά. 
Το γαϊδουράγκαθο, δεν παρουσιάζει τοξικότητα. Σε υψηλές και μακροχρόνιες δόσεις ίσως χρειαστεί συμπληρωματικά κάποιο σκεύασμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, γιατί λόγω της χολαιρετικής δράσης του φυτού, μπορεί να ερεθιστεί ο εντερικός βλεννογόνος και να προκληθεί μικρή μάζα κοπράνων. Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα ή φυσικά σκευάσματα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας με δική σας πρωτοβουλία.
Πηγές
The Detox Strategy”; Brenda Watson, C.N.C. et al.; 2008
“Phytotherapy Research”; The Efficacy of Silybum Marianum (L.) Gaertn. (Silymarin) in the Treatment of Type II Diabetes: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled, Clinical Trial; H.F. Huseini; Dec. 2006

Πηγή