follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Η Νάντια δημιούργησε τη Ναντίν κατ΄εικόνα και ομοίωσή της...




Όταν κοιτάζεις στη φωτογραφία να στέκονται δίπλα-δίπλα η Νάντια και η Ναντίν, νομίζεις πως έχεις να κάνεις με τη μάνα και την κόρη. Όμως η πρώτη είναι άνθρωπος και η δεύτερη ρομπότ. Απλούστατα, η Νάντια δημιούργησε τη Ναντίν κατ΄εικόνα και ομοίωσή της.


Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Ναγιάνγκ (NTU) της Σιγκαπούρης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νάντια Θάλμαν της Σχολής Μηχανικών Υπολογιστών, δημιούργησαν ένα ανθρωποειδές κοινωνικό ρομπότ, τη Ναντίν, που εκτελεί χρέη ρεσεψιονίστριας στο πανεπιστήμιο. Είναι άκρως φιλική, αντιγυρίζει τις χειραψίες και τους χαιρετισμούς και έχει θαυμάσια μνήμη, καθώς όταν τη συναντά κάποιος ξανά, εκείνη θυμάται το όνομά του και τι είχε κουβεντιάσει μαζί του την πρώτη φορά.


Η Ναντίν έχει μαλακό δέρμα, ωραία καστανά μαλλιά και τη δική της συναισθηματική προσωπικότητα, δείχνοντας χαρούμενη ή λυπημένη ανάλογα με το θέμα της συζήτησης. Κοιτάζει στα μάτια τον συνομιλητή της και δείχνει να τον συμμερίζεται.



Η Ναντίν διαθέτει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης παρόμοιο με αυτό που διαθέτει η φωνητική βοηθός Siri της Apple και η Cortana της Microsoft. Μπορεί άνετα να εργασθεί ως προσωπικός βοηθός σε γραφεία και σε σπίτια, καθώς επίσης να κρατά παρέα σε ηλικιωμένους ή σε παιδάκια. Αν θέλει, μπορεί επίσης να πάρει εικονική μορφή (virtual) και να εμφανισθεί σε μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης.


Οι ερευνητές του ίδιου πανεπιστημίου παρουσίασαν κι ένα άλλο ρομπότ, τον EDGAR, που διαθέτει οθόνη αντί για πρόσωπο και ανήκει στην κατηγορία των ρομπότ τηλε-παρουσίας. Καθισμένος μπροστά σε μια διαδικτυακή κάμερα, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως (όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο) τις κινήσεις του ρομπότ.


Οι εκφράσεις του προσώπου του χρήστη εμφανίζονται στην οθόνη-πρόσωπο του ρομπότ σε πραγματικό χρόνο, ενώ το ρομπότ, που διαθέτει δύο χέρια, μιμείται τις κινήσεις των άνω άκρων του χρήστη. Ο EDGAR μπορεί, για παράδειγμα, να βγάζει λόγους σε συνέδρια, ενώ ο χρήστης βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης. Χάρη στη δική του κάμερα, το ρομπότ μπορεί να συνομιλεί με όσους συναντά.

Πηγή:protothema.gr

Πηγή

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ενημερωτικό σημείωμά του για τις «Εκπτώσεις και εργάσιμες Κυριακές για το έτος 2016».

Αναλυτικά, βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.

Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαϊου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.
Πηγή


Από την 1η Ιανουαρίου 2016 ισχύει η επιβολή τέλους 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ και η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 20 λεπτών ανά λίτρο κρασιού.


Πηγή

Την άρση των αντικινήτρων προκειμένου να αρχίσουν σταδιακά να επιστρέφουν στις τράπεζες τα χρήματα που βρίσκονται στα σπίτια και στις θυρίδες και τα οποία υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ ζητούν οι τράπεζες, για να αποκατασταθεί μέρος της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, που συνεχίζει να μειώνεται.


Πηγή
Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Το 2015 ξεκίνησε με την «πρώτη φορά Αριστερά» να συγκυβερνά με την Καμμενο- δεξιά βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που χρησίμευσε σαν μέσο εξαπάτησης και υφαρπαγής ψήφων. Κράτησε μήνες η «σκληρή διαπραγμάτευση» με την ΕΕ που περιλάμβανε ένα δημοψήφισμα - απάτη καθώς ανεξαρτήτως αποτελέσματος είχε δηλωθεί εξ αρχής από τον πρωθυπουργό ότι σε σαρανταοκτώ ώρες θα φέρει συμφωνία. Έτσι το «όχι» του λαού μετατράπηκε σε «ναι» που έφερε και τα ΑΤΜ: Capital control και . Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε εν χορδαίς και οργάνω από συγκυβέρνηση, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι.

Η «δεύτερη φορά» αριστερά ως συγυβέρνηση Αριστεροδεξιάς  εφαρμόζει πιστά την ίδια πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως εκπορεύεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αποσύροντας κάθε «σχήμα λόγου» και κάθε «παράλληλο πρόγραμμα». Πρόκειται για την πολιτική των μνημονίων που με τα αλλεπάλληλα κύματα προαπαιτουμένων μέτρων εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό εγκαθιδρύοντας στη χώρα ένα νεοαποικιακό καθεστώς εξάρτησης. Ο Ολλανδός γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάαρτεν Φερβέι ως επικεφαλής της νέας 20μελούς Task Force συγγράφει ουσιαστικά τα νομοσχέδια για όλους σχεδόν τους τομείς δράσης: από τη φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Η «κυβερνώσα Αριστερά» εφαρμόζοντας το τρίτο μνημόνιο συνεχίζει να περικόπτει μισθούς - συντάξεις, να καταργεί κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, να βολεύει τα δικά της παιδιά στον κρατικό μηχανισμό, να παράγει σκάνδαλα και διαφθορά , να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία ευτελίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς. Οι επικυρίαρχοι με τον πιο βίαιο τρόπο επέβαλλαν ζητώντας με διαδικασίες fast - track να «ψηφίσει» η ελληνική βουλή τα «προαπαιτούμενα» του ΑΤΜ επεκτείνοντας τη μνημονιακή βαρβαρότητα  που οδήγησε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του 2014 σε στα τάρταρα - σαν να είμαστε σε εμπόλεμη περίοδο - με δραματική μείωση κατά 24,1% συγκριτικά με το 2009.

Τότε, το 2009 η Ελλάδα ήταν 5 μονάδες κάτω από τον μέσο όρο των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε. ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Σήμερα αυτή η διαφορά είναι 28 μονάδες! Επιβάλλουν τη συνέχεια της μνημονιακής βαρβαρότητας στην Ελλάδα του 1,3  ανέργων, των 700. 000 παιδιών που υποσιτίζονται, των αστέγων και των πεινασμένων. Του αγεφύρωτου χάσματος διευρύνοντας  τις εισοδηματικές ανισότητες των πλουσιότερων με τους φτωχότερους Έλληνες κατά 7,5 φορές, φέρνοντας την  Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τις μεγαλύτερες ανισότητες παγκοσμίως, να κονταροχτυπιέται για την «πρωτιά» με τη Χιλή, το Μεξικό και την Τουρκία! Μάλιστα στην εξαρτημένη Ελλάδα ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης στην Ελλάδα, είναι υψηλότερος από τις άλλες χώρες της προηγμένης Ευρώπης. Ποτέ άλλοτε και σε καμιά άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης δεν σημειώθηκε τόσο βίαιη ανακατανομή πλούτου που οδηγεί σε κοινωνικό ολοκαύτωμα. Έτσι το 2015 αποδείχτηκε έτος διάψευσης ελπίδων και ψευδαισθήσεων για όσους δεν κατάλαβαν ότι το «νέο» δεν ήταν παρά η μεταμφίεση του «παλιού».

Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση του φλεγόμενου τριγώνου Ουκρανίας - Συρίας - Αφρικής, όπου οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί φουντώνουν τις εστίες του πολέμου σπέρνοντας τον θάνατο και δημιουργώντας τις στρατιές των προσφύγων.  Η συγκυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ παραχωρώντας όλες τις οικονομικές και στρατιωτικές «διευκολύνσεις» εμπλέκοντας τον λαό σε περιπέτειες και σε επικίνδυνα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Στο  «κοινό σπίτι» των λαών της Ευρώπης, την ΕΕ των μνημονίων και της λιτότητας, οι επισήμως άνεργοι ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια και έχουν αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι από 196 αυξήθηκαν στους 482. Δηλαδή για κάθε έναν νέο δισεκατομμυριούχο αντιστοιχούν πάνω από 30.000 νέοι άνεργοι...

Την ίδια ώρα περισσότεροι από  120 εκατ. Ευρωπαίοι ζουν σε συνθήκες  παρατεταμένης φτώχειας. Η Ευρώπη  όλο και περισσότερο βυθίζεται στη μαζική ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη ξενοφοβία,  τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Η Ευρώπη της  «αλληλεγγύης» μετατρέπεται σε φρούριο για τους  πρόσφυγες με ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και η Ελλάδα σε απέραντη φυλακή - αποθήκη ψυχών.

Το πολιτικό σύστημα μπορεί να αγωνιά για τον «κίνδυνο συστημικής αστάθειας», αλλά ο λαός δεν μπορεί να έχει τις ίδιες ανησυχίες, ούτε τι γράφει στην ούγια των μνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης. Οφείλει να υπερβεί τόσο την ένοχη σιωπή των διανοουμένων - μάλλον λαλίστατοι είναι - όσο και των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Η Αριστερά, όμως, δεν έχει καμιά σχέση με όσους ασελγούν και εμπορεύονται τις ιδέες της. Ο λόγος της πρέπει να είναι καθαρός και ειλικρινής απαλλαγμένος από ψέματα και ευφημισμούς, από προγράμματα «Θεσσαλονίκης» ή οποιοδήποτε «παράλληλο πρόγραμμα». Εξ ορισμού η Αριστερά δε έχει ως στόχο  τη διαχείριση και στήριξη του σημερινού καθεστώτος εκμετάλλευσης και υποτέλειας στο όνομα του ρεαλισμού αναμασώντας τα ιδεολογήματα στων συστημικών κομμάτων, αλλά η ανατροπή του.

Οι διαπρύσιοι κήρυκες του «ευρωπαϊκου μονόδρομου» αγνοούν ότι η Ιστορία δε γράφτηκε ποτέ με τη λογική των μονοδρόμων του ρεαλισμού και της υποταγής, αλλά με αγώνες δικαιώνοντας τους στίχους: «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» (Α. Κάλβος). Η ελπίδα, όπως διδάσκει η Ιστορία, βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες.  Και η καλή χρονιά από τους αγώνες φαίνεται.

Γιώργος Κ. Καββαδίας είναι φιλόλογος, μέλος της ΣΕ του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης», μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και αρθρογράφος στο «ΕΘΝΟΣ».. 

Πηγή
Γράφει ο mitsos175

Τι είναι η προπαγάνδα των τοκογλύφων; Είναι μια μικρή αλήθεια, ένα γεγονός, που διαστρεβλώνεται από μεγάλα ψέματα. Σήμερα, αφού πάρουμε βαθιά αναπνοή, ανοίξουμε τα παράθυρα να φύγει η μπόχα, θα δούμε ένα άρθρο, το οποίο φαινομενικά δεν κάνει προπαγάνδα. Φαινομενικά, στην ουσία όμως λέει τα πιο προκλητικά και αισχρά ψεύδη.

Τίτλος, "Κίνητρα για επιστροφή των καταθέσεων από τα... στρώματα" (!) Από τον τίτλο φαίνεται το ψέμα: "Λεφτά υπάρχουν" είναι στα στρώματα! Το υπόλοιπο άρθρο γράφηκε για να δικαιολογήσει δυο αθλιότητες: Την πρώτη αυτή του τίτλου και την ακόμα χειρότερη, νεοφιλελεύθερης -δηλαδή φασιστικής- έμπνευσης κι αυτή, ότι τάχα οι Τράπεζες νοιάζονται για μας και προτείνουν μέτρα να πάρουμε τα χρήματα από τα στρώματα και να τα πάμε στα ταμεία τους!

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για το τι κρύβεται πίσω από την κάθε "πρόταση", αλλά χάρη συντομίας θα μιλήσουμε μόνο για την "Κεντρική Ιδέα".

Μας λένε "Τον Νοέμβριο οι καταθέσεις μειώθηκαν περαιτέρω κατά 390 εκατ. και διαμορφώθηκαν στα 120,9 δισ. ευρώ". Γιατί; Μήπως κατασκευάστηκαν στρώματα ασφαλείας με ενσωματωμένα χρηματοκιβώτια και συναγερμό; Ασφαλώς όχι. Αυξήθηκαν όμως τα χαράτσια. Πότε είπαμε έστειλαν το ΕΝΦΙΑ; 30/10 ήταν να πληρώσουμε την πρώτη δόση του άδικου φόρου. Τυχαίο; δε νομίζω. Και να 'ταν μόνο αυτό; Αμέτρητοι άλλοι φόροι και λογαριασμοί. Κοιτάξατε λοιπόν πόσα έφυγαν από κει και πήγαν σε Εφορία και ΔΕΚΟ;

Τι είναι η κατάθεση; Χρήματα που βάζει ο άλλος, ΑΝ του περισσεύουν. Το "Αν" είναι υποθετικό. Που σημαίνει ότι ΑΝ ΔΕΝ περισσεύουν ούτε για φαί, δε θα βάλει στην Τράπεζα. Λογικό δεν είναι; Επιπλέον οι "καταθέσεις" βαπτίστηκαν αυθαίρετα ως "επενδύσεις", περιέχουν δηλαδή ΚΙΝΔΥΝΟ. Κι ο πλούσιος τα πολλά φράγκα τα 'χει, συνήθως παράνομα, στο εξωτερικό, ενώ ο φτωχός, αν γίνει κάτι, κούρεμα πχ, θα τα χάσει ΟΛΑ. Άσε που ο πλούσιος βγάζει ένα σωρό και δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης, ούτε κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.

Η άποψη ότι υπάρχουν σε στρώματα δις! δεν είναι μόνο κακοήθης και ψευδής. Σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, νέα λεηλασία κι αρπαγή από τα όρνεα των αγορών. Είναι επίσης ακόμα πιο προκλητικό φυλλάδες γνωστών για πάμπολλα και μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα πλουσίων αρπακτικών, να γράφουν τέτοιες αηδίες.

Δεν έχουμε οι περισσότεροι χρήματα ούτε στα στρώματα, ούτε στις τσέπες μας. Έχουμε όμως πάρα πολλά νεύρα με τη Διαφθορά σας και τη Νοοτροπία σας. Βουλώστε το καλύτερα, γιατί είστε μπουκωμένοι από το φαί, από το δικό μας χρήμα, τις δικές μας συντάξεις ή μισθούς, που μετατρέπεται άθελα μας σε δικά σας "δανεικά κι αγύριστα".

Θέλετε χρήμα; Να τα πάρετε από τους λογαριασμούς που έχετε στο εξωτερικό. Λείπουν στις Τράπεζες; Να τα πάρουν από τα κόμματα που δάνεισαν, έχοντας ως εγγύηση τα ποσοστά τους! Ή από τα αναδρομικά των κηφήνων της Βουλής.

Όταν μειώνεις το εισόδημα των εργαζομένων προφανώς θα μειωθεί και ο τζίρος καταστημάτων και οι καταθέσεις. Ο πλούσιος, όσα και να πάρει, πάντα θα τα βγάζει "έξω" για να μην τον φορολογήσουν. Είναι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς και η πηγή της Χρεοκοπίας. Ένα παράσιτο, μια αρρώστια, και τίποτα άλλο.

Δεν μετανιώνουν, οι σύμμαχοι των ναζί τοκογλύφων, δε βάζουν μυαλό, ετοιμάζονται για νέα επίθεση. Το ερώτημα είναι τι περιμένουμε εμείς...

Καλές γιορτές σε όλους τους φτωχούς. Δεν έχουμε ούτε για θέρμανση ακόμα μια χρονιά, αλλά έχουμε ζεστή καρδιά. Βέβαια η φωτιά ζεσταίνει καλύτερα. Κούτσουρα πάντως έχουμε. . 

Πηγή
Έχετε ακούσει την φράση «στη μέση του πουθενά»; Για τους ανθρώπους που μένουν στα παρακάτω μέρη που θα δείτε, δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η απόλυτη αλήθεια.
Δεν είναι από εκείνες τις πόλεις που απλώς τυχαίνει να περνάς, αλλά σίγουρα αξίζει να τις επισκεφτείς γιατί είναι απόκοσμα όμορφες και μοναδικές. Το Mental Floss τις συγκέντρωσε σε μία λίστα και ιδού:
1.Εδιμβούργο των 7 Θαλασσών, Τριστάν ντα Κούνιαedinburgh of the seven seasBRIAN.GRATWICKE/FLICKR
2.Γουίτιερ, ΑλάσκαwhittierSURAARK VIA GETTY IMAGES
3.Villa Las Estrellas, Ανταρκτικήvilla las estrellas
 VANDERLEI ALMEIDA VIA GETTY IMAGES

4.Λα Ρινκονάδα, Περούla rinconadaJAN SOCHOR/CON VIA GETTY 
5.Supai Village, Αριζόναsupai villageYVETTE CARDOZO VIA GETTY 
6.Κούμπερ Πέντι, Αυστραλίαcoober pedyMARK KOLBE VIA GETTY 
7.Λονγκιάρμπιεν, ΝορβηγίαlongyearbyenCHRISTIAN ASLUND VIA GETTY 
8.Πάλμερστον, Νήσοι Κουκpalmerston cookWOLFGANG KAEHLER VIA GETTY IMAGES
9.Όαση Σίβα, Αίγυπτος
siwa oasis
RAIMUND LINKE VIA GETTY 

 huffingtonpost.gr

Πηγή

Το 2015 που φεύγει, ήταν ένα σημαντικό έτος από πλευράς διαστημικών επιτευγμάτων. Το 2016 αναμένεται...


 ότι επίσης θα εξάψει το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας για τα διαστημικά ταξίδια και την μελέτη του ουρανού.
Ακολουθεί μια σύντομη αξιολόγηση για την κορυφαία δεκάδα (Top 10), που βασίζεται στο εξειδικευμένο Space.com:

· Στην πρώτη θέση, το πρώτο ταξίδι του σκάφους ‘New Horizons' (Νέοι Ορίζοντες) στον μακρινό Πλούτωνα: Επέτρεψε στην ανθρωπότητα να δει τις πρώτες εικόνες από τον μυστηριώδη νάνο πλανήτη που ανακαλύφθηκε το 1930 και ο οποίος, μεταξύ άλλων, όπως αποκαλύπτεται, διαθέτει τεράστια βουνά πάγου και παγετώνες αζώτου. Με το ταξίδι στον Πλούτωνα τον Ιούλιο, η NASA ολοκλήρωσε πλέον τον κύκλο επισκέψεων στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Το New Horizons θα συνεχίσει και το 2016 να στέλνει ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Πλούτωνα, ενώ ήδη βρίσκεται καθ' οδόν για το ακόμη πιο μακρινό σώμα "2014 MU69" στη ζώνη Κάιπερ.

· Η ιστορική πρώτη όρθια προσεδάφιση πυραύλου στη Γη μετά από ταξίδι στο διάστημα: Προ ημερών η ιδιωτική διαστημική εταιρεία Space Χ του επιχειρηματία Έλον Μασκ εκτόξευσε τον πύραυλο «Falcon 9» (Γεράκι), ο οποίος, αφού έθεσε σε τροχιά 11 δορυφόρους, κατάφερε να επανέλθει...σαν κύριος, σε όρθια θέση στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπως ακριβώς είχε εκτοξευθεί. Είχε προηγηθεί τον Νοέμβριο η ομαλή επιστροφή στη Γη του πυραύλου "New Shepard" της ιδιωτικής εταιρείας Blue Origin του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Οι πύραυλοι δεν θα είναι πια μιας χρήσης στο μέλλον και αυτό θα φανεί καλύτερα το 2016.

· Η πρώτη αποστολή στη Δήμητρα (Ceres): Τον Μάρτιο το σκάφος "Dawn" (Αυγή) της NASA τέθηκε σε τροχιά γύρω από το μεγαλύτερο σώμα στην εκτεταμένη ζώνη αστεροειδών μεταξύ 'Αρη και Δία, αφού προηγουμένως, το 2011, είχε τεθεί σε τροχιά γύρω από τον δεύτερο μεγαλύτερο αστεροειδή, την Εστία (Vesta). Μεταξύ άλλων, αποκαλύφθηκε ότι η διαμέτρου 950 χλμ Δήμητρα διαθέτει ένα πυραμιδοειδές βουνό ύψους πέντε χιλιομέτρων και αινιγματικές λάμψεις στην επιφάνειά της. Το σκάφος μόλις κατέβηκε στην τελική και χαμηλότερη τροχιά του σε ύψος 385 χλμ και το 2016 θα στείλει περισσότερα στοιχεία.

· Το πείραμα ετήσιας παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Τον Μάρτιο ο αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι και ο ρώσος κοσμοναύτης Μιχαήλ Κορνιένκο ξεκίνησαν την πρώτη ετήσιας διάρκειας (αντί για τη συνήθη εξάμηνη) αποστολή παραμονής τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στο πλαίσιο πειραματισμού εν όψει των επανδρωμένων αποστολών στον 'Αρη.

· Τον Δεκέμβριο, το ιαπωνικό σκάφος «Ακατσούκι» κατάφερε με τη δεύτερη προσπάθεια -μετά την αρχική αποτυχία του το 2010- να τεθεί σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη, για να την μελετήσει, πράγμα που υπόσχεται σχετικές ειδήσεις εντός του 2016.

· Η νεκρανάσταση του «Falcon 9» της Space X: Μετά από έξι πετυχημένες ρομποτικές αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στο έβδομο ταξίδι του, τον Ιούνιο, ο πύραυλος εξερράγη καταστρέφοντας και τη μη επανδρωμένη κάψουλα Dragon. Όμως, μετά από βελτιώσεις, το «Γεράκι» όχι μόνο ξαναπέταξε, αλλά -όπως είδαμε- επέστρεψε όρθιο στη Γη.

· 'Αλλη μια ιδιωτική διαστημική εταιρεία, η Orbital ΑΤΚ, κατόρθωσε τον Δεκέμβριο να στείλει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το δικό της σκάφος "Cygnus" (Κύκνος).

· Μετά την ιστορική άφιξη στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο το 2014, η «Ροζέτα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) συνέχισε να παρακολουθεί κατά πόδας τον κομήτη το 2015 και το 2016 θα ολοκληρώσει την αποστολή της αυτοκαταστρεφόμενη πάνω του.

· Οι πρώτοι αστροναύτες-ταξιτζήδες: Η NASA επέλεξε φέτος τα πρώτα πληρώματα που θα στελεχώσουν τα ιδιωτικά εμπορικά διαστημικά σκάφη-ταξί, που θα κατασκευάσουν η Space Χ και η Boeing και τα οποία από το 2017 θα κάνουν το δρομολόγιο Γη-Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, οπότε θα παύσει και η εξάρτηση των ΗΠΑ από τους ρωσικούς «Σογιούζ».

· Τρίτα γενέθλια για το "Curiosity" στον 'Αρη: To ρόβερ συμπλήρωσε φέτος τον Αύγουστο τρία χρόνια αναζητήσεων στον «κόκκινο πλανήτη» και το 2016 αναμένεται να στείλει νέα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Το νέο έτος, καθώς οι τροχιές 'Αρη και Γης πλησιάζουν ευνοώντας τα διαστημικά ταξίδια, η ευρωπαϊκή ESA και η ρωσική Roscosmos θα εκτοξεύσουν την αποστολή ExoMars τον Μάρτιο. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο, η αποστολή Juno της NASA θα φθάσει στον Δία, ενώ αργότερα θα εκτοξευθεί η επίσης αμερικανική αποστολή OSIRIS-Rex για να φέρει δείγματα από τον αστεροειδή Μπενού.


Πηγή
Δέκα τεχνολογίες που αναδύθηκαν το 2015 και αναμένεται να ωριμάσουν κι άλλο το 2016, κάνοντας πλέον πιο αισθητή την παρουσία τους, ξεχώρισε το διεθνούς κύρους περιοδικό "Technology Review" (Επιθεώρηση Τεχνολογίας) του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.
Πρόκειται για τεχνολογίες που έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας και την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.
Αυτές είναι οι εξής:
  1. Η συγχώνευση εικονικής και πραγματικής πραγματικότητας: Εταιρείες όπως η Magic Leap και η Microsoft ετοιμάζουν «κάσκες» που θα φοριούνται στο κεφάλι και θα επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει στο οπτικό πεδίο του να ανακατεύονται τρισδιάστατα εικονικά αντικείμενα με πραγματικά αντικείμενα. Προσοχή στον καρχαρία που διασχίζει τον δρόμο!
  2. Θαυματουργά νανο-υλικά: Στα σκαριά βρίσκεται μια νέα γενιά υλικών από μέταλλα, κεραμικά κ.α., που -χάρη στην επεξεργασία της δομής τους σε νανοκλίμακα- έχουν μοναδικές ιδιότητες, καθώς μπορούν να είναι ταυτόχρονα απίστευτα εύπλαστα, ελαφριά και ανθεκτικά. Όμως παραμένει η βασική πρόκληση πώς θα καταστεί εφικτό να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες.
  3. Επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων: Η Mercedes, η General Motors και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν μοντέλα που θα επικοινωνούν μόνα τους με άλλα οχήματα στους δρόμους, κάτι που ελπίζεται να κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη υπόθεση για τους ανθρώπους (όσο ακόμη χρειάζεται να οδηγούν...).
  4. Ίντερνετ από τη στρατόσφαιρα: H Alphabet-Google ετοιμάζεται να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω γιγάντιων μπαλονιών ηλίου που θα πετάνε στη στρατόσφαιρα, αρχής γενομένης από την Ινδονησία. Από κοντά και το Facebook που θα κάνει κάτι ανάλογο από drones σε μεγάλο υψόμετρο.
  5. Υγρή βιοψία: Κερδίζει συνεχώς έδαφος η διάγνωση καρκίνου μέσω ανίχνευσης μικροσκοπικών τμημάτων DNA από όγκους, τα οποία κυκλοφορούν στο αίμα του ασθενούς. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προγενετική ανάλυση του εμβρύου μέσω του αίματος της μητέρας.
  6. Αφαλάτωση μεγάλης κλίμακας: Η αφαίρεση αλατιού από το θαλασσινό νερό γίνεται πια εφικτή σε πολύ μεγάλη κλίμακα, όπως αποδεικνύουν οι πρώτες μονάδες σε Ισραήλ, ΗΠΑ κ.α., οι οποίες παράγουν εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα γλυκού νερού τη μέρα.
  7. Το πορτοφόλι-τηλέφωνο: Το 2016 θα είναι η χρονιά που πολλοί περισσότεροι χρήστες-καταναλωτές θα χρησιμοποιήσουν το «έξυπνο» κινητό τους και υπηρεσίες όπως το Apple Ρay για να κάνουν τις συναλλαγές τους στα καταστήματα χωρίς χρήση μετρητών ή πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.
  8. Εγκέφαλοι εργαστηρίου: Η καλλιέργεια εγκεφαλικού ιστού παρόμοιου με αυτόν ενός ανθρώπινου εμβρύου ανοίγει το δρόμο για την καλύτερη μελέτη διαφόρων παθήσεων (Αλτσχάιμερ, σχιζοφρένειας, επιληψίας, αυτισμού κ.α.) σε μίνι-εγκεφάλους εργαστηρίου.
  9. «Τούρμπο» φωτοσύνθεση: Η δημιουργία ενός νέου τροποποιημένου φυτού ρυζιού με άκρως ενισχυμένες δυνατότητες φωτοσύνθεσης, ανοίγει το δρόμο για πολύ πιο αποδοτικές καλλιέργειες όχι μόνο ρυζιού, αλλά δημητριακών και άλλων φυτών, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού.
  10. Το Ίντερνετ των «τραπεζών» DNA: Καθώς η "ανάγνωση" (αλληλούχιση) του γονιδιώματος γίνεται ολοένα ευκολότερη και φθηνότερη και αυξάνονται έτσι οι κατά τόπους βάσεις (τράπεζες) γενετικών δεδομένων, ήλθε ή ώρα αυτές να διασυνδεθούν μεταξύ τους μέσω διαδικτύου, σπάζοντας την απομόνωσή τους και επιτρέποντας στους επιστήμονες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε έναν πολύτιμο πλούτο βιολογικών πληροφοριών για τις ανθρώπινες ασθένειες (και όχι μόνο...).
news.gr 

Πηγή
Αναμένουμε CPUs με διπλάσιες επιδόσεις σε πολύ σύνθετες εργασίες για τον enterprise τομέα. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με πληροφορίες η εξαγορά της Altera από την Intel με τη δεύτερη να διαθέτει το ποσό των $16,7 δις. Η κατασκευάστρια Altera ειδικεύεται σε επεξεργαστές για συγκεκριμένες εργασίες και σίγουρα θα φανούν χρήσιμες σε enterprise περιβάλλοντα χρήσης.
Τον Ιούνιο, όταν η αγορά ανακοινώθηκε από την εταιρεία γνωρίζαμε πως το portfolio της Altera όσον αφορά FPGA (field-programmable gate array) επεξεργαστές θα βοηθήσει την Intel στην ανάπτυξη Intel Xeon επεξεργαστών με "ειδικές ικανότητες" για σύνθετους υπολογισμούς, που χρησιμοποιούν τεράστιες εταιρείες του χώρου όπως για παράδειγμα η Google. Η είδηση πως η Intel πρόκειται να κάνει την εν λόγω επένδυση έγινε γνωστή τον Μάρτιο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Intel είναι η μεγαλύτερη αγορά που πραγματοποιεί στην ιστορία της. Τέλος, τα πρώτα αποτελέσματα της εν λόγω σύνθεσης (Intel CPU με πρόσθετα κυκλώματα της Altera) θα έρθουν στη καλύτερη περίπτωση μέσα στο 2017.
Πηγή
Ο πρώτος NVMe SSD της Plextor πατάει στα βήματα του M6e PCIe του 2014 με βελτιωμένες επιδόσεις και εμφάνιση. Το drive σύμφωνα με πληροφορίες θα υιοθετεί το πρότυπο NVMe που το συναντάμε πλέον όλο και πιο συχνά στις μητρικές της consumer αγοράς. Οι υψηλές επιδόσεις του μεταφράζονται αλλιώς σε 270,000 Input/Output IOPS σε 4K random read και 150,000 IOPS κατά την εγγραφή 4K.
Κάτω από το κάλυμμα του drive υπάρχει ένας Μ.2 SSD και η κάρτα λειτουργεί σαν αντάπτορας για την εγκατάσταση σε κάποια κενή x4 υποδοχή της μητρικής. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα δούμε το drive κατά τη διάρκεια της επερχόμενης έκθεσης CES 2016 στο Λας Βέγκας.
Πηγή
Το μέσο νοικοκυριό κάνει την τεχνολογική του επανάσταση, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Gartner, μέχρι το 2020 στο μέσο νοικοκυριό θα περιλαμβάνονται μέχρι και 500 «έξυπνες» συσκευές. Οι μέχρι πρότινος ασήμαντες καθημερινές συσκευές όπως το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, η καφετιέρα, το καλοριφέρ ή ακόμα και η οδοντόβουρτσα, αναμένεται να αποκτήσουν ένα είδος αισθητήρα ή ευφυΐας, συνδυαστικά με τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης και επικοινωνίας.Η D-Link, γνωρίζοντας ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν είναι ακόμη προετοιμασμένοι να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυναμική αυτή, συγκέντρωσε τις καλύτερες συμβουλές και τις παρουσιάζει, δίνοντας τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό και φιλικό περιβάλλον για τη δημιουργία ενός Έξυπνου Σπιτιού.
Οργανώστε το Έξυπνο Σπίτι βάσει του τρόπου ζωής σας
Στο πνεύμα μιας ολικής μεταμόρφωσης, χρειάζεται αρχικά να σκεφθείτε τι θα σας έκανε να αισθανθείτε βέβαιοι, ασφαλείς και ότι βελτιώνετε την ποιότητα ζωής σας. Αρχικά, πρέπει να σκεφτείτε σε ποιες συσκευές χρειάζεστε να έχετε πρόσβαση και να τις διαχειρίζεστε, όσο λείπετε από το σπίτι σας. Για παράδειγμα, μπορεί να ανησυχείτε για την ασφάλεια του σπιτιού σας και να θέλετε να είσαστε εφησυχασμένοι ότι τα φώτα και η μουσική θα ενεργοποιηθούν όταν γυρίσετε στο σπίτι ή ότι θα απενεργοποιηθούν όσο λείπετε.
Θα μπορούσε επίσης να σας απασχολεί το τι σκαρώνει το κατοικίδιό σας όταν το αφήνετε στο σπίτι μόνο του, ή αν απενεργοποιήσατε το αερόθερμο όταν φύγατε βιαστικά, ή αν έχει σπάσει ο σωλήνας όσο βρίσκεστε σε διακοπές. Ακόμη, μπορεί να θέλετε απλά να εξοικονομείτε χρόνο: να μπορείτε να ενεργοποιήστε το φωτιστικό προτού γυρίσετε σπίτι ή να φτιάξετε τον καφέ σας χωρίς να σηκωθείτε από το κρεβάτι! Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες στο μελλοντικό Έξυπνο Σπίτι, αρκεί απλά να επιλέξετε τις σωστές συσκευές.
Κάντε το σπίτι σας να μιλήσει
Ξεκινήστε από τώρα να ψωνίζετε έξυπνα επιλέγοντας τα προϊόντα που συμπληρώνουν τον τρόπο ζωής σας, αφού ένα συνδεδεμένο σπίτι, με τις συσκευές να επικοινωνούν, να αλληλοεπιδρούν και να απαντούν στα αιτήματά σας δεν είναι απλά ένα όνειρο, αλλά πραγματικότητα. Τα Έξυπνα προϊόντα ελέγχουν την θερμοκρασία, παρακολουθούν μέσω κάμερα και διαχειρίζονται τον φωτισμό απομακρυσμένα, μέσω smartphone ή tablet.
Χωρίς περίπλοκες οδηγίες, τεχνικές ορολογίες ή μηνιαίες συνδρομές, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να ελέγχετε το σπίτι σας. Φανταστείτε το – οι αισθητήρες είναι προγραμματισμένοι να σας ειδοποιούν μέσω μηνύματος όποτε ανοιχτεί μια πόρτα ή ένα παράθυρο, ένας αισθητήρας νερού βρίσκεται σε εγρήγορση για πιθανές διαρροές και μέσω μιας κάμερας μπορείτε να βλέπετε και να αλληλεπιδράτε με το κατοικίδιό σας, ενώ βρίσκεστε στην δουλειά. Μια «Έξυπνη» μεταμόρφωση, μπορεί να κάνει την ζωή σας πολύ εύκολη.
wifi_hotspot_01
Σιγουρευτείτε πως το Wi-Fi σας μπορεί να ανταπεξέλθει στη πρόκληση
Η σύνδεση με το διαδίκτυο γίνετε ολοένα και απαιτητική, όσο οι ασύρματες συσκευές γίνονται περισσότερες και υπάρχει αύξηση της ζήτησης για διακίνηση δεδομένων. Πιθανά να έχετε βιώσει την απογοήτευση μιας αργής ασύρματης σύνδεσης ή του αργού buffering, είτε είναι στο κρίσιμο σημείο της αγαπημένης σας τηλεοπτικής εκπομπής ή καθώς η αγαπημένη σας ομάδα είναι έτοιμη να σκοράρει.Αν έχετε ένα router του παρόχου το οποίο δεν είναι ικανό να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση για πρόσβαση στο διαδίκτυο, υπάρχει μια απλή και οικονομική λύση. Προμηθευτείτε ένα router τεχνολογίας «Wireless AC» και θα αποκτήσετε εξαιρετικά γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση. Επίσης λάβετε υπόψιν και τη δυνατότητα χρήσης συσκευών PowerLine, για κάλυψη απομακρυσμένων σημείων όπως η σοφίτα ή το γκαράζ. Σιγουρευτείτε πως το έξυπνο σπίτι σας διαθέτει ότι χρειάζεται για να αποδώσει το μέγιστο.
Αναγνωρίστε τις «έξυπνες» δυνατότητές σας
Η αποστολή αυτής της Έξυπνης μεταμόρφωσης είναι απλή, ανοιχτή προς όλους και δε χρειάζεται τεράστια επένδυση. Για την ακρίβεια η μεταμόρφωση του δικτυωμένου σπιτιού, συμβαίνει ήδη. Το σπίτι σας είναι έτοιμο να εισέλθει στη έξυπνη εποχή και η τώρα είναι η ώρα για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα για να δημιουργήσετε το έξυπνο οικοσύστημα σας, αρκεί κι εσείς να συνειδητοποιήσετε ότι ποτέ μια ανανέωση δεν είχε τόσες ευκολίες και ανταποδοτικά οφέλη.

Πηγή
Η Veritas ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Databerg Report 2015, το οποίο εξετάζει το πώς οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, διαχειρίζονται τα δεδομένα τους.Μεταξύ των σημαντικών ζητημάτων που καταδεικνύει η έρευνα, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τις εταιρικές υποδομές συστημάτων πληροφορικής και η υπερβολική εξάρτηση της εταιρικής διοίκησης από υποδομές αποθήκευσης σε περιβάλλοντα cloud. Τέτοια ζητήματα εγείρουν σκέψεις ως προς το πόσο πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο κανονιστικών αλλαγών, ενώ δημιουργούν και υψηλότερους κινδύνους απώλειας δεδομένων. Σύμφωνα με το Databerg Report 2015, το 59% των δεδομένων που αποθηκεύονται και επεξεργάζονται από οργανισμούς της Μεγάλης Βρετανίας, είναι αόρατο και θα μπορούσε να περιέχει τα πάντα, όπως βίντεο για… γάτες έως και υλικό για ενήλικες, δημιουργώντας αυξημένο κίνδυνο μη συμμόρφωσης, με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Η έκθεση εκτιμά, επίσης, ότι ένας μεσαίου μεγέθους βρετανικός οργανισμός, διατηρεί περίπου 1.000 Terabytes πληροφοριών, δαπανώντας ετησίως περίπου 602 χιλ. ευρώ (435 χιλ. λίρες) για ROT data (ROT = Redundant, Obsolete or Trivial), ή με μια λέξη για άχρηστα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι μόλις 12% του κόστους της αποθήκευσης δεδομένων δαπανάται για κρίσιμα (και χρήσιμα) δεδομένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αριθμός αποτελεί μια από τις χαμηλότερες επιδόσεις “καθαρών” δεδομένων (clean data) σε ολόκληρη την έρευνα. Η έρευνα παρέχει πληροφορίες για το πώς οι 1.475 ερωτηθέντες σε 14 χώρες, σε όλη την περιοχή του ΕΜΕΑ (συμπεριλαμβανομένων 200 ατόμων στη Μ. Βρετανία) σχετίζονται με τις προκλήσεις που αφορούν την μετατροπή των δεδομένων σε πραγματικά αξιόλογες επιχειρηματικές πληροφορίες.
Πηγή
Σε δραματικούς τόνους η NASA προειδοποιεί ότι οι συνέπειες του φαινομένου Ελ Νίνιο θα μπορούσαν να είναι τόσο άσχημες όσο ήταν το 1998, οπότε είχε καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ. Εν έτει 2015, το Ελ Νίνιο συνδέθηκε με πλημμύρες και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στο βόρειο ημισφαίριο – με τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 50 χρόνια στην Παραγουάη, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία. Οι πλημμύρες εξανάγκασαν περισσότερους από 150.000 ανθρώπους να αφήσουν τα σπίτια τους – εκ των οποίων πάνω από 100.000 μόνο στην πρωτεύουσα της Παραγουάης. Το Ελ Νίνιο, επίσης, θεωρείται «υπεύθυνο» και για τις καταστροφικές πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας.
Η καταιγίδα Φρανκ, που σαρώνει τη Γηραιά Αλβιώνα, είναι μέρος ενός μετεωρολογικού συστήματος που προκαλεί ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στην Αρκτική. Σημειώνεται ότι το Ελ Νίνιο είναι ένα φυσικό καιρικό φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει κάθε δύο με επτά χρόνια. Σύμφωνα με τη NASA, το τωρινό φαινόμενο δεν δείχνει σημάδια προειδοποίησης, όπως το αντίστοιχο του Δεκεμβρίου του 1997. Μία από τις πιο περίεργες παρενέργειες των αναταραχών στον καιρό παγκοσμίως, είναι ότι ακόμη και ο Βόρειος Πόλος είναι ασυνήθιστα θερμός. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν μετρηθεί θερμοκρασίες πολύ κοντά στους μηδέν βαθμούς ή ακόμη και ένας βαθμός πάνω από το μηδέν, όταν η μέση θερμοκρασία του έτους καταγράφεται περίπου στους -25 βαθμούς.
Πηγή
Η αλλαγή του χρόνου πλησιάζει και αρκετοί από εσάς ίσως να έχετε ήδη αγοράσει μία σαμπάνια για εκείνη τη στιγμή που θα μπει το 2016.
Καθώς όμως οι περισσότεροι αγοράζουμε ή πίνουμε σαμπάνια εκείνη την ημέρα του χρόνου, φαίνεται πως γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για αυτό το ποτό που δίνει πάντα μία αίσθηση πολυτέλειας και ευτυχίας.
Ιδού λοιπόν 10 πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα αγνοούσατε:
1. Και όμως αυτά τα εντυπωσιακά ποτήρια σαμπάνιας που αρέσουν σε όλους μας, είναι στην πραγματικότητα άχρηστα. Το σωστό είναι να πίνετε την σαμπάνια σας από ποτήρια κρασιού, καθώς έτσι θα απολαύσετε πραγματικά την γεύση και τα αρώματα της.

2. Δεν πρέπει να την αποθηκεύετε στο ψυγείο. Αντίθετα, κρατήστε την σε δροσερό και σκιερό μέρος και τοποθετήσετε την στο πλάι, όπως το κρασί.
3. Η σαμπάνια που πίνουμε σήμερα θα ήταν σκουρόχρωμη και με αφρό, εάν μία γυναίκα δεν είχε εφεύρει έναν τρόπο για να βγάλει το προζύμι από αυτήν. Πρόκειται για την Madame Clicquot.


4. Όταν αγοράζετε ακριβή σαμπάνια, καλό είναι να ζητάτε ένα μπουκάλι από την αποθήκη του καταστήματος και όχι ένα από το ράφι.
5. Δεν είναι καλό να αποθηκεύετε την σαμπάνια για πολύ καιρό μέχρι να την πιείτε. Η φράση «κρατάω αυτή τη σαμπάνια για μια ειδική περίπτωση» θα πρέπει να εκλείψει από το λεξιλόγιό μας!
6. Μην παγώνετε τα ποτήρια μέσα από τα οποία θα πείτε την σαμπάνια σας. Το μόνο που καταφέρετε είναι να εξαφανιστούν άμεσα οι πολυπόθητες φυσαλίδες.


7. Και όμως, υπάρχει μία σαμπάνια για κάθε περίπτωση. Μπορεί να είναι ιδανική ως απεριτίφ ή να συνδυαστεί τέλεια με διαφορετικά είδη φαγητών και γλυκών. Όπως και με κάθε καλό κρασί, υπάρχει πάντα λόγος να πιείτε σαμπάνια.
8. Οι καλύτερες σαμπάνιες προέρχονται από τις σοδειές των ζεστών και ξερών κλιμάτων. Ο λόγος; Ζέστη και ξηρασία σημαίνουν καλύτερες γεύσεις και αρώματα!
9. Η σαμπάνια δεν θα υπήρχε χωρίς τον πηλό. Η Καμπανία, ή αλλιώς Σαμπάνι, η ιστορική αυτή περιοχή της Βορειανατολικής Γαλλίας έχει ένα έδαφος πλούσιο σε πηλό. Και αυτό, όπως θα έχετε καταλάβει, προσφέρει το ιδανικό μέρος κάτω από την γη για να αποθηκευτούν τα μπουκάλια της σαμπάνιας.
10. Αν και η σαμπάνια είναι κατά κύριο λόγο λευκή, για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται κόκκινες ποικιλίες σταφυλιών.

huffingtonpost.gr

Πηγή

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε το πρωτότυπο μήνυμα που έστειλε ένας αγρότης από το Χάρτφορντ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Κονέκτικατ (ΗΠΑ) για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ανέβηκε στο τρακτέρ του και έκανε κάτι μοναδικό!

Όπως θα δείτε και εσείς, ο Adam Prunty, που είναι πέμπτης γενιάς αγρότης της επιχείρησης «Prunty Farms» διέσχισε το χωράφι του, όπου καλλιεργεί τα αγροτικά προϊόντα, προκειμένου να γράψει πάνω στο χιόνι «Καλά Χριστούγεννα»! Όπως ήταν φυσικό, το βίντεο έγινε viral, ξεπερνώντας το 1 εκατ. views!
Δείτε το βίντεο:


newsit.gr

Πηγή

Θύελλα αντιδράσεων από την... έμπνευση του οίκου Gucci να «ντύσει» με πολύχρωμα ρούχα και αξεσουάρ της εταιρείας τα Γλυπτά του Παρθενώνα...

Η διαφημιστική καμπάνια που δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την έντονη αντίδραση της UNESCO Πειραιών και Νήσων, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Στην γέννηση της θεάς Αθηνάς, ο Διόνυσος, με πολύχρωμα σόρτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί απολαμβάνει τον εαυτό του τραβώντας selfie με το κινητό. Ο Κέκροπας ντυμένος σαν χίπις, ο Ιλισσός φορώντας γυναικεία αξεσουάρ και δίπλα η Καλλιρρόη με το iphone, παρακολουθούν την φιλονικία του Ποσειδώνα με την Αθηνά για την πόλη Αθήνα.



Αυτές είναι οι εικόνες που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες η γνωστή εταιρεία GUCCI στο επίσημο προφίλ της στο instagram για να διαφημίσει την νέα της σειρά.

Το “gucci party” των θεών διαδραματίζεται στο δυτικό και ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα, προσβάλλοντας κάθε έννοια του σεβασμού σε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Εξευτελίζοντας σύμβολα που για αιώνες έθρεψαν σπουδαίους δημιουργούς απ” όλον τον κόσμο.


Gucci - γλυπτά - Παρθενώνας - ντυμένα


Ειρωνευόμενη τα «δάκρυα της Καρυάτιδας» και γελοιοποιώντας τον αγώνα των Ελλήνων για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα – «ασήμαντες λεπτομέρειες » μπροστά στα σημαντικά κέρδη των πωλήσεων – η Εταιρεία επέλεξε τον παραπάνω τρόπο για να προβάλλει το έργο της Derya Çakırsoy ως «δημιουργικό». Συγκεκριμένα πρόκειται για «καλλιτεχνική παρέμβαση» στις φωτογραφίες των ανασυνθέσεων του Δυτικού και Ανατολικού Αετώματος του Παρθενώνα που βρίσκονται στο μουσείο της Ακρόπολης, ενώ σημαντικά τμήματα των οποίων βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.



Η άθλια παρέμβαση προβάλλει εμπορεύματα της GUCCI, με πλήρη αδιαφορία ως προς την πολιτιστική και συμβολική αξία των γλυπτών. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και τον κανονισμό του Μουσείου της Ακρόπολης, η επαγγελματική φωτογράφιση ή/και η χρήση φωτογραφιών για εμπορικούς – διαφημιστικούς σκοπούς, των εκθεμάτων που βρίσκονται στο Μουσείο επιτρέπεται μόνο κατόπιν γραπτής έγκρισης από το Μουσείο.



Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, του οποίου οι σκοποί και οι δράσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ανάδειξη – προβολή και προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποτελεί ενεργό μέρος της συλλογικής προσπάθειας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, καταγγέλλει δημόσια την Εταιρεία για την δημοσίευση των εν λόγω φωτογραφιών και την καλεί να τις ανακαλέσει άμεσα.



Η παραπάνω εμπορική διαφήμιση με άλλοθι την «ελευθερία της έκφρασης», ουσιαστικά ευτελίζει κλασσικά έργα μοναδικού κάλλους και αισθητικής αφαιρώντας τους την «ελευθερία» να υπάρχουν απρόσβλητα ακόμα και από «εκλεπτυσμένους βανδαλισμούς».

Πηγή

Δεν πρόκειται να πληρωθούν ομόλογα 35,9 εκατ. δολαρίων τα οποία έχει εκδώσει η Puerto Rico Infrastructure Financing Authority και ομόλογα ύψους 1,4 εκατ. δολαρίων που έχει εκδώσει η Puerto Rico Public Finance Corporation

Απόλυτα ξεκάθαρη η απόφαση της κυβέρνησης του Πουέρτο Ρίκο, η οποία ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν προτίθεται να πληρώσει μέρος των ομολόγων συνολικής αξίας ενός δισ. δολαρίων.

Όπως ανακοινώθηκε από κορυφαίους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Πουέρτο Ρίκο, την 4η Ιανουαρίου 2016 δεν πρόκειται να πληρωθούν ομόλογα 35,9 εκατ. δολαρίων τα οποία έχει εκδώσει η Puerto Rico Infrastructure Financing Authority και ομόλογα ύψους 1,4 εκατ. δολαρίων που έχει εκδώσει η Puerto Rico Public Finance Corporation.

Αντίθετα θα πληρωθούν τα υπόλοιπα ομόλογα που ωριμάζουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγή: www.newmoney.gr

Πηγή

Για να είναι αποτελεσματικοί, οι ηγέτες πρέπει να είναι απόλυτα σίγουροι ως προς το πού θέλουν να κατευθύνουν τον οργανισμό που διοικούν – ή τουλάχιστον να φαίνονται ότι είναι....




Και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της μελέτης της ηγεσίας είναι να βλέπεις τους ηγέτες να αποφασίζουν πού θέλουν να πάνε – η διαδικασία σχηματισμού της στρατηγικής ευρείας κλίμακας.

Για τους ηγέτες σε δύο κλάδους, η στιγμή αυτής της απόφασης έχει φθάσει.

Όπως είναι γνωστό, η νέα ταινία Star Wars της Walt Disney έκανε ρεκόρ εισιτηρίων για το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες. Την ίδια στιγμή, όμως, η μετοχή της Disney έπεσε κατά περίπου 5%. Ενώ οι περισσότεροι έβλεπαν τα νούμερα του box office, οι επενδυτές εστίαζαν στην ευρύτερη εικόνα.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο Ρίτσαρντ Γκρίνφιλντ της BTIG Research υποβάθμισε τη μετοχή της Disney στην κατηγορία ‘sell’ («πούλα») επειδή ανησυχεί ότι το ESPN, η ατμομηχανή που κινεί τα κέρδη της Disney, πρόκειται να αντιμετωπίσει μπελάδες μακροπρόθεσμα. Το ESPN βγάζει δισεκατομμύρια δολάρια από συνδρομητές της καλωδιακής τηλεόρασης που αναγκάζονται να αγοράζουν δέσμες καναλιών στις οποίες περιλαμβάνεται το ESPN ανεξάρτητα απ’ το αν το θέλουν ή όχι. Η καλωδιακή τηλεόραση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς εκατομμύρια τηλεθεατών ακυρώνουν τη συνδρομή τους (ή δεν εγγράφονται ποτέ) εφόσον μπορούν να αγοράσουν το πρόγραμμα που θέλουν διαδικτυακά. Και πλέον η Neflix του Ριντ Χέιστινγκς έχει περίπου την ίδια χρηματιστηριακή αξία με την Time Warner του Τζεφ Μπιουκς. Στον κλάδο που αποκαλούσαμε «τηλεόραση», ποιος απ’ τους δύο έχει την καθαρότερη οπτική για το μέλλον;

Εντωμεταξύ, πληθαίνουν οι αναφορές ότι η Google και η Ford συζητούν την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων. Σύμφωνα με το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Μαρκ Φιλντς συναντήθηκε με τον συνιδρυτή της Google Σεργκέι Μπριν στις αρχές Δεκεμβρίου στην Καλιφόρνια για να εξετάσουν αυτή τη δυνατότητα.

Μόλις πριν από δέκα χρόνια, η ιδέα των αυτοκινούμενων οχημάτων δίχως οδηγό απορριπτόταν ως αδύνατη. Ο Μπριν, ο Λάρι Πέιτζ και ο πρώην CEO Έρικ Σμιντ είδαν πού ήθελαν να πάνε πολύ καθαρότερα από το στέλεχος οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας. Κανένας CEO του κλάδου δεν μπόρεσε να προβλέψει ότι μια μέρα το λογισμικό ενός αυτοκινήτου θα είχε μεγαλύτερη αξία από το σώμα του οχήματος.

Όλα αυτά είναι επιχειρηματικό σκάκι υψηλότατου επιπέδου. Σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τι σκέφτονται πραγματικά οι ηγέτες των εταιρειών, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.


Πηγή

Mετά από πάρα πολύ καιρό, συναντιούνται δυο παλιόφιλοι....





Aγκαλιές, φιλιά, χαρές!


– Pε να τα πούμε κάποια στιγμή, προτείνει ο πρώτος.
– Tι λες για Δευτέρα απόγευμα;
– Δευτέρα δεν γίνεται, πάει ο Mήτσος για κυνήγι.
– Tότε την Tετάρτη;
– Oύτε την Tετάρτη, ξαναπάει ο Mήτσος για κυνήγι.
– Tότε το Σαββατοκύριακο;
– Με τίποτε. Το Σαββατοκύριακο φεύγει ο Mήτσος για κυνήγι, όλη τη μέρα!
– Ποιος είναι αυτός ο Mήτσος, ρε μεγάλε; απόρησε ο πρώτος.
– Nα σου πω την αλήθεια εγώ τον Mήτσο δεν το ξέρω, αλλά όταν αυτός πάει για κυνήγι εγώ πάω με τη γυναίκα του!

Πηγή
του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr
Ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τα διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα που μπορεί να έχετε. Βέβαια, ο καθένας μας κοιμάται σε μια συγκεκριμένη στάση που τον βολεύει και τον χαλαρώνει. Είναι, δύσκολο να αλλάξει κανείς τον τρόπο που έχει βολευτεί για χρόνια να κοιμάται, όμως αν ξυπνά με πόνους θα χρειαστεί να κάνει δοκιμές με τις στάσεις του ύπνου του, προκειμένου να βρει αυτή που τον βολεύει αλλά δεν επιβαρύνει. 
Η κακή στάση ύπνου μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, αν το μαξιλάρι είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά, πόνο στον ώμο, αν κοιμάστε σε πλάγια θέση με το κεφάλι πάνω στο χέρι σας, αλλά και πόνο στη μέση, ιδιαίτερα αν κοιμάστε μπρούμυτα, πάνω στο στομάχι σας
Χρόνιες συνήθειες ύπνου μπορεί να είναι υπεύθυνες για πόνους στον αυχένα, την πλάτη ή τη μέση. Το 95% των ανθρώπων κοιμούνται στην ίδια θέση κάθε βράδυ.
Υιοθετώντας την κατάλληλη στάση στον ύπνο μας θα απαλλαγούμε από τους έντονους πόνους, στη γνάθο, στον αυχένα, τους ώμους, τη μέση και τους γοφούς.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου παίρνουμε πολλές και διάφορες στάσεις. 
Ξέρουμε όμως ποια είναι η καταλληλότερη για την υγεία μας; 


1. Εμβρυακή στάση 
Η πιο κοινή στάση ύπνου είναι η εμβρυακή (στο πλάι). Ιδανική στάση αν είσαι έγκυος αλλά και αν έχεις προβλήματα στη μέση, καθώς το σώμα κουλουριάζεται προς τα εμπρός και «ανοίγει» την πλάτη με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση στο μεσοσπονδύλιο δίσκο. 
Η εμβρυακή στάση εμποδίζει επίσης το ροχαλητό και τους πόνους στο λαιμό και την πλάτη. Από την άλλη όμως εκτός από τις ρυτίδες που σου αφήνει το μαξιλάρι που πιέζει το πρόσωπο και το στήθος, επειδή ο αυχένας δεν βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με το υπόλοιπο σώμα μπορεί να προκληθούν πόνοι τόσο στον αυχένα όσο και στο κεφάλι, οπότε αν πάσχεις από αυχενικό σύνδρομο καλύτερα να την αποφύγεις. Αυτό που πρέπει να προσέχετε αν συνηθίζετε να κοιμόσαστε με αυτό τον τρόπο είναι να αποφεύγετε να στηρίζεστε στην αριστερή σας πλευρά (της καρδιάς) και να διατηρείτε την πλάτη σας ευθεία. Μια καλή λύση είναι να βάζετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας. 

Η σωστή στάση ύπνου για τις καούρες. 
Η εμβρυακή στάση είναι επίσης ιδανική αν πάσχεις από δυσπεψία ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση καθώς το γαστρικό υγρό παραμένει στη θέση του. Η πιο σωστή στάση ύπνου είναι να κοιμάσαι στο πλάι με ανασηκωµένο το κεφάλι (περίπου 30Ο ), ώστε η βαρύτητα να διατηρεί το περιεχόµενο του στοµάχου µακριά από τον οισοφάγο σου και τον πόνο και την αϋπνία μακριά από σένα.

Αρκετές µελέτες έχουν δείξει πως ο ύπνος στη δεξιά πλευρά επιδεινώνει τη γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση, σε αντίθεση με την αριστερή πλευρά που τείνει να τις καταπραΰνει. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει γιατί όταν κοιµόµαστε δεξιά χαλαρώνει ο κατώτερος µυς του οισοφάγου, που βρίσκεται ανάµεσα σε αυτόν και στο στοµάχι, µε συνέπεια να κινούνται πιο εύκολα τα οξέα προς τα πάνω.

Αντίθετα όταν κοιµόµαστε από την αριστερή πλευρά το σηµείο όπου ενώνονται οισοφάγος και στοµάχι µένει πιο ψηλά από το χώρο που βρίσκονται τα οξέα του στοµάχου.



2. Ανάσκελα 
Μπορεί να μην μας βολεύει ιδιαίτερα να κοιμόμαστε ανάσκελα, αλλά είναι η καλύτερη στάση για το σώμα μας, αφού έτσι η αναπνοή μας λειτουργεί αβίαστα και τα όργανά μας δουλεύουν πιο άνετα. Ο ύπνος σε αυτή τη θέση συνιστά την κατάλληλη επιλογή για όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα και πόνους στις αρθρώσεις, καθώς το βάρος του σώματος κατανέμεται ισομερώς. Επίσης ο ύπνος ανάσκελα, βοηθά την καλύτερη στήριξη του κεφαλιού, του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης ανακουφίζοντας από τους πόνους της μέσης και του αυχένα ενώ παράλληλα εμποδίζει και τις ρυτίδες καθώς το πρόσωπο δεν πιέζεται από το μαξιλάρι. Τα αρνητικά αυτής της στάσης είναι ότι επιδεινώνεται το άσθμα, η υπνική άπνοια και το ροχαλητό - ιδίως στους υπέρβαρους άνδρες.
Καλό είναι επίσης να τοποθετούμε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά μας προκειμένου να «διατηρηθούν» οι φυσικές καμπύλες του σώματος.  



3. Μπρούμυτα 
Σε πολλούς αρέσει να κοιμούνται μπρούμυτα, ωστόσο αυτή η στάση επιβαρύνει πολύ τα όργανα, και ειδικά το στομάχι και τους πνεύμονες. 
Αν κοιμάσαι μπρούμυτα σίγουρα αποφεύγεις το ροχαλητό καθώς οι μύες του λαιμού δεν υποχωρούν προς τα κάτω λόγω της βαρύτητας. Αν όμως έχεις την κακή συνήθεια να τρίζεις τα δόντια σου, τότε η πίεση που ασκείται στην κάτω σιαγόνα θα κάνει το πρόβλημα ακόμη πιο έντονο. Ένα ακόμα αρνητικό του να κοιμάσαι μπρούμυτα εκτός από τις ρυτίδες που αφήνει το μαξιλάρι στο πρόσωπό σου είναι ότι ενδεχομένως ξυπνάς πιασμένος ή μουδιασμένος, με πόνους στη μέση, στο στήθος ή στο λαιμό καθώς οι μύες πιέζονται περισσότερο και επειδή ο λαιμός σου είναι στραμμένος για πολλή ώρα προς μία κατεύθυνση είναι πολύ πιθανό να «πιαστεί» κάποιο νεύρο.
Η συγκεκριμένη στάση προτείνεται μόνο σε αυτούς που πάσχουν από δισκοπάθεια εξαιτίας της αποφόρτισης που επέρχεται στην οσφυϊκή μοίρα. 

4. Στάση κουτάλι Αν κοιμάστε αγκαλιά με τον σύντροφό σου είναι σίγουρο ότι θα ξυπνάς και πιο ξεκούραστα ψυχολογικά καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι η ανθρώπινη επαφή μέσω της αγκαλιάς μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του στρες. Από την άλλη επειδή δεν είναι και η πλέον βολική στάση για όλη τη διάρκεια της νύχτας ενδεχομένως να ξυπνάτε πιο χαρούμενα μεν αλλά με περισσότερους πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους.

Οι ενδεδειγμένες στάσεις ύπνου είναι:
Ανάσκελα, με ένα λεπτό μαξιλάρι, και πιθανόν ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα, το οποίο βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα που πάσχουν από οσφυαλγία (πόνους στη μέση):
Στο πλάι, στη λεγόμενη εμβρυϊκή θέση, με τα γόνατα λίγο έως πολύ λυγισμένα. Αν βολεύεστε καλύτερα μπορείτε να έχετε και ένα λεπτό μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα:
Αντίθετα, η χειρότερη μάλλον στάση για να κοιμάται κανείς είναι μπρούμυτα, και μάλιστα με το κεφάλι πάνω σε κάποιο χέρι, καθώς με αυτόν τον τρόπο ασκούνται πιέσεις σε διάφορα σημεία του σώματος, οι οποίες σταδιακά να οδηγήσουν σε έντονους πόνους.

-Για να μην έχετε πόνο στην γνάθο:
Ο πόνος στη γνάθο μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο η σύνδρομο της κροταφογναθικής άρθρωσης.
Μην ξαπλώνετε μπρούμυτα και πάνω στο στομάχι σας. Μην ξαπλώνετε ανάσκελα με τα χέρια κάτω από το κεφάλι.
Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι και να χρησιμοποιείτε πάντα ανατομικό μαξιλάρι.
-Για να μην πιαστείτε στον αυχένα:
Να μην κοιμάστε ποτέ μπρούμυτα και πάνω στο στομάχι σας.
Να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι και να χρησιμοποιείτε πάντα μαλακό και πουπουλένιο μαξιλάρι για να έχει ο αυχένας σας τη σωστή κλίση.
-Για να μην πονάνε οι ώμοι σας:
Μην κοιμάστε στο πλάι χωρίς μαξιλάρι.
Να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι, βάζοντας ένα μαξιλάρι για να στηρίζεται ο ώμος σας. Επίσης, να μην πλακώνετε τον ώμο που πονάει.
-Για να μην πονάει η μέση σας:
Μην κοιμάστε μπρούμυτα και πάνω στο στομάχι σας ή ανάσκελα.
Να κοιμάστε ανάσκελα βάζοντας  μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας.
-Για να μην πιάνονται οι γοφοί σας:
Μην κοιμάστε μπρούμυτα και πάνω στο στομάχι σας ή εντελώς ανάσκελα.
Να κοιμάστε στο πλάι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας.

Το στρώμα και το μαξιλάρι
Το στρώμα που θα επιλέξετε για να κοιμάστε καλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ακριβό. Δεν θα πρέπει επίσης να είναι ούτε τόσο μαλακό ώστε να αφήνει το σώμα να βουλιάζει μέσα, αλλά ούτε και τόσο σκληρό ώστε να κρατά το σώμα σε ευθεία. Το στρώμα θα πρέπει να κρατά όλες τις φυσιολογικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης, διατηρώντας τη στη φυσική της στάση, η οποία μοιάζει με το σχήμα του 'S. 
Το μαξιλάρι, θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτό ώστε να μη φέρνει τον αυχένα σε κάμψη (δηλαδή το σαγόνι να τείνει να ακουμπήσει το στήθος.
Χρησιμοποιήστε μόνο ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας. Περισσότερα από ένα θεωρούνται ήδη πολλά και το μόνο που θα πετύχετε είναι παραμόρφωση της σπονδυλικής σας στήλης ενώ κοιμάστε, κάτι που θα προκαλέσει σταδιακά πόνους στο σώμα. Φροντίστε το μαξιλάρι σας να στηρίζει μόνο το κεφάλι και το λαιμό και όχι τους ώμους. Αν συνηθίζετε να κοιμάστε μπρούμυτα, αποφύγετε το μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι.

Η σημασία της άσκησης
Τέλος η άσκηση, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζετε μυοσκελετικούς πόνους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η πιο ανώδυνη και ωφέλιμη άσκηση είναι το απλό περπάτημα. Μισή ώρα αργό περπάτημα ή 20 λεπτά γρήγορο περπάτημα σε καθημερινή βάση. Εξίσου ωφέλιμες ασκήσεις είναι, επίσης, η κολύμβηση και η γιόγκα, ενώ και ένα χαλαρωτικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Πηγή

Με θέρμη "υποδέχθηκαν" τον Πύργο του Άιφελ στο Twitter το Άγαλμα της Ελευθερίας, το διάσημο μνημείο της Ινδίας, Ταζ Μαχάλ, αλλά και πολλά άλλα διάσημα κτίρια - μνημεία ανά τον κόσμο...



Ο πύργος του Παρισιού, που μετρά 126 χρόνια «παρουσίας» στην Πόλη του Φωτός, μπορεί πλέον να δέχεται tweets από τους απανταχού θαυμαστές του, καθώς είναι και επίσημα μέλος της μεγάλης "οικογένειας" του Twitter, από τις 21 Δεκεμβρίου.

«Καλώς ήλθες στο Twitter, αδελφή μου» τουίταρε λίγο αργότερα το Άγαλμα της Ελευθερίας και μάλιστα σε άπταιστα γαλλικά, για να πάρει στη συνέχεια τη λακωνική απάντηση από τον Πύργο του Άιφελ, επίσης στα γαλλικά: Merci!

Είχε προηγηθεί ο χαιρετισμός από το Ταζ Μαχάλ, από το Empire State, από το Μουσείο του Λούβρου, αλλά και από το Μουσείο Orsay.



Πηγή
Το Κιριτιμάτι - πηγή

Όταν ο ήλιος δύσει στην Ελλάδα το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου και θα θέλουμε λίγες ώρες μέχρι την άφιξη του νέου έτους, μια μικρή νησιωτική χώρα θα έχει ήδη υποδεχτεί το 2016. Μιλάμε για το Κιριμπάτι το οποίο, μετά τον επανασχεδιασμό της Διεθνούς Γραμμής Ημερομηνίας το 1995, είναι η πιο ανατολική χώρα στον κόσμο και ήταν το πρώτο κράτος που υποδέχθηκε το έτος 2000 και τη νέα χιλιετία (το νησί Καρολίνα μετονομάστηκε γι' αυτό το λόγο σε Νήσο της Χιλιετίας, Millennium Island). Το kirr-i-bas, στην γκιλμπερτιανή γλώσσα, επισήμως Δημοκρατία του Κιριμπάτι, είναι ένα από τα πρώτα μέρη στη γη που βλέπουν τις πρώτες ακτίνες του ανατέλλοντος ηλίου. Η ζώνη ώρας της χώρας είναι μέχρι και 14 ώρες μπροστά από την UTC (Coordinated Universal Time, Συγχρονισμένος Παγκόσμιος Χρόνος).



Η Διεθνής Γραμμή Ημερομηνίας - πηγή

Η χώρα (ανήκει στην Ωκεανία) συμπεριλαμβάνει 33 ατόλες και κοραλλιογενούς υφάλους βρίσκεται στον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, έχει συνολική έκταση 811 τετ. χλμ και εκτείνεται σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια τετ. χλμ επιφάνειας νερού. Αποτελείται από 3 νησιωτικά συμπλέγματα: τα νησιά Γκίλμπερτ, τα νησιά της Γραμμής Ισημερινού και τα νησιά του Φοίνικα. Το Κιριτιμάτι (388 τετ. χλμ) είναι το μεγαλύτερο νησί του κράτους, καθώς και η μεγαλύτερη ατόλη του Ειρηνικού. Γεωγραφικά, τα Νησιά της Γραμμής βρίσκονται νότια των νησιών της Χαβάης των ΗΠΑ και θα έπρεπε λογικά να είναι στην ίδια ζώνη ώρας. Αλλά αυτό δεν ισχύει μιας και η Διεθνής Γραμμή Ημερομηνίας δεν είναι ευθεία γραμμή, αλλά τεθλασμένη.

Το νησί Καρολίνα που μετονομάστηκε σε Νήσο της Χιλιετίας (Millennium Island) - πηγή

Το Κιριμπάτι πριν από το 1995, χωρίζονταν από τη Διεθνή Γραμμή Ημερομηνίας και τα νησιά είχαν μια χρονική διαφορά 24 ωρών. Για να τεθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος του Κιριμπάτι ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 1995, η Διεθνής Γραμμή Ημερομηνίας στο εξής θα μετακινούνταν προς τα ανατολικά. Έτσι, το Κιριμπάτι έγινε το πρώτο κράτος που υποδέχτηκε την 3η χιλιετία.

Η κάμψη της Διεθνούς Γραμμής Ημερομηνίας δημιούργησε μια νέα ζώνη ώρας UTC, την +14, που δεν υπήρχε μέχρι τότε. Η νέα εξέλιξη σήμαινε ότι ορισμένα μέρη είχαν μεταφερθεί χρονικά μέχρι και 26 ώρες πίσω ή και περισσότερο από μια ημέρα.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες αποδεκτές χρονικές ζώνες, το πρώτο μέρος που καλωσορίζει το νέο έτος είναι το Κιριμπάτι, ενώ το ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία (εκτός από τα Νησιά Τσάταμ) και η Δημοκρατίας των Φίτζι. Στη συνέχεια είναι η Τόνγκα, ενώ η Δυτική Σαμόα και το Τοκελάου ακολουθούν με μια ώρα καθυστέρηση. Η πρώτη μεγάλη πόλη που υποδέχεται πρώτη τη νέα χρονιά είναι το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ το τελευταίο μέρος που γιορτάζει την άφιξη του νέου έτους είναι η ακατοίκητη νήσος Μπέικερ και το νησί Χάουλαντ, που ανήκουν στις ΗΠΑ.

Η Αμερικάνικη Σαμόα, το τελευταίο μέρος που βλέπει τη νέα χρονιά - πηγή

Πηγή