follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Σε ποια ηλικία συνήθως βρίσκουμε τον έρωτα της ζωής μας;

Ο έρωτας χτυπάει στον εγκέφαλο και όχι στην καρδιά ­ και είναι πλέον επιστημονικά εξακριβωμένο! Ο φτερωτός Ερωτας που σημαδεύει με τα βέλη του ανυποψίαστους θνητούς δεν είναι παρά μία ακόμη όμορφη εικόνα. Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η φυσιολογία του εγκεφάλου των ερωτευμένων αλλάζει όταν βλέπουν την εικόνα του αγαπημένου τους σε σχέση με μια τυχαία φωτογραφία. Οι καθηγητές Semir Zeki και Andreas Bartels του University College London βρήκαν ότι το να είμαστε ερωτευμένοι είναι διαφορετικό από το απλώς να μας αρέσει κάποιο άλλο άτομο. Το νέο και αξιοπερίεργο στοιχείο: Η διαφορά φαίνεται στη μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου (MRI)! Η ερευνητική ομάδα του University College London έκανε MRI στους εγκεφάλους 11 γυναικών και έξι αντρών, την ώρα που τους έδειχναν φωτογραφίες από άτομα τα οποία αγαπούν βαθιά και φωτογραφίες από φίλους. Με την τεχνική της μέτρησης της ροής του αίματος με MRI βρέθηκαν τέσσερις περιοχές που ήταν ιδιαίτερα ενεργές όταν τα υποκείμενα της έρευνας έβλεπαν τη φωτογραφία του αγαπημένου τους. Οι ίδιες περιοχές «έλαμψαν» όταν τα ίδια άτομα υποβλήθηκαν σε ένα τεστ ανίχνευσης ψεμάτων, για να βεβαιωθούν οι ερευνητές ότι τα αισθήματα αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν αληθινά. Ενα ζεστό κομμάτι στο μέσο του εγκεφάλου είναι οργανωμένο με έναν μοναδικό τρόπο για να χειρίζεται τα μηνύματα αγάπης. Το συγκεκριμένο κομμάτι, που θεωρείται ότι σχετίζεται με όλες τις περιοχές των αισθήσεων στον εγκέφαλο, συνδέεται με το υπογάστριο και αυτό μπορεί να εξηγήσει από πού προέρχεται μια από τις αγαπημένες εκφράσεις των Αγγλοσαξόνων όταν πρόκειται για αισθηματικά ζητήματα, το «έχω πεταλούδες στο στομάχι μου». Αλλες έρευνες δείχνουν ότι η αγάπη και η σοκολάτα δεν έχουν ως κοινό στοιχείο το ότι είναι σήμα κατατεθέν της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά ότι και οι δύο περιέχουν ψυχοδιεγερτικές ουσίες σαν κι αυτές που βρίσκονται στο χημικό κοκτέιλ του μεγαλύτερου πάθους μιας ερωτικής σχέσης! Είναι λοιπόν όλα στο κεφάλι μας και αυτό που αποκαλούμε συναίσθημα ή ζητήματα της καρδιάς δεν είναι παρά μερικές χημικές αντιδράσεις; Τι γίνεται με τον συναισθηματικό παράγοντα;

Ναι μεν υπάρχει η καθαρά βιολογική άποψη για το σεξ και την αγάπη, αλλά υπάρχει και η ψυχοκοινωνική άποψη, που είναι εξίσου σημαντική. Η αναλογία είναι παρόμοια με αυτή που συχνά χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε για την κάλυψη μιας άλλης βασικής ανάγκης, της πείνας. Από φυσιολογική άποψη μπορούμε να φάμε ένα κομμάτι ψωμί και τυρί πρόχειρα και να χορτάσουμε. Αλλά ­ από την ψυχοκοινωνική άποψη ­ ποιος δεν προτιμάει ένα γεύμα με ορεκτικά, κυρίως πιάτο και γλυκό, σε ένα καλοστρωμένο τραπέζι με όμορφο περιβάλλον και καλή παρέα; Η ψυχοκοινωνική πλευρά της σεξουαλικότητας και της αγάπης περιλαμβάνει ψυχολογικούς παράγοντες, όπως συναισθήματα, σκέψεις, τις προσωπικότητες των ερωτευμένων, καθώς και κοινωνικά στοιχεία, όπως το πώς φέρονται οι άνθρωποι και τι είναι κοινωνικά αποδεκτό.
Η ως τώρα έρευνα στο θέμα της αγάπης και του σεξ έχει γίνει από την πλευρά της κοινωνικής ψυχολογίας που εξετάζει τη διαπροσωπική έλξη. Σε ένα κλασικό πείραμα οι Dion, Berscheid και Walster (1972) βρήκαν ότι η φυσική έλξη επηρεάζει τις προσδοκίες μας και σε άλλους τομείς πέραν του ερωτικού, όπως τους τομείς της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς των ανθρώπων οι οποίοι μας ελκύουν. Αντρες και γυναίκες είδαν μια σειρά φωτογραφίες ατόμων και των δύο φύλων και τους ζητήθηκε στη συνέχεια να κρίνουν την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους. Τα άτομα που οι ερωτηθέντες έκριναν ότι είναι όμορφα και ελκυστικά, με βάση μόνο το δεδομένο της φυσικής τους εμφάνισης, κρίθηκαν και ως σεξουαλικά θερμοί, ελκυστικοί, κοινωνικοί, εξωστρεφείς, ευγενικοί, δυνατοί χαρακτήρες και ισορροπημένοι, σε σχέση με λιγότερο όμορφα άτομα.
ΕΡΕΥΝΑ Οι ανακαλύψεις της αγάπης
Οι ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με τα θέματα της αγάπης έχουν κάνει μερικές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις:
* Η ιδέα του κεραυνοβόλου έρωτα, ή έρωτα με την πρώτη ματιά, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένας μύθος που ικανοποιεί την ανάγκη μας για άμεση κοινωνική αποδοχή και εκλογικεύει τα σεξουαλικά αισθήματα που μας ξεσηκώνει ένα άτομο που μόλις γνωρίσαμε. Ο κεραυνοβόλος έρωτας γίνεται συχνά η ταμπέλα αξιοπρέπειας που απλά συγκαλύπτει τα σεξουαλικά αισθήματα, αλλά τελικά μόνο το τεστ του χρόνου θα δείξει κατά πόσο πρόκειται για έρωτα ή σεξουαλική έλξη.
* Η ιδέα ότι οι άντρες προτιμούν τις δύσκολες δεν είναι απόλυτη.
* Στις ηλικίες 18-25 οι γυναίκες ερωτεύονται συχνότερα από τους άντρες της ίδιας ηλικίας, αλλά οι άντρες ερωτεύονται γρηγορότερα.
* Οι άντρες έχουν την τάση να παραμένουν σε μια σχέση που αργοπεθαίνει, ενώ οι γυναίκες τελειώνουν τις σχέσεις τους ευκολότερα.
* Αντρες και γυναίκες στην ηλικία μεταξύ 30-40 ετών κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα κατά μέσον όρο.
* Το σεξ γίνεται μεγαλύτερη απόλαυση μετά τα 40.
Αλλά τι λένε οι ειδικοί για την αγάπη; Οι παγκοσμίως γνωστοί σεξολόγοι William Masters και Virginia Johnson κάνουν έναν διαχωρισμό ανάμεσα στη ρομαντική ή παθιασμένη αγάπη και στη συντροφική αγάπη και τονίζουν ότι το πάθος, η έξαψη και η συγκίνηση της πρώτης είναι σπάνιο να κρατήσει για πολύ. Μετά από λίγα χρόνια το πάθος δίνει τη θέση του σε ένα διαφορετικό είδος αγάπης, τη συντροφική, που βασίζεται σε κατανόηση, στοργή, εμπιστοσύνη, συνεννόηση, και το αίσθημα του «μαζί». Αυτού του είδους η αγάπη δεν αποκλείει μια ευχάριστη, «γεμάτη» σεξουαλική ζωή. Η συντροφική αγάπη είναι χαρακτηριστική του γάμου και των μακρόχρονων σχέσεων και παρ' όλο που είναι λιγότερο πολυτάραχη από την παθιασμένη αγάπη, πολλοί τη βρίσκουν μια ήρεμη και σίγουρη σχέση που δίνει στα άτομα την ελευθερία να ασχοληθούν με τη δουλειά, τα ενδιαφέροντα και τους φίλους τους, χωρίς να είναι προσδεμένοι και τυφλωμένοι από το πάθος τους για τον άλλον. 
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Ι.Q. και σεξουαλικότητα
Η εξυπνάδα δεν εξισώνεται συνήθως με τη σεξουαλικότητα, εκτός και αν κανείς βρίσκει ελκυστικούς τους διανοουμένους και τους εγκεφαλικούς τύπους. Πώς λοιπόν λειτουργεί ο συνδυασμός σεξ και Ι.Q.; Λειτουργεί πάνω στη βάση της νοημοσύνης και της γνώσης του εαυτού. Το σεξ δεν είναι βέβαια διανοητική άσκηση, αλλά δόσιμο και μοίρασμα, μια στενή, ενδόμυχη επικοινωνία που πηγάζει από την αληθινή γνώση που έχουμε για το ποιος είναι ο άλλος στη σχέση. Οταν λέμε ότι ξέρουμε κάποιον, εννοούμε ότι τον ξέρουμε σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο επιφανειακά, εκεί που είναι η περιοχή της τεχνικής. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους ότι μπορεί να γνωρίσουν κάποιον άλλον αληθινά και να γνωριστούν εξίσου. Γι' αυτόν τον λόγο και πολλοί άνθρωποι εμπλέκονται σε πράξεις εντυπωσιασμού αντί να χαλαρώνουν και να δίνουν περισσότερη σημασία στις υποβόσκουσες ενέργειες των ανθρώπινων σχέσεων. Αυτοί που έχουν συνέχεια νεύρα ή ενοχές δεν είναι καλοί εραστές. Το σεξ θα πρέπει να είναι επιλογή και όχι καταναγκασμός ή συνήθεια, γιατί έτσι χάνεται ο αυθορμητισμός. Και όταν χαθεί ο αυθορμητισμός και γίνει συνήθεια, τότε επέρχεται βαρεμάρα. Το περισσότερο σεξ δεν είναι ο τρόπος για να διορθώσει κανείς τη σεξουαλική ζωή του. Το μυστικό βρίσκεται στην εξυπνάδα τού να ξέρει κανείς τον εαυτό του, τον/την παρτενέρ του, και να είναι αυθόρμητος και πηγαίος στις εκδηλώσεις του. http://www.boro.gr

Πηγή
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings P. Watsa πραγματοποίησε συνάντηση μαζί με τους επικεφαλής 10 κορυφαίων διεθνών funds (μεταξύ αυτών ο Wilbour Ross και ο John Paulson) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση αναφέρει πως στη Fairfax «είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας». Στη συνάντηση με επενδυτές σήμερα εκθέσαμε τα καλά δεδομένα της οικονομίας (!) και τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό, έγραψε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει «στόχος μας να πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την εδραίωση της σταθερότητας».

Αναλυτικά η δήλωση Watsa:
«Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία και στις επικείμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας.
Η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας, με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της.
Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω της συμμετοχής μας στη Eurobank, την οποία και αυξήσαμε με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και των επενδύσεών μας στην Grivalia, την Praktiker και άλλες εταιρείες, αλλά επιπλέον με την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife, μπαίνοντας έτσι σε έναν κλάδο όπου έχουμε μεγάλη εμπειρία και βλέπουμε σπουδαία προοπτική».

Τα ραντεβού
Το διπλό μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από την έναρξη του ενάρετου κύκλου και ως εκ τούτου θα είναι λάθος να επαναληφθεί άλλη μια ασυνέχεια, όπως το 2014 και το 2015, έστειλαν στην πολιτική ηγεσία και στους θεσμικούς παράγοντες, με τους οποίους συναντήθηκαν, οι επικεφαλής των Fairfax και Paulson and Co, Prem Watsa και J. Paulson.
Τόσο στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, όσο και σε αυτή με το διοικητή της ΤτΕ ΕΛΛ +0,75% οι ξένοι επενδυτές τόνισαν την πίστη τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, σημειώνοντας την ανθεκτικότητά της κατά την περσινή χρονιά.
Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν ότι η χώρα έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής και αν βρεθεί λύση για το ασφαλιστικό έχει τελειώσει με τα δύσκολα μέτρα. Αντίθετα ανοίγει ο δρόμος για επαναφορά του waiver, την ένταξη των κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και την συζήτηση για τη μείωση του χρέους.
Κατά πληροφορίες ο κ. Watsa ζήτησε -και έλαβε- ενημέρωση για τις εξελίξεις με την Eldorado, χωρίς ο ίδιος να εγείρει ενστάσεις. Επίσης, κοινή ήταν η εκτίμηση πως όταν κλείσει η αξιολόγηση, η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να καταγράφει επενδυτικές επιτυχίες καθώς υπάρχει το υπόβαθρο.
Στις κατά μόνας συναντήσεις τους με τα στελέχη των εταιρειών που έχουν επενδύσει, ο Prem Watsa της Fairfax ήταν, για άλλη μια φορά, περισσότερο αισιόδοξος. Στις ομιλίες του σε Grivalia, Eurobank και Eurolife ο Ινδοκαναδός επενδυτής τόνισε την πίστη του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις θετικές μακροπρόθεσμα προοπτικές της, δηλώνοντας, έμμεσα, την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα και ομαλά.
Στις συναντήσεις τους με τις διοικήσεις των τραπεζών στις οποίες έχουν επενδύσει Watsa και Paulson είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι το budget και τους στόχους της χρονιάς, με βάση το καλό σενάριο της έγκαιρης και ομαλής αξιολόγησης, αλλά και τις εκτιμήσεις των τραπεζιτών για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό αλλά και το μεταναστευτικό.

Μαξίμου: Ενημερώσαμε για τις κυβερνητικές θέσεις

Η κυβέρνηση από την πλευρά της τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επενδυτές σχετικά με τις κυβερνητικές θέσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιβληθεί σταθερό φορολογικό σύστημα, να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και η διαφθορά, και να πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας.
Συζητήθηκαν επίσης τα οικονομικά δεδομένα που στοιχειοθετούν εικόνα ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, με κύριους συντελεστές, την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την υπέρβαση των προϋπολογισμένων εσόδων κατά περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2015 και την σταθεροποίηση της οικονομίας, με βραχυπρόθεσμη προοπτική επιστροφής σε ρυθμούς ανάπτυξης.
«Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα είναι μια αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι παρόντες στην συνάντηση ήταν οι κ.κ. Prem Watsa (Fairfax Financial Holdings Ltd), John Paulson (Paulson & Co), Stephen Johnson (Wilbur Ross & Co), Jonathan Haick (Brookfield Capital Partners Ltd), Samir Parekh (Capital Research & Management Company), Ben Watsa (Lissom Investments), Lawrence Chin (Mackenzie Cundill), Jamie Lowry (Schroder’s Investment Management), Daniel Pozen (Wellington Management Company), Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας (Eurobank).
Ο Τραπεζικός

Πηγή
Μόνο που τους βλέπεις ζαλίζεσαι και τρομάζεις...
Στο βίντεο θα δείτε τους 10 πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο. Μάλιστα στο YouTube το βίντεο έχει ξεπεράσει τα 17 εκατ. views.
Δείτε το και θα καταλάβετε...

Πηγή
Αρχές μήνα ( 1 έως 10 ) : Ο Φεβρουάριος θα ξεκινήσει με αρκετό κρύο αλλά και με ηλιόλουστες ημέρες, βέβαια ο ήλιος θα είναι με “δόντια” . Μέχρι τις 5 περίπου του μήνα θα είναι γενικά καλός με μόνη εξαίρεση το κρύο, μετά τις 5 θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις ( χιόνια για τα ορεινά ) που προς τις 10 του μήνα θα γενικευτούν και θα ενταθούν.

Μέσα μήνα ( 11 έως 20 ) : Από τα μέσα του μήνα αναμένουμε σοβαρή επιδείνωση του καιρού που γύρο στις 15 με 17 θα έχει ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά ενώ καταιγίδες που πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα θα σημειωθούν στα υπόλοιπα τμήματα. Η θερμοκρασία να σημειωθεί πως θα είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλη μήνα ( 21 έως 29 ) : Το τέλος του Φεβρουαρίου εμφανώς βελτιωμένο θα έχει κάποια χιόνια στα ορεινά ενώ παροδικές βροχοπτώσεις θα σημειώνονται στον νομό, με μικρά διαδοχικά διαστήματα βελτίωσης. Γύρο στις 25 του μήνα όμως περιμένουμε και 2η σοβαρή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές πάλι χιονοπτώσεις που θα πλήξουν περισσότερο τα δυτικά και βόρεια ορεινά – ημιορεινά τμήματα ενώ βροχές και χιονόνερο θα έχουμε στα υπόλοιπα, γρήγορα όμως ο καιρός μέχρι τις 29 θα βελτιωθεί.
ΑΤΤΙΚΗ
1 - 8  Ήπιες γλυκές , χειμωνιάτικες μέρες .
Θερμοκρασίες (7 – 13οC).
Δυτικοί άνεμοι παροδικές συννεφιές .

9 –17  Σταδιακή πτώση της Θερμοκρασίες (5 – 12οC) .
Βορειοδυτικοί άνεμοι θα δροσίσουν αισθητά.
Βροχές και καταιγίδες .
Πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά .

18 –29 Αίθριος καιρός .
Παροδικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα δροσίζουν αισθητά . Συννεφιές ,υγρασία, πιθανές βροχές και
καταιγίδες στο τέλος του μήνα .
Θερμοκρασία (7 - 18 οC).

Πηγή

Εμφανίζεται δίπλα στο θήραμα και λέει: «Για να κυνηγήσεις ένα ελάφι, πρέπει να είσαι στην ώρα σου»

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί για ακόμα μια φορά ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ. Ο Γάλλος ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε νέα διαφήμιση πολυτελών ρολογιών και υποδύεται έναν.. κυνηγό.

Με ύφος απόλυτου γνώστη, απευθύνεται στο κοινό κοιτώντας την κάμερα και στεκόμενος δίπλα σε ένα σκοτωμένο ελάφι, λέει: «Για να κυνηγήσεις ένα ελάφι, πρέπει να είσαι στην ώρα σου. Χάρις στο ρολόι μου, ήμουν στην ώρα μου, και είχε έρθει κι αυτού η ώρα»!

Το διάρκειας μόλις 51 δευτερολέπτων κλιπ έχει ξεσηκώσει τους πάντες με το περιοδικό GQ να αναφέρει πως η διαφήμιση «προκαλεί αηδία», ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Figaro γράφει: «Ο Ντεπαρτιέ σκοτώνει ελάφια σε απαράδεκτη διαφήμιση». 


protothema.gr

Πηγή
Μαρία Ιωάννης Αφοξενίδου-Αλεξανδράκη
Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): "Πολύ ικανοποιητικό το τίμημα για ΟΛΠ - Ξεπέρασε το εύρος τεσσάρων αποτιμήσεων" (bankingnews.gr)
Y.Γ....Να εδω ο "βασιλιας της μπίζνας" Πιτσιορλας ειναι ευχαριστημενος γιατι ξεπουλαει το μεγαλυτερο λιμανι της χωρας με εντολη της Καμορα που ηρθε να μας "σωσει" παντελονιαζοντας εκατομμυρια απο ΜΚΟ κ κονδυλια ΕΣΠΑ....αυτον τον κυριουλη που μια ζωη ηταν σε αγοραπωλησιες , τον επελεξαν κ ξεπουλαει σα να ναι το χωραφι του πατερα του κ εχει το θρασος να δηλωνει ευχαριστημενος που η χωρα χανει ολη τη δημοσια περιουσια της ...ουτε λογοι εθνικης ασφαλειας τους ενδιαφερουν ,ουτε τιποτα..ξεπουλανε οσο γουσταρουν ,ο,τι παραγωγικο κ προσοδοφορο υπαρχει στη χωρα...Μπιζνα κ ξεπέτα ολη η δημοσια περιουσια...


Πηγή

Μπαταρία-τατουάζ φορτίζει με τον… ιδρώτα

Καλιφόρνια 
Ένα τατουάζ ικανό να παράγει πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια από… ιδρώτα παρουσίασαν αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
Η πολλά υποσχόμενη βιο-μπαταρία θα μπορούσε μελλοντικά να φορτίζει «έξυπνα» κινητά και ρολόγια ή συσκευές παρακολούθησης των καρδιακών παλμών και άλλων ζωτικών δεικτών των ασθενών.Η ιδέα ενός «ενεργειακού ανθρώπου» δεν είναι καινούργια. Υπάρχουσες τεχνολογίες βασίζονται στην πιεζοηλεκτρική παραγωγή ενέργειας, στην εκμετάλλευση δηλαδή της φυσικής κίνησης του σώματος, ενώ άλλες χρησιμοποιούν εμφυτεύσιμες μικροκυψέλες βιοκαυσίμων για την παραγωγή ενέργειας π.χ. από τη ροή του αίματος.«Πρόκειται για την πρώτη συσκευή που εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα» εξηγεί η δρ Γουενζάο Ζιά. «Για την ώρα η παραχθείσα ενέργεια είναι λίγη και αγγίζει μόλις λίγα μικροβάτ. Εργαζόμαστε όμως πυρετωδώς ώστε να την αυξήσουμε σε σημείο που να είναι αρκετή για την φόρτιση μικρών ηλεκτρονικών συσκευών».
Οι λεπτομέρειες γύρω από την ενδιαφέρουσα νέα βιο-μπαταρία δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Angewandte Chemie».
Γεμάτη μπαταρία και κορμί λαμπάδα
Στόχος των αμερικανών επιστημόνων ήταν αρχικά η δημιουργία μιας φορετής συσκευής μέτρησης των επιπέδων του γαλακτικού οξέος, το οποίο παράγεται από τους μυς και διαχέεται στο αίμα και στον ιδρώτα του ασκούμενου. Ως γνωστόν, κατά την προπόνησή τους, οι αθλητές παρακολουθούν τα επίπεδα γαλακτικού οξέος στον οργανισμό τους ώστε να αξιολογούν τα επίπεδα της φυσικής τους κατάστασης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο πραγματοποιείται συνήθως μέσω της δειγματοληψίας αίματος.
Έχοντας αυτό υπόψη, οι ερευνητές αποφάσισαν να εκτυπώσουν έναν αισθητήρα ανίχνευσης γαλακτικού οξέος επάνω σε χαρτί προσωρινού τατουάζ.«Εχω κάνει κι εγώ το συγκεκριμένο τατουάζ και για την ακρίβεια δεν το αισθάνεσαι καν. Είναι πραγματικά σαν τατουάζ» λέει η δρ Ζιά.«Το τατουάζ που ανιχνεύει το γαλακτικό οξύ δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασκούνται επιθυμούν να γνωρίζουν πώς μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της προπόνησής τους. Μπορούμε να μετρήσουμε τους παλμούς της καρδιάς μας, ωστόσο αν συνδυάσουμε τη συγκεκριμένη μέτρηση με τα χημικά στοιχεία του οργανισμού μας, μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από την φυσική μας κατάσταση» προσθέτει η ειδικός.

Φορτίστε ιδρώνοντας…
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές μετέτρεψαν τον αισθητήρα γαλακτικού οξέος σε μια «ιδρωμένη» βιο-μπαταρία. Συγκεκριμένα, προσέθεσαν ένα ένζυμο το οποίο αφαιρεί τα ηλεκτρόνια από το γαλακτικό οξύ δημιουργώντας έτσι ένα αδύναμο ηλεκτρικό ρεύμα.
Δοκιμές έδειξαν ότι οι εθελοντές που είχαν το high-tech τατουάζ την ώρα που έκαναν ποδήλατο, ήταν σε θέση να παράγουν μέχρι και 70 μικροβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος. Μάλιστα, τα άτομα που ήταν λιγότερο σε «φόρμα» φάνηκε να παράγουν περισσότερη ενέργεια.
«Πιστεύουμε ότι αυτό συνέβη ακριβώς επειδή τα άτομα που δεν γυμνάζονταν συχνά, κουράζονταν πιο εύκολα με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερο γαλακτικό οξύ» εξηγεί η δρ Ζιά. «Αντίθετα, ένα γυμνασμένο άτομο θα πρέπει να ασκηθεί πολύ πιο σκληρά προκειμένου να “γεμίσει” τη μπαταρία».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι βιο-μπαταρίες, συνοδεύονται από αρκετά προνόμια. Ανάμεσα σε αυτά είναι το γεγονός ότι γεμίζουν πολύ ταχύτερα από μια συμβατική επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ενώ δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της έκρηξης ή της διαρροής τοξικών χημικών ουσιών.
«Και φυσικά βασίζονται σε μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας: εμάς» καταλήγει η δρ Ζιά.http://www.tovima.gr

Πηγή

Δώδεκα σενάρια έχει στη διάθεση του το οικονομικό επιτελείο για τη διαμόρφωση της νέας φορολογικής κλίμακας για τα εισοδήματα του 2016. Σε ειδικό λογισμικό που προσέφεραν οι εμπειρογνώμονες της τεχνικής βοήθειας «φορτώθηκαν» τα φορολογικά δεδομένα από όλες τις επαγγελματικές τάξεις και προέκυψε τελικώς η διαμόρφωση μιας ή δύο κλιμάκων, από τρεις που ισχύουν σήμερα.
Δηλαδή, ενδεχομένως, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα να φορολογηθούν με μία κλίμακα, όπως γινόταν και παλαιότερα. Διαφορετικά θα θεσπιστούν δύο κλίμακες: μία για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα και άλλη μία για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όλα τα σενάρια θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με τους πιστωτές της χώρας, δεδομένου ότι αυτά αποκλίνουν από όσα προβλέπει ως γνωστόν το τρίτο μνημόνιο.
Στο λογισμικό των τεχνοκρατών της τεχνικής βοήθειας, εκτός από τα δεδομένα των φορολογούμενων, έχουν προστεθεί και οι εισπρακτικοί στόχοι, όπως αυτοί αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό για το έτος 2016, καθώς και μακροοικονομικοί δείκτες, όπως ανάπτυξη, ανεργία και πληθωρισμός. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να μεταφερθούν τα φορολογικά βάρη στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.
Ωστόσο, ο στόχος αυτός είναι ενδεχομένως δύσκολο να επιτευχθεί, δεδομένου ότι ο όγκος των φορολογούμενων βρίσκεται στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι από την επεξεργασία των πρώτων στοιχείων που προέκυψαν από το λογισμικό της τεχνικής βοήθειας διαφαίνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει υψηλότερα εισοδήματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, εξέλιξη που αποδίδεται στην αυξημένη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Αναφέρουν, μάλιστα, ότι τα προηγούμενα χρόνια μόλις το ένα τέταρτο του τζίρου των επαγγελματιών και των μικρών καταστημάτων γινόταν μέσω καρτών και πλέον έχει φθάσει στο 50% του τζίρου.

Οι στόχοι και τα σενάρια της νέας φορολογικής κλίμακας:

• Δώδεκα συνδυαστικά σενάρια κλιμάκων έχουν προκύψει από το λογισμικό της τεχνικής βοήθειας με το ίδιο εισπρακτικό αποτέλεσμα.
• Με τα νέα σενάρια καταργούνται οι υφιστάμενες κλίμακες για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα. Σήμερα εφαρμόζονται τρεις διαφορετικές κλίμακες ανάλογα με την πηγή του εισοδήματος.
Σε κάποια από τα σενάρια προτείνεται η επαναφορά του παλαιού συστήματος, δηλαδή μιας φορολογικής κλίμακας με μικρό αφορολόγητο όριο για όλους. Πάντως, το σενάριο αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους πιστωτές της χώρας, δεδομένου ότι πριν από δύο χρόνια αποφασίσθηκε η δημιουργία τριών ξεχωριστών κλιμάκων, με στόχο των καλύτερο έλεγχο των δηλούμενων στοιχείων κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών.
• Κάποια άλλα σενάρια προβλέπουν τη δημιουργία δύο κλιμάκων. Δηλαδή να διατηρηθεί η κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και να ενωθούν οι κλίμακες μισθωτών, συνταξιούχων και εισοδημάτων από ακίνητα. Αν και το τρίτο μνημόνιο προβλέπει την αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητα, ωστόσο εξετάζεται να φορολογηθούν με ενιαία κλίμακα. Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή ορίζει ότι ο συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ, θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.
Ως προς το ύψος του αφορολόγητου ορίου για τη νέα κλίμακα μισθωτών, συνταξιούχων και εισοδημάτων από ακίνητα, εξετάζεται να ανέρχεται στα 9.000 ευρώ. Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται πολλά κλιμάκια με χαμηλούς συντελεστές. Για παράδειγμα, σήμερα φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ καταβάλλει στο ελληνικό Δημόσιο φόρο ύψους 1.200 ευρώ, καθώς και εισφορά αλληλεγγύης 105 ευρώ.
Εφόσον το πρώτο φορολογικό κλιμάκιο έχει συντελεστή 8%, θα καταβάλει το ίδιο ποσό στην εφορία. Στόχος, όπως αναφέρει το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, είναι το βάρος να μετατοπισθεί από τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλότερα. Αναφέρει επίσης ότι με τη νέα κλίμακα θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος φορολογικός συντελεστής ενδεχομένως να ξεκινάει από το 6%-8% και ο τελευταίος φθάνει στο 50% για εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ.
• Όλα τα σενάρια θα τεθούν υπόψη των πιστωτών της χώρας και αμέσως μετά τον έλεγχο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των νέων φορολογικών κλιμάκων για το 2016 και τα επόμενα έτη. Ταυτόχρονα όλες οι αλλαγές θα συνδυαστούν με τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό.

Πηγή

Ένας στους 10 θανάτους από καρδιά οφείλεται στο πολύ αλάτι

 
Το πολύ αλάτι κοστίζει ετησίως τη ζωή περισσότερων από 1,5 εκατομμύριο ενηλίκων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια ανάλυση.Όπως αποκάλυψε, η υπερκατανάλωση άλατος ευθύνεται παγκοσμίως για έναν στους δέκα θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια που καταγράφονται κάθε χρόνο- ή αλλιώς, σε ετήσια βάση κοστίζει τη ζωή σε 1,65 εκατομμυρίων ανθρώπων.Την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM), πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων από την Σχολή Επιστήμης της Διατροφής Friedmanτου Πανεπιστημίου Tufts, στη Μασαχουσέτη.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον πρύτανη της Σχολής δρα Ντάριους Μοτζαφαριάν, ανέλυσαν στοιχεία από 205 μελέτες για την κατανάλωση άλατος, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το περίπου 75% του παγκόσμιου πληθυσμού των ενηλίκων.Αξιολόγησαν επίσης τα παγκόσμια στοιχεία για την κατανάλωση τροφίμων, για να καταγράψουν την κατανάλωση άλατος ανά φύλο, ηλικία και χώρα.Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση κατανάλωση άλατος είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για καλή υγεία (3,95 γραμμάρια νατρίου την ημέρα έναντι των 2 γραμμαρίων που συνιστώνται).Η υψηλότερη μέση κατανάλωση καταγράφηκε στην Κεντρική Ασία (5,51 γραμμάρια νατρίου την ημέρα) και η χαμηλότερη στην υποσαχάριο Αφρική (2,18 γραμμάρια την ημέρα).Στην υπερκατανάλωση αυτή αποδίδεται το 10% των ετήσιων, παγκόσμιων θανάτων από καρδιαγγειακά αίτια.Το νάτριο (το κύριο συστατικό του αλατιού) υπάρχει εκ φύσεως σε πάρα πολλά τρόφιμα, αλλά προστίθεται κατά την επεξεργασία και προετοιμασία εκατοντάδων άλλων, συμπεριλαμβανομένου του ψωμιού - χώρια όσο προσθέτουμε κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα, αλλά και στο πιάτο μας.Ωστόσο, η υπερκατανάλωση αυτή οδηγεί στην υπέρταση και η υπέρταση είναι κύριος παράγοντας κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό.http://www.boro.gr

Πηγή

Σε δύο κατηγορίες χωρίζονται φέτος περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι, βάσει των εκκαθαριστικών της εφορίας, τα οποία θα βρίσκονται στο taxisnet μέχρι το τέλος του Απριλίου.
Στη μία κατηγορία, ανήκουν τρία εκατομμύρια περίπου άτυχοι που θα πληρώσουν περισσότερα και στη δεύτερη οι τυχεροί, που το εκκαθαριστικό τους δεν θα τους αναγκάσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά αντίθετα θα βγουν κερδισμένοι.


Πηγή

Όταν ένα μωράκι λέει τις πρώτες του λεξούλες είναι πάντα μία συγκινητική στιγμή...


 Όταν όμως είναι μόλις τεσσάρων μηνών τότε είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό. Δείτε αυτό το βιντεάκι του Τζούντα Τζοουνς από την Δυτική Βιρτζίνια που λέει «Oh, no» κάθε φορά που φτερνίζεται!
Ξαπλώνοντας πάνω στο στήθος της μητέρας του Κάρλι το μωρό αναπνέει βαθιά πριν φτερνιστεί και μετά κοιτάει τον φακό και λέει: «Oh, no!».
Στην συνέχεια η μαμά γελώντας λέει: «Είναι τόσο χαριτωμένο...»
Το όμορφο βίντεο ανέβασε στο YouTube ο μπαμπάς του μπόμπιρα Γκαμπριέλ Τζόουνς γράφοντας: «Το μωρό μας λέει "oh no" όταν φτερνίζεται. Είναι δύσκολο να μην το λατρεύεις!»
Το βίντεο είχε πάνω από 101.000 views ως το βράδυ του Σαββάτου, ενώ μοιράστηκε στο Facebook πάνω από 4,6 εκατομμύρια φορές σύμφωνα με την Daily Mail.





Πηγή

«Η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος από τις ελληνικές αρχές είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός» τονίζει ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ στην εκπομπή ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ.

«Οι θεσμοί έχουν αρχίσει την αξιολόγησή του και θα αρχίσουν να το συζητούν με τις ελληνικές αρχές σύντομα. Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματοςκαι να αποφευχθούν αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης» επισημαίνει. 

Ο κ. Βίζερ προσθέτει ότι «ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος του ΕΜΣ , το συντομότερο δυνατό. Καθώς είναι πολλά και πολύπλοκα τα θέματα που εμπλέκονται, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί στο παρόν στάδιο». 

Επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή οι αποφάσεις για το χρέος είναι προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ.  «Είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να συμμετάσχουν στο Staff Level Agreement, που θα αποτελέσει την απαραίτητη βάση για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Στη βάση αυτή, οι αποφάσεις για τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος μπορούν να προετοιμαστούν καθώς πρόκειται για προϋπόθεση και για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο είναι αλληλένδετα όλα αυτά τα ζητήματα, επίσημες αποφάσεις για όλα αυτά είναι πιθανόν να ληφθούν σχεδόν ταυτόχρονα» σημειώνει.


Πηγή

Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»

Είναι αισθητό, όχι επειδή το λένε οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ότι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος ψήφισε παρά φύσιν. Γι’ αυτό, με τόση ευκολία, αμέσως μετά τις εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων είναι πολύ χαμηλότερα των εκλογικών. Γι’ αυτό, με την πάροδο του χρόνου, βρίσκεις όλο και πιο δύσκολα ανθρώπους που υποστηρίζουν με κάποιο σθένος το κόμμα που ψήφισαν. Και για κανένα κόμμα δεν είναι αυτό πιο εμφανές από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Σπάνια πέφτεις σε πολίτη που ταυτίζεται με πάθος και βεβαιότητα με το κόμμα που μέχρι πριν από λίγους μήνες αποτελούσε τη μόνη ελπίδα για πάρα πολύ κόσμο, ακόμα και για μια σημαντική μερίδα ανθρώπων που για διάφορους λόγους δεν το ψήφιζαν, αλλά είχαν κι αυτοί την κρυφή επιθυμία ότι κάτι καλύτερο θα κατάφερνε. Πράγμα που φάνηκε πεντακάθαρα στο δημοψήφισμα.

Ήταν μια κορυφαία στιγμή για την κοινωνία και την Αριστερά, που μόνη της εναντίον όλων των κομμάτων και των κέντρων εξουσίας, έπειθε για την ορθότητα της θέσης της, που εκφραζόταν μέσα από το ΟΧΙ, συσπειρώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους από την κομμουνιστογεννή Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά. Ήταν μια εξαιρετική συγκυρία που άνοιγε έναν πέρα από κάθε φαντασία δρόμο στην Αριστερά.

Πολίτες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα που ξεπέρασαν τις αντιθέσεις τους, τις πεποιθήσεις και τις αναστολές τους, ακόμα και τις αντικομουνιστικές απόψεις και προλήψεις τους, και συντάχθηκαν με την Αριστερά κάτω από ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή
Ενας νεαρός Γερμανός αποφάσισε να ζήσει την μεγάλη περιπέτεια, σκαρφαλώνοντας στην Πυραμίδα του Χέοπα, στην Γκίζα, βιντεοσκοπώντας το εγχείρημα.
Ο Αντρέι Κιεσιέλσκι είχε μεν απίστευτη θέα όταν τα κατάφερε, αλλά ο 18χρονος παραβίασε το νόμο σκαρφαλώνοντας στο ύψους 146 μ. και 4.500 ετών αξιοθέατο.
«Μου πήρε περίπου 8 λεπτά για να φτάσω στην κορυφή, αλλά χρειάστηκα 20 λεπτά για να κατέβω», έγραψε στο blog του ο νεαρός που συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία.
Τελικά όμως τον άφησαν ελεύθερο, χωρίς να μπει σε μεγαλύτερους μπελάδες.


Πηγή
Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - realnews

Με την οικονομική κρίση η Ελλάδα προσφέρθηκε από το εγχώριο πολιτικό σύστημα, στο πλαίσιο των διεθνών συμμαχιών του, ως «πειραματόζωο». Αντικείμενο του οικονομικού και κοινωνικού πειράματος που συνεχίζεται είναι η αποστέρηση ενός λαού από τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα του, η αποστέρηση της δημόσιας περιουσίας του, η αποστέρηση κάθε ίχνους κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Σήμερα, με αφορμή το προσφυγικό, οι ίδιοι «εταίροι» Φαίνεται να προωθούν ένα δεύτερο πείραμα. Τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια ειδική ζώνη ανύπαρκτης εθνικής κυριαρχίας, που, εκτός από οικονομικό ενέχυρο, θα λειτουργεί και ως αποθήκη των «σωτήρων».

Οι δηλώσεις του Βέμπερ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επικαλείται την εθνική της κυριαρχία στο προσφυγικό, οι κινήσεις  Γιούνκερ που έχουν να κάνουν είτε με συνδιαχείριση του Αιγαίου είτε με «απ’ έξω» κλείσιμο των ελληνικών συνόρων μέσω ΠΓΔΜ, τοποθετήσεις όπως του Βέλγου υπουργού μετατροπής της Αττικής σε στρατόπεδο συγκέντρωσης 400.000 προσφύγων, οι απειλές των Βρυξελλών με αφορμή τη Σένγκεν, δεν είναι απλά πράγματα. Πολύ περισσότερο που εκδηλώνονται σε μια Ε.Ε. εντός τη οποίας αναβιώνουν πρακτικές Μεσοπολέμου, με νομοθετήματα όπως αυτό της Δανίας...

Η Ε.Ε προφανώς δεν υπήρξε ποτέ για την Ελλάδα το «απάνεμο λιμάνι» των υποστηρικτών της. Μέχρι του σημείου, όμως, της μετατροπής της Ελλάδας σε «νησί Ελις», εκεί που οι Αμερικανοί στοίβαζαν 20 εκατομμύρια πρόσφυγες ως τα μέσα του 20ού αιώνα, υπάρχει απόσταση.

Πηγή
http://ift.tt/1QyHl83

Η θλιβερή και θρασεία μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προχώρησε στην ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του λιμανιού του Πειραιά στην κινέζικη Cosco. Τη διαδικασία επιδοκίμασε και η ΝΔ, που σε επίσημη ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ένα σωστό πρώτο βήμα, που δικαιώνει την πολιτική που εφάρμοζε ως κυβέρνηση η ίδια.
Το ξεπούλημα του ΟΛΠ ανακοινώθηκε την Τετάρτη 20/1, αφού είχε προηγηθεί ένα όργιο σκανδάλων και μαφιόζικων μεθόδων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της κυβέρνησης και της Cosco, η οποία ήταν σχεδιασμένα η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε πρόταση. Η προσφορά της Cosco έγινε στα 22 ευρώ ανά μετοχή – και αυτό εμφανίζεται σαν κέρδος για το δημόσιο από την κυβέρνηση (καθώς όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία η μετοχή βρισκόταν στα 12,95 ευρώ).
H Cosco πλήρωσε δηλαδή 280 εκ. ευρώ για την απόκτηση του 51% όλου του ΟΛΠ, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται επίσης η αποβάθρα των κρουαζιερόπλοιων, το καρ τέρμιναλ, η αποβάθρα της ακτοπλοΐας κ.ά. Η κομπίνα της κυβέρνησης και της Cosco βρίσκεται στο ετήσιο ενοίκιο για τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, τις οποίες είχε αγόρασε το 2008 (επί Καραμανλή), με συμφωνία όπου έδινε το ενοίκιο κατευθείαν στον ΟΛΠ. Το ποσό ανερχόταν το 2014 σε 36,4 εκ. ευρώ, το 2015 στα 38 εκ. ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για το 2018 ήταν 75 εκ. ευρώ και για το 2021 110 εκ. ευρώ. Στο σύνολο της 35ετίας, το εγγυημένο αντάλαγμα θα έφτανε τα 4,3 δισ. Το δημόσιο λάμβανε από τη συμφωνία του 2008 μόνο το 2% επί του ετήσιου τζίρου του ΟΛΠ.
Το 2015, η Cosco πλήρωσε 38 εκ. ευρώ για τις δύο προβλήτες. Επομένως, τα επόμενα 40 χρόνια θα πρέπει να καταβάλλει για τη χρήση των δύο μόνο προβλητών 1.520 εκ. ευρώ περίπου (χωρίς τις προβλέψεις που προκύπτουν από τα έσοδα του λιμανιού). Οι κινέζοι μεγαλοκαπιταλιστές, αγοράζοντας όλο το λιμάνι, καταβάλλουν τα ενοίκια στην ίδια την Cosco, δηλαδή στον εαυτό τους – και με μια απλή αφαίρεση προκύπτει ότι η Cosco κερδίζει τουλάχιστον 1.239 εκ. ευρώ. Το ελληνικό δημόσιο, για άλλη μια φορά, είναι ο μεγάλος χαμένος, αφού δεν θα εισπράττει πλέον ούτε τα ενοίκια!
Η Cosco «κλείδωσε» επίσης την αγορά του 16% επιπλέον του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ (για να φτάσει τελικά το 67%) μέσα στα επόμενα 5 χρόνια καταβάλλοντας μόνο 88 εκ. ευρώ επιπλέον.
Το πιο σημαντικό είναι οι εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα, που έχει επιβάλλει ήδη η Cosco στον Πειραιά. Οι παραχώρηση της προβλήτας ΙΙ οδήγησε σε απώλεια 450 θέσεων εργασίας, κακοπληρωμένους εργαζόμενους και εργασιακές συνθήκες ζούγκλας. Πλέον, θα τις γενικεύσει σε όλο τον ΟΛΠ, ενώ θα επηρεαστούν και δεκάδες επιχειρήσεις που σχετίζονται με το λιμάνι, που θα είναι πλέον τσιφλίκι των κινέζων μεγαλοκαπιταλιστών.
Οι εργαζόμενοι, στο λιμάνι του Πειραιά και παντού, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέοι, οι άνεργοι και οι φτωχοί, πρέπει να συνεχίσουμε με επιμονή και πείσμα τους αγώνες μας. Για να ακυρωθεί το ξεπούλημα του ΟΛΠ, των αεροδρομίων κ.λπ. – για να σταματήσουμε το επερχόμενο ξεπούλημα σε ό,τι έχει απομείνει (νερό, λιμάνι Θεσσαλονίκης κ.ά.) από το δημόσιο πλούτο. Για να εθνικοποιήσουμε τα λιμάνια και όλες τις βασικές υποδομές κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα υπηρετεί, μαζί με τους κηδεμόνες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Αγώνας Διαρκείας, Μέχρι τη Νίκη
Για την ανατροπή των Μνημονίων, των νέων και παλιών υποτακτικών τους

Πηγή
Η AMD θα “ανοίξει” την τεχνολογία GPU στους developers. Ο Nicolas Thibieroz, Senior Engineering Manager της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα το GPUOpen, την πρωτοβουλία της εταιρείας που θα παρέχει κώδικα και συνοδευτική τεκμηρίωση σε developers για PC, αγκαλιάζοντας το open source και την συνεργατική ανάπτυξη με την κοινότητα. Ο Nicolas Thibieroz δήλωσε σχετικά: “Τα παιχνίδια στις κονσόλες συχνά αξιοποιούν low-level GPU χαρακτηριστικά, που δεν είναι εκτεθειμένα στο PC με παρόμοια λειτουργικότητα, δημιουργώντας διαφορετικά –και συνήθως λιγότερο αποδοτικά – μονοπάτια ανάπτυξης κώδικα στο PC. Ακόμα χειρότερα, ιδιόκτητες βιβλιοθήκες ή αλυσίδες εργαλείων με “black box” APIs εμποδίζουν τους developers από το να έχουν πρόσβαση στον κώδικα, για λόγους συντήρησης, μεταφοράς (porting) ή βελτιστοποίησης. Το game development στο PC απαιτεί κλιμάκωση σε πολλαπλά επίπεδα ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων σημαντικά διαφορετικών αναλύσεων οθόνης”.
Αν αναρωτιέστε πως η AMD σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα, παρακάτω ο Thibieroz είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικός. “Η πλήρης και ευέλικτη πρόσβαση στην πηγή των εργαλείων, σε βιβλιοθήκες και εφέ αποτελεί βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας GPUOpen της AMD. Μόνο μέσω της πρόσβασης σε ανοιχτό κώδικα, οι developers θα είναι σε θέση να τροποποιούν, να βελτιστοποιούν, διορθώνουν, μεταφέρουν και να μαθαίνουν από το λογισμικό. Ο στόχος μας; Η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η ανάπτυξη εκπληκτικών τεχνικών graphics και βελτιστοποιήσεων στα PC games”. Ήδη, η AMD έχει αναρτήσει διάφορα τεχνικά άρθρα για να βοηθήσει τους developers να κατανοήσουν την λειτουργία και να χρησιμοποιήσουν διάφορα εργαλεία, και λέει πως σύντομα θα είναι στην διάθεση τους περισσότερο περιεχόμενο.
Πηγή


Ο ορισμός του στιλ και της ουσίας στη φωτογραφία – Ποτέ ξανά η απόδοση high end δεν είχε τέτοια εμφάνιση και τέτοια αίσθηση. Η PEN-F είναι ο ορισμός του στιλ και της ουσίας στη φωτογραφία. 
Ένα μοναδικό έργο τέχνης, μία εμβληματική εικόνα. Οι δημιουργοί της νέας PEN-F συνδύασαν τους κανόνες του σύγχρονου design και ευκολίας με μία δόση κληρονομιάς και χειροπιαστής οικειότητας. Σε αυτή τη μηχανή, ο άνθρωπος που αναζητά τα όμορφα πράγματα στη ζωή θα βρει ένα εξαιρετικό έργο. Ναι, μπορεί να δημιουργήσει ανώτερης ποιότητας φωτογραφία, αλλά θα σας εμπνεύσει για πολλά παραπάνω.

Το design
Ο εραστής του καθαρού design θα καταλάβει αμέσως ότι η PEN-F είναι η μηχανή που όλοι την πιάνουν στα χέρια τους όταν τους αφήνεις, αλλά κανείς δε βιάζεται να στη δώσει πίσω. Οι σχεδιαστές της έχουν φροντίσει ώστε η αίσθηση στο πιάσιμο να είναι όσο έντονη όσο η όψη της. Ούτε μία βίδα δεν είναι ορατή σε αυτό το μοναδικό συλλεκτικό αντικείμενο.

Ο σχεδιασμός
Ένα προϊόν που κυκλοφορεί μία φορά σε κάθε γενιά, και απευθύνεται σε όσους γνωρίζουν από φωτογραφία αλλά είναι και ευλογημένοι με μία βελτιωμένη αντίληψη για το σχεδιασμό και την ομορφιά. Σίγουρα η PEN-F είναι μία μηχανή εναλλάξιμων φακών όπως όλες οι PEN. Και χρησιμοποιεί το Micro Four Thirds format – που σημαίνει ότι είναι μικρότερη σε διαστάσεις και πιο ελαφριά από τις DSLR, ενώ προσφέρει παρόμοια ή σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Ο τρόπος λήψης
Λίγες μηχανές στην κατηγορία της προσφέρουν τόσους τρόπους λήψης, από τον κλασικό, μέχρι τον rangefinder, το street shooting και την επιπλέον ακρίβεια που προσφέρει το απίστευτα προηγμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Η PEN-F έρχεται με ένα σκόπευτρο με βοήθεια εστίασης και μία high-def OLED οθόνη με real-time preview όλων των ρυθμίσεων και εφέ.

Ο νέος δημιουργικός διακόπτης
Ο μεγαλύτερος μεταλλικός διακόπτης στο πάνω μέρος της PEN-F σου δίνει άμεση πρόσβαση σε τέσσερεις δημιουργικές λειτουργίες, κάποιες από τις οποίες είναι νέες στην κατηγορία. Επιπλέον των 14 Art Filters, μπορείς να ρυθμίσεις ειδικά προφίλ για τα χρώματα, ή Monochrome Profile Control ή Color Creator. Το Monochrome Profile Control σου επιτρέπει να ρυθμίσεις την καμπύλη του gradation, τον κόκκο του φιλμ, τις σκιές. Ένας μοχλός πίσω από το διακόπτη σου δίνει άμεση πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει ως αγαπημένες – χωρίς να χρειάζεσαι υπολογιστή. Αρκεί μία κίνηση με τον αντίχειρα και θα δεις το εφέ στην οθόνη της μηχανής.

Η γρηγορότερη απόκριση του κόσμου*
Η PEN-F διαθέτει τη συντομότερη καθυστέρηση μεταξύ του πατήματος του κουμπιού και της απελευθέρωσης του κλείστρου στον κόσμο. Το autofocus είναι επίσης απίστευτα γρήγορο χάρης στο σύστημα Eye Detect AF και την πρόσβαση σε εστίαση σε σημεία μέσω της οθόνης αφής.

Πηγή
Η AUO βοηθά στην επέλαση των Ultra-wide οθονών με δύο νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος στην αγορά. Χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένη ημερομηνία (Q2 ή Q3), το TFTCentral φέρνει στο φως τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με δύο νέα high end Ultra Wide monitor ανάλυσης 3440×1440 pixel και ρυθμό ανανέωσης 144Hz της AU Optronics. Οι εν λόγω οθόνες είναι ιδανικές για gaming ενώ σύμφωνα με τη πηγή θα έχουν διαγώνιους 30 και 35 ίντσες για μοναδική εμπειρία, αρκεί να βρίσκεστε στην ανάλογη απόσταση από την οθόνη.
Οι οθόνες λέγεται ότι θα εξοπλίζονται με το σύγχρονο πρότυπο σύνδεσης DisplayPort 1.3 για να υποστηρίξουν με ευκολία την εν λόγω ανάλυση σε αυτά τα Hz. Το panel θα είναι τύπου VA με φωτεινότητα 300 cd/m2 και contrast 3000:1 με αρκετά "άνετες" γωνίες θέασης που αγγίζουν τις 172/178 μοίρες για τους δύο άξονες.
Πηγή
Πολλοί άνθρωποι μετά την κατανάλωση αλκοόλ κοκκινίζουν στο πρόσωπο.
Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που οφείλεται πρωτίστως σε μια κληρονομική κατάσταση η οποία σχετίζεται με την ανεπάρκεια ενός ενζύμου (αλδεϋδική διϋδρογενάση 2), που βρίσκεται παντού μέσα στο σώμα και κυρίως στο συκώτι.
Υπολογίζεται ότι περίπου 540 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ανεπάρκεια αυτού του ενζύμου (μετά από μετάλλαξη του υπεύθυνου γι’ αυτό γονιδίου).
Έρευνα του εθνικού ιδρύματος για την κατάχρηση οινοπνεύματος στο Ρόκβιλ του Μέρυλαντ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που κοκκινίζουν στο πρόσωπο μετά από κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του οισοφάγου.
bigstock Problems With Alcohol 110370746
Δεδομένου ότι υπάρχουν δύο αντίγραφα κάθε γονιδίου για το ένζυμο αυτό στο σώμα, είναι δυνατό ένα άτομο να έχει μεταλλαγή στο ένα, στα δύο ή σε κανένα αντίγραφο του γονίδιου του ενζύμου αυτού (αλδεϋδική διϋδρογενάση 2).
Οι άνθρωποι με αυτήν την μεταλλαγή και στα δύο αντίγραφα του γονιδίου δεν έχουν καμία ανιχνεύσιμη δραστηριότητα της αλδεϋδικής διϋδρογενάσης 2, και η ένταση που προκαλείται στον οργανισμό τους ως απάντηση στην κατανάλωση οινοπνεύματος (κοκκίνισμα του προσώπου, ναυτία, γρήγορος κτύπος της καρδιάς) είναι τόσο ανυπόφορη που τους οδηγεί σε πλήρη αποχή από το αλκοόλ. Δεδομένου ότι ακόμα και η φυσιολογική χρήση οινοπνεύματος είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του καρκίνου του οισοφάγου, αυτά τα άτομα διατρέχουν πραγματικά μειωμένο κίνδυνο για την ασθένεια.
Τα άτομα με μετάλλαξη ενός μόνο αντιγράφου του γονιδίου έχουν περιορισμένη δραστηριότητα του ενζύμου, έτσι και η αντίδραση του οργανισμού τους στο οινόπνευμα είναι λιγότερο επίπονη. Μπορούν επομένως να αναπτύξουν κάποια ανοχή στο οινόπνευμα και ίσως να γίνουν βαριοί πότες. Είναι τα άτομα αυτά που έχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου.
Οι άνθρωποι με έλλειψη της αλδεϋδικής διϋδρογενάσης 2, πρέπει να είναι ενήμεροι για τον αυξημένο κίνδυνο να ασθενήσουν από οισοφαγικό καρκίνο, με μεγαλύτερες πιθανότητες νόσησης λόγω καπνίσματος, συμβουλεύουν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι άτομα με μέτρια ή μεγαλύτερη χρήση οινοπνεύματος, πρέπει να υποβάλλονται προληπτικά σε οισοφαγική ενδοσκόπηση για τον εντοπισμό καρκίνου σε αρχικό ακόμα στάδιο.
Τον υψηλότερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα από την Ασία, μια και εκεί η μεταλλαγή του γονιδίου ανιχνεύεται στο 1/3 του γενικού πληθυσμού.

Πηγή

Ένας τύπος τρέχει με 200 στην Εθνική…



Τον βλέπει ένας αστυνομικός, ανάβει σειρήνα και τον σταματάει.
– Άδεια και δίπλωμα, λέει.
– Δεν έχω, λέει ο οδηγός.
– Τρέχατε κύριε!
– Έχετε δίκιο, αλλά βιάζομαι να μη μυρίσει το πτώμα στο πορτ-μπαγκάζ.
– Πώς…; Εσύ τον σκότωσες;
– Ναι, με το 45άρι που έχω στο ντουλαπάκι.
Το όργανο καλεί μέχρι και τον αρχηγό της αστυνομίας. Ψάχνουν για το όπλο, τίποτα. Ψάχνουν για το πτώμα, πουθενά.
– Που είναι το όπλο και το πτώμα που μας είπε το όργανο; ρωτάει ο αρχηγός.
– Ξέρω και εγώ; λέει ο οδηγός. Αυτός είναι τρελός! Σε λίγο θα σας πει ότι έτρεχα και με 200….

Πηγή

Δείτε το 24ωρο του πλανήτη μας όπως φαίνεται από το διάστημα και το κατέγραψε σε HD ο Ιαπωνικός δορυφόρος Himawari-8. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος βρίσκεται σε σταθερή τροχιά πάνω από τη Νέα Γουινέα, όπου έχει την ευκαιρία να καταγράψει εκπληκτικές εικόνες της Γης. Στο κέντρο του βίντεο μπορείτε να δείτε τον τυφώνα Soudelor, έναν σούπερ τυφώνα κατηγορίας 5.


Πηγή

Νότης Μαριάς: Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης 400.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών

Την ανάγκη αποχώρησης από τη Συνθήκη Σένγκεν επανέλαβε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Κρήτη101,5 FM».

Αναλύοντας την επιχειρηματολογία του, ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι πρέπει να απομυθοποιήσουμε τη Συνθήκη Σένγκεν πρώτον γιατί η Συνθήκη αφορά μόνο τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες κινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς διαβατηριακούς ελέγχους, δεύτερον διότι η Σένγκεν δεν έχει σχέση με την κίνηση των εμπορευμάτων μας, τρίτον διότι η αποχώρηση από τη Συνθήκη δεν έχει καμία επίπτωση στο δικαίωμα εγκατάστασης και τέταρτον διότι η Συνθήκη δεν ισχύει στην πράξη σε πολλά κράτη Σένγκεν, «άρα όλοι οι άλλοι δεν εφαρμόζουν τη Σένγκεν και αφήνουν την Ελλάδα να την εφαρμόζει στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι δεν μας συμφέρει να είμαστε στη Σένγκεν και πρέπει από μόνοι μας να αποχωρήσουμε. «Τότε, ελάχιστοι πρόσφυγες θα πληρώσουν χιλιάδες δολάρια σε Τούρκους δουλέμπορους για να έρθουν σε μια χώρα μη Σένγκεν, από όπου δεν θα μπορούν να περάσουν με χαρτιά στη Γερμανία» σημείωσε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι θέλουν να μας μετατρέψουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και παράνομων μεταναστών, «να έχουμε 400.000 πρόσφυγες και από εδώ να κάνουμε την διαλογή για να πάνε, όσοι είναι να πάνε στη Γερμανία».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:



Πηγή

Διατηρούν τη σχεδιαστική γραμμή της σειράς, συνδυάζοντας μέταλλο και γυαλί, με ανανεωμένες λειτουργίες κάμερας...



Διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι τα νέα Samsung Galaxy Α5 και Galaxy A3. Με ανανεωμένες λειτουργίες κάμερας, ενσωματώνουν οθόνη 5,2 και 4,7 ιντσών αντίστοιχα.

Τα νέα Galaxy A διατηρούν τη σχεδιαστική γραμμή της σειράς, συνδυάζοντας μέταλλο και γυαλί. Παράλληλα, ενσωματώνουν ανανεωμένα χαρακτηριστικά κάμερας, που υπόσχονται μεγαλύτερη φωτεινότητα και ευκρίνεια σε φωτογραφίες και βίντεο. Με τη λειτουργία Quick Launch, κάνοντας διπλό κλικ στο κεντρικό κουμπί, η κάμερα τίθεται σε λειτουργία σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Ακόμα, οι λειτουργίες Wide Selfie, Palm Selfie και Beautifying Effects δίνουν ακόμα περισσότερες επιλογές στη λήψη selfies.

Ειδικότερα, το Galaxy A5 διαθέτει επίσης οπτικό σταθεροποιητή εικόνας για την αποφυγή λήψης θολών φωτογραφιών, καθώς και μπροστινό και οπίσθιο φακό με διάφραγμα f/1.9, για καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Πηγή
"Των ανδρειωμένων ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται"Ατενίζοντας κανείς το λιτό μνημείο τους
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ
ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι
.

Πηγή
Η κρίση των Ιμίων δεν είναι απλώς ακόμη μία υπόθεση που πληγώνει τους Ελληνες μέχρι και σήμερα, αλλά αποτελεί το επεισόδιο που «νομιμοποίησε» τις αξιώσεις της Τουρκίας για αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών και η αφορμή που ξεδίπλωσε τη θεωρία της Αγκυρας περί γκρίζων ζωνών και περιοχών του Αιγαίου απροσδιόριστης κυριαρχίας.
Ως αποτέλεσμα της παρ’ ολίγον γενικευμένης σύρραξης στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, η Αθήνα δεν μπορεί να ασκήσει δικαιώματα πλήρους κυριαρχίας σε ένα τμήμα της επικράτειάς της. Στο βιβλίο «Ιμιατα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών», που έχουν συγγράψει οι δημοσιογράφοι Αθανάσιος Ελλις και Μιχάλης Ιγνατίου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, αποκαλύπτονται 132 τηλεγραφήματα της αμερικανικής διπλωματίας που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, δείχνουν ότι η Ουάσινγκτον δεν δημιούργησε την κρίση. Αντιθέτως, από την αποκωδικοποίηση των εγγράφων προκύπτει ότι αρχικώς η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιούσε την Αθήνα πως η κρίση πλησιάζει και στη συνέχεια λειτούργησε «πυροσβεστικά», αποτρέποντας μια γενικευμένη στρατιωτική αναμέτρηση.
Δεκατρία χρόνια μετά γνωρίζουμε ότι τη νύχτα της 30ής Ιανουαρίου του 1996 οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είχαν τακτικό πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων. Ελληνες καταδρομείς βρίσκονταν πάνω στην ανατολική (μεγάλη) Ιμια, ενώ τα πολεμικά πλοία μας είχαν στοχοποιήσει τα -αριθμητικά λιγότερατουρκικά σκάφη και μια ελληνική σημαία κυμάτιζε στη βραχονησίδα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου η ελληνική πολιτική ελίτ πληροφορείται από τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ότι Τούρκοι κομάντος έχουν αποβιβαστεί στη δυτική (μικρή) Ιμια και έχουν υψώσει την τουρκική σημαία. Μέχρι και σήμερα ουδείς φαίνεται να γνωρίζει γιατί οι ελληνικές δυνάμεις είχαν αφήσει «απροστάτευτη» τη μικρή Ιμια, στην οποία έφτασαν με ευκολία οι Τούρκοι κομάντος. Η κατάληψη της μιας από τις δύο νησίδες υπήρξε η αφορμή για τις δραματικές εξελίξεις. Η ελληνική κυβέρνηση απώλεσε το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που είχε και οι Τούρκοι κατάφεραν να δημιουργήσουν τετελεσμένα προσωρινής συγκυριαρχίας και τελικώς να επιβάλουν τις απαιτήσεις τους στην Αθήνα. Η πρώτη αξίωση ήταν το περίφημο «No flags, no ships, no troops», δηλαδή η παράλληλη απόσυρση των εθνικών συμβόλων, των πολεμικών πλοίων και των στρατευμάτων.
Οπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος μετέφερε τους τουρκικούς όρους: «Δεν είμαι έτοιμος να δεχτώ το "no flags", η ελληνική σημαία είναι νομίμως σε ελληνικό έδαφος. Να αποσυρθούν οι στρατιωτικοί μας. Δεν έχουν κανέναν λόγο, εξάλλου, να καθίσουν εκεί». Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κ. Πάγκαλος στους δύο δημοσιογράφους, «επανέρχεται ο Χόλμπρουκ και μου λέει ότι οι Τούρκοι δεν δέχονται καμία συμφωνία αν παραμείνει η ελληνική σημαία, είναι αδύνατον. Και του λέω εγώ: "Εντάξει. Να υποχωρήσω στο θέμα αυτό, να αποσύρουμε και οι δύο τις σημαίες μας"». Στο βιβλίο παρουσιάζεται ο κ. Πάγκαλος να διευκρινίζει ότι «ήμουν πεπεισμένος εξαρχής ότι έπρεπε να αποσυρθεί η σημαία για τον λόγο που σας είπα πριν, γιατί πήραν και αυτοί τη δικιά τους. Ωστόσο, του είπα (σ.σ.: εννοεί του κ. Χόλμπρουκ) να βάλουμε μια παράγραφο ακόμα, να επιστρέψουμε στο status quo ante, που μπήκε, είναι στοιχείο της συμφωνίας και το έχουν εγγυηθεί και οι ΗΠΑ».

Οπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συζητήσει το θέμα της σημαίας από την πρώτη στιγμή με τον Αμερικανό ομόλογό του (κ. Γουόρεν Κρίστοφερ), προτού αυτός αναχωρήσει για τον Καναδά και αφήσει στον κ. Χόλμπρουκ τις διαπραγματεύσεις. Οταν ήρθε η κουβέντα στο θέμα της σημαίας, ο κ. Πάγκαλος, που στην αρχή συζητούσε από θέση ισχύος, ήταν απόλυτος: «Θα παραμείνει». Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα των Αμερικανών, ο κ. Κρίστοφερ επέμεινε και ο κ. Πάγκαλος φέρεται να απάντησε ότι, κατά την άποψή του, «οι ισχυροί άνεμοι θα καταστρέψουν τη σημαία και η Ελλάδα δεν θα την αντικαταστήσει». Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, το περιεχόμενο της συζήτησης μαγνητοφωνήθηκε, όπως επιτάσσει ο σχετικός αμερικανικός νόμος, ενώ κρατήθηκαν και πρακτικά από τον κ. Κέρι Κάβανο, διευθυντή Νοτιοανατολικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η Καλόλιμνος και οι «έντιμοι διαμεσολαβητές»

Ενα ακόμη περιστατικό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά σε όσα διαδραματίστηκαν στην Καλόλιμνο, λίγες εβδομάδες μετά την κρίση των Ιμίων. Στις αρχές Φεβρουαρίου του 1996 η Αγκυρα παραπονέθηκε στην Ουάσινγκτον ότι η Αθήνα υλοποιεί σχέδιο για την τοποθέτηση συμβόλων σε βραχονησίδες και νησίδες που οι ίδιοι χαρακτήριζαν αμφισβητούμενες. Μάλιστα, οι γείτονες ισχυρίστηκαν ότι κατέγραψαν Ελληνες στρατιώτες στην Καλόλιμνο. Οταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα ζήτησε οδηγίες χειρισμού της υπόθεσης «Καλόλιμνος» από την αμερικανική διπλωματία, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωμοδότησε ότι «η τοποθέτηση στρατιωτικών δυνάμεων στη νήσο Καλόλιμνο (ένα ελληνικό νησί κοντά στα Ιμια Καρντάκ, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα της 8ης Φεβρουαρίου του 1996) «δεν παραβιάζει τη συμφωνία για την ταυτόχρονη απομάκρυνση στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών από τα Ιμια, την αποχώρηση των πολεμικών σκαφών και τη μη επιστροφή τους».

Με αυτή τη φαινομενικά αυτονόητη ερμηνεία οι Αμερικανοί ως «έντιμοι διαμεσολαβητές» αποδέχονται ότι η Καλόλιμνος ανήκει στην ελληνική επικράτεια, αλλά διατηρούν την άποψή τους ότι τα Ιμια (ή Καρντάκ, όπως τα αναφέρουν) είναι γκρίζα ζώνη. Κυρίως όμως αποκαλύπτουν ότι η συμφωνία που είχε επιτευχθεί λίγες ημέρες νωρίτερα προέβλεπε ότι τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν δικαίωμα επιστροφής στα Ιμια.
www.thermopilai.org

Πηγή
Για να είναι το ταξίδι σας και των υπόλοιπων επιβατών στον αέρα ευχάριστο θα πρέπει να τηρείτε κάποιους κανόνες, οι οποίοι αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι ρητοί, είναι μέρος της καλής συμπεριφοράς προς τους συνταξιδιώτες σας αλλά και τους αεροσυνοδούς.
Η βρετανική Telegraph δημοσιεύει μια λίστα με δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο αεροπλάνο. Δείτε ποια είναι...
1. Να κυκλοφορείς ξυπόλητος
Είναι κατανοητό ότι ένα πολύωρο ταξίδι μπορεί να κουράσει και να ταλαιπωρήσει τα πόδια του επιβάτη. Πολλοί είναι αυτοί που βγάζουν τα παπούτσια τους αλλά το να βγάλεις και τις κάλτσες σου είναι υπερβολή...
2. Να αλλάζεις πάνες στο κάθισμα
aerew2
Είναι λογικό ότι τα μωρά χρειάζονται τη δική τους φροντίδα αλλά δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τον διπλανό σου. Είναι προτιμότερο οι μητέρες να ζητούν την βοήθεια των αεροσυνοδών.
3. Να ακούς μουσική πολύ δυνατά με τα ακουστικά
Ή πρέπει να προμηθευτείς καλύτερα ακουστικά ή να έχεις χαμηλότερα τη μουσική. Το να ακούει κάποιος πολύ δυνατά μουσική, ώστε να ακούνε και όλοι γύρω του είναι πολύ ενοχλητικό.
4. Να βάζεις τα πόδια σου ενδιάμεσα στα καθίσματα
Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να νιώθεις ένα αντικείμενο να ακουμπά τον αγκώνα σου στο κάθισμα και αυτό να είναι το δάχτυλο του ποδιού κάποιου;
5. Να πιάνεις κουβέντα με συνεπιβάτες όταν προσπαθούν να κοιμηθούν, να διαβάσουν ή να ακούσουν μουσική
Θέλουν να κάνουν ακριβώς τα παραπάνω και όχι να μιλήσουν. Μπορεί από ευγένεια να μιλάνε αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί.
6. Να περπατάς συνεχώς πάνω-κάτω
Ειδικά αν η πτήση δεν είναι πολύωρη δεν έχεις λόγο να «κόβεις» βόλτες συνεχώς πάνω κάτω στο διάδρομο. Δεν συζητάμε καν αν κάθεσαι στο παράθυρο οπότε πρέπει και κάποιος άλλος να ξεβολεύεται συνεχώς.
7. Να χρησιμοποιείς το μπροστινό κάθισμα για... υποστήριξη
aerew3
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για τον μπροστινό σας από το να του τραβάει κάποιος το κάθισμα, ειδικά την ώρα που πίνει τον καφέ του...
8. Μην κάνεις το κάθισμα... κρεβάτι
Ρίξτε μια ματιά πίσω σας, αν δεν κάθεται κανείς τότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Αν όμως κάθεται κάποιος δεν χρειάζεται να πάτε το κάθισμα τόσο πίσω ώστε να έχει μόνο μερικά εκατοστά για να αναπνεύσει.
9. Να ακουμπάς και στα δύο υποβραχιόνια συνέχεια
Υπάρχει και κάποιος άλλος που θέλει να το χρησιμοποιήσει και είναι ο διπλανός σου.
10. Να σηκώνεσαι αμέσως μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο
aerew1
Δεν θα ανοίξουν οι πόρτες σε δευτερόλεπτα και το μόνο που πετυχαίνεις είναι να κάθεσαι για αρκετή ώρα όρθιος και κάποιος άλλος που κάθεται στο κάθισμα να σε έχει σχεδόν επάνω του...
newsbeast.gr

Πηγή
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών αποστέλλει ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως εξής : 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ 

Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των φίλτρων αιμοκάθαρσης από την Ελληνικό Κράτος έχουν εξοργίσει τους νεφροπαθείς σε όλη την χώρα, αφού όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Σ.Ν.Θ (επισυνάπτεται) αποτελούμε παιχνίδι στα χέρια κερδοσκόπων της Υγείας που έχουν στήσει πάρτι εκποίησης  της ζωής μας κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους θεσμούς της πολιτείας. 

Τα μέλη του καρτέλ της φτήνιας μέσω του Γ.Ν. Χανίων δημιούργησαν συνθήκες μονοπωλιακές στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα πάνω από δέκα από αυτά να μείνουν χωρίς φίλτρα  αιμοκάθαρσης και να κινδυνεύουν άμεσα οι αιμοκαθαρόμενοι στην Ελλάδα, πρωτοφανές γεγονός σε όλη την Ευρώπη. Μια δράκα εταιρειών με φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες, κρατάνε όμηρο το Κράτος.

           
Ο  χλευασμός και η έλλειψη σεβασμού προς την Πολιτεία και την υγεία των Ελλήνων πολιτών, έφτασε σε τέτοιο βαθμό που οι εταιρείες αυτές δίνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, διαφορετικές τιμές για τα ίδια φίλτρα αιμοκάθαρσης από τριτοκοσμικές χώρες και μάλιστα μεγαλύτερες από αυτήν που έδωσαν στο ΓΝ Χανίων.


Δεν ξέρουμε αν οι κινήσεις των κερδοσκόπων αποτελούν «λαγό» σχεδιασμών σε διαδρόμους του Υπουργείου και της ΕΠΥ όπου κυκλοφορούν συνεχώς οι εκπρόσωποι τους ή αποτέλεσμα συναλλαγών με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και την ταυτόχρονη δημιουργία ταξικού τείχους στην αιμοκάθαρση. Οι φτωχοί νεφροπαθείς θα ζήσουν λιγότερο με τα φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες και όσοι μπορούν θα πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν για αιμοκάθαρση που να ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Κύκλοι του Υπουργείου θέλουν να μας γυρίσουν σε «σκοτεινές εποχές», που η ζωή αποτιμούνταν από το «πάχος» της τσέπης.


Κύριε Υπουργέ, δεν ξέρουμε τι άποψη έχετε για την προστασία της υγείας των Ελλήνων. Μπορεί να πιστεύετε ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι ευθύνη του ατόμου και του κάθε πολίτη ξεχωριστά ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση και το Κράτος πρέπει να παρέχει τα λιγότερα δυνατά, ίσα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στους δρόμους.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πολίτες και φυσικά οι νεφροπαθείς, δικαιούνται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην αιχμή των ιατροτεχνολογικών εξελίξεων με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τις αξίες του καθένα μας και της κοινωνίας συνολικά. Υπηρεσίες που να συνάδουν με το επίπεδο της ΟΝΕ, που τόσες θυσίες έχει καταβάλει ο Ελληνικός λαός για να παραμείνουμε εκεί. 
  
Εμείς, πιστεύουμε ότι δεν νοούνται υπηρεσίες υγείας χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές. Προδιαγραφές ζητάμε κύριε Υπουργέ, Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ που να ανταποκρίνονται στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και να διασφαλίζουν την ποιότητα της αιμοκάθαρσης όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο φίλτρο θα πάρετε, από ποιον θα το πάρετε και πόσο θα το πάρετε, αρκεί να τηρεί τις Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ τις οποίες ενώ είναι έτοιμες από καιρό, επιμελώς αποφεύγετε.  

Επίσης, όπως έχετε υποσχεθεί οι διαγωνισμοί να κατακυρώνονται στη συμφερότερη τιμή και όχι στη χαμηλότερη. Αυτά ζητάμε κύριε Υπουργέ, τίποτα παραπάνω. 

Πιστεύουμε ότι θα τιμήσετε τις εξαγγελίες σας στην Ελληνική Αντιπροσωπεία βάζοντας φρένο στην φτήνια που τρώει τις ζωές των ανθρώπων και τα χρήματα του Ελληνικού λαού.


Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να ξεκαθαρίσετε τις προθέσεις απέναντι στους νεφροπαθείς της χώρας.

Πηγή