follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Ο Jan Fabre ως σκηνοθέτης και χορογράφος, με την παράσταση «Mount Olympus», είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις με τους χορευτές που χορεύουν συρτάκι ολόγυμνοι...



Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ορίστηκε ο Βέλγος εικαστικός, θεατρικός δημιουργός και συγγραφέας Jan Fabre. Ο Βέλγος καλλιτέχνης βρέθηκε την Τρίτη στο μουσείο της Ακρόπολης, όπου και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου για το όραμά του την επόμενη τετραετία στην Ελλάδα, προκαλώντας παράλληλα και πολλά ερωτηματικά για καλλιτέχνες και δημιουργούς που γνώριζαν πως θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο φετινό φεστιβάλ. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Fabre συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η έλευση πάντως του κ. Fabre έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παραγωγές και ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως δεν έχει το χρόνο να εποπτεύσει όλες τις δουλειές που προορίζονται για το Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες από αυτές θα ανέβουν όντως και ποιες δεν θα παρουσιαστούν. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 2016, θα είναι χρονιά αφιέρωμα στο Βέλγιο, ώστε να είναι καλύτερα κατατοπισμένος για το περιεχόμενο ο Βέλγος καλλιτέχνης.

Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός πως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής επανέλαβε πολλάκις στη συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται εδώ μόνο ως καλεσμένος και ότι στην ουσία δεν είναι παρά καλλιτεχνικός επόπτης. Από εκείνους που αντέδρασαν και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος ανέβασε την παραπάνω φωτογραφία σημειώνοντας. "Πρώτη ανάγνωση της Ορέστειας σήμερα. Μετά τις ανακοινώσεις του Φεστιβάλ, πήγαμε να πάρουμε ήλιο στη Δεξαμενή. Ουδέν κακόν, αμιγές καλού".



Πριν όμως ο Jan Fabre προκαλέσει με τις επιλογές του ως καλλιτεχνικός διευθυντής, προκαλούσε ως καλλιτέχνης, σε αυτή την περίπτωση ως σκηνοθέτης και χορογράφος, με την παράσταση Mount Olympus και την περιβόητη πια χορογραφία με τους άνδρες που χορεύουν γυμνοί.



Πηγή
Ποιες είναι οι σκοτεινές σεξουαλικές φαντασιώσεις που διεγείρουν τις γυναίκες

Ποιες είναι οι σκοτεινές σεξουαλικές φαντασιώσεις που διεγείρουν τις γυναίκες


Ερευνητές ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας και το πανεπιστήμιο της Notre Dame, με επικεφαλής τη δρ Jenny Bivona, άγγιξαν μέσω της έρευνάς τους μερικές από τις πιο μυστικές και «σκοτεινές» πτυχές των γυναικείων φαντασιώσεων.
Προηγούμενες αντίστοιχες έρευνες είχαν δείξει ότι σε ποσοστό από 31% έως 63%, οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις με θέμα τον βιασμό.
Η σεξουαλική διέγερση από ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο είναι ένα ψυχολογικό μυστήριο, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αποκρουστικό και βασανιστικό συμβάν στη ζωή μιας γυναίκας.
Προκειμένου να μελετήσουν σε βάθος τη γυναικεία ερωτική φαντασίωση με σενάριο τον βιασμό, οι ερευνητές εξέτασαν 355 νεαρές γυναίκες. Ως μέρος της έρευνας, οι γυναίκες άκουσαν μέσω ακουστικών τη διήγηση ενός σεναρίου βιασμού, για να προσδιοριστεί αργότερα εάν και κατά πόσο αυτό που άκουσαν τις διέγειρε ερωτικά.
Τους δόθηκε η οδηγία να κλείσουν τα μάτια τους καθώς άκουγαν την ηχογράφηση στα ακουστικά και να φανταστούν τον εαυτό τους στη θέση της γυναίκας του υποθετικού σεναρίου. Η ιστορία είχε αντιγραφεί από λογοτεχνικά κείμενα ερωτικού περιεχομένου και έτσι είχε τη μορφή μιας ερωτικής φαντασίωσης βιασμού και όχι μιας παράθεσης γεγονότων ενός πραγματικού συμβάντος.
Το σενάριο ήταν το εξής: ένας άντρας ελκύεται πολύ από τη γυναίκα. Της εκφράζει την επιθυμία του για να κάνουν σεξ, αλλά εκείνη είναι ξεκάθαρο ότι δεν ανταποκρίνεται. Εκείνος προσπαθεί να τη μεταπείσει. Όταν εκείνη εξακολουθεί να αρνείται, εκείνος την υπερνικά με τη φυσική του δύναμη και τη βιάζει.
Η γυναίκα αντιστέκεται καθ' όλη τη διάρκεια της επαφής και σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκαταβατική. Ωστόσο, επειδή ο άντρας του σεναρίου είναι πολύ ελκυστικός και τη διεγείρει ερωτικά, εκείνη νιώθει κάποια ικανοποίηση από την εμπειρία αυτή. Το σενάριο εστίαζε περισσότερο στον εξαναγκασμό και τη χρήση βίας, παρά τη σεξουαλική ικανοποίηση.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν σεξουαλικές φαντασιώσεις με σενάριο σύμφωνα με το οποίο:
-ένας άντρας τις εξαναγκάζει σε σεξ: ποσοστό 52%
-ένας άντρας τις βιάζει: ποσοστό 32%
-ένας άντρας τις υποχρεώνει σε στοματικό σεξ: ποσοστό 28%
-ένας άντρας τις υποχρεώνει σε πρωκτικό σεξ: ποσοστό 16%
-ένας άντρας τις ακινητοποιεί πλήρως: ποσοστό 17%
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 62% των γυναικών παραδέχτηκε πως είχε κάποιου είδους σεξουαλική φαντασίωση σχετική με βιασμό.
Οι περισσότερες γυναίκες είχαν το πιο κοινό σενάριο στη φαντασίωσή τους: «να τις υπερνικά με τη δύναμή του ένας άντρας και αν τις υποχρεώνει σε σεξ παρά την θέλησή τους». Από αυτές, το 40% παραδέχτηκε ότι είχε αυτήν τη φαντασίωση τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ενώ το 20% ότι την έχει μία φορά την εβδομάδα.
Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιθανό να έχουν φαντασίωση με σενάριο τον βιασμό τους, αλλά αυτό είναι μια περιστασιακή σκέψη και σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει προδιάθεση/επιθυμία για κάτι τέτοιο.
Η επιστήμη της Ψυχολογίας έχει δύο βασικές θεωρίες για τους λόγους που οι γυναίκες έχουν αυτήν τη σεξουαλική φαντασίωση:
Αποφυγή σεξουαλικής ευθύνης (sexual blame avoidance): Αυτή η θεωρία υποθέτει ότι οι γυναίκες μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην θεωρηθούν από τους άλλους ως «ασύδοτες» ή «υπερβολικά σεξουαλικές». Έτσι πιστεύεται ότι η φαντασίωση με το σενάριο του βιασμού οφείλεται στο ότι δεν μπορεί κανείς να τις θεωρήσει υπεύθυνες που θέλουν και τους αρέσει το σεξ. Αυτό αποβάλλει από πάνω τους και κάθε ενοχή για τις σεξουαλικές τους ορμές.
Ανοικτές σε σεξουαλικές εμπειρίες (openness to sexual experience): Αυτή η θεωρία έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την προηγούμενη. Αντί να νιώθουν σεξουαλικά καταπιεσμένες, οι ψυχολόγοι υποθέτουν ότι το σενάριο του βιασμού στις φαντασιώσεις τους είναι αποτέλεσμα μιας ανοικτής, ελεύθερης, ανεκτικής και χωρίς ενοχές στάσης απέναντι στο σεξ.
Από τις δύο αυτές θεωρίες, εκείνη που οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υποστηρίζει την μελέτη που έκαναν είναι ξεκάθαρα η δεύτερη: το ότι οι γυναίκες στην σύγχρονη κοινωνία είναι πολύ πιο απελευθερωμένες σεξουαλικά και νιώθουν λιγότερες ενοχές για τις σεξουαλικές τους ορμές.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν αυτές τις ερωτικές φαντασιώσεις έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ως άτομα, αντιμετωπίζουν πιο θετικά το σεξ και έχουν πολύ πιο συχνές φαντασιώσεις με σενάριο όπου οι ίδιες είναι συγκαταβατικές.Πηγή: http://www.onmed.gr

Πηγή

Η εικόνα κρύβει ένα φρικτό «μυστικό»


Στις φωτογραφίες που ακολουθούν η 23χρονη Jeanie Ditty από τη Βόρεια Καρολίνα, στρατιώτης στο Fort Bragg από το 2013, απεικονίζεται μαζί με την κορούλα της, τη 2χρονη Macy Grace, που δεν ζει πια.
Μπορεί το πρώτο συναίσθημα να είναι η συγκίνηση αλλά οι φωτογραφίες «κρύβουν» μια ανατριχιαστική ιστορία που θα προκαλέσει αποτροπιασμό: η 2χρονη χάθηκε στα χέρια της ίδιας της μητέρας της.
Η 23χρονη κατηγορείται για παραμέληση και ανθρωποκτονία, στην υπόθεση της μικρής κόρης της, και αν καταδικαστεί κινδυνεύει με τη θανατική ποινή.
Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο γεμάτο μελανιές και τραυματισμένο τόσο σοβαρά που η ζωή της κινδύνευε. Τα τραύματά της αποδίδονταν σε κακοποίηση και δύο ημέρες αργότερα, στις 4 Δεκεμβρίου του 2015, η 2χρονη άφησε την τελευταία της πνοή.
Ένα μήνα μετά το θάνατό της, η Ditty απευθύνθηκε στον φωτογράφο Sunny Jo και ζήτησε να φτιάξουν φωτογραφίες με την ίδια και την κόρη της να κάθονται μαζί, να διαβάζουν και να περπατούν. Για να φτιαχτούν οι εικόνες αυτές εκείνη πόζαρε δίπλα στον τάφο του κοριτσιού κι έδωσε στον φωτογράφο εικόνες της μικρής για να γίνει η τελική σύνθεση.
Ο φωτογράφος το έκανε θεωρώντας πως βοηθά μια μητέρα σε βαθύ πένθος καθώς εκείνη του είπε πως το κοριτσάκι πνίγηκε τρώγοντας φρούτο. Μάλιστα δεν της ζήτησε χρήματα.
Λίγο αργότερα ανακάλυψε πως η γυναίκα είχε συλληφθεί και έμαθε τι είχε συμβεί.
«Ένιωσα αηδιασμένος με αυτό που είχα κάνει, έχασα τον ύπνο μου, ο κόσμος με χλεύαζε, είχα γίνει ο κακός αν και μόνη μου πρόθεση ήταν να βοηθήσω τη μητέρα στην απώλεια της κόρης της. Κι όλο αυτό έσκασε πάνω μου», εξήγησε στη βρετανική εφημερίδα.
«Είναι δύσκολο να ξέρεις πως έχει συνδεθεί με κάτι τόσο άγριο», πρόσθεσε.
Παρά τις αρνητικές αντιδράσεις, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες αφού πρώτα τις έστειλε όλες στον αστυνομικό που ερευνούσε την υπόθεση.
«Ο λόγος που μιλώ για το θέμα αυτό είναι επειδή το κοριτσάκι έχασε βίαια τη ζωή του και δεν έχει φωνή να μιλήσει το ίδιο. Είναι όλα ένας φόρος τιμής στη Macy Grace», κατέληξε.
Η Ditty αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, κακοποίηση παιδιού και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον σύντροφό της Zachary Earl Keefer.
Στην πρώτη ακρόασή τους τη Δευτέρα, ο δικαστής τούς είπε πως αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή ή ισόβια, αν καταδικαστούν.
«Είναι μια δύσκολη υπόθεση, ξέρεις πως αυτό το παιδί δεν πέθανε από φυσικά αίτια», σχολίασε ο εισαγγελέας. «Σου ραγίζει την καρδιά (…), θα κάνουμε τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη».
msdfbsfhj3 msdfbsfhj2 msdfbsfhj1 msdfbsfhj4 msdfbsfhj5newsbeast.gr

Πηγή

Νέο πρόστιμο, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ, καταλογίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα, σχετικά με τις άδειες πρόχειρων καταλυμάτων που αφορούν μετακινούμενους κτηνοτρόφους.

«Καλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμα 375 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2008-2011, στο θέμα της διαχείρισης των βοσκοτόπων» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως «αιφνιδιαστικά, τις τελευταίες ημέρες, ήρθε άλλο ένα πρόστιμο από την ΕΕ για την περίοδο 2012-2013, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ και δεν ξέρουμε τι άλλο μας περιμένει ακόμη για την περίοδο του 2014».

Στη συνέχεια, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι κατά το παρελθόν έγιναν πολλά λάθη, με αποτέλεσμα η χώρα μας να δέχεται διαρκώς πρόστιμα, συμπληρώνοντας ότι δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα στη διαχείριση των βοσκοτόπων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πρόχειρων καταλυμάτων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε πως θα γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους παραγωγούς και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την ελληνική αγροτική παραγωγή και κυρίως την αιγοπροβατοτροφία.

Πηγή

Προσθετικό χέρι με αίσθηση αφής

Εντυπωσιακό επίτευγμα βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε ακρωτηριασμένους ανθρώπους
Οχάιο 
Ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά ένα προσθετικό τεχνητό χέρι, που επιτρέπει στους ανθρώπους, οι οποίοι το φοράνε στη θέση του δικού τους που ακρωτηριάστηκε, να αισθανθούν την αίσθηση της αφής και μάλιστα με μεγάλη ευαισθησία και φυσικότητα.
Το επίτευγμα
Εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες είχε αποδειχτεί πολύ δύσκολο να αναπαραχθεί τεχνητά η αίσθηση της αφής σε προσθετικά άκρα, τα οποία φοριούνται από ανθρώπους που έχουν χάσει άκρα τους σε εργατικά ατυχήματα, στον πόλεμο ή μετά από ασθένεια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή βιοϊατρικής μηχανικής Ντάστιν Τάιλερ του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Οχάιο βρήκαν ένα τρόπο να μεταδίδουν στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου ρεαλιστικές απτικές αισθήσεις. Ο ακρωτηριασμένος άνθρωπος μπορεί πια να πιάνει με το τεχνητό χέρι του κάτι τόσο μαλακό, όσο ένα κομμάτι βαμβάκι και να το νιώθει, να αισθάνεται μια σταγόνα νερού να πέφτει πάνω στο τεχνητό χέρι του, να βάζει οδοντόπαστα στην οδοντόβουρτσά του και να πιάνει ένα κεράσι χωρίς να το λιώνει.
Η τεχνολογία
Εδώ και δύο χρόνια η αμερικανική ερευνητική ομάδα ανέπτυξε τη νέα τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρες πίεσης, ηλεκτρόδια και ένα υπολογιστικό μηχάνημα που (με τους κατάλληλους αλγόριθμους) επεξεργάζεται και προσομοιώνει τα ηλεκτρικά σήματα, τα οποία δημιουργούνται όταν το προσθετικό χέρι αγγίζει κάτι, μετατρέποντάς τα στη συνέχεια σε αισθήσεις αφής στο νευρικό σύστημα.
Προς το παρόν, πάντως, η νέα τεχνολογία έχει δοκιμαστεί μόνο σε δύο άτομα σε συνθήκες εργαστηρίου και όχι στην καθημερινή ζωή από κάποιον εθελοντή. Ένα μειονέκτημά της είναι ότι προς το παρόν το μηχάνημα προσομοίωσης είναι μεγάλο και εξωτερικό, γι’ αυτό θα πρέπει να σμικρυνθεί αρκετά, έτσι ώστε να είναι δυνατό να εισαχθεί κάτω από το δέρμα του χεριού, όπως ένας βηματοδότης. Από την άλλη, οι ερευνητές εργάζονται ήδη για να διευρύνουν και άλλο τη γκάμα των αισθήσεων αφής που μπορεί να έχει ο κάτοχος του τεχνητού χεριού. Η εργασία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine».
«Μυαλωμένη» αφή
Εξάλλου, στο ίδιο ιατρικό περιοδικό, μια άλλη επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο πρώτος άνθρωπος, ένας 42χρονος ακρωτηριασμένος σουηδός οδηγός φορτηγού, που στις αρχές του 2013 είχε φορέσει προσθετικό χέρι ελεγχόμενο από το νου, το οποίο έχει παράλληλα μια υποτυπώδη αίσθηση αφής, συνεχίζει να το χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία. Μεταξύ άλλων, δένει κορδόνια, μεταφέρει αυγά και κόβει ξύλα με το τεχνητό χέρι του.
Πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που το προσθετικό άκρο συνδέθηκε απευθείας στα οστά (με συνδέσμους από τιτάνιο), στα νεύρα (με τα κατάλληλα ηλεκτρόδια) και στους μυς του. Μπορεί πλέον να ελέγχει τις κινήσεις του τεχνητού χεριού του με το νου του και να έχει κάποιες βασικές αισθήσεις αφής όταν αγγίζει κάτι.
«Είναι η πρώτη φορά που μια προσθετική συσκευή, η οποία μπορεί να αντιληφθεί τόσο την αφή, όσο και την κίνηση, έχει φορεθεί εκτός εργαστηρίου για πάνω από 30 ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ειδικός στη βιοϊατρική μηχανική Μαξ Ορτίζ Καταλάν του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Τσάλμερς του Γκέτεμποργκ. Όπως είπε, δεν υπάρχει λόγος ο ασθενής να βγάλει το τεχνητό χέρι του, ενώ το νέο βήμα των επιστημόνων θα είναι να κάνουν πιο φυσική την αίσθηση αφής του.
Άλλοι επιστήμονες χαιρέτισαν αυτές τις προόδους στο πεδίο της βιοϊατρικής τεχνολογίας και της νευροπροσθετικής, ενώ εξέφρασαν την ευχή οι δύο πρωτοποριακές ομάδες από τις ΗΠΑ και τη Σουηδία να συνεργαστούν για να συνδυάσουν και έτσι να προωθήσουν περαιτέρω τις έρευνές τους. Ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός τεχνητού - ρομποτικού άκρου που θα ενσωματώνεται απολύτως αρμονικά στο ανθρώπινο σώμα, ώστε να φοριέται με άνεση όλη την ημέρα, ενώ παράλληλα θα επιτρέπει την ελευθερία των κινήσεων και θα διαθέτει μια ευρύτατη γκάμα φυσικών αισθήσεων αφής.http://www.tovima.gr

Πηγή
Αρχές μήνα ( 1 έως 13 ) : Αρχικά ο Απρίλης φαίνεται να ξεκινάει με καλό καιρό, ηλιόλουστες ημέρες δηλαδή και θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Από τις 7 με 8 του μήνα αναμένουμε σταδιακή αλλαγή του καιρού με βροχοπτώσεις που θα ξεκινήσουν πρώτα από τα δυτικά τμήματα και έως τις 13 θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα.

Μέσα μήνα ( 14 έως 23 ) : Στα μέσα του μήνα τώρα περιμένουμε διαδοχικές κακοκαιρίες ( με σποραδικές βροχοπτώσεις ) με ενδιάμεσα διαστήματα μικρών βελτιώσεων του καιρού.

Τέλη μήνα ( 24 έως 30 ) : Τις τελευταίες ημέρες του Απρίλη κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι συννεφιασμένες ημέρες σχεδόν μέχρι και το τέλος.
ΑΤΤΙΚΗ
1 – 9 Υγρασία και κρύες μέρες θα δημιουργούν οι συνεχόμενοι νοτιάδες.
Θερμοκρασίες (6 - 18 οC).

10 –18 Συννεφιές , μπόρες ακόμη και καταιγίδες .
Νοτιοανατολικοί άνεμοι θα διατηρούν τις κρύες μέρες .
Θερμοκρασίες (6 -16 οC)

19 –30 Ισχυροί νοτιάδες συννεφιές , βροχές και παροδικές μπόρες τις τελευταίες μέρες του μήνα .
Θερμοκρασίες(8 -18 οC).

Μεγάλη Παρασκευή 29η Απρίλη ,συννεφιασμένη και βροχερή μέρα .

Πηγή

Πώς θεραπεύονται οι αιμορροίδες; Μια νέα μέθοδος…


Το Ιατρικό Περιστερίου λειτουργεί το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα ασύρματο μηχάνημα υπερήχωνTRILOGY. Αντίστοιχα μηχανήματα λειτουργούν ήδη στη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Το νέο ασύρματο μηχάνημα υπερήχωνTRILOGY, φέρνει την επανάσταση στη θεραπεία των αιμορροΐδων. Η θεραπεία των αιμορροΐδων γίνεται πλέον  πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.
 
Η μέθοδος θεραπεύει τα τρία κύρια συμπτώματα της νόσου των αιμορροΐδων: αιμορραγία, κνησμό, πόνο, ενώ ταυτόχρονα  :
 
Ø Αποκαθιστά την πρόπτωση των αιμορροΐδων έξω από τον πρωκτό και ελαχιστοποιεί τον πόνο.
Ø Δεν προκαλεί εκτομή ή ακρωτηριασμό των ιστών, αλλά ούτε και πληγή.
Ø Οι ασθενείς έχουν γρήγορη  ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα.
Ø Δίνει τη δυνατότητα η αφαίρεση να γίνει και με τοπική αναισθησία όπου είναι εφικτό.
 
 
«Η νέα γενιάTRILOGY, συνδυάζει όλα τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της μεθόδου των υπερήχων (Doppler) με την ευελιξία της ασύρματης τεχνολογίας (Bluetooth)»τονίζει ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος  Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Περιστερίου.
«Για τους ασθενείς», προσθέτει ο Δρ. Ξιάρχος, που έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από δύο χιλιάδες επεμβάσεις θεραπείας αιμορροΐδων με υπερήχους , «η μέθοδος προσφέρει μία ασφαλή και πιο ριζική θεραπεία σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους, με άμεση αποτελεσματικότητα και ανακούφιση από όλα τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας ακόμα και του πιο προχωρημένου σταδίου!»http://www.boro.gr

Πηγή

Σαρανταδύο έργα, συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ, έχει επιλέξει η Ελλάδα για να ενταχθούν στο «πακέτο Γιούνκερ», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη και του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.


Πηγή
Δείτε πως δημιουργούνται οι κρατήρες καθίζησης μέσα από ένα βίντεο που προκαλεί δέος: Μια υπόγεια πυρηνική έκρηξη δημιουργεί τρύπα κάτω από το έδαφος. Το έδαφος καταρρέει επειδή δεν υπάρχει πλέον τίποτα να το υποστηρίξει και κάπως έτσι δημιουργείται ένας τεράστιος κρατήρας…
Το συγκεκριμένο θέαμα δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως το έδαφος «λιώνει» προς το κέντρο της Γης.


Πηγή

Ήταν μια φορά ένας βοσκός στην εθνική οδό και έκανε ωτοστόπ. Μαζί του όμως είχε και μια αγελάδα. Ξαφνικά έρχεται ένας με μια Ferrari και σταματάει να τον πάρει. Oπότε δένουν την αγελάδα από πίσω και ξεκινάνε...



(βοσκός) Ρε φίλε δε γίνετε να πάμε ποιό γρήγορα; Με δυσκολία πατάμε τα 30χλμ
(οδηγός) Τι λες ρε μάστορα και η αγελάδα που είναι από πίσω;
(βοσκός) Μη σε νοιάζει γιʼαυτην δε μασάει
(οδηγός)Kαλά.
Ο οδηγός όμως τα είχε πάρει στο κρανίο και άρχισε να το πατάει, είχαν πιάσει τα 100χλμ άλλα η αγελάδα όμως από πίσω ακάθεκτη. 150χλμ τίποτα, έπιασαν τα 200χλμ άλλα εκεί η αγελάδα έτρεχε από πίσω.
Ο οδηγός τα είχε παίξει και αποφασίζει να τα δώσει όλα. Ξαφνικά λοιπόν που είχαν πιάσει τα 300χλμ η αγελάδα βγάζει τη γλώσσα της.
(οδηγός)Eίδες παππού η αγελάδα σου τα έπαιξε δεν αντέχει άλλο έβγαλε τη γλώσσα της έξω
(βοσκός) να σου πω γιε μου από που την έβγαλε;
(οδηγός) από αριστερά. Γιατί?
(βοσκός) Α δεν κουράστηκε, άπλα βγάζει φλας να προσπεράσει.

Πηγή

Με άνοδο έκλεισε απόψε το χρηματιστήριο στη Wall Street.

Ο δείκτης της βιομηχανίας Dow Jones έκλεισε με άνοδο 83,35 μονάδων (+0,47%), στις 17.716,66 μονάδες.

Ο Nasdaq, των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας, έκλεισε με άνοδο 22,67 μονάδων (+0,47%), στις 4.869,29 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Standard and Poor's 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο αντιπροσωπευτικός της γενικής τάσης από πολλούς επενδυτές, έκλεισε ενισχυμένος κατά 8,94 μονάδες (+0,44%), στις 2.063,95 μονάδες.


Πηγή

Αυτό που βλέπετε είναι μια ασπρόμαυρη εικόνα που αν και φαινομενικά φαίνεται αθώα, εντούτοις κρύβει παγίδες! Είναι ένα αίνιγμα, ένας γρίφος που στοχεύει στην παρατηρητικότητα: όπως βλέπετε, αφορά σε μια ομάδα ανθρώπων που επέλεξε το κάμπινγκ για τις διακοπές τους. Το συγκεκριμένο αίνιγμα, έγινε viral και όπως γράφουν τα διεθνή μέσα (Telgraph κ.α.), λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να βρουν τις απαντήσεις.
Το εν λόγω αίνιγμα, προέρχεται από ένα παλιό παιδικό βιβλίο και έχει σχεδιαστεί για να τεστάρει την παρατηρητικότητα και τη λογική, μεταξύ άλλων.
Παρατηρήστε την εικόνα και δείτε σε πόσες από τις 9 ερωτήσεις μπορείτε να δώσετε απάντηση:
Οι ερωτήσεις:
1. Πόσοι τουρίστες μένουν σε αυτή την κατασκήνωση;
2. Πότε έφτασαν: σήμερα, ή πριν μερικές ημέρες;
3. Πώς έφτασαν εδώ;
4. Πόσο μακριά είναι η πλησιέστερη πόλη;
5. Από ποια κατεύθυνση φυσάει ο άνεμος: από το βορρά ή από το νότο;
6.Τι ώρα είναι;
7. Που πηγαίνει ο Alex?
8. Ποιος είχε βάρδια χθες; (δώστε ονόματα)
9. Ποια ημέρα είναι σήμερα;
Οι απαντήσεις:
1. Υπάρχουν τέσσερις τουρίστες. Βλέπετε υπάρχουν τέσσερα σετ με μαχαιροπίρουνα πάνω στην κουβέρτα του πικνίκ και τέσσερα ονόματα στον πίνακα με τη λίστα των καθηκόντων.
2. Έφτασαν πριν μερικές ημέρες – διάστημα ικανό για να φτιάξει μια αράχνη τον ιστό της ανάμεσα στην σκηνή τους και το δέντρο.
3. Έφτασαν με βάρκα, αν κρίνουμε και από τα κουπιά δίπλα στο δέντρο.
4. Το πλησιέστερο χωριό δεν είναι μακριά – το κοτόπουλο δεν θα περπατούσε γύρω τους διαφορετικά.
5.Ο άνεμος πνέει από το νότο. Η σημαία στην κορυφή της σκηνής δείχνει την κατεύθυνση του ανέμου και αν κοιτάξουμε τα δέντρα, τα  κλαδιά στην νότια πλευρά είναι και τα μεγαλύτερα.
6. Είναι πρωί. Οι σκιές δείχνουν ότι ο ήλιος είναι προς τα ανατολικά.
7. Ο Alex κυνηγά πεταλούδες – βλέπετε την απόχη  πίσω από τη σκηνή.
8. Ο Colin είχε βάρδια χθες. Ψάχνει κάτι στην τσάντα του, έχει γραμμένο το γράμμα «C». Ο Alex κυνηγάει πεταλούδες, ο James τραβά φωτογραφίες και ο Peter είναι σε βάρδια σήμερα.
9. Είναι 8 Αυγούστου – γιατί ο Peter έχει βάρδια (στον πίνακα γράφει 8) και στο χώρο υπάρχει και ένα καρπούζι. Τα καρπούζια ωριμάζουν τον Αύγουστο.
kaskdmadn2newsbeast.gr

Πηγή
Για περισσότερα από 2 χρόνια η Google στέλνει ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές της γης για να καταγράψουν εικόνες για την υπηρεσία Street View.
Και επειδή όλες οι περιοχές δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, αυτό το έργο αναλαμβάνουν και πεζοπόροι οι οποίοι κουβαλούν στην πλάτη ένα σύστημα καμερών με δυνατότητα λήψης 360 μοιρών.
Στην Ταϊλάνδη το έργο αυτό έχει αναλάβει ένας άνδρας ο οποίος έχει περπατήσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για να καταγράψει τις εικόνες που μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Mashable.
Τη Δευτέρα, η Google πρόσθεσε 150 νέα σημεία ενδιαφέροντος όπως το Πάρκο Sukhothai και αρχαίους ναούς στην Ατατούγια. Για να απαθανατίσουν αυτά τα μέρη βγήκε στους δρόμους ο αθλητής τριάθλου από την Ταϊλάνδη, Panupong Luangsa-ard, ο οποίος με ένα σακίδιο στην πλάτη περπάτησε σε λόφους και δάση. Χρειάστηκε να λιώσει αρκετά ζευγάρια παπούτσια για να γυρίσει όλες τις περιοχές κι όλη αυτή η προσπάθεια του πήρε δύο ολόκληρα χρόνια με διαλείμματα κατά τις βροχερές μέρες κι αυτό επειδή η κάμερα χρειαζόταν καθαρό ουρανό για να πάρει ένα καλό πλάνο.
Το σακίδιο που κουβαλούσε στην πλάτη του ζυγίζει 18 κιλά και εκτεινόταν περίπου μισό μέτρο πάνω από το κεφάλι του. Η μπαταρία της κάμερας διαρκεί περίπου 6 έως 8 ώρες. Ο άνδρας χρειάστηκε να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα για να καταγράψει όλα τα απόμερα σημεία, αλλά δεν είναι ο μόνος που έχει αναλάβει αυτή την αποστολή.
Εκτός από τις νέες περιοχές στην Ταϊλάνδη, το Street View της Google έχει ήδη επεκταθεί και σε άλλες τοποθεσίες, ακόμη και εξωτικές όπως είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι στην Ινδονησία. Μεταξύ άλλων επίσης έφτασε στο Burj Khalifa στο Ντουμπάι και στις πυραμίδες στην Αίγυπτο.
streetview11 streetview1 streetview2 streetview3 streetview4 streetview5 streetview6 streetview7 streetview8 streetview9newsbeast.gr

Πηγή

Ένα ρομπότ έχει αναλάβει να συνοδεύει και να καθοδηγεί τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρίας KLM, μέσα στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ...



Ο Σπένσερ κινείται στους χώρους του αεροδρομίου προσαρμόζοντας την ταχύτητά τους σε αυτή την επιβατών, αποφεύγοντας εμπόδια και επιτρεποντας στους συνοδούς του να γνωρίζουν πόσο μακριά βρίσκεται η πύλη.Το όνομα του ρομπότ προέρχεται από τις λέξεις Κοινωνική Αντίληψη και δράση για γνωστικά ρομπότ (Social situation-aware PErceptioN and action for CognitivE Robots).Ο αερομεταφορέας ξεκίνησε πριν 3 χρόνια το πρόζεκτ εισαγωγής ρομπότ στις επιχειρήσεις εδάφους, και από τον Δεκέμβριο του 2015 έθεσε τον Σπένσερ σε πιλοτική λειτουργία στο αεροδρόμιο στο οποίο έχει τη βάση της.Μετά την αρχική φάση δοκιμών, η KLM αναγνώρισε ότι το ρομπότ έχει φέρει σε πέρας καθήκοντα καθοδήγησης και σύνδεση των επιβατών στους χώρους του αεροδρομίου, αναγνωρίζοντας ότι η ρομποτική αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις αερομεταφορές του μέλλοντος.Στην πιλοτική λειτουργία του θα κρινόταν επίσης αν η τεχνολογία σκαναρίσματος της κάρτας επιβίβασης επιβατών θα ήταν αποτελεσματική.Το πρότζεκτ διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο του Freiburg, με τεχνική υποστήριξη από την SME Bluebotics.Δείτε τον Σπένσερ σε δράση…



Πηγή:tornosnews.gr

Πηγή

Οι 10 χειρότεροι τρόποι να ρίξεις χυλόπιτα

Ακολουθεί κείμενο που η ευγένεια και το νοιάξιμο για τα συναισθήματα του άλλου ξεκάθαρα δεν ήταν η προτεραιότητα.Νοέμβριος 2001. Club Decadence, 'το μόνο κλαμπ απ' όπου μπορούσες να δεις τ' αστέρια'. Είναι απ' τις πρώτες φορές που βγαίνω με τους καινούργιους μου φίλους απ' τη σχολή και θέλω να τους δείξω ότι το 'χω με τα κορίτσια. Μ' αρέσει μία που κάθεται με την παρέα της ακριβώς απέναντι και την οποία είμαι σίγουρος ότι έχω δει κάνα δυο μέρες πριν στα Εξάρχεια (και μ' άρεσε και τότε).
Δεν έχω ιδέα τι πάω να κάνω, δεν το έχω ξανακάνει, απλά τους αφήνω και την πλησιάζω. Εγώ: “Γεια, Ηλίας, νομίζω ότι σε είδα προχτές στη Μπενάκη”. Αυτή: “Γεια, Νιόβη, κοιτάζω κάποιον άλλον από δω μέσα”. Εγώ: “.............”. Αυτή: “.....”.

Αυτό λέγεται τραύμα. Το μυαλό μου πονούσε για μέρες.
  Τι θέλω να πω με αυτή τη βγαλμένη απ' τη ζωή ιστοριούλα; Θέλω να πω ότι αν υπάρχει κέφι και μεράκι, η χυλόπιτα που θα φας ή που θα ρίξεις μπορεί να κοστίσει την αυτοπεποίθηση κάποιου αθώου για τα επόμενα 10-15 χρόνια.
Επειδή α) δεν σου φταίει το κάρμα σου για να το υπονομεύεις έτσι και β) δεν χρειάζεται να 'κολλήσεις' ψυχολογικά το κορίτσι που δεν-έκανε-και-τίποτα-κακό-απλά-σε-γούσταρε, απόφυγε αυτές τις χυλόπιτες για χάρη της ανθρωπότητας.

Αυτή που ξεκαρδίζεσαι στη μούρη της


Μπορεί να είναι από αμηχανία. (Βασικά, μακάρι να είναι από αμηχανία). Μπορεί να είναι επειδή δεν το περίμενες και σου φάνηκε αστείο ή επειδή σου φαίνεται αστείο που πιστεύει ότι θα μπορούσατε να είστε ζευγάρι. Ό,τι και να 'ναι, ΣΤΑΜΑΤΑ να γελάς.

Αυτή που δεν της απάντησες ποτέ

Αν και είμαστε μόλις στο #2, η χυλόπιτα που έριξες χωρίς να πεις ποτέ 'όχι' ουσιαστικά ίσως είναι η πιο οδυνηρή κι απ' τις 10 του θέματος. Δεν γίνεται να αφήνεις κάποιον να κρέμεται απ' τα χείλη ή απ' το πληκτρολόγιό σου (αν στην έπεσε μέσω social). Ακόμα και το 'όχι' είναι μια κάποια λύτρωση.

Αυτή που στα καπάκια ανέβασες τραγούδι που δείχνει ότι είσαι καψούρης με άλλη


Ο καθένας με τον πόνο του δηλαδή. Μόνο που ο δικός σου πόνος (για μια άλλη) δεν θα την κάνει να νιώσει καθόλου καλύτερα.

Αυτή που δεν θες να πάρει σαν χυλόπιτα (αλλά όλοι ξέρετε ότι είναι)

Κάθε στιβαρή απόφαση που παίρνουμε (βλέπε χυλόπιτα) έχει ευθύνη. Κάποιοι δεν θέλουν να την πάρουν, άρα ο τρόπος που προσπαθούν να απορρίψουν μια γυναίκα μοιάζει περισσότερο με μια any given ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στα αγγλικά. Δηλαδή, δεν βγάζει νόημα.
Tip: Μην τα λες πολύ στρογγυλεμένα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να καταλάβει ότι τη θες.

Αυτή που θα μετανιώσεις σε 4, 3, 2, 1

Μη σου τύχει. Θα προσπαθείς να την πάρεις πίσω, αλλά δεν θα σε πιστεύει κανείς. Τέλος πάντων, το πρόβλημα είναι ότι δε θα σε πιστεύει αυτή.

“Είσαι πολύ καλή για μένα, δεν σου αξίζω”. Αυτή η χυλόπιτα


Δεν θα πούμε το κλασικό 'Έλα, ποιον κοροϊδεύεις, μη λες μια σαχλαμάρα για να βγεις απ' τη δύσκολη θέση'. Έτσι καλοπροαίρετοι που είμαστε λίγο πριν την άδεια, πες ότι σε πιστεύουμε. Πες ότι τα εννοείς αυτά τα λίγο εμετικά.
Γιατί την απορρίπτεις λοιπόν; Πόσο 'κακό παιδί' νομίζεις ότι είσαι που δεν σου αξίζει ένα κορίτσι σαν αυτό; Ηρέμησε λίγο. Ηρέμησε, δεν είσαι ο Lorne Malvo.

Η εκδικητική

Την απέρριψες γιατί κάποτε (στο γυμνάσιο) σε είχε απορρίψει αυτή. Και καλά. Εντάξει, πες ότι δεν σ' αρέσει το κορίτσι τώρα που μεγάλωσε, μην παιδευόμαστε άδικα.

Αυτή μπροστά σε πολύ κόσμο. Σε πάρα πολύ κόσμο

 

Δεν χρειάζεται να 'χει πρόταση γάμου το σκηνικό. Αρκεί να έχει κόσμο.

Αυτή επειδή τη βλέπεις φιλικά


Την ώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, συνεχίζονται οι σκληρές, πολύχρονες διαπραγματεύσεις για το ποια θα είναι τελικά η ποινή κάθειρξης από 1/1/2015 σ' όποιον επικαλείται το 'σε βλέπω φιλικά'.

Aυτή γιατί δεν είσαι έτοιμος για δέσμευση

Θα ήθελα ΤΟΣΟ πολύ να σε δω να ενημερώνεις την Barbara Palvin ή την Kate Upton ή την Cara Delevingne ότι αυτόν τον καιρό δεν μπορείς να δεσμευτείς. Ορκίζομαι ότι θα σε χειροκροτούσα όρθιος για μερόνυχτα, χωρίς διάλειμμα ούτε για τουαλέτα.http://www.oneman.gr

Πηγή
Τα πάνω κάτω στην αντίληψη που για χρόνια επικρατούσε, πως λίγο αλκοόλ κάνει καλό στην υγεία,  έρχεται να φέρει πρόσφατη έρευνα που αμφισβητεί τα θετικά αποτελέσματα της χαμηλής κατανάλωσης αλκοόλ. 
Παλαιότερες μελέτες υποστήριζαν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι επωφελής για τον ανθρώπινο οργανισμό, βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή υγεία και αυξάνοντας το προσδόκιμο επιβίωσης. Ωστόσο μια νέα μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αναφέρει πως η αντίληψη αυτή είναι εσφαλμένη. 
Tο αλκοόλ δεν είναι θρεπτικό συστατικό αλλά τοξίνη. Σε μικρές ποσότητες το σώμα μπορεί να το διαχειριστεί χωρίς σημαντική ζημιά. Όσο αυξάνεται όμως η ποσότητα τόσο αυξάνεται η βλάβη που προκύπτει στον οργανισμό μας. Παλαιότερες μελέτες έδειχναν ότι υπάρχει όφελος στην υγεία από μικρή ή σποραδική κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό βρέθηκε ότι δεν ισχύει.
Επιστήμονες με επικεφαλής τον γιατρό Τιμ Στόκγουελ, από το κέντρο Έρευνας Εξαρτήσεων του Πανεπιστήμιου της Βικτώρια στον Καναδά, εξέτασαν τη συσχέτιση της κατανάλωσης αλκοόλ με τον κίνδυνο θνησιμότητας, σε 87 σχετικές μελέτες που είχαν γίνει σε συνολικό δείγμα περίπου 4 εκατομ. ατόμων, όπου καταγράφηκαν περίπου 370.000 θάνατοι από κάθε αιτία. 
Οι ερευνητές συνέκριναν άτομα που απείχαν τελείως από το ποτό και μετριοπαθείς πότες (άτομα που κατανάλωναν έως και 2 ποτά την ημέρα), οι οποίοι άφησαν το ποτό μετά από προβλήματα υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 87 μελετών που ερευνήθηκαν, μόνο οι 13 δεν είχαν παραδείγματα με απέχοντες από την κατανάλωση αλκοόλ. 
Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ δεν είχε καμία επίπτωση στην μακροβιότητα, ενώ οι “περιστασιακοί” πότες, δηλαδή όσοι κατανάλωναν λιγότερο από ένα ποτό την εβδομάδα, ζούσαν περισσότερο από εκείνους που χαρακτηρίζονται ως «μετριοπαθείς πότες». 
Ο επικεφαλής της έρευνας Τιμ Στόκγουελ εξήγησε ότι η σπάνια κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι ο λόγος που οι περιστασιακοί πότες είχαν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, καθώς το επίπεδο του αλκοόλ στο σώμα τους ήταν «βιολογικά ασήμαντο».

Tο αλκοόλ δεν είναι θρεπτικό συστατικό αλλά τοξίνη. Σε μικρές ποσότητες το σώμα μπορεί να το διαχειριστεί χωρίς σημαντική ζημιά. Όσο αυξάνεται όμως η ποσότητα τόσο αυξάνεται η βλάβη που προκύπτει στον οργανισμό μας. Παλαιότερες μελέτες έδειχναν ότι υπάρχει όφελος στην υγεία από μικρή ή σποραδική κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό βρέθηκε ότι δεν ισχύει. 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ευρήματα αυτά μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και τη διαμόρφωση των κατευθυντήριων γραμμών για την κατανάλωση αλκοόλ.
 
Πηγή
Do “Moderate” Drinkers Have Reduced Mortality Risk? A Systematic Review and Meta-Analysis of Alcohol Consumption and All-Cause Mortality. Tim Stockwell et al. Journal of Studies on Alcohol and Drugs, 77(2), 185–198 (2016). 

Πηγή

Θα ζούμε σε πόλεις που θα βρίσκονται σε τροχιά

Στην ταινία «Elysium» η Τζόντι Φόστερ διοικεί μια υπέροχη πόλη η οποία... κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ενας επιστήμονας της NASA υποστηρίζει ότι η δημιουργία γιγάντιων διαστημικών συγκροτημάτων που θα προσομοιώνουν τις συνθήκες ζωής των αστικών περιοχών του πλανήτη είναι εφικτή.
Ο Αλ Γκλόμπους του Ερευνητικού Κέντρου Ames της NASA στην Καλιφόρνια εκτιμά ότι ως το τέλος του 21ου αιώνα γύρω από τη Γη και πιθανώς και γύρω από άλλους πλανήτες (ή δορυφόρους) του ηλιακού μας συστήματος θα βρίσκονται σε τροχιά τέτοιες πόλεις.
Η γνώμη του Γκλόμπους έχει βαρύτητα και αποκτά δημοσιότητα αφού εργάζεται πολλά χρόνια στη NASA και έχει συμμετάσχει σε κορυφαία προγράμματα όπως εκείνα που αφορούσαν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κ.ά. Ο Γκλόμπους υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα διαθέτει ήδη τον τεχνικό εξοπλισμό αλλά και τους οικονομικούς πόρους για τη δημιουργία τροχιακών πόλεων και το μόνο που απαιτείται είναι η απόφαση για να ξεκινήσει η κατασκευή τους.Ο ίδιος μάλιστα προτιμά τον όρο «διαστημικές αποικίες» επειδή θεωρεί ή καλύτερα οραματίζεται ότι η κατασκευή αυτών των αποικιών θα βοηθήσει ώστε ο άνθρωπος να ταξιδέψει και έξω από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος και να εξερευνήσει και άλλες περιοχές του γαλαξία μας.
Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει οι τροχιακές πόλεις να είναι ενεργειακά αυτάρκεις και να μπορούν να παράγουν την τροφή για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων τους.

Ο σταθμός-«σκαλοπάτι»
Μπορεί στα άμεσα σχέδια της NASA να μην είναι η κατασκευή μιας τροχιακής πόλης, η εξερεύνηση όμως του ηλιακού μας συστήματος με τη φυσική παρουσία του ανθρώπου αποτελεί ζητούμενο για την αμερικανική υπηρεσία που επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο. Πρόκειται για έναν νέο επανδρωμένο διαστημικό σταθμό που θα τοποθετηθεί στον διαστημικό χώρο ο οποίος βρίσκεται πίσω από την αθέατη πλευρά της Σελήνης. Βασικός ρόλος του σταθμού θα είναι να λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης επανδρωμένων αποστολών στον Αρη.
Επισήμως δεν έχει γίνει ακόμη κάποια ανακοίνωση από τη NASA αλλά έχουν αρχίσει να διαρρέουν λεπτομέρειες του σχεδίου. Ο εν λειτουργία Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε απόσταση περίπου 400 χλμ. έξω από τον πλανήτη μας. Ο νέος σταθμός θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400.000 χλμ. από τη Γη.
Η αρχική ιδέα είναι ο σταθμός αυτός να βρίσκεται σε ένα σημείο όπου η εξισορρόπηση των βαρυτικών δυνάμεων Γης και Σελήνης θα του επιτρέπει να είναι μόνιμα «παρκαρισμένος» εκεί. Από το συγκεκριμένο σημείο θα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος «σκαλοπατιού» για επανδρωμένες αποστολές στον Αρη ή σε άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.http://www.tovima.gr

Πηγή
Είναι γνωστό ότι  ο υπουργός οικονομίας, Γ. Σταθάκης είναι πάμπλουτος.
Αυγάτισε την οικογενειακή του περιουσία με την συμμετοχή του σε κερδοσκοπικά funds, όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας, προσθέτοντας και τα «φαρμακερά» σχόλια που είχε δεχθεί από συντρόφους του γ’ αυτή την επιλογή.

Είχαμε ασχοληθεί και λίγο με την «μνήμη» του υπουργού όταν είχε «ξεχάσει» να δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του κάποια εκατομμύρια ευρώ και μερικές δεκάδες ακίνητα.  Σ’ αυτή την περίπτωση είχε ανακοινωθεί ότι η «Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» της βουλής θα επιληφθεί του θέματος. Ετσι κι έγινε.
Το αποτέλεσμα αυτής της ασχολίας των συναδέλφων του Σταθάκη ανακοινώθηκε μόλις τώρα.  Απ’ ότι ακούμε σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων «η ενδελεχής έρευνα της επιτροπής κατέληξε ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο καθώς θεωρήθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις του κ. Σταθάκη».

Μάλιστα. Τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα …


Πηγή

Μερικές φορές οι «εραστές» των όπλων θέλουν απλά να κουβαλούν το «εργαλείο»...


 τους – χωρίς διάθεση ακραίων συμπεριφορών – δημόσια, αλλά χωρίς να τραβούν τα βλέμματα. Αυτό μάλλον σκέφτηκε και ο Kirk Kjellberg, ο δημιουργός του Ideal Conceal, ένα όπλο που διπλώνει και μοιάζει με smartphone.
Όπως εξήγησε ο ίδιος στο NBC, η ιδέα προέκυψε όταν έγινε το θέμα της βραδιάς σε ένα εστιατόριο, επειδή είχε μαζί του και το όπλο του. «Ένα αγόρι με εντόπισε και φώναξε δυνατά ''μαμά, μαμά αυτός ο τύπος έχει όπλο!''. Και αργότερα, όλοι οι θαμώνες του εστιατορίου με κοίταζαν», λέει. Οπότε, ο Kjellberg που αποκαλεί τον εαυτό του «serial εφευρέτη», αποφάσισε να κατασκευάσει ένα όπλο που δεν θα ξεχώριζε τόσο πολύ. Όπως αναφέρει, το Ideal Conceal, έχει το μέγεθος του κινητού Galaxy S7.
Αν και το συγκεκριμένο όπλο, θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να το αποκτήσουν, αν και υπάρχουν και αρκετοί που είναι αντίθετοι στην κυκλοφορία ενός τέτοιου όπλου. «Στην Αμερική, έχουμε αρκετά παιδιά που έχουν επαφή με όπλα», εξηγεί ο Kjellberg. «Για μένα», συνεχίζει «δεν φταίει το όπλο, αλλά οι άνθρωποι. Οπότε, αν έχεις ένα όπλο και έχεις παιδιά κοντά, είναι δική σου ευθύνη να το κλειδώνεις», απαντά στους επικριτές του.
Το όπλο κατασκευάζεται από εταιρεία στη Μινεσότα και κοστολογείται στα 395 δολάρια.


Πηγή
 Γράφει ο mitsos175

Σιγά μην κάτσω να δω τις ομιλίες στη Βουλή. Όταν θελήσω κωμωδία, θα βάλω τα highlight. Δε λέω, πλάκα έχει να ακούς τους κηφήνες, να αμολάν τη μια χαζομάρα πάνω στην άλλη κι από κάτω οι υπόλοιποι να τους χτυπούν παλαμάκια.
Να ευχαριστήσω με τη ευκαιρία όλους αυτούς τους υπομονετικούς ανθρώπους, που βγάζουν περίληψη και video τις βαρύγδουπες αρλούμπες. Αν με ρωτούσατε με μια λέξη τι είπαν, θα σας έλεγα "Βλακείες". Δυστυχώς για αυτούς αυτή είναι μάλλον η δημοφιλέστερη απάντηση.

Ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη. Τζάμπα το θέατρο. Ο ένας λέει τα σκάνδαλα του άλλου. Η ΝΔ σαφώς έχει περισσότερα σκάνδαλα. Πράγματι, είναι πιο βρώμικη. Επίσης έχει πιο πολλά χρόνια στα κόλπα καθώς και τους περισσότερους "διαπλεκόμενους".
Μην ανησυχείτε όμως εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο θα την ξεπεράσετε στον κατήφορο. Μπορεί τώρα τα πιο πολλά λαμόγια να είναι γαλάζια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυναμική στην αρπαχτή. Στο μόνο που ανεβαίνει, σ' όλα τα άλλα πέφτει σαν κομήτης από τον ουρανό. Το τι "ΜΠΑΜ" θα κάνει δεν περιγράφεται.

Θέλει ο Μητσοτάκης εκλογές! Έτσι λέει, αλλά μέσα του τρέμει μην τυχόν και γίνουν. Γιατί τότε θα γελάσει ως κι ο Σαμαράς με τα ποσοστά που θα πάρει η γαλάζια συμμορία. Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του. Κούλη, ρώτα τον μπαμπά σου, τι σημαίνει η παροιμία. Αλλά ίσως είναι πάλι η σειρά του Άδωνη να μας διασκεδάσει βάζοντας ξανά για αρχηγός. Μπουμπούκο, μπορεί να βγεις τελικά. Έτσι όπως πάτε, μόνο εσύ και Ευγένεια θα μείνετε στη ΝΔ.
Βέβαια εκείνος που κρύφτηκε είναι ο Σαμαράς. ΝΔ και παραλλαγή. Καλέ τι κακό είναι τούτο;

Όποιος γίνεται τσοπάνης στο γαλάζιο μαντρί στο τέλος εξαφανίζεται! "Δε θα καταδεχθώ να μιλήσω" διαδίδει μέσω "ρόμβων" ο Αντωνάκης. Γιατί "μέσω κύκλων" μιλάει ο Καραμανλής. Τι να πει όμως; Αφού γνωρίζουν καλά στη ΝΔ πως σε αυτές τις περιπτώσεις ό,τι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Πως το λένε τα αφεντικά τους στις ταινίες: Anything you say may be used against you in a court of law. Έπειτα πυροβολούν τον κακό κι έχουμε "happy end". Αυτά στις αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες.

Στην ιλαροτραγική ελληνική πολιτική πραγματικότητα, οι διάφοροι αετονύχηδες κλέβουν, λεηλατούν, ψεύδονται και προκαλούν ανενόχλητοι. Σα φελλοί που είναι επιπλέουν. Βοηθά κι η Δικαιοσύνη, που δε βλέπει - η κακομοίρα τι γίνεται. Μόνο, αν τύχει κάποιος φτωχός να πιαστεί, τότε πέφτει βαρύς ο πέλεκυς του νόμου. Ενός άνομου νόμου, που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των πλιατσικολόγων, αυτούς που πολύς κόσμος αποκαλεί αλλιώς: "πολίτικους", "καναλάρχες", "εφοπλιστές", "τραπεζίτες"... κι άλλες τέτοιες βρισιές.

Λοιπόν Αλέξη. Δεν αποτελεί είδηση, ότι ο Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης είναι βουτηγμένοι στο βόθρο της διαπλοκής, δεν είπες τίποτα, που να μην το ξέρουμε. Τι θα κάνεις είναι το θέμα. Κι εδώ ο Κούλης με τον Αντώνη είναι ήσυχοι. Γιατί; Γιατί, αν ήθελες "Κάθαρση" - για να θυμηθώ ένα παλιό σύνθημα του Επίτιμου - θα την είχες κάνει ήδη. Όχι μόνο δεν έκανες τίποτα, αλλά κάνεις τα ίδια και χειρότερα όλο τον καιρό που κυβερνάς.
Έχετε πέσει με τα μούτρα στο φαί. Γαλάζιοι και πορτοκαλί μας ρουφήξατε το μεδούλι. Τώρα θυμήθηκες τα στραβά της ΝΔ, που παραγράφηκαν τα πιο πολλά κι εσύ είσαι σε δύσκολη θέση. Έφτασε ο Κούλης να σου κάνει πλάκα, αφού ξέρει πως λες "σχήματα λόγου", όπως μας έλεγες παρόμοια για το Μνημόνιο το οποίο δήθεν θα έσκιζες. Για να μας αποκοιμίσεις τα λες, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα. Τι να υποθέσω με την αξιοπιστία που έχεις; Πάντως, αν τα εννοείς, κάνε ΠΡΑΞΕΙΣ. Ειδικό δικαστήριο τώρα. Λοιπόν;

Αλλά κι ο Κούλης έχει πλάκα καθώς πιστεύει ότι έχουμε πάθει αμνησία ή τρελαθήκαμε ξαφνικά και θα τον βάλουμε σε καρέκλα! Δε σφάξανε. Κούλη, δε θέλουμε να πεθάνουμε από τα νεοφιλελεύθερα μαρτύρια. Επίσης βρωμάς. Ζέχνεις διαπλοκή από μακριά. Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί είναι εκλεγμένοι. Κάνουμε όμως κι εμείς κάτι επιλογές, μα κάτι επιλογές, σα να διαλέγουμε λύκο να φυλάει τα πρόβατα. 

Πηγή
Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα το πρωί με τα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη στη Βουλή κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο Ντέκλαν Κοστέλο ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιθυμεί συμφωνία και έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών είναι "γεφυρώσιμες", όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. 
"Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση", ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι "δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα".
 Ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι θεσμοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την προσφορά τεχνογνωσίας στη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να εργασθούν για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής. Ο κ. Ξυδάκης έκανε επίσης λόγο για "αυξανόμενο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη" και υποστήριξε ότι αυτό οδηγεί στον ευρωπαϊκό σκεπτικισμό, ευνοεί τη δημιουργία λόγου μίσους κατά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων.

Πηγή
askhsh 34 1

Αποκατάσταση σπονδυλικής στήλης μέσα στο νερό


Η σπονδυλική στήλη είναι κατασκευασμένη για να κινείται. Λόγω της επαναλαμβανόμενης κακής στάσης, μικροτραυματισμών και του αδύνατου μυϊκού συστήματος προκαλούνται προκαλούνται αλλαγές στην ανατομική διάταξή της.
Λόγω αυτών των αλλαγών υπάρχουν περιοχές που υπολειτουργούν και άλλες που υπολειτουργούν για να καλύψουν το κενό. Αυτή η δυσλειτουργία προκαλεί περιορισμό της κίνησης και πόνο.
Η καλύτερη μέθοδος αποκατάστασης είναι η υδρογυμναστική. Κάνοντας ασκήσεις στο νερό δίνουμε έμφαση στους κοιλιακούς. Θα πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες διατάσεις για τη μέση, το δικέφαλο μηριαίο και τους γλουτούς.
askhsh34 2Την περίοδο που ο ασκούμενος έχει οξύ πόνο θα πρέπει να αποφεύγονται οι στροφές του κορμού και οι αναπηδήσεις.
Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι στους 28 βαθμούς Κελσίου και αν χρειαστεί να δουλέψει σε χαμηλότερη ένταση χρειάζεται υψηλότερη θερμοκρασία.
Συνήθεις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης:
Χρόνιος πόνος του αυχένα: Ο όρος αναφέρετε σε οποιοδήποτε πόνο του αυχένα που έχει επιμείνει πάνω από τρείς μήνες και δεν προκαλείται από πρόπτωση του αυχένα.
  • Μεγιστοποίηση της τροχιάς της κίνησης , διάταση όλων των τεταμένων η βρυχημένων μυών του αυχένα και της ωμικής ζώνης.
  • Διόρθωση κακής στάσης σώματος.
  • Ενδυνάμωση μυών αυχένα και ώμου.
Χρόνια οσφυαλγία: Μια από τις πιο συχνές παθήσεις. Μειωμένη τροχιά κίνησης της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και των κάτω άκρων. Ο πόνος αυξάνεται αν ο ασθενής διατηρήσει μία στατική θέση η αυξήσει το επίπεδο της δραστηριότητας του.
  • Μεγιστοποίηση τροχιάς κίνησης
  • Ενδυνάμωση μυών του κορμού
  • Διόρθωση κακής στάσης σώματος
  • Οδηγός ασκήσεων για παθήσεις αυχενικής μοίρας
  • Για καλύτερα αποτελέσματα οι ασκήσεις και οι διατάσεις πρέπει να εκτελούνται κάτω από την επιφάνεια του νερού.
  • Βάδιση εμπρός
  • Βάδιση πίσω
  • Πλάγιος βηματισμός
  • Κάμψη αυχένα
  • Πλάγια κάμψη αυχένα
  • Κάμψη και έκταση του ώμου
  • Και ύπτια κολύμβηση
  • Ασκήσεις για παθήσεις της θωρακικής μοίρας Σ.Σ
  • Βάδιση εμπρός και πίσω
  • Πλάγιος βηματισμός
  • Τράβηγμα κεκαμμένου άνω άκρου
  • Οριζόντια απαγωγή και προσαγωγή του ώμου με αντίσταση
  • Κάμψη του κορμού
  • Ελεύθερο και ύπτιο
  • Διάταση με πλάγια κάμψη του κορμού από όρθια θέση
  • Διάταση τραπεζοειδούς
  • Ασκήσεις στο νερό για παθήσεις οσφυϊκής μοίρας Σ.Σ
  • Βάδιση εμπρός και πίσω
  • Πλάγιος βηματισμός
  • Ποδήλατο
  • Εναλλάξ γόνατα στο στήθος
  • Κινήσεις της πυέλου
  • Απαγωγή και προσαγωγή ισχίου
  • Διάταση ισχιοκνημιαίων
  • Διάταση με ανύψωση του γόνατος
  • Η θερμοκρασία που πέφτει σταδιακά, δεν είναι απαγορευτική για την υδρογυμναστική.
Μια δοκιμή θα σας πείσει!http://www.diatrofi.gr

Πηγή
Λίγες ημέρες μετά το μνημόσυνο για τα «40» του Παντελή Παντελίδη, η εκπομπή «Με το Καλημέρα» και ο δημοσιογράφος Στέφανος Κωνσταντινίδης φέρνουν στο φως της δημοσιότητας το επίσημο έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του τραγουδιστή.

Τις προηγούμενες ημέρες, υπήρχαν δημοσιεύματα που επικαλούνταν πηγές από την Πυροσβετική, που έκαναν λόγο ότι στο πόρισμα αναφερόταν πως από τη θέση του οδηγού απεγκλωβίστηκε ενδεδυμένος άνδρας. Αυτό όμως δεν αναγράφεται πουθενά στο έγγραφο που αποκάλυψε η πρωινή εκπομπή.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο επισημαίνεται ότι στο όχημα επέβαιναν πλην του ανδρός, δύο γυναίκες αγνώστων στοιχείων, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί προ αφίξεως της εξόδου (πριν φτάσει δηλαδή η Πυροσβεστική, οι δύο γυναίκες βρίσκονταν έξω από το αμάξι, χωρίς να διευκρινίζεται ο τρόπος).
Πουθενά λοιπόν δεν αναφέρεται ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του Ι.Χ.

Πηγή

Μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εναντίον της Ελλάδας που αποκάλυψε τον Enikonomia.gr και αφορούσε στις «Διασυνοριακές συμβάσεις Leasing - Τέλη Ταξινόμησης οχημάτων» η χώρα μας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στον κλάδο της χρονομίσθωσης.

Δείτε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

 

Δείτε επίσης:

Φορο-σοκ για βενζίνη και πετρέλαιο - Η επιβάρυνση στα αυτοκίνητα

Η τροπολογία της απόσυρσης ΙΧ που κατατέθηκε στη Βουλή


Πηγή
Η παραλία Ψαρή Φοράδα ή όπως αλλιώς ονομάζεται, Σιδωνία, είναι μια παραλία με παχιά σκούρα άμμο και αρκετά αλμυρίκια σε απόσταση 88 περίπου χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο (58 χιλιόμετρα Δυτικά από τον Άγιο Νικόλαο) μπροστά στον όμορφο και γραφικό οικισμό Σιδωνία.
Η παραλία είναι προφυλαγμένη από τους ανέμους της περιοχής.
Λίγο οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλλες, προσφέρει μόνο την κρυστάλλινη θάλασσα και την ηρεμία της σχετικά απομονωμένης παραλίας και ένα μικρό οικισμό που διαθέτει κάποια δωμάτια για διαμονή και μερικές ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκο ψάρι, Κρητικές λιχουδιές και Κρητικό κρασί, ή τσικουδιά.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με νοικιασμένα ή ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μέσω Βιάννου και από τον Άγιο Νικόλαο μέσω Μύρτου.
Στην δεύτερη περίπτωση ένα κομμάτι του δρόμου, περίπου 7 χιλιόμετρα, είναι χωματόδρομος.
bleforada

Πηγή

Τα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης δεν υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (21/2014).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enikonomia.gr


Πηγή

της  Βικτωρίας Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια, medlabnews.gr
Οι επιστήμονες διεθνώς το έχουν ονομάσει ως το «σύνδρομο burnout», το σύνδρομο δηλαδή της απόλυτης επαγγελματικής εξουθένωσης. Τα συμπτώματά του είναι κοινά σε όλους τους πάσχοντες και συνήθως δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε από την αρχή, καθώς πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για κάτι «περαστικό».
Ο όρος «Επαγγελματική Εξουθένωση» (burnout) χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει μια κατάσταση συναισθηματικής και σωματικής εξάντλησης στο πλαίσιο της εργασίας, και είναι φαινόμενο με σημαντικό αντίκτυπο στη σύγχρονη κουλτούρα, ειδικά στις «δυτικού τύπου» κοινωνίες και την Ιαπωνία.
Δεν είναι γνωστό το ποσοστό των εργαζομένων που πάσχουν από επαγγελματική εξουθένωση και φυσικά αυτό κυμαίνεται ανάλογα με τη συγκεκριμένη εργασία, το εργασιακό καθεστώς, τη νομοθεσία και το περιβάλλον. Επίσης η χώρα και ηλικία παίζουν σημαντικό ρόλο και λόγω του γεγονότος ότι ανάλογα με το γενικότερο εργασιακό περιβάλλον ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων με επαγγελματική εξουθένωση τελικά συνταξιοδοτούνται πρόωρα. Τα ποσοστά κυμαίνονται από 15-50%. Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει ενα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού που εμφανίζει μια ευαλωτότητα στην ανάπτυξη εξουθένωσης

Ένας αυξανόμενος αριθμός των γιατρών αντιμετωπίζουν επαγγελματική εξουθένωση από την εργασία τους, με απογοητευτικά αποτελέσματα. Χάνουν τον ενθουσιασμό για τη δουλειά τους. Αναπτύσσουν σημάδια κόπωσης και δείχνουν σημεία κατάθλιψης και μπορεί να κάνουν  πιο συχνά ιατρικά λάθη. Κάποιοι αναζητούν την πρόωρη συνταξιοδότηση ή αλλαγή σταδιοδρομίας. Υπάρχουν ακόμη προσωπικές επιπτώσεις; Ορισμένοι γιατροί μπορεί στραφούν σε αλκοόλ για παρηγοριά, να παραμελούν σημαντικές προσωπικές σχέσεις ή ακόμη και να αναπτύξουν αυτοκτονικές σκέψεις.
Αυτό δεν είναι ένα νέο φαινόμενο.  Στην πραγματικότητα, τα  περιοδικά  Journal of the American Medical Association(JAMA) και Annals of Internal Medicine έχουν δημοσιεύσει μελέτες για την επαγγελματική εξουθένωση  των γιατρών για περισσότερο από μια δεκαετία. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε online στις 20 Αυγούστου 2012 στο περιοδικό Archives of Internal Medicine διαπίστωσε ότι η επαγγελματική εξουθένωση είναι σε "ένα ανησυχητικό επίπεδο" μεταξύ των γιατρών στις ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο πιο συχνή η επαγγελματική εξουθένωση μεταξύ των γιατρών από ότι  στο γενικό εργατικό δυναμικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι γιατροί σε ορισμένες ειδικότητες - κυρίως αυτές  που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της περίθαλψης - διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την επαγγελματική εξουθένωση.


Η υπερκόπωση που καταλήγει στο σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης (burnout) είναι αιτία ψυχικής και σωματικής καταπόνησης των εργαζομένων, λαθών που κάποτε είναι τραγικά, ατυχημάτων, απώλειας παραγωγικότητας και κερδοφορίας των εταιριών.Από επαγγελματική εξουθένωση (σύνδρομο burnout) υποφέρει το 41,7% των νοσοκομειακών γιατρών, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τα ιατρικά λάθη, την κακή απόδοση και τις ανθυγιεινές τους συνήθειες.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστά εξουθένωσης είναι πολύ υψηλά στους ειδικευόμενους (49,1%), δηλαδή στους γιατρούς που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους. Από τους γιατρούς των νοσοκομείων που υποφέρουν από bunrout, οι δύο στους τρεις (63,6%) είναι γυναίκες.

Όσον αφορά τις ειδικότητες, οι περισσότερο επιβαρυμένοι φαίνεται ότι είναι οι παιδίατροι καθώς το 45,5% αυτών εμφανίζει συμπτώματα burnout. Ακολουθούν οι αναισθησιολόγοι με 34,3%, οι χειρουργοί με 32,5% και οι παθολόγοι με 23,1%. Επιπλέον, το 31,8% συνολικά των ιατρών εμφανίζουν συναισθηματική εξάντληση.

Όσοι υποψιάζεστε ότι μπορεί και να πάσχετε από αυτό κάντε το παρακάτω τεστ

Οδηγίες: Για κάθε ερώτηση επιλέξτε την απάντηση που σας ταιριάζει καλύτερα. Επιλέξτε μόνο μία απάντηση. Παίρνετε 1 βαθμό για κάθε απάντηση «Καθόλου», 2 βαθμούς για κάθε απάντηση «Σπάνια», 3 βαθμούς για κάθε απάντηση «Μερικές φορές», 4 βαθμούς για κάθε απάντηση «Συχνά» και 5 βαθμούς για κάθε απάντηση «Πολύ συχνά». Προσθέστε τη συνολική σας βαθμολογία και κοιτάξτε τα αποτελέσματα στον πίνακα που ακολουθεί.

1. Νιώθετε να χάνετε το ρυθμό σας και τη σωματική ή συναισθηματική σας ενέργεια;
Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά
2. Είστε επιρρεπείς στις αρνητικές σκέψεις για την εργασία σας; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
3. Νομίζετε ότι είστε σκληροί και λιγότερο υπομονετικοί με ανθρώπους από όσο τους αξίζει; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
4. Εκνευρίζεστε εύκολα από μικρά προβλήματα ή από τους συναδέλφους και τους συνεργάτες σας; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
5 Νομίζετε ότι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες σας δεν σας κατανοούν και δεν σας εκτιμούν; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
6. Αισθάνεστε ότι δεν έχετε κανέναν για να μιλήσετε; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
7. Νομίζετε ότι προσπαθείτε λιγότερο από όσο θα έπρεπε; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
8. Νιώθετε πιεσμένοι από την ανάγκη να επιτύχετε; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
9. Αισθάνεστε ότι η εργασία σας δεν σας προσφέρει αυτό που θέλετε; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
10. Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε λάθος μέρος ή κάνετε λάθος επάγγελμα; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά
11. Εκνευρίζεστε με κάποια πράγματα στην εργασία σας; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά
12. Αισθάνεστε ότι προβλήματα στην οργάνωση της εργασίας σας ή η γραφειοκρατία σάς εμποδίζουν να εργαστείτε σωστά; 
Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά
13. Αισθάνεστε ότι η εργασία σας έχει περισσότερες απαιτήσεις από όσες μπορείτε να αντέξετε; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
14. Αισθάνεστε ότι δεν έχετε το χρόνο να κάνετε πράγματα που θα ήταν σημαντικά για την ποιότητα της εργασίας σας; Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά 
15. Νομίζετε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για προγραμματισμό της εργασίας σας όσο θα επιθυμούσατε;  Καθόλου Σπάνια Μερικές φορές Συχνά Πολύ συχνά
15-18 Δεν υπάρχουν κάποια σημάδια επαγγελματικής εξουθένωσης 
19-32 Υπάρχουν κάποια σημάδια επαγγελματικής εξουθένωσης, ενδέχεται όμως κάποιοι παράγοντες να είναι ιδιαίτερα σοβαροί
33-49 Προσοχή – ίσως βρίσκεστε πριν την επαγγελματική εξουθένωση, ιδιαίτερα αν κάποιες βαθμολογίες είναι πολύ υψηλές
50-59 Ίσως βρίσκεστε σε σοβαρό κίνδυνο επαγγελματικής εξουθένωσης – κάντε κάτι γι’ αυτό επειγόντως
60-75 Βρίσκεστε σε σοβαρό κίνδυνο επαγγελματικής εξουθένωσης - κάντε κάτι για αυτό επειγόντως 
Το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης αναδεικνύει την δυσλειτουργία του ατόμου στην δημιουργία ρεαλιστικής εικόνας για το εργασιακό του περιβάλλον, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό. Μεγάλες προσδοκίες και μη εφικτοί στόχοι ,ανοίγουν τον δρόμο της εμφάνισης του συνδρόμου, με επίπονες επιπτώσεις σε συναισθηματικό αλλά και σωματικό επίπεδο. Η εμφάνιση συμπτωμάτων εξουθένωσης, κωδικοποιούν και μεταφέρουν στο συνειδητό κομμάτι του ατόμου την ανάγκη για αλλαγή της οπτικής του . Αν τα σημάδια αυτά εκληφθούν από το επαγγελματικά εξουθενωμένο άτομο, ως ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό των δυσλειτουργικών συμπεριφορών του, τότε είναι πιθανόν να μειωθούν, οικοδομώντας παράλληλα μια στερεότερη βάση ψυχολογικής ισορροπίας.

Πηγή