follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Την ώρα του έντονου πάθους ενός ζευγαριού στο ιατρείο, κατέγραψε μια κάμερα ενός κινητού...



Σύμφωνα με την Sun, ο άνθρωπος που κατέγραψε σε βίντεο τις ερωτικές περιπτύξεις, στο Γιουκατάν του Μεξικού, φαίνεται πως εντόπισε τη «δράση» από το παράθυρο του ιατρείου και δεν δίστασε να τους βιντεοσκοπήσει.

Παρά το γεγονός πως το ζευγάρι ήταν παραδομένο στο πάθος του, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε πως κάποιος τους τραβάει βίντεο.

Δεν είναι σαφές αν η γυναίκα είναι ασθενής του άνδρα ή εάν πρόκειται για συναδέλφους που δουλεύουν μαζί.

Οι χρήστες του διαδικτύου, πάντως, που είδαν το βίντεο ονόμασαν τον γιατρό «Dr Simi», κάτι που παραπέμπει στην αλυσίδα Farmacias Similares στο Μεξικό.



Πηγή

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι εφόσον ξεχάσουν να πληρώσουν τη δόση τους ή τις νέες υποχρεώσεις που δημιουργούνται 15 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας.


Πηγή

"Πολύ" ή "αρκετά" εξακολουθούν να επηρεάζονται από τα capital controls πάνω από επτά στις δέκα (72%) επιχειρήσεις-μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), οι οποίες υποστηρίζουν ότι καταγράφουν μείωση τζίρου εξαιτίας των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.
Μεταξύ των προβλημάτων που δηλώνουν ώς απόρροια και των capital controls, το βασικότερο είναι η απαίτηση προμηθευτών για πληρωμές τοις μετρητοίς, με αποτέλεσμα...


Πηγή
Της Τ.Γ.

Είναι πολλά πράγματα τα οποία δεν θέλουμε, όπως είναι γνωστό ότι δεν θέλουμε την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, είμαστε υποχρεωμένοι όμως, δυστυχώς, να το υλοποιήσουμε επειδή υπήρξανε συμφωνίες με την προηγούμενη κυβέρνηση και οι δανειστές έλεγαν ότι το κράτος έχει συνέχεια. … Δεν θέλουμε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνησης, θα ήταν στο δρόμο να διαδηλώνει κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς! Νομίζω ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα πράγματα δεν τα θέλει, είναι υποχρεωμένος όμως να τα υλοποιήσει.

Μάκης Μπαλαούρας – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Προς κ. Μπαλαούρα καθώς και προς τους υπόλοιπους  θρηνούντες  συριζαίους  βολευτές, τις σύγχρονες κακέκτυπες ενσαρκώσεις του δόκτορος Τσεκύλ και κύριου Χαϊντ!

Κύριοι.   Υπάρχουν δυο λέξεις στην υπέροχη γλώσσα μας που από τον Ιούλη του '15 που υπογράψατε την επαίσχυντη υποδούλωση μας, αγνοείται συστηματικά. Η πρώτη λέγεται ''αξιοπρέπεια'' και η δεύτερη ''παραίτηση''

Η πρώτη σχετίζεται με την ηθική, αξία που προφανώς δεν διαθέτετε! Η  δεύτερη αναφέρεται σε υλικές απολαύσεις που εμφανώς αφού τις αποκτήσατε, ουδόλως είστε διατεθειμένοι να τις απαρνηθείτε!
Αμμεσα συνδεδεμένες οι δυο έννοιες στην πολιτική δυστυχώς, για σας!

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, σας απευθύνουμε θερμή παράκληση προκειμένου να διαφυλάξουμε στοιχειωδώς την καρδιά, το στομάχι, και την γενικότερη ψυχική μας κατάσταση που βρίσκεται σε οριακό σημείο!

Συνεχίστε την ατέρμονη κατρακύλα που σας προστάζουν  οι ''αξιότιμοι'' εταίροι σας!

Συνεχίστε να ξεπουλάτε τα πάντα! Ολο τον εθνικό μας πλούτο, όλη τη δημόσια περιουσία μας!

Δώστε τα σπίτια μας στις τράπεζες, συνεχίστε να εξαθλιώνεται τους γέροντες, στείλτε τους στον τάφο μια ώρα αρχύτερα

Εξακολουθήστε να μας στερείται την επιβίωση μας, να υποδουλώνεται το μέλλον των παιδιών μας!

Έχουμε και μεις ευθύνη που σας το επιτρέπουμε!

Μόνο σας παρακαλούμε! Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πηγή
Το ότι δεν είμαστε οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, αρκεί να κάνεις μια βόλτα στους δρόμους μας για να το καταλάβεις. Και τώρα μια πανευρωπαϊκή έρευνα αποκαλύπτει πόσο πάσχουμε και σε ποιους τομείς ακριβώς.

Η έρευνα διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο από την VINCI Autoroutes, την εταιρία που ασχολείται με τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη συντήρηση των γαλλικών αυτοκινητόδρομων. Συμμετείχαν συνολικά 13.634 πολίτες άνω των 15 ετών από 11 χώρες της Ευρώπης, εκφράζοντας την άποψή τους περί οδικής ασφάλειας, συμπεριφοράς οδηγών κ.λπ. Με το 2015 να είναι μια χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων στην Ε.Ε., μια απογοητευτική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι λιγότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους (49%) πιστεύουν ότι τα δυστυχήματα μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Στην Ελλάδα, μόλις το 33% των 1.004 ερωτηθέντων συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία.

Κατά τα άλλα, εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε ότι οι πιο υπεύθυνοι οδηγοί στην Ευρώπη είναι οι Σουηδοί και οι Γερμανοί, με ποσοστό 32%. Αντίθετα, για τους συμπατριώτες μας έχουμε τη χειρότερη άποψη, αφού όπως προκύπτει από την έρευνα τους θεωρούμε τους πιο ανεύθυνους, σε ποσοστό 61%. Ωστόσο οι πολίτες των άλλων 10 χωρών έχουν χειρότερη άποψη για τους Ιταλούς, οι οποίοι έτσι καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με 28%, αφήνοντάς μας δεύτερους με 18%.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι Έλληνες μπορεί να αναγνωρίζουν τους... Έλληνες ως ανεύθυνους σε ποσοστό 61%, όμως ταυτόχρονα το 79% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οδηγεί πολύ προσεκτικά. Ενώ οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου χαρακτηρίζονται απρόσεκτοι (66%), αγχωμένοι (33%), επικίνδυνοι (39%) και επιθετικοί (32%). Βαθμολογώντας τις οδηγικές ικανότητές τους από το 0 ως το 10, οι Έλληνες ερωτηθέντες κατά μέσο όρο αυτοβαθμολογήθηκαν με 7,9. Άλλη μια έρευνα δηλαδή στην οποία φαίνεται ότι φταίνε οι άλλοι...

Η ενοχλητική συμπεριφορά την οποία επιδεικνύουν περισσότερο οι Έλληνες ερωτηθέντες είναι η παραβίαση του ορίου ταχύτητας (92%), ενώ δεύτερη στην κατάταξη είναι η κίνηση στη μεσαία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου ενώ η δεξιά είναι άδεια (75%). Αρκετά ανησυχητικό είναι το ότι το 52% των ερωτηθέντων συμπολιτών μας δήλωσε ότι συχνά ξεχνάει να φορέσει ζώνη, ενώ το 55% μιλάει συχνά στο τηλέφωνο χωρίς να χρησιμοποιεί κανενός είδους κιτ hands-free. Και πολύ ανησυχητικό, το ότι το 58% των οδηγών πιάνουν τιμόνι ενώ νιώθουν κουρασμένοι και το 33% ενώ έχουν υπερβεί το όριο κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά νιώθουν καλά.
Ο τομέας στον οποίο δικαίως έχουμε την πρωτιά είναι η αγένεια. Το 70% των Ελλήνων ερωτηθέντων παραδέχεται ότι έχει βριστεί με άλλον οδηγό στο δρόμο. Οι Σουηδοί είναι οι πιο συγκρατημένοι, με 29%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 54%. Ίσως γι’ αυτό όλοι λίγο-πολύ φοβόμαστε πλέον την επιθετική συμπεριφορά των άλλων χρηστών του δρόμου: σε ποσοστό 85% στην Ελλάδα, και 80% κατά μέσο όρο.

Δείτε στα αρχεία που επισυνάπτονται παρακάτω τα αναλυτικά συμπεράσματα της έρευνας -στα Αγγλικά.

[Πηγή: VINCI Autoroutes]

Πηγή
Αρχές μήνα ( 1 έως 14 ) : Καλός ο Ιούλιος μέχρι και τις 10 περίπου του μήνα χωρίς ιδιαίτερα ζεστές ημέρες για καλοκαίρι καθώς και αρκετή νηνεμία. Από της 10 και μετά θα ξεκινήσουν κάποιες αστάθειες στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα.

Μέσα μήνα ( 15 έως 24 ) :
Μετά τις 15 αναμένουμε να σημειωθούν κάποιες καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά τμήματα και κατά περιόδους και στα υπόλοιπα κεντρικά.

Τέλη μήνα ( 25 έως 31 ) : Στο τέλος του μήνα ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος με κάποιες παροδικές νεφώσεις άνευ σημασίας κατά τη διάρκεια κάποιων ημερών του.
ΑΤΤΙΚΗ
1 – 8 Υψηλές θερμοκρασίες (28-36 οC). Υγρασία , κουφόβραση ,άπνοια .

9 -21 Πτώση της θερμοκρασίας (22-31οC) .
Βροχές , καταιγίδες δυτικοί άνεμοί.
Συννεφιές κατά περιόδους .
Πιθανές μπόρες .
Κουφόβραση υγρασία μετά από κατά τόπους βροχές .

22 -31 Βελτίωση της θερμοκρασίας (26-34οC).
Με ένα ανατολικό αεράκι να δροσίζει περιοδικά . Αραιές συννεφιές , όχι υψηλές θερμοκρασίες.
http://ift.tt/29gh578

Πηγή

Ξεκινά η εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στην εγκύκλιο ορίζονται οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι φορείς προκειμένου να λάβουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα κονδύλια που θα κατευθυνθούν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς τους ιδιώτες. Η συνολική δαπάνη του προϋπολογισμού που θα διατεθεί για την εξόφληση των χρεών προς τρίτους ορίζεται, σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε 5,5 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 3,5 δισ. ευρώ θα εξοφληθούν εντός του 2016 και τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ εντός του 2017.

Σημειώνεται ότι η εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται στη συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών που επήλθε στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Η υλοποίησή της αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα ρευστότητας στην αγορά και στην οικονομία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να ενημερώσουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τους ιδιώτες όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά ανώτατο όριο στις 30.4.2016. Διευκρινίζεται ότι προτεραιότητα στην διαδικασία εξόφλησης θα έχουν οι παλαιότερες οφειλές με εξαίρεση υποχρεώσεις που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις ή όταν αφορούν υποχρεώσεις που η καθυστέρηση τους επιβαρύνει το δημόσιο με πρόστιμα. Το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα υποχρεούνται οι φορείς να ενημερώνουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εξόφλησης των οφειλών τους τον προηγούμενο μήνα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Γραφένιο παντού!

Γραφένιο παντού!

Από κυψέλες υδρογόνου μέχρι αλεξίσφαιρα γιλέκα, το υπερ-υλικό έχει κατά τους επιστήμονες πολλαπλές εφαρμογές.Στο γραφένιο, όλα τα άτομα άνθρακα διατάσσονται στο ίδιο επίπεδο


Μάντσεστερ 
Δεν σταματά να εντυπωσιάζει αυτό το υλικό που ανακαλύφθηκε πριν από μια δεκαετία, φύλλα άνθρακα με πάχος ενός μόλις ατόμου. Οι τελευταίες ιδέες για την αξιοποίηση του γραφενίου είναι κυψέλες καυσίμου που απορροφούν υδρογόνο από τον αέρα, καθώς και αλεξίσφαιρες πανοπλίες που υπερβαίνουν την αντοχή του Kevlar.
Το νέο... Kevlar
H πρώτη από τις δύο νέες μελέτες δημοσιεύεται στο «Science» και δείχνει ότι το γραφένιο ξεπερνά τις επιδόσεις του ατσαλιού και του Kevlar σε βαλλιστικά τεστ.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι το γραφένιο, μια μορφή του άνθρακα στην οποία όλα τα άτομα διατάσσονται στο ίδιο επίπεδο, είναι το πιο ανθεκτικό υλικό που γνωρίζουμε -κάτι που μπορεί να μετρηθεί με τεστ στα οποία το υλικό δέχεται πίεση από ένα διαμαντένιο αμόνι.
Αυτή τη φορά, οι ερευνητές εκτόξευσαν μικροσκοπικά σφαιρίδια από πυρίτιο σε στρώματα γραφενίου, και διαπίστωσαν ότι το υλικό είναι δέκα φορές πιο ανθεκτικό στη διάτρηση σε σχέση με τον χάλυβα. Το μυστικό είναι ότι η ενέργεια της πρόσκρουσης εξαπλώνεται ακτινωτά στο υλικό με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, εμποδίζοντας τη συγκέντρωσή της σε ένα σημείο. Η ενέργεια εξαπλώνεται με την ταχύτητα του ήχου, η οποία φτάνει τα 22 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο σε ένα στερεό υλικό όπως το γραφένιο. Συγκριτικά, η ταχύτητα του ήχου στον αέρα είναι μόλις 322 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Ο συνδυασμός του γραφενίου με άλλα ελαφρά και ανθεκτικά υλικά θα ήταν «ένα πολύ υποσχόμενο σύστημα θωράκισης» σχολίασε ο Έντουιν Τόμας του Πανεπιστημίου Rice στο Τέξας, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Παραμένει ωστόσο ασαφές αν το γραφένιο μπορεί να παραχθεί σε αρκετά μεγάλες ποσότητες και σε λογικό κόστος. Είναι το βασικό εμπόδιο για πολλές από τις προτεινόμενες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του σε κυψέλες καυσίμου.
Κυψέλες καυσίμου νέας γενιάς
Η δεύτερη νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», δείχνει ότι το γραφένιο είναι περιέργως διαπερατό από τα πρωτόνια, δηλαδή τους πυρήνες ατόμων υδρογόνου.
Οι κυψέλες καυσίμου μετατρέπουν σε ηλεκτρικό ρεύμα τη χημική ενέργεια του υδρογόνου ή άλλων καυσίμων αφαιρώντας τους ηλεκτρόνια. Τα ηλεκτρόνια αυτά ταξιδεύουν ως ρεύμα σε ένα εξωτερικό κύκλωμα, ενώ τα θετικά ιόντα περνούν μέσα από μια μεμβράνη για να φτάσουν στο αρνητικό ηλεκτρόδιο. Το πρόβλημα με τις σημερινές κυψέλες είναι ότι οι μεμβράνες έχουν μεγάλο πάχος και περιορίζουν τη ροή των θετικών ιόντων, τα οποία είναι πρωτόνια στην περίπτωση του υδρογόνου. Παρά το πάχος τους, όμως, δεν εμποδίζουν απόλυτα τη διαρροή υδρογόνου στο περιβάλλον.
Το γραφένιο θα μπορούσε να λύσει και τα δύο προβλήματα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι το υλικό είναι αδιαπέραστο για οποιοδήποτε υγρό και αέριο, ακόμα και για τα μικρά άτομα υδρογόνου. Η νέα μελέτη διαπιστώνει όμως ότι το γραφένιο παραδόξως επιτρέπει τη διέλευση πυρήνων υδρογόνου και μάλιστα μπορεί να φιλτράρει πρωτόνια από το νερό.
Εφόσον η χρήση του γραφενίου αποδειχθεί αποτελεσματική και συμφέρουσα, οι ερευνητές οραματίζονται κυψέλες υδρογόνου που αποσπούν υδρογόνο από τα μόρια του αέρα. Παραδέχονται πάντως ότι αυτό μένει να αποδειχθεί πειραματικά.
Έχουμε πάντως κάθε λόγο να συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία τους: επικεφαλής της μελέτης ήταν ο Αντρέ Γκέιμ του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος μοιράστηκε το Νόμπελ Φυσικής του 2010 για την ανακάλυψη του γραφενίου μαζί με τον συνάδελφό του Κονσταντίν Νοβοσέλοφ.http://www.tovima.gr

Πηγή
Ζωτικής σημασία για την κατάσταση της υγείας είναι οι πρώτες 1.000 μέρες της ανάπτυξης, σύμφωνα με μελέτη βρετανού γιατρού.
Η περίοδος αυτή, δηλαδή οι 730 ημέρες (τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής) και οι εννέα μήνες (270 ημέρες) που βρίσκεται το έμβρυο στη μήτρα καθορίζουν σαν «νοσολογικό πεπρωμένο» εάν θα αναπτύξει διαβήτη, εάν θα πάθει έμφραγμα στα γεράματα, το βάρος του κατά την ανάπτυξη, αλλά και πόσο θα ζήσει.

Η θεωρία διατυπώθηκε έπειτα από μελέτες δεκατιών που εκπονήθηκαν από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον Ντέιβιντ Μπάκερ. Ο ίδιος έχει βρει μέσα από τις επιστημονικές του παρατηρήσεις πως υπάρχουν ιδιαίτερα κρίσιμα στάδια στην ανάπτυξη που «σημαδεύουν» τη μετέπειτα εξέλιξή του ως ενηλίκου.

Αρκετά από αυτά τα στάδια αφορούν την εμβρυϊκή ανάπτυξη. Φτωχές σε διατροφική αξία συνήθειες της μητέρας επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του πλακούντα και το βάρος του εμβρύου.

Το κάπνισμα, το στρες, τα φάρμακα και το αλκοόλ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Και αυτό σημαίνει, λέει ο ίδιος, πως «όσο λιγότερο ζυγίζει το παιδί την ημέρα της γέννησης - παθολογικά χαμηλό βάρος -, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να αναπτύξει καρδιαγγειακά νοσήματα ως ενήλικας».

Επιπλέον, οι «σπόροι» του διαβήτη μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και πριν από τη γέννηση καθώς τα παγκρεατικά κύτταρα αυξάνουν την ινσουλίνη μέσα στη μήτρα.


Πηγή: tanea.gr

Πηγή

Μασάμε καλά τις τροφές και αδυνατίζουμε!

Γράφει ο Παρασκευάς Παπαχρήστος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Συνήθως, όταν ασχολούμαστε με την απώλεια βάρους, παρατηρούμε την ποιότητα και την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε, παραβλέποντας το πώς τρώμε. Αυτό το επισημαίνω, γιατί η διατροφική μας συμπεριφορά, καθορίζεται από την σχέση μας με το φαγητό. Μέρος της διαδικασίας αυτής, είναι και η μάσηση. Για να δικαιολογήσω και τον τίτλο αυτού του podcast, θα θέσω το ερώτημα: μπορεί η σωστή μάσηση να μας αδυνατίσει; Η απάντηση είναι ότι η μάσηση μπορεί να βελτιώσει την πέψη, να προάγει την απώλεια βάρους, και να επηρεάσει τη διατροφική πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές, με τρόπους που δεν τους περιμένετε.
Σωστή μάσηση λοιπόν. Αν αυξήσουμε τις φορές που μασάμε την κάθε μπουκιά, θα μπορέσουμε να αδυνατίσουμε; Υπάρχουν διατροφικά πλεονεκτήματα, αν μασάτε το φαγητό σας πολύ; Ας ακούσουμε ένα ενδιαφέρον διαφημιστικό σποτ, και στη συνέχεια θα σας δώσω όλες τις απαντήσεις.
Πολλά περιοδικά και άρθρα στο διαδίκτυο προτείνουν να μασάμε την κάθε μπουκιά μας 30, 40, ακόμα και 80 φορές. Πώς όμως η μάσηση επηρεάζει την πέψη; Η πέψη δεν ξεκινάει στο στομάχι, αλλά στο στόμα. Μασώντας περισσότερο την τροφή σας, μπορείτε να βελτιώσετε την πέψη σας. Αυτό επιτυγχάνεται συγκεκριμένα από τα πεπτικά ένζυμα , οπως είναι η αμυλάση, που βρίσκονται στο σάλιο σας τα οποία διασπούν τα άμυλα σε απλά σάκχαρα. Έχετε μήπως παρατηρήσει όταν μασάτε ένα αλμυρό κράκερ ή μια φέτα ψωμί, που μετά από λίγο, αρχίζουν να έχουν γλυκιά γεύση; Το σάλιο περιέχει ένζυμα που διασπούν το λίπος, συμβάλοντας στην διάσπαση των λιπών της τροφής. Είναι ακριβώς επειδή με τον τεμαχισμό της τροφής κατά τη μάσηση, τα πεπτικά ένζυμα βρίσκουν την πρόσβαση που χρειάζονται για να ξεκινήσει η πέψη. 
Η μάσηση, εκτός από την διέγερση των υποδοχέων της γεύσης και της όσφρησης, διεγείρει επίσης την παραγωγή οξέος στο στομάχι, καθώς και παγκρεατικών υγρών κατά μήκος της πεπτικής οδού, δίνοντας το σήμα σε όλο το γαστρεντερικό σύστημα να είναι έτοιμο για την πεπτική διαδικασία. Η καλή μάσηση, διασπά την τροφή σε μικρότερα κομμάτια, ώστε όταν καταπίνετε, η τροφή να αναμιγνύεται καλύτερα με τους χυμούς του στομάχου. Εκεί εμπεριέχονται επιπλέον πεπτικά ένζυμα, που αρχίζουν να διασπούν τις πρωτεΐνες των τροφών, σε μικρότερα, πιο εύκολα στην πέψη και πιο έτοιμα προς απορρόφηση μόρια, τα αμινοξέα.
Πώς όμως η μάσηση επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνουμε;
Αν πέπτετε την τροφή σας καλύτερα, αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά; Ναι! Η μάσηση που κρατάει περισσότερο, αυξάνει το ποσοστό της πρωτεΐνης που μπορεί να απορροφήσει το σώμα σας από τις τροφές και να την χρησιμοποιήσει για να χτίσει μυϊκό ιστό. Κάνει επίσης τις βιταμίνες και τα μέταλλα καλύτερα απορροφήσιμα, ειδικά από ωμά φρούτα και λαχανικά. Το μαγείρεμα έχει μερικά κοινά χαρακτηριστικά απελευθέρωσης θρεπτικών συστατικών με την επιστάμενη μάσηση. Η μάσηση επίσης αυξάνει το ποσοστό λίπους που αποροφάται από τροφές που περιέχουν λίπος και ίνες, όπως οι ξηροί καρποί.
Η βελτιωμένη πέψη και απορρόφηση σημαίνει ότι θα καταλήξετε να παίρνετε περισσότερες θερμίδες από την τροφή;
Φοβάμαι πως ναι. Δεν μπορώ να σας πω πόσες ακριβώς παραπάνω θερμίδες θα απορροφήσετε μασώντας καλά. Μπορώ όμως να σας πω ότι για κάθε παραπάνω δευτερόλεπτο μάσησης, θα κάψετε μια παραπάνω θερμίδα.
Μπορεί η παραπάνω μάσηση να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;
Ωστόσο, μασώντας κάθε μπουκιά περισσότερο, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μασώντας περισσότερο, τρώτε πιο αργά. Έτσι, οι ορμόνες του κορεσμού, φθάνουν στον εγκέφαλο πριν τσιμπολογήσετε όλον το μπουφέ. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι μικρότερες και περισσότερη ώρα μασημένες μπουκιές, μειώνουν την πρόσληψη τροφής σε ένα γεύμα σχεδόν κατά 30%.
Συνοψίζοντας, δεν υπάρχει σύσταση για συγκεκριμένο αριθμό μάσησης της κάθε μπουκιάς και κάποιες τροφές απαιτούν περισσότερη μάσηση από άλλες. Οι περισσότεροι όμως από εμάς, που μασάμε κατά μέσο όρο 5 - 7 φορές, θα ωφεληθούμε μειώνοντας την ταχύτητα και μασώντας πιο επισταμένα. Μασώντας τη τροφή καλύτερα, θα βελτιώσετε την πέψη σας, θα απορροφήσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και θα ελέγξετε καλύτερα την πρόσληψη θερμίδων.
Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, μπορεί επίσης να αυξηθεί η εκτίμηση και η ευχαρίστησή σας για το φαγητό! Aπαραίτητο στοιχείο για να στεφθεί με επιτυχία κάθε προσπάθεια αδυνατίσματος, αλλά αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε άλλη φορά!. Και ίσως ακόμη να σας αποτρέψει να μιλάτε με το στόμα γεμάτο.http://www.boro.gr

Πηγή
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό.
Είναι η πιο δυνατή φλέβα της πόλης και μυρίζει λεβάντα και πεύκο, έχει χώμα θηραϊκό και έξοδο στη θάλασσα, είναι η μεγάλη δεξαμενή δημιουργίας, γνώσης και αυτοπεποίθησης της Αθήνας, της χώρας, σε μια στιγμή που η παράλυση μοιάζει αναπόφευκτη.
Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ‘μικρογραφία’ του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Τις μέρες αυτές, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχθηκε τους χιλιάδες επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινούσε από το απόγευμα και διαρκούσε έως το ξημέρωμα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο… τη Νύχτα Μέρα!
Μουσική, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Αθλητισμός, Περιβάλλον, Δημιουργικά εργαστήρια, Ολονύχτιες Προβολές, Τέχνη, Μαγεία & πολλά άλλα!
Εικόνες πρωτοφανείς για την Ελλάδα, μια απλοχεριά, μια αστική φαντασίωση που έγινε δικαίωμα. Συνύπαρξη και εδραίωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης και γαλήνης με το δημόσιο χώρο. Κοιτώ τι συμβαίνει γύρω μου και σκέφτομαι πως είναι σκηνές που θα έπρεπε να ζούμε στον Εθνικό Κήπο. Δυνατότητες, ευκαιρίες, δράσεις, που θα δυναμώσουν τη σχέση των πολιτών, όλων των πολιτών με τον Εθνικό Κήπο, θα οδηγήσουν στην κατοίκησή του, στο ξύπνημα του από τον μακρύ ύπνο των τελευταίων ετών.
Το ΚΠΙΣΝ σε αριθμούς
240 στρέμματα η συνολική επιφάνεια του έργου, από τα οποία τα 170 καταλαμβάνει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
28.000 τ.μ. η δόμηση στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
22.000τ.μ. στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Το υψόμετρο του τεχνητού λόφου ξεκινά από το 0 και φτάνει στα 32 μέτρα στο υψηλότερο σημείο του φυτεμένου δώματος της ΕΛΣ.
400Χ30 είναι οι διαστάσεις του καναλιού του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος Περίπου.
600 δέντρα και 70.000 θάμνοι έχουν τοποθετηθεί στον τεχνητό λόφο.
1.440 δένδρα και 320.000 θάμνοι συνολικά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
1.400 θέσεις θεατών βρίσκονται στην Κεντρική Σκηνή και 400 στην Πειραματική Σκηνή της ΕΛΣ 323 σεισμικοί μονωτές έχουν τοποθετηθεί κάτω από τα κτίρια της ΕΒΕ και της ΕΛΣ.
100Χ100 μέτρα οι διαστάσεις του ενεργειακού στεγάστρου 717 ο αριθμός των προκατασκευασμένων τεμαχίων του ενεργειακού στεγάστρου.
46 μέτρα είναι το υψόμετρο στο ψηλότερο σημείο του ενεργειακού στεγάστρου.
30 τα υποστυλώματα που στηρίζουν το ενεργειακό στέγαστρο.
Περίπου 2GWh ανά έτος η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγει το ενεργειακό στέγαστρο.
68 μέτρα είναι το ύψος του υψηλότερου γερανού που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Μικρά λεωφορεία θα αναχωρούν τακτικά από τον σταθμό μετρό Συγγρού Φιξ για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού στον χώρο των εκδηλώσεων.
Η είσοδος για τις εκδηλώσεις βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ευριπίδου & Δημοσθένους (Καλλιθέα).


Πηγή
Γράφει Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Βόμβα μεγατόνων πριν λίγες ώρες στο Λονδίνο καθώς ο θεωρούμενος μέχρι σήμερα το πρωί «φαβορί» υποψήφιος για την προεδρία του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης βρετανίας και ηγετική μορφή στο κίνημα του BREXITκ Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος!!!
Τώρα το μπαλάκι παίζει μάλλον ανάμεσα στον εκπρόσωπο του BREXITΥπουργό Δικαιοσύνης κ Μάϊκλ Γκόουβ και την Υπουργό Εσωτερικών κ Τερέζα Μαίη…
Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο νυν Πρόεδρος του Κόμματος των Εργατικών κ Τζέρεμυ Κίορμπιν από τον οποίο αφαίρεσαν την εμπιστοσύνη τους 172 Βουλευτές και σχεδόν ολόκληρο το «σκιώδες» Υπουργικό Συμβούλιό του αρνείται να παραιτηθεί επικαλούμενος ότι εξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο Πρόεδρος του Κόμματος παίρνοντας 59% των ψήφων (είχαν ψηφίσει περίπου 400,000 μέλη του Κόμματος).
Νηφάλιοι παρατηρητές αναφέρουν ότι οι 172 Βουλευτές που απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νυν Προέδρου τους κ Κόρμπιν εκπροσωπούν περίπου 9 (εννιά) εκατομμύρια ψηφοφόρους… Του έσυραν βέβαια, για την άρνησή του να παραιτηθεί «τα εξ αμάξης» παλαιά στελέχη των Εργατικών και μάλιστα χαρακτήρισε την άρνησή του «Τροτσκική φαντασίωση» ο παλαίμαχος Υπουργός Εσωτερικών και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών κ Τζακ Στρόου…
Στο μεταξύ το BREXITείναι πλέον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (με επιπτώσεις που θα φανούν αργότερα) και οι περιώνυμες αγορές «ηρέμησαν» (αλλά η στερλίνα έπεσε πολύ, και η πιστοληπτική ικανότητα της Μεγάλης Βρετανίας απαξιώθηκε σημαντικά από τους Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης…)
Η Σκωτζέσα Βουλευτής κ Στέρτζεον επιμένςι ότι το 2οΔημοψήφισμα για απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο…τραπέζι.
Τώρα η Βρετανική Κοινή Γνώμη περιμένει τις ψηφοφορίες στα 2 μεγάλα Κόμματα της χώρας, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας κ Φαράτζ ευελπιστεί να κερδίσει έδρες από τους Εργατικούς που πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να διασπαστούν σε δύο Κόμματα.
ΟΛΑ θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου…
Πάντως το περιβόητο άρθρο 50 που αποτελεί προϋπόθεση και σηματοδοτεί την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ΕΞΟΔΟ δεν έχει ακόμη την απαιτούμενη επίσημη Βρετανική υπογραφή…
Είναι αναμφίβολα ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ αυτές οι «στιγμές» που βιώνει η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση (όπου κάποιοι ηγέτες «φαγώθηκαν» να ξεκινήσει άμεσα το «διαζύγιο» ξεχνώντας ή ίσως και θυμωμένα απαιτώντας το ενώ έπρεπε πρώτοι αυτοί να γνωρίζουν ότι το «διαζύγιο» έχει ως αφετηρία την επίσημη επίκληση του άρθρου 50)…
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ οι στιγμές και, συγχωρείστε με για το ελαφρά ειρωνικό χιούμορ, με όσα βλέπουμε και ακούμε και στις δύο όχθες της μέχρι και σήμερα Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγο…υστερικές…

Πηγή
Γράφει ο mitsos175

 Κούλης: "Tο μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό". Κατά του λαϊκισμού, ΕΣΥ; Σε λίγο θα μας πεις, ότι δεν είσαι ευχαριστημένος από τις συσκευές Siemens. Τα βαφτιστήρια του μπαμπά πως πάνε Κυριάκο; Περιμένουν διορισμό; Τα ψέματα; Αυξάνονται και πληθύνονται, δόξα τα κανάλια.
1-0. Ανοίγει το σκορ με φαλτσαριστό σουτ.

Αλέξης: "Μίλησα νωρίτερα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν (ηγέτη των Εργατικών) για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου για τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα του"! Αν δεν είναι τρολιά, τότε το troll είναι ο ίδιος ο Τσίπρας. Αλέξη, αγάπη μου, πάρε τους συνταξιούχους τηλέφωνο, ξέρεις, αυτούς που τους έκανες μισή τη σύνταξη, αυτή που δήθεν δεν θα έκοβες. Κι οι άμοιροι, που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, χάλια τα περνάνε. Μη σε πετύχουν μόνο. Θα έχουμε επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο.
1-1. Γκολάρα από σέντρα.

Κούλης: "Θέλω αυτοδυναμία, αλλά θα σχηματίσω μια διευρυμένη κυβέρνηση" Κι εγώ θέλω τη Scarlett Johansson ΜΑΖΙ με τη Monica Bellucci, αλλά στην πράξη αρκούμαι στην... κυρά Καλλιόπη τη θεούσα. "Από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα". Κάτσε να πάρεις διψήφιο ποσοστό με όσα λες και να είσαι κι ευχαριστημένος.
2-1 από σπόντα.

Αλέξης: "Θα πάω Κίνα". Το κακό είναι πως θα γυρίσεις πίσω. Δεν το βλέπω να σε κρατάνε οι Κινέζοι, όσο και να τους παρακαλάμε. Αλέξη μου, γιατί επιβαρύνεις τον προϋπολογισμό; Μια επίσκεψη στο υποκατάστημα της COSCO αρκεί. Μην ξεχνάς τη βαθιά υπόκλιση στο λογότυπο της εταιρείας. Πως είπαμε λένε το "θα κάνω ότι μου πείτε" στα κινέζικα;
2-2. Σκληρός αγώνας, πάμε για παράταση.

Κούλης: "Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι επικίνδυνος". Μίλησε ο ακίνδυνος... βρικόλακας. Κούλη, δεν θέλω να σε ταράξω, αλλά το δικό σας πρόγραμμα συνεχίζει ο Αλέξης, ξέρεις, αυτό το Μνημόνιο που ψήφισες κι εσύ.
3-2. Φοβερό σουτ. Δοκάρι και μέσα.

Κούλης: Θα ρωτήσει τους νεοδημοκράτες για το πρόγραμμα της ΝΔ. Και μετά θα κάνει... ότι του πει το Βερολίνο.
4-2. Αλέξη, πρόσεχε, πήρε κεφάλι με αυτή την ξεροκεφαλιά.

Αλέξης: "Η ΕΕ αντιμετώπισε με ευγένεια το δημοψήφισμα στη Βρετανία, όχι όμως το δικό μου" Τώρα όμως δεν έχεις παράπονο, στα όπα - όπα σ' έχουν. Εμάς γδέρνουν. Και που είδες την ευγένεια, όχι πες μου, που την είδες;
4-3. Κανονικά τέτοια "ομαδική" προσπάθεια αξίζει για δυο γκολ, αλλά... οι κανονισμοί της ΕΕ.

Αλέξης: "Θα κάνω σχεδόν απλή και σχεδόν άδολη αναλογική". Κι εγώ θα κατεβάσω τον ουρανό με τ' άστρα. Μετά από τη μαγειρική σου, θα φάμε οικουμενικό σιχτίρ πιλάφι.
4-4 ισοφάρισε από στημένη φάση. Εντελώς στημένη όμως.

Θα πάμε στα πέναλτι. Θα μας στήσουν κι εμάς στα 6 μέτρα, ενώ θα μας ρίχνουν γκολ με το τσουβάλι. Εκτός, αν τους αποβάλουμε και τους δυο για πολύ, μα πολύ, βρώμικο παιχνίδι... .

Πηγή
Της Αλέκας Ζορμπαλά

Άλλο πράγμα να προστατεύεις τον Μαρινόπουλο με το Fund στο Κατάρ, τη βίλα στο Μαϊάμι και την Σανέλ τούρτα γενεθλίων και άλλο πράγμα να εξαϋλώνεις τις συντάξεις του παππού και της γιαγιάς μας!

Ο πρώτος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πυλώνα της υγιούς επιχειρηματικότητας & της αναπτυξιακής παραγωγικής διαδικασίας, ενώ ο παππούς και η γιαγιά μας είναι παράσιτα, που με τους εξωφρενικούς μισθούς τους όλα τα προηγούμενα χρόνια και τις ιλιγγιώδεις συντάξεις τους τώρα, οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κρίση και δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει μπροστά.

Που θα πάει όμως, θα έρθει κάποια στιγμή, που αυτά τα παράσιτα, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, θα ξεσηκωθούν, όχι για να προστατέψουν τα ψίχουλά τους, αλλά για να προστατέψουν εμάς, που ξεχάσαμε, ότι είμαστε παιδιά και εγγόνια ανταρτών…

Πηγή
Του Γ. Γ.

Πριν από κάποιο καιρό όταν το ένθετο της φυλλάδας του Αλαφούζου είχε στο εξώφυλλο του τον Σάκη Ρουβά να φωτογραφίζεται με μπαγκράουντ πανί που έγραφε  «Πιο πολιτικός από ποτέ», είχαμε πάρει στον φραμπαλά αυτό το δημοσίευμα της «Καθημερινής» και το αντιμετωπίσαμε με μια σκωπτική ανάρτηση που την τιτλοφορούσαμε «Λέτε να δούμε τον Σάκη Ρουβά υπουργό Πολιτισμού;».

Μήπως όμως βιαστήκαμε να κάνουμε τις εκτιμήσεις μας και η όλη ιστορία να μην είναι τόσο για χαβαλέ;

Σε μια χώρα που καπιταλιστές και ΜΜΕ κατασκευάζουν κόμματα τα οποία μάλιστα με την πρώτη εκλογική τους συμμετοχή αποκτούν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, σαν το «Ποτάμι» που τώρα πια κατάντησε ξεροπόταμος.
Σε ένα εκλογικό σώμα που επιλέγει γραφικούς, γελοίους τύπους, σαν τον Βασίλη Λεβέντη και τους κάνει παράγοντες της πολιτικής μας ζωής.
Σε μια κοινωνία παραζαλισμένη  από τα απανωτά βάρβαρα ταξικά χτυπήματα που δέχεται και η αποστροφή της για τα καθεστηκυία πολιτικά κόμματα είναι δεδομένη.
Σε ένα τέτοιο σκηνικό,  δηλαδή, σαν το σημερινό, θα 'πρεπε κάποιος να αποκλείσει ότι ένα «λαμπερό» πρόσωπο δημιούργημα του σταρ σύστεμ , δεν θα βρει χώρο να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική σκηνή  αν επιλεγεί και προωθηθεί από μερίδα της ντόπιας πλουτοκρατίας για να ηγηθεί πολιτικού σχηματισμού;

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Ο λόγος είναι ότι έπεσε το μάτι μας σε μια 12σέλιδη (!) συνέντευξη του Σάκη Ρουβά που δημοσιεύει το περιοδικό «Crash», του Τράγκα. Τι παπαριές λέει σ’ αυτή το «ίνδαλμα της νεολαίας» δεν περιγράφονται. Κάτι ανάλογες απ’ αυτές που ξεστόμιζε ο μέντοράς του Ψινάκης και ο κόσμος τον ψήφισε για δήμαρχο Μαραθώνα.

Ο Ρουβάς βάζει όμως  και ένα κερασάκι. Μας λέει ότι αν εμπλακεί με την πολιτική  .. θα είναι θέλημα θεού! Σε ερώτηση αν θα ασχοληθεί με την πολιτική του βγαίνει από μέσα του η Ελένη Λουκά: «Δεν θέλω να αποκλείω τίποτε. Αυτό όμως που θέλω σίγουρα είναι να είμαι χρήσιμος, δίκαιος και αποτελεσματικός, σύμφωνα με το θέλημα του θεού. Ακούγεται ίσως κάπως αυτό που λέω, αλλά δίνει νόημα υπαρξιακό. Το θεό όπως τον εννοεί ο καθένας ασφαλώς … Αν αυτό, κάποια στιγμή, με οδηγήσει να εμπλακώ με την πολιτική ποιο ενεργά, θα το κάνω»!!!

Συμπέρασμα: Αναμένουμε τον .. θεόσταλτο Ρουβά, να μας σώσει κι αυτός.

Πηγή
Γράφει ο Γρ. Σουλτάνης  

Οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι ασύμβατες με την ιδεολογία της ΕΕ.  Η θεμελιώδη αντιδημοκρατικότητα που χαρακτηρίζει την ΕΕ- με εύσχημο τρόπο αποκαλείται «δημοκρατικό έλλειμμα»-δεν είναι ένα ζήτημα συγκυριακό, αλλά δομικό.

Με αφορμή το Brexit, το γεγονός αυτό ήρθε πάλι στην επικαιρότητα, αφού, στις δημόσιες δηλώσεις που ακολούθησαν διαφάνηκε με σαφήνεια η θεμελιώδη αντιδημοκρατικότητα της ιδεολογίας των ευρωκρατών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-του δημοκρατικότερου οργάνου που διαθέτει η ΕΕ-, ο οποίος, εν πολλοίς, ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει κίνδυνος να διεξαχθούν δημοψηφίσματα και σε άλλες χώρες της ΕΕ», υπονοώντας σαφώς ότι τα δημοψηφίσματα, δηλαδή, η έκφραση της βούλησης των λαών, συνιστούν κίνδυνο για το καθεστώς της ΕΕ. Επιπλέον, γίνεται έμμεσα παραδεκτό το γεγονός ότι η ΕΕ είναι κατασκεύασμα των ευρωπαϊκών ελίτ, ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Σε ακόμη πιο δραματικούς τόνους, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «…η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη».
 
Σε αυτή τη δήλωση υπονοείται ότι η έκφραση της βούλησης των λαών, αφενός θα επιφέρει τη διάλυση της ΕΕ και αφετέρου, θα αποτελέσει την αιτία επιστροφής στην παλιά εποχή των ενδοευρωπαϊκών ανταγωνισμών και των ένοπλων συγκρούσεων. Άρα, η Ενωμένη Ευρώπη απαιτεί την παράκαμψη της ετυμηγορίας της λαϊκής βούλησης, αφού, αν αυτή η ετυμηγορία-που προεξοφλείται ως αρνητική για την ΕΕ-γινόταν αποδεκτή, θα ισοδυναμούσε με συνηγορία στο πόλεμο!

Εκτός του ότι, ηχεί ως ανέκδοτο ο ισχυρισμός ότι ο λόγος συγκρότησης της ΕΟΚ/ΕΕ ήταν η ανάγκη για ειρήνη, έχει αποδειχθεί ότι το ελεύθερο εμπόριο, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια για την αποτροπή ενός πολέμου-πέρα από το γεγονός ότι ειδικά το ελεύθερο εμπόριο αποτελεί ένα είδος πολέμου.

Στην ίδια λογική, οι χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι «τάσσονται κατά της ιδέας να διεξάγονται δημοψηφίσματα για μείζονες αποφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής, επειδή κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την κοινοβουλευτική δημοκρατία….»!!!

Τα συμπεράσματα που εξάγονται αβίαστα είναι ότι οι πολιτικοί διαχειριστές της ΕΕ διακατέχονται από μια υφέρπουσα αντιδημοκρατικότητα, η οποία, συνήθως, καλύπτεται πίσω από μια οικονομίστικη δογματική γλώσσα.

Εντούτοις, η θεμελιώδης αντιδημοκρατικότητα έχει δύο πτυχές: η πρώτη αφορά τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και η δεύτερη την κυριαρχία των πολυεθνικών εταιριών.

Ο φιλελευθερισμός δεν υπήρξε ποτέ συμβατός με τη Δημοκρατία και πολύ περισσότερο, ο σύγχρονος φιλελευθερισμός (νεοφιλελευθερισμός), καθότι, καθώς αποτελεί ιδεολογική έκφραση της κυριαρχίας του καπιταλισμού, με τη μορφή των εταιριών, αξιώνει την ηγεμονία στο πεδίο των ιδεών.
Έτσι, η Δημοκρατία είναι ένα πολιτειακό σύστημα καταδικαστέο, αφού αποτελεί εμπόδιο στην κυριαρχία των αυτονομημένων οικονομικών κέντρων εξουσίας.

Η ΕΕ δεν είναι μια απλή διακρατική οικονομική ένωση με υπερεθνικά χαρακτηριστικά, αλλά ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο σε διαδικασία ολοκλήρωσης που φιλοδοξεί να ενοποιήσει τις εθνικές καπιταλιστικές τάξεις, στα πλαίσια μιας φιλελεύθερης αυτοκρατορίας. Η ενοποίηση αυτή, απαιτεί την κατάργηση του κράτους-έθνους, γιατί αυτό, αντιβαίνει στις ανάγκες συσσώρευσης του κεφαλαίου.

Στα νέα δεδομένα, η πολυεθνική αποτελεί τον κυρίαρχο καπιταλιστικό θεσμό συσσώρευσης κεφαλαίου (πραγματικού ή πλασματικού), με αποτέλεσμα-στα πλαίσια της οικονομίας της αγοράς-η κοινωνική και γεωπολιτική σφαίρα να διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες αυτού του θεσμού.

Όπως κατά τη βιομηχανική επανάσταση, ο εργοστασιακός θεσμός ήταν ο διαμορφωτής του οικονομικού, ατομικού, κοινωνικού, αστικού και εθνικού χώρου, κατά παρόμοιο τρόπο, η Εταιρία επιχειρεί την αναδιαμόρφωση των χώρων. Αυτό απαιτεί την κατασκευή ενός νέου τύπου υποκειμένου, την επιβολή του οικονομικού ολοκληρωτισμού στις κοινωνικές σχέσεις και την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και των κρατών.

Επί της ουσίας, η ΕΕ είναι ένας πολιτικός θεσμός στην υπηρεσία των Εταιριών, που επιχειρεί να καθορίσει τα γεωοικονομικά όριά της, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συσσώρευση κεφαλαίου, στα πλαίσια του αμείλικτου διεθνούς ανταγωνισμού.

Εντούτοις, η επιστροφή σε ένα είδος αυτοκρατορίας υπό γερμανικό imperium, θα σημάνει, όχι μόνο την κατάργηση των εθνών-κρατών αλλά και όλων των συμπαρομαρτούντων που έλαβαν χώρα στα πλαίσια του έθνους κράτους. Ακόμη και αυτή η ισχνή αντανάκλαση δημοκρατίας, η κοινοβουλευτική, θα εκλείψει μαζί με τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος.

Κι αυτό, όχι λόγω της αυτοκρατορικής δομής-που θα σήμαινε επιστροφή σε παρωχημένα μοντέλα πολιτειακής οργάνωσης-αλλά εξαιτίας της εταιρικής κυριαρχίας, που καθώς παίζει χωρίς αντίπαλο, εγείρει αξιώσεις ισχύος σε όλα τα πεδία του κοινωνικού, με τη μορφή του νεοφιλελεύθερου ιδεολογήματος.

Η Δημοκρατία (ακόμη και η κακέκτυπη κοινοβουλευτική) δεν έχει θέση στο νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της ΕΕ.
Γι αυτό και οι ευρωκράτες, για να προλάβουν κάθε πιθανό δημοψήφισμα και μια διάλυση της ΕΕ έχουν ετοιμάσει το «τελεσίγραφο» δημιουργίας ενός Υπερκράτους (Ευρωδικτατορίας) της ΕΕ που προβλέπει ότι «οι χώρες της ΕΕ θα χάσουν το δικαίωμα να έχουν το δικό τους στρατό, το δικό τους ποινικό δίκαιο, το δικό τους φορολογικό σύστημα ή το δικό τους κεντρικό τραπεζικό σύστημα, με όλες αυτές τις εξουσίες να μεταφέρονται στις Βρυξέλλες».

Πηγή

Στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του Youtube, «ΕverythingApplePro», θα δείτε ένα απίστευτο...


 πείραμα με αληθινά πυρά και... θύματα τα πιο εξελιγμένα smartphones στον κόσμο.
Μέχρι σήμερα έχουμε δει διάφορα βίντεο με τεστ αντοχής των smartphones, στο νερό, στο... βράσιμο, στην πτώση και σε πολλά άλλα, ωστόσο στο ακόλουθο βίντεο θα δείτε αν το Samsung Galaxy και το Iphone είναι ανθεκτικά σε σφαίρες από καλάσνικοφ, περίστροφα και άλλα πυροβόλα όπλα!




Πηγή
Από το επίσημο site γίνονται γνωστές πληροφορίες για τη νέα επαγγελματική οθόνη που θα φέρει στην αγορά η Dell. Η UP3017 θα εφοδιάζεται με ένα panel 30 ιντσών και ανάλυση 2560 x 1600 pixel κάτι που θεωρείται must για τη συγκεκριμένη αγορά χρηστών. Το panel εφοδιάζεται με LED backlight καθώς και 99% κάλυψη της χρωματικής παλέτας Adobe RGB.
Τα specs της περιλαμβάνουν πολλαπλά προφίλ χρόνου απόκρισης όπως 6ms G2G (fast) και 8ms G2G (normal) κάτι που αλλάζει ανάλογα με τις απαιτήσεις. Η οθόνη συνοδεύεται από δύο USB 3.0 θύρες, 1.07 δις χρώματα, 2 HDMI 1.4 ports, DP 1.2 input, mDP 1.2 input και μια DP 1.2 output για MST daisy chaining. Παρόλο που η κυκλοφορία της αναμένεται σύντομα πληροφορίες για τη προτεινόμενη τιμή της δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα για την ώρα.
Πηγή
Το μοντέλο C7017T της Dell προορίζεται για χρήση από σχολεία και συνεδριακούς χώρους, ενώ υποστηρίζει χειρισμό με την αφή. Η Dell ονομάζει το νέο της διαδραστικό μοντέλο οθόνης Interactive Conference Room Monitor, φράση που περιγράφει με ακρίβεια όλες τις χρήσεις και δυνατότητές του. Πρόκειται για μία οθόνη με διαγώνιο 70 ιντσών και ανάλυση Full HD 1080p, η οποία φιλοδοξεί να ηγηθεί στην αγορά επαγγελματικών οθονών για παρουσιάσεις, εκπαίδευση και άλλες χρήσεις. Μαζί με την οθόνη αυτή, η Dell προμηθεύει τους αγοραστές και με δύο γραφίδες, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κρατήσει σημειώσεις πάνω της, ή να γράψει κάτι πάνω στην διαδραστική της επιφάνεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Dell C7017T υποστηρίζει τεχνολογία επαφής 10 σημείων για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στον χειρισμό της. Η οθόνη της Dell μπορεί να αντισταθεί στις δαχτυλιές, ενώ μπορεί να δεχτεί ένα πλήθος περιφερειακών συσκευών στις επιμέρους θύρες της. Η τιμή της στις ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 4.999 δολάρια. Η Dell, με την πρότασή της αυτή, φαίνεται ότι θέλει να ανταγωνιστεί τη Microsoft με το Surface Hub των 84 ιντσών, ενώ τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι μία τόσο μεγάλη επιφάνεια αφής με αναγνώριση 10 απτικών σημείων μπορεί να γίνει το απόλυτο εργαλείο παραγωγικότητας για τις σύγχρονες επιχειρήσεις.
Πηγή

Αλαλούμ επικρατεί στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου μετά την πρόσφατη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης καθώς από τη μία μεριά οι εκτελωνισμοί καινούριων αυτοκινήτων πραγματοποιούνται με το «σταγονόμετρο» ενώ αντίθετα εντελώς «παγωμένες» και απαγορευτικές είναι οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Έτσι στα ύψη βρίσκονται και οι τιμές εκκίνησης των κατασχεμένων ΙΧ λόγω «παγώματος» των εισαγωγών


Πηγή

Το αγαπημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, το TETRIS, μας είχε κρατήσει πολλές νύχτες ξάγρυπνους γεμάτους...


 αγωνία. Ωστόσο δεν είμαστε σίγουροι αν μια ταινία TETRIS θα κατάφερνε να κάνει το ίδιο, πόσω μάλλον τρεις!
Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από λίγο καιρό, το δημοφιλές παιχνίδι κόνσεπτ -που θέλει τον παίκτη να σχηματίζει πύργους με τουβλάκια σε διαφορετικά σχήματα-θα γίνει ταινία, ωστόσο ο παραγωγός Λάρι Κασάνοφ επιβεβαίωσε ότι θα πρόκειται όχι για μια ταινία, αλλά για τριλογία καθώς θεωρήθηκε ότι «η ιστορία είναι πολύ μεγάλη» για να χωρέσει μόνο σε μία ταινία.
Όπως αναφέρει το περιοδικό Empire, ο Κασάνοφ αρνήθηκε ότι γίνεται τριλογία για οικονομικούς λόγους.
«Η ιστορία που σκεφτήκαμε είναι πολύ μεγάλη» ισχυρίζεται ο Κασάνοφ. «Δεν είναι ότι χωρίζουμε την τελευταία των οκτώ ταινιών μας σε δύο μέρη για να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι. Είναι απλά μια μεγάλη ιστορία» πρόσθεσε.
Πάντως, η υπόθεση της ταινίας παραμένει άγνωστη, αν και κάποιοι αναφέρονται σε ανθρωπόμορφα τουβλάκια που θα... πηγαίνουν σε μάχη.
«Δεν πρόκειται να έχουμε τουβλάκια με πόδια να τρέχουν γύρω - γύρω» ξεκαθαρίζει ο Κασάνοφ. «Αλλά είναι σπουδαίο που οι άνθρωποι πιστεύουν κάτι τέτοιο. Θέτει τον πήχη ψηλότερα» σημειώνει.


Πηγή

Ο θυρεοειδής, ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας στον λαιμό, μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις σε μια τεράστια ποικιλία σωματικών λειτουργιών αν δεν λειτουργεί σωστά, ενώ, αν είστε γυναίκα άνω των 35 οι πιθανότητες για να εκδηλώσετε κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς είναι ακόμα μεγαλύτερες (ακόμα και πάνω από 30%).

Γι' αυτό είναι σημαντικό να μπορείτε να αναγνωρίσετε εκείνα τα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει με τον θυρεοειδή σας, ώστε να ενημερώσετε αναλόγως τον προσωπικό σας γιατρό και να σας προτείνει εξειδικευμένες εξετάσεις, εφόσον το κρίνει απαραίτητο.
Θυρεοειδής: Δείτε 4 σημάδια δυσλειτουργίας του, τα οποία πολλοί άνθρωποι αγνοούν:
  1. Είστε διαρκώς κουρασμένοι: Η έλλειψη ενέργειας μέσα στην ημέρα χωρίς προφανή αιτία είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια υποθυρεοειδισμού, δηλαδή της κατάστασης κατά την οποία ο θυρεοειδής σας υπολειτουργεί.
  2. Αισθάνεστε ανεξήγητα λυπημένοι: Αν έχετε προσέξει τον τελευταίο καιρό ότι έχετε συμπτώματα κατάθλιψης χωρίς να έχει γίνει κάποια άλλα αλλαγή στη ζωή σας, τότε είναι πιθανό η μειωμένη παραγωγή ορμόνης από τον θυρεοειδή να προκαλεί πτώση στα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, της ορμόνης που ανεβάζει την ψυχολογική σας διάθεση.
  3. Έχετε μειωμένη λίμπιντο: Η μειωμένη (ή και μηδενική) σεξουαλική διάθεση είναι πολλές φορές ένδειξη δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς. Η μειωμένη παραγωγή ορμόνης συμβάλλει στην ανάλογη πτώση της σεξουαλικής διάθεσης, αλλά και τα υπόλοιπα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού (αύξηση σωματικού βάρους, μειωμένη ενέργεια κλπ) μπορεί επίσης να παίξουν σημαντικό ρόλο.
  4. Το δέρμα σας είναι ξηρό: Μια επιδερμίδα που είναι ξηρή και με φαγούρα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα υποθυρεοειδισμού. Η αλλαγή στην υφή και την εμφάνιση της επιδερμίδας είναι πιθανό να οφείλεται σε μειωμένο μεταβολισμό (που προκαλείται από πολύ μικρή παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών), ο οποίος μπορεί να μειώσει την εφίδρωση. Όταν το δέρμα δεν έχει αρκετή υγρασία από την φυσική εφίδρωση, μπορεί γρήγορα να γίνει ξηρό και να ξεφλουδίζει. Ομοίως, τα νύχια μπορεί να γίνουν εύθραυστα και να δημιουργηθούν γραμμές.
health.com
iatropedia.gr 

Πηγή
Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - enikos.gr

Και σε αντιπερισπασμό επιδίδονται και τα – συνήθη – ψεματάκια τους λένε. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα μεθοδεύει σχετικά με τον εκλογικό νόμο.

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του δεν παύουν να ομιλούν περί «απλής αναλογικής». Αλλά όλα δείχνουν ότι η αναλογική τους θα είναι τόσο «απλή», «ανόθευτη» και «άδολη» όσο ακριβώς «αριστερή» είναι και η εν γένει πολιτική τους.

Ακούσαμε, για παράδειγμα, προχτές τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται τα εξής για να δικαιολογήσει την διαφαινόμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταργήσει το όριο του 3% στον εκλογικό νόμο που ετοιμάζει. Δήλωσε:

«Εμείς αυτό (σ.σ. την κατάργηση του 3%) το είχαμε προτείνει στο παρελθόν σε μια λογική πολυφωνικότητας του Κοινοβουλίου, διότι θα θυμάστε ότι ιδίως στη δεκαετία του '80 και του '90 ήταν τα τρία μεγάλα κόμματα και όσες φορές έμπαινε στη Βουλή το ΚΚΕ Εσωτερικού, αργότερα ο Συνασπισμός, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα πλέον έχουμε ένα πολυφωνικό Κοινοβούλιο, μετέχουν οκτώ κόμματα, δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα αντιπροσώπευσης (…)».

Εμείς, πάλι, απλώς θυμίζουμε:

Την πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική με κατάργηση του 3% δεν την έκανε τη δεκαετία του ’80 ούτε την δεκαετία του ’90. Τον Μάρτη του 2012 την έκανε (στις 14/3 για την ακρίβεια) και την επανέφερε τoν Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου.

Και μπορεί τώρα να κάνουν τις κωλοτούμπες τους, αλλά τότε, όσον αφορά το θέμα του πλαφόν ήταν κάθετοι υπέρ της κατάργησής του, αφού όπως έλεγαν «δεν συμβιβάζεται με το σύστημα της απλής αναλογικής». Τώρα… συμβιβάζεται;

Κατά τα λοιπά, ας θυμηθούμε και τα παρακάτω:

«(…) βασική θέση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η καθιέρωση ενός πάγιου εκλογικού συστήματος, με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αντιστοιχία ψήφων του εκλογικού σώματος και βουλευτικών εδρών των κομμάτων και θα δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης στη Βουλή όλων των υπαρκτών πολιτικών τάσεων και δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις εκλογές.

Τέτοιο εκλογικό σύστημα είναι η απλή αναλογική. Η απλή αναλογική μπορεί να αναδεικνύει Βουλή, που δεν θα βρίσκεται σε διάσταση με τη συγκεκριμένη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, ως
θεμελιακής πολιτικής, νομικής και ηθικής αρχής.

Ποτέ σχεδόν στα 170 χρόνια της ύπαρξης του νεώτερου Ελληνικού Κράτους ο εκλογικός νόμος δεν απέβλεψε στην πιστή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης. Και αυτό πάντοτε στο όνομα της εξασφάλισης αυτοδύναμης σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης.

Για να είναι όμως πραγματικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά και όχι μόνο τυπικά αυτοδύναμη μία κυβέρνηση πρέπει να έχει κερδίσει την πλειοψηφία της ψήφου του λαού. Κυβερνήσεις που στηρίζουν την αυτοδυναμία τους στην εκλογική τεχνική, ούτε αυτοδύναμες είναι ούτε ισχυρές. Υφίσταται, εξ αντικειμένου, η διάσταση ανάμεσα στην επιρροή τους στο λαό και στη δύναμή τους στη Βουλή. Η διάσταση ανάμεσα στην πολιτική τους και την εκφρασμένη θέληση του λαού.

Η σταθερότητα μιας Κυβέρνησης δεν μπορεί να στηρίζεται στην εκλογική τεχνική, όση πλειοψηφία εδρών και αν της δώσει. Και η πολιτική ιστορία της χώρας έχει να παρουσιάσει χαρακτηριστικά παραδείγματα κυβερνήσεων, που αν και είχαν εξασφαλισμένη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία χάρη στο εκλογικό σύστημα, δεν μπόρεσαν ούτε σταθερότητα, ούτε δύναμη να αποκτήσουν.

Γιατί η σταθερότητα μιας κυβέρνησης εξαρτάται από την πολιτική της και το κατά πόσο ανταποκρίνεται στους πόθους του λαού. Και μόνο τα κόμματα που ακολουθούν πολιτική που δεν υπηρετεί το λαό, έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους “σταθερότητα”».

Τα προηγούμενα δεν είναι τίποτα λιγότερο από τα όσα ανέφερε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε τον Μάρτη του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

 Ήταν μια πρόταση που υπογραφόταν από 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον ίδιο τον κ.Τσίπρα και από δυο ανεξάρτητους τότε βουλευτές. Η μια ήταν η κυρία Σακοράφα. Ο άλλος ήταν ο κ.Κουρουμπλής. Ο νυν υπουργός Εσωτερικών. Που όμως, τώρα, τάσσεται κατά της απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής…

Λοιπόν; Αν εννοούν τα περί αναλογικής (και αύριο που λένε ότι θα καταθέσουν το σχέδιό τους στη Βουλή θα διαπιστώσουμε ακριβώς τι εννοούν), προς τι οι συσκέψεις και οι διαβουλεύσεις.

 Έχουν έτοιμη πρόταση νόμου από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση. Γιατί δεν την εφαρμόζουν; Η’ μήπως πρώτα θα περιμένουν να σκίσουν τα Μνημόνια σε ένα νόμο με ένα άρθρο;…

Πηγή

Θλιβερή και ηχηρή υπενθύμιση της έκτασης της επιχειρηματικής καταστροφής που έχει συντελεστεί και συνεχίζει να συντελείται στη χώρα, αποτελεί η αίτηση υπαγωγής του Μαρινόπουλου σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές στο πλαίσιο εξυγίανσής του κατά τα προβλεπόμενα του άρθρου 99, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια ατελείωτη λίστα εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που είχαν ανάλογη ή και πολύ χειρότερη κατάληξη.
Και ενώ η προσπάθεια εξυγίανσης του Μαρινόπουλου συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να διέλθει τις συμπληγάδες των πιστωτών και να βρει στήριξη από αυτούς εξαιτίας των μεγεθών που διακυβεύονται, άλλες επιχειρήσεις δεν είχαν άλλη λύση από το να κλείσουν…


Πηγή

«Ρηχή» γνώση προσφέρει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το επιβεβαιώνει και η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ) για τις δεξιότητες των ενηλίκων στην Ελλάδα...



 Παρόλο που τις τελευταίες δεκαετίες τα μαθήματα και οι παιδαγωγικές μέθοδοι του ελληνικού σχολείου έχουν εναρμονισθεί με τη διεθνή πραγματικότητα και δεν διαφοροποιούνται (π.χ. πληροφορική, γλώσσα, μαθηματικά), οι δεξιότητες των Ελλήνων ενηλίκων υστερούν πολύ, όχι μόνο σε σύγκριση με τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης αλλά και από τον μέσο όρο.

Ειδικότερα, στην έρευνα για την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε επί ένα χρόνο (1/4/2014 έως 31/3/2015), μετείχαν 4.925 άτομα, ηλικίας 16-65 ετών. Οι ενήλικοι εκλήθησαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το ακαδημαϊκό τους προφίλ και την επαγγελματική τους διαδρομή, ενώ –για περίπου 60 λεπτά– απάντησαν σε τεστ σχετικά με την κατανόηση ενός κειμένου, μαθηματικές ασκήσεις, τεστ που αφορούν τη χρήση Η/Υ (ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός είναι υψηλός μεταξύ των ατόμων μεγαλύτερων ηλικιών). Από τα αποτελέσματα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες, προκύπτουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

• Ο ένας στους δύο Ελληνες πάνω από 55 ετών δεν έχει ολοκληρώσει το Λύκειο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών είναι μόλις 15%. Βεβαίως μπορεί αυτό να αποτυπώνει την εύλογη μείωση των μαθητών από την υποχρεωτική εκπαίδευση, ωστόσο οι ποιοτικοί δείκτες είναι αρνητικοί.

• Το 26,5% των ενηλίκων έχει πολύ χαμηλό επίπεδο στην κατανόηση κειμένου, την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 18,9%.

• Το 17,4% των ενηλίκων δεν έχει εμπειρία στη χρήση των κομπιούτερ, ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 10%. Το 47,9% των Eλλήνων κατατάχθηκε στη χαμηλότερη βαθμολογική κλίμακα αξιολόγησης της ικανότητας ενός ατόμου να αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση κομπιούτερ. Ο αντίστοιχος μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 42,9%.

• Μόλις το 5,6% των ενηλίκων έχει δεξιότητες που κρίνονται υψηλού επιπέδου στα Μαθηματικά. Αντίθετα, διπλάσιος –στο 11,2%– του ελληνικού ποσοστού είναι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ.

• Στην κατανόηση κειμένου, ο ένας στους 20 ενήλικες έχει δεξιότητες που κρίνονται υψηλού επιπέδου. Ο αντίστοιχος μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 10,6%.

• To 19,9% των ατόμων ηλικίας 55-65 ετών έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όταν στις ηλικίες 25-34 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 27,3%.

• Η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι η μόνη χώρα όπου όσοι είναι εκτός εργασίας έχουν τις ίδιες δεξιότητες με εκείνους που εργάζονται. Επίσης, Ελλάδα και Πολωνία είναι οι μόνες χώρες στις οποίες οι επιδόσεις των γυναικών εμφανίζονται γενικά καλύτερες των ανδρών.

Πηγή
Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, η νεαρή ακτιβίστρια από το Πακιστάν κατάφερε, χάρη στις πωλήσεις του βιβλίου της και τις ομιλίες της, να αποκτήσει έναν "φουσκωμένο" τραπεζικό λογαριασμό
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η έφηβη Πακιστανή ακτιβίστρια για την εκπαίδευση των κοριτσιών που επέζησε από δολοφονική επίθεση των Ταλιμπάν, μπήκε στο κλαμπ των εκατομμυριούχων μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, χάρη στις πωλήσεις του βιβλίου για τη ζωή της και τις ομιλίες της σε όλον τον κόσμο.
Η 18χρονη Μαλάλα, το νεώτερο πρόσωπο που έχει τιμηθεί ποτέ με το Νόμπελ Ειρήνης, έγινε διάσημη παγκοσμίως αφού αψήφησε τις απειλές των Ταλιμπάν και συνέχισε τον αγώνα της μολονότι επιχείρησαν να την σκοτώσουν μέσα στο σχολικό λεωφορείο όπου επέβαινε, στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν, τον Οκτώβριο του 2012.
Η Γιουσαφζάι, η οποία μετά την απόπειρα εναντίον της μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Βρετανία, όπου και διαμένει μόνιμα σήμερα, είναι πλέον περιζήτητη για ομιλίες και χρεώνει περίπου 137.000 ευρώ για κάθε εμφάνισή της. Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο σε σύγκριση με τα περίπου 77.000 ευρώ που ζητά για παράδειγμα ο Ντέσμοντ Τούτου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών, που εδρεύει στις ΗΠΑ.
Τα απομνημονεύματά της, το βιβλίο "Με λένε Μαλάλα", εκδόθηκε το 2013 και έχει πουλήσει 287.170 αντίτυπα μόνο στη Βρετανία και περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Η Μαλάλα έχει ιδρύσει το ίδρυμα Malala Fund για να προωθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για κορίτσια στις αναπτυσσόμενες χώρες και η οικογένειά της έχει ιδρύσει μια εταιρεία, τη Salarzai Ltd, για να προστατεύσει τα δικαιώματα στην ιστορία της ζωής της.
Η εταιρεία αυτή, συνιδιοκτήτες της οποίας είναι ο πατέρας της, η μητέρα της και η ίδια, είχε καθαρό ενεργητικό πέρσι περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αυξημένος κατά 65% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
"Από τη δημοσίευση του βιβλίου της Μαλάλα, η ίδια και η οικογένειά της έχουν δωρίσει περισσότερα από 900.000 ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, που αφορούν κυρίως έργα σχετικά με την εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο", δήλωσε η οικογένεια Γιουσαφζάι.
Στις αρχές του έτους η Μαλάλα ζήτησε από τους ηγέτες του κόσμου να δωρίσουν 1,26 δισ. ευρώ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων από τη Συρία.
Πηγή: Reuters

Πηγή

Τρεις Πόντιοι κουβεντιάζουνε……



– Εμένα η γυναίκα μου είναι τόσο χαζή που πήγε και αγόρασε τριάντα κιλά κιμά ,ενώ δεν έχουμε ούτε καν καταψύκτη… χάλασε όλος .

– Αυτό δεν είναι τίποτα λέει ο άλλος,εμένα αγόρασε μηχανάκι και δεν ξέρει ισορροπία,…δεν μπορεί ούτε ποδήλατο.

– Η δικιά μου είναι ακόμα πιο χαζή λέει ο τρίτος, πήρε άδεια από την δουλειά να πάει μια βδομάδα διακοπές σε ένα νησί, και ετοίμαζε τις βαλίτσες της…

Πήρε μαζί τις τριάντα προφυλακτικά ,… και δεν έχει ούτε καν, πέος!

Πηγή
Γράφει ο mitsos175.

Πριν το δικό μας δημοψήφισμα είχαμε επισημάνει, ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα κουρέματος των καταθέσεων. Οι Γερμανοί τοκογλύφοι βιάζονται να ρεφάρουν κάπως τη χασούρα των 57 δις (τουλάχιστο) από το Brexit και σήμερα ρίχνουν τα πρώτα "παραγάδια":

"Τη διαφωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στο σχέδιο διάσωσης ιταλικών τραπεζών της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι επισημαίνει σε δημοσίευμά του, το «Bloomberg». Αναφέρει πως το Βερολίνο ζητά την τήρηση των κανόνων που έχουν τεθεί σε ισχύ από την εκδήλωση της κρίσης στην Ευρώπη και προβλέπουν τη διάσωση των τραπεζών με τη διαδικασία του «bail-in» δηλαδή να επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες, οι μέτοχοι και οι καταθέτες με άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις".

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την αρχή κάθε χρόνο» δήλωσε η Μέρκελ. Ο Ματέο δήλωσε «ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για τις τράπεζες και θα το κάνουμε γνωρίζοντας ότι έτσι στηρίζουμε τη χώρα σεβόμενοι του κανόνες της ΕΕ» και πως «δεν είμαστε εδώ για να παίρνουμε μαθήματα από το δάσκαλο». Αυτή την εβδομάδα πηγή της ιταλικής κυβέρνησης ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο για ένεση ρευστότητας έως και 40 δισ. ευρώ στις τράπεζες της Ιταλίας, πιθανότατα με τη μορφή παροχής κεφαλαίων ή εγγυήσεων. Επιπλέον σε δηλώσεις του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ιγκνάτσιο Βίσκο ανέφερε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να στηριχθούν οι ιταλικές τράπεζες".

Μνημόνιο ή κούρεμα καταθέσεων; Μερικές παρατηρήσεις.

1) Όχι. Δυστυχώς δεν θα χάσουν οι πλούσιοι χρήματα. Αν ήταν έτσι θα πανηγύριζα. Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε, όχι Σοβιετική Ένωση. Τα πολλά φράγκα τα έχουν έξω σε φορολογικούς παραδείσους να λιάζονται και να κολυμπούν.

2) Όχι. Ο Ρέτζι δεν θα κάνει ότι οι Ισλανδοί, εκτός αν έχει λιρέτες. Έχει Ευρώ από το 1999; Τότε λυπάμαι, αλλά η Ιταλία δεν έχει δική της Οικονομία. Δεν πρόκειται περί "δασκάλου" Ματέο, αλλά περί αφεντικού.

3) Δεν αποκλείεται να κάνουν κάποια υπομονή οι τοκογλύφοι και να κουρέψουν τις καταθέσεις αργότερα. Το λέω, γιατί το κούρεμα δεν προαναγγέλλεται για ευνόητους λόγους. Μπορεί να είναι ένα σενάριο τρόμου για να περάσουν άλλα μέτρα εις βάρος των Ιταλών εργαζόμενων.

4) Ότι κι αν προηγηθεί, Μνημόνιο ή Κούρεμα, όσο είμαστε στην ΕΕ θα έχουμε ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. Σκοπός είναι πάντα η μάσα με την εκμετάλλευση των αδυνάτων.

5) Να τα βλέπουν οι "μένουμε γίδια" για να μας σουβλίσει η χασάπης Μέρκελ μαζί με το συνεργάτη της, που απλά διαφωνούν για να τους βλέπουν οι ψηφοφόροι τους. Μετά θα κάτσουν ωραία και καλά για θα φάνε μαζί τους μισθούς και τις συντάξεις.

Χούντα είναι η ΕΕ, θα περάσει. Σιγά μην περάσει, αν δεν επαναστατήσουμε. 

Πηγή

Με κανονικούς ρυθμούς διεξάγεται η λειτουργία των καταστημάτων Μαρινόπουλος ΑΕ, σε συνέχεια της κατάθεσης αιτήματος, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, για την υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης, που εκδικάζεται την Παρασκευή 1η Ιουλίου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «τα καταστήματα και οι εργαζόμενοί τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμή λειτουργία και την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Παράλληλα, συνεχείς είναι οι συζητήσεις με τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας, καθώς και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους προμηθευτές».

Πηγή
Δεκάδες ήταν οι δακρυσμένες, σπαρακτικές αλλά και οργισμένες κραυγές από συνταξιούχους που ακούσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή.  Ηταν φωνές ανθρώπων που εξαπατήθηκαν από τον συνειδητό ψεύτη και πολιτικό απατεώνα, Αλέξη Τσίπρα, αφού αρκετοί απ’ αυτούς/ες πίστεψαν στα λεγόμενα του, τον στήριξαν και εκλογικά και τώρα βλέπουν να τους οδηγεί στον Καιάδα της απόλυτης φτώχειας και μιζέριας.

Καταλαβαίνουμε, ότι κάποια στιγμή καταντάει κουραστικό να επαναφέρουμε στην μνήμη σας. τι έχει πει στο παρελθόν ο σημερινός πρωθυπουργός, τί κατηγορηματικές δηλώσεις έχει κάνει και σήμερα υλοποιεί τα όσα κατάγγειλε στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν.

Δεν μπορούμε όμως να αποφύγουμε τον πειρασμό να παραθέσουμε αποσπάσματα από τοποθετήσεις που είχε κάνει, από το βήμα του κοινοβουλίου τους, στις 5/6/2015 στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, την οποία προκάλεσε ο ίδιος ο Τσίπρας, τότε που ο πρωθυπουργός μας έλεγε «Δεν μπορώ να φανταστώ βουλευτές να ψηφίζουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Ηταν η εποχή που ο Α. Τσίπρας δεν είχε πρόβλημα να στραφεί λεκτικά απέναντι στον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, για τις προτάσεις που μετέφερε εκ μέρους των «θεσμών» στην ελληνική κυβέρνηση. (Τώρα πώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγινε για την κυβέρνηση «μεγάλος φίλος της Ελλάδας» και γιατί όταν έρχεται στην χώρα μας «τον υποδέχονται σαν πρίγκιπα» οι κυβερνητική αξιωματούχοι , είναι μια άλλη συζήτηση).

Στο παρακάτω βίντεο, λοιπόν, θυμόμαστε τις εποχές που η "φαντασία" του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορούσε να συλλάβει ότι θα υπάρξουν Ελληνες βουλευτές οι οποίοι, "μετά από πέντε καταστροφικά χρόνια της σκληρής λιτότητας του μνημονίου" θα μπορούσαν να ψηφίσουν την "κατάργηση του ΕΚΑΣ δηλαδή του μικρού αυτού επιδόματος που δίνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους".

Ενα τέτοιο μέτρο τότε -και πολύ σωστά- το χαρακτήριζε «παράλογο» και «εξοντωτικό» διαβεβαιώνοντας βουλευτές και ελληνικό λαό, ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεκτή.

Προφανώς τώρα άλλαξε άποψη και ίσως το εντάσσει στην "δίκαιη ανάπτυξη" που έχει εξαγγείλει.


Πηγή

«Ουδεμία συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, πόσο μάλλον για το χρέος, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος, έως τα μέσα του 2018». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Χάγη.

Πάντως, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την εκτίμηση ότι από το 2018, και υπό την προϋπόθεση πως θα έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα, θα χρειαστούν, πράγματι, περαιτέρω παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε με νόημα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για την έμφαση στους φόρους, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, όπως μετέδωσε η «Ναυτεμπορική», διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες διαβουλεύσεις στην ελληνική υπόθεση, ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ στα πρωτογενή πλεονάσματα, από μακροπρόθεσμος, κατέστη μεσοπρόθεσμος, που σημαίνει τα επόμενα 10 χρόνια.

Όπως είπε, μετά το 2018 και εφόσον θα έχουν όλα εξελιχθεί ομαλά με το πρόγραμμα, θα μπορούσε να συμφωνηθεί αποκλιμάκωση του στόχου, σταδιακά στο 2,5% και 2% του ΑΕΠ.

«Για το χρέος, μέχρι το 2018 ισχύει ό,τι συμφωνήσαμε» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας πως «και αυτό το ξέρει πολύ καλά η ελληνική κυβέρνηση».
Πηγή

Αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση που έχει τόση σχέση με την αριστερά, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις εντολές που παίρνει από το ντόπιο οικονομικό κατεστημένο και τους ξένους συμμάχους της.
Είναι τόσο αδίσταχτη που για πολλοστή φορά βάζει στο στόχαστρο της τα πιο ευάλωτα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, τους απόμαχους της δουλειάς, οδηγώντας τους ακόμα σε μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Και αυτό το γεγονός δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά το αναγνώρισαν δημόσια δυο πρώην κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τους με δημόσιες δηλώσεις. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης, στην τηλεόραση «ΚΟΝΤΡΑ» καθώς και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρος   Αλέξης Μητρόπουλος, σε άλλη τηλεοπτική του εμφάνιση.

Πριν παραθέσουμε το σχετικό βίντεο στο οποίο ο εργατολόγος – δικηγόρος περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το τσεκούρωμα των ήδη πενιχρών συντάξεων που ήδη έγινε, αλλά και το νέο που μας έρχεται, να θυμίσουμε την πανομοιότυπη είδηση που υπάρχει σε όλες τις οικονομικές ιστοσελίδες. Αυτή μας λέει ότι από σήμερα ξεκίνησε  η περικοπή του ΕΚΑΣ για πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξιμες αποδοχές από 664 ευρώ έως 850 ευρώ το μήνα, με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ. 

Οι μειώσεις των εισοδημάτων των δικαιούχων κυμαίνονται από 20 έως 25%. Οι περικοπές τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου, ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων οι περικοπές θα εφαρμοστούν από τις συντάξεις Ιουλίου, ενώ έως το τέλος του έτους θα πρέπει να επιστραφούν τα αναδρομικά ποσά που ήδη χορηγήθηκαν.

Είναι εφιαλτική εξέλιξη για τους ανθρώπους της τάξης μας, που αφού τα αφεντικά τους ξεζούμισαν τώρα τόσα χρόνια, τώρα που βρίσκονται στο περιθώριο της εργασιακής διαδικασίας κινδυνεύουν να στερηθούν και το .. παξιμάδι τους.


Πηγή
Την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, ζητούν τρία ναυτεργατικά σωματεία, για το πλήρωμα του πλοίου «ANTAEUS» της ναυτιλιακής εταιρείας PYRSOS SHIPPING, που βρίσκεται σε αγκυροβόλιο στο Visakhapatnam στην Ινδία.
Όπως αναφέρουν με σημερινή ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων, «ναυτικοί του συγκεκριμένου πλοίου κατήγγειλαν στα σωματεία ότι τα τρόφιμα στο πλοίο έχουν τελειώσει από τις 19 Ιούνη και δεν έχουν ούτε πόσιμο νερό, ενώ τελειώνει το πετρέλαιο και το λάδι των ηλεκτρομηχανών». Επίσης καταγγέλλουν ότι «έχουν υποβάλει παραίτηση στην εταιρεία και απαιτούν την εξόφλησή τους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο αλλά και τον επαναπατρισμό τους».
newsbeast.gr 

Πηγή

Τον λάθος τόπο, την λάθος στιγμή για να κάνει σεξ διάλεξε ένα ζευγάρι στη Ρωσία το οποίο αποφάσισε να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις πάνω στο καμπαναριό του ιστορικού μοναστηριού...




Borisoglebskiy, στην πόλη Τόρζχοκ της Ρωσίας.


Δυστυχώς για το ζευγάρι, ένας τουρίστας ο οποίος επισκεπτόταν την ίδια ώρα το μοναστήρι αποφάσισε να καταγράψει με το drone του την μοναδική θέα και το τοπίο γύρω από την Μονή. Ωστόσο, όταν το ανέβασε στο καμπαναριό, είδε προς μεγάλη του έκπληξη την ερωτική σκηνή!

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η ταυτότητα του ζευγαριού δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, ωστόσο, αναζητείται από τις αρχές της Ρωσίας. Αν τα δύο αυτά άτομα εντοπιστούν, πάντως, είναι πιθανό ότι θα βρεθούν αντιμέτωπα με την δικαιοσύνη για προσβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας.





Πηγή
Γράφει ο mitsos175

- Ε όρε βεζίρη!

- Σουλτάνε μ';

- Έπρεπε να σ' ακούσω βρε, όταν μου πες να φιλήσω τα πόδια του Τσάρου νωρίτερα. Τώρα το καλοκαίρι βρωμούσαν πάρα πολύ.

- Είναι που είπε, ότι δεν τα έπλενε μέχρι να του τα γλύψεις Σουλτάνε μ'. Τον είχε πιάσει το γινάτι.

- Μα πως έκανε έτσι για ένα αεροπλάνο;

- Κι εσύ Σουλτάνε μ', με το Ρώσο πήγες να τα βάλεις; Δεν είδες τι πάθανε όσοι τσάντισαν την αρκούδα; Χάθηκαν οι Έλληνες, που είναι πιο μπόσικοι; Ούτε καν χρειάζεται να πέσει τουφεκιά. Τους δανείζουμε και τους παίρνουμε μέχρι και τ' άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Τριπολιτσά.

- Βάι, βάι, ούτε ένας Ρώσος δεν πάτησε στην Τουρκία. Έμειναν τα χάνια άδεια. Που λεφτά για να αγοράσω τους ραγιάδες. Αχ ρε Ο-μπάμια, με πήρες στο λαιμό σου.

- Νόμιζα, πως το κάνανε από μόνοι μας, για να το παίξουμε αυτοκρατορία.

- Για τρελό με νομίζεις ορέ βεζίρη;

- Μα είναι ερώτηση τώρα αυτή; Να φέρω κολλύριο για το μάτι σας; Όχι αυτό που γυαλίζει, το άλλο, το κόκκινο από το κλάμα.

- Δεν είμαι τρελός ορέ. Απλά φιλόδοξος.

 - Και καβαλάρης καλαμιού, λιγάκι όμως.

- Με κορόιδεψε ο Αμερικάνος. Μου είπε "κάνε αυτό να φοβηθεί ο Μόσκοβος, να φύγει από τη Συρία να πάρεις περισσότερα στη μοιρασιά της λείας".

- Κι ήταν σίγουροι πως θα φοβηθεί ο Μόσκοβος;

- Αμ δεν ήταν, γι αυτό έβαλαν εμένα, αλλιώς θα το έκαναν μόνοι τους. Εκεί την πάτησα. Πάνω από 100 αεροπλάνα μου στοίχισε ως τώρα η κουταμάρα που 'κανα. Το μετάνιωσα πικρά, αυτό είναι αλήθεια.

- Τουλάχιστο τα βρήκαμε με τους Εβραίους.

- Αφερίμ, θα πάρουμε πολλά λεφτά, να μετριάσουμε τη χασούρα. Σχεδόν 2.000.000 ο σκοτωμένος. Δεν σκοτώναν μερικούς ακόμα;

- Σουλτάνε μ', μήπως να σταματούσαμε κι εμείς να σκοτώναμε Κούρδους; Γιατί αν ένα είναι να πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας για αποζημιώσεις...

- Όχι ορέ, μην το σκέφτεσαι, οι Κούρδοι δεν έχουν κράτος ακόμα.

- Ναι, αλλά αν κάνουν;

- Τότε θα το παίξω Γερμανός. Θα τους πω ότι ο Σόιμπλε στους Έλληνες. Είπα "Έλληνες" και μου φτιάξε το κέφι.

- Πράγματι πιο γελοίοι από τους πολιτικούς τους δεν υπάρχουν.

- Πες ορέ τι είπε ο ναζί να γελάσουμε.

- Είπε πως δεν λυπάται για τα θύματα στο αεροδρόμιο λόγω της Κύπρου. Χα χα χα!. Αφερίμ! με έκανε και γέλασα. Αυτός που θέλει να επιστρέψει η χούντα, ο κατεξοχήν υπεύθυνος για τον Αττίλα, μιλάει για Κύπρο! Έχουν μεγάλη πλάκα οι Ρωμιοί.

- Οι ναζί δεν είναι ακριβώς Ρωμιοί, μπάσταρδα της Γκεστάπο είναι. Για να ακριβολογούμε το επισημαίνω.

- Whatever, που λένε κι Εγγλέζοι. Αλήθεια, πόσα έχασαν οι Γερμανοί με το Brexit;

- Πολλά εφέντη μ', πάρα πολλά, αμέτρητα. Το φυσάν και δεν κρυώνει. Μα να είναι υπέρ της ΕΕ ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, τα ΜΜΕ και οι Άγγλοι να ψηφίσουν κατά;

- Γι αυτό ορέ δεν έχομε δημοκρατία. Οι φτωχοί δεν ξέρουν το συμφέρον τους, όπως λέει κι ο Κούλης.

- Το ξέρουν Σουλτάνε μου, τα συμφέροντα των πλουσίων δεν ψηφίζουν.

- Το αποτέλεσμα το ίδιο είναι, ορέ. Μακριά από δημοψηφίσματα, εκτός αν πρώτα βγάλεις το αποτέλεσμα και μετά ανοίξεις κάλπες. Όπως κάνουν τα κανάλια κι οι δημοσκόποι. Αυτοί καλά τα έλεγαν, αλλά γιατί μέτρησαν μετά τα κουκιά; Εκεί ήταν το λάθος τους.

- Α! εκεί ήταν;

- Ναι! Εμ λες ψέματα, εμ φανερώνεις μετά την αλήθεια; Άμα είναι να πεις ψέματα, μην αφήνεις την αλήθεια να φανεί. Θα εκτεθείς.

- Σουλτάνε μου, με το ISIS τι θα γίνει; Θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε όπλα, χρήματα κι "εθελοντές". Ρίχνουν σ' όποιο να 'ναι. 41 αθώους φάγανε στην Πόλη, χώρια οι λαβωμένοι.

- Ορέ βεζίρη, σε πέρναγα για έξυπνο. Δεν ρίχνουν σ' όποιο να 'ναι. Ρίχνουν σ' όποιο τους διατάζουμε. Πάρε τον Τσάρο τηλέφωνο, θα μου πει "συλλυπητήρια", θα του πω κι εγώ ότι "λυπάμαι" και θα κάτσουμε να τα βρούμε. Άσε τους άλλους να σκοτώνονται, για να ξεχνάνε οι λαοί ότι πεινάνε και μη ζητάνε φαί. Πως το πε κείνος ο Φράγκος; "Κι αν ακόμα δεν υπήρχε Αλλάχ, θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν". Αφερίμ! Αλλά δεν φταίει ο Αλλάχ μπρε. Αν δεν ήταν οι φανατικοί, μουλάδες και παπάδες, θα έπρεπε οπωσδήποτε να τους εφεύρουμε, για να γίνονται αυτοί οι πόλεμοι. Βάλε όρε βεζίρη να πιω, να ξεπλύνω το στόμα από την ποδαρίλα. .

Πηγή
Οικογένεια σημαίνει ότι κανείς δεν μένει πίσω, ούτε και ξεχνιέται, ακόμα κι αν είναι ηλικιωμένος, έχει γκρίζα μαλλιά και δεν μπορεί πλέον να φροντίσει τον εαυτό του.
Μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες έχει αποδεχθεί απόλυτα αυτή τη φιλοσοφία αφού προσφέρθηκε να ταΐσει και να κάνει μπάνιο την 98χρονη γιαγιά της, η οποία είναι πολύ αδύναμη για να σταθεί μόνη της ή να περπατήσει. Η γλυκιά εγγονή δημοσίευσε μια σειρά από εικόνες, από τις συγκινητικές στιγμές, στο λογαριασμό της στο Facebook και χιλιάδες άνθρωποι έστειλαν μηνύματα αγάπης για την πράξη της. Η γυναίκα ονομάζεται Jen Ampler και ζει στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν όταν επισκέφτηκε τη γιαγιά της και έχουν λάβει πάνω από 35.000 κοινοποιήσεις και 170.000 αντιδράσεις από τις 24 Ιουνίου. Στη δημοσίευση η νεαρή κοπέλα έγραψε: «Από τότε που γεννήθηκα, είσαι αυτή που με πρόσεξε και με μεγάλωσε, γιαγιά. Όταν σου έδινα φαγητό και σε έκανα μπάνιο, εγώ δεν μπορούσα να σε βοηθήσω, αλλά έκλαιγα, γιατί θυμήθηκα ότι όταν ήμουν παιδί, ήσουν η μόνη που έκανες αυτό για εμάς. Τώρα που είσαι 98 ετών σε παρακαλώ άφησέ μας να το ξεπληρώσουμε. Σε αγαπώ τόσο πολύ και παρακαλώ να είσαι δυνατή. Εμείς δεν θα σε εγκαταλείψουμε ακόμα κι αν έχεις γεράσει».
Η ίδια εξηγεί επίσης ότι λίγο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να την βοηθήσει να σηκωθεί και να σταθεί μόνη της, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Ωστόσο η ηλικιωμένη γιαγιά της, τής είπε ότι δεν μπορούσε πλέον να το κάνει. «Αφήσέ μας να είμαστε τα χέρια και τα πόδια σου επειδή αυτό δεν είναι αρκετό για όλες τις θυσίες που έχεις κάνει για εμάς. Σ' αγαπώ και κλαίω τόσο πολύ γιαγιά», έγραψε στο σπαρακτικό μήνυμα που έχει συγκινήσει χιλιάδες χρήστες.
gia3 gia1 gia2newsbeast.gr

Πηγή
Γράφει ο mitsos175

Μικρή αξία έχουν τα όσα θα αναφέρουμε εμείς παρακάτω μπροστά σ' αυτά που ακούμε να μας λέει, στο ηχητικό που παραθέτουμε ο Αχμέτ Μουσταφά, μέλος του  σωματείου των εργαζομένων στα σούπερ Μαρκετ του Μαρινόπουλου, που μαζί με 13.000 εργαζόμενους κινδυνεύει να μείνει άνεργος.

Το ηχητικό απόσπασμα είναι από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή των Μπογιόπουλου - Κοττάκη και απ' αυτό πληροφορούμαστε ότι απ' το 2008, απ' το ξεκίνημα δηλαδή της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης 240.000 είναι τα λουκέτα που έχουν μπει σε μικρες και μεγάλες επιχειρήσεις   αφήνοντας στον χρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή που οι αρκετοί ιδιοκτήτες "πτωχευμένων" υποτίθεται επιχειρήσεων, διαθέτουν πολυτελείς βίλες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ ακούγεται ότι κάνουν μεταφορές περιουσιακών στοιχείων σε φορολογικούς παραδείσους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Μαρινόπουλου. Την ίδια στιγμή που πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους απ' τις επιχειρήσεις του στο λιανεμπόριο, φέρεται να μεταφέρει τεράστια χρηματικά κεφάλαια σε funs στο Καταρ, ενώ την ταυτόχρονα αγοράζει δυο νέα εργοστάσια, για την φαρμακοβιαμηχανία που διαθέτει, ένα στην Αγγλία και ένα στον Καναδά.


Αξίζει επίσης να επισημάνουμε και τα παρακάτω:

Τι σόι ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή, που μια επιχείρηση χρειάζεται συνεχώς δάνεια από Τράπεζες; Γιατί ένα δάνειο μπορεί να το πάρει κάποιος επιχειρηματίας, όταν πρόκειται να κερδίσει από αυτό και να το αποπληρώσει, αλλά η συνεχιζόμενη εξάρτηση από Τράπεζες είναι λάθος. Τι στο διάολο γίνονται τα κέρδη, που πάει η Υπεραξία που βγάζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, και που στρίβονται σαν λεμονόκουπες όλο και περισσότερο; (Ρητορικές ερωτήσεις φυσικά)

Ο εκβιασμός προς τους εργαζόμενους, η έκκληση να βάλουν πλάτες οδηγεί ακριβώς τους υπαλλήλους στα αρνητικά αποτελέσματα που προσπαθούν να αποφύγουν. Κερδίσει ή χάσει το αφεντικό, ο εργαζόμενος θα δει μείωση μισθού, δικαιωμάτων, θα καταντήσει δούλος.
Ο Μαρινόπουλος ξέχασε κάτι βασικό: Οι 12.500 εργαζόμενοι, αν έπαιρναν τους μισθούς που τους χρωστάει, θα έπαιρναν τα δικά του προϊόντα. Έχασε τους καλύτερους του πελάτες, γιατί ο εργαζόμενος μόλις λήξει η δουλειά του, γίνεται καταναλωτής. Αλλά δεν είχαν χρήματα. Να κάνουμε λοιπόν ένα γενικό κανόνα: Κάθε φορά που μειώνεται μια σύνταξη, ένας μισθός ή απολύεται ένας υπάλληλος, δημόσιος ή ιδιωτικός (γι αυτά βέβαια φταίει η οικονομική πολιτική του κράτους) πέφτει το συνολικό ποσό των Πραγματικών χρημάτων που διατίθενται στην αγορά. Άρα μειώνεται σίγουρα η κερδοφορία. Ότι κι αν κάνουν οι επιχειρηματίες, καθώς τα κέρδη τους πηγαίνουν στις Τράπεζες, συνήθως του εξωτερικού.

Είναι χρήσιμο αλλά και κρίσιμο να δούμε κάθε φορά, αν πτώχευσε ο επιχειρηματίας ή η επιχείρηση. Γιατί στις ΑΕ, τις μεγάλες εταιρίες, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ο επιχειρηματίας γενικά μπορεί να είναι ακόμα πιο πλούσιος, όταν κλείσει μια εταιρία. Καπιταλισμός. 

Τα συγκεκριμένα αφεντικά εφάρμοσαν κατά γράμμα τους κανόνες του νεοφιλελευθερισμού, όπως όλοι άλλωστε. Ο νεοφιλελευθερισμός όμως είναι αδυσώπητος κανιβαλισμός, αναπόφευκτα κάποιοι θα γίνουν το γεύμα κάποιων άλλων. Κερδισμένες στο τέλος θα είναι μόνο μερικές πολυεθνικές κι οι τοκογλύφοι, όλοι οι άλλοι θα φαγωθούν.

Κάθε φορά που απολύεται ή χάνει το μισθό του κάποιος, δεν μπορεί να αγοράσει. Διαφήμιση, προσφορές κλπ δεν έχουν κανένα νόημα, καθώς ισχύει το γνωστό από τα αρχαία χρόνια "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Μοιραία λοιπόν για να υπάρξει ακόμα περισσότερο κέρδος έρχονται οι περικοπές στους εργαζόμενους, ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Στην ουσία όμως έτσι κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Γιατί ούτε ο εργαζόμενος θα πάρει. Κι αν δεν πάρει αυτός που δουλεύει σε σένα, ποιός θα ψωνίσει ΟΕΟ; Νέες περικοπές λοιπόν, λιγότερα χρήματα, φαύλος κύκλος.

Δεν είναι ανόητοι οι επιχειρηματίες. Απλώς έτσι είναι η φύση του καπιταλισμού και δεν αλλάζει. Αυτό το σύστημα δεν παίρνει βελτίωση, αλλά μόνο ανατροπή.

Πηγή