follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Karezza, το νέο είδος σεξ που κάνει θραύση! Μάθε γιατί

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια σήμερα φαίνεται να εντάσσουν στη σεξουαλική τους δραστηριότητα την πρακτική της Karezza, η οποία δίνει έμφαση στην αίσθηση της σωματικής επαφής και τη συναισθηματική εγγύτητα που αναπτύσσεται στο ζευγάρι και δεν έχει ως σκοπό της τον οργασμό. Αντίθετα σε ιδανικές συνθήκες ο οργασμός αποφεύγεται, γιατί διακόπτει απότομα τη σεξουαλική εμπειρία ενώ οι δύο σύντροφοι εστιάζονται στο να προσφέρουν και να λαμβάνουν ευχαρίστηση.Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr
Ο όρος Karezza επινοήθηκε από μια αμερικανίδα γυναικολόγο, τη Dr. Alice Bunker Stockham, η οποία μάλιστα είχε πρώιμη φεμινιστική δράση. Με σημαντική συμβολή στην προαγωγή της αντισύλληψης, την απαγόρευση των κορσέδων, καθώς και στην προάσπιση του δικαιώματος και των δυο φύλλων στη σεξουαλική ικανοποίηση. Το 1896 έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο Karezza, ο οποίος όπως εξηγεί η ίδια προέρχεται από την ιταλική λέξη carezza που σημαίνει χάδι. Στο βιβλίο αυτό προτείνει στα παντρεμένα ζευγάρια να απέχουν από τον οργασμό και να ενισχύσουν το συναισθηματικό τους δεσμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
Σήμερα η Karezza είναι και πάλι στο προσκήνιο και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους θεραπευτές σεξουαλικών διαταραχών. Πολλές φορές η πρακτική αυτή μπορεί να έχει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα στο ζευγάρι, γιατί πολύ απλά δεν απαιτεί από τους δυο συντρόφους να κάνουν πράγματα ή να έχουν στόχους. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη σωματική επαφή, να ζήσουν την εμπειρία, απολαμβάνοντας αυτό που συμβαίνει την κάθε στιγμή, χωρίς να σκέπτονται στόχους κι επιδόσεις.Οι επιστήμονες μάλιστα υποστηρίζουν ότι η αποτελεσματικότητα της Karezza εξηγείται από τη σύγχρονη νευροεπιστήμη. Η ορμόνη ντοπαμίνη είναι αυτή που αυξάνεται κατά την αναμονή για τη σεξουαλική πράξη και πέφτει απότομα μετά τον οργασμό, δημιουργώντας ένα βιοχημικό σύνδρομο στέρησης. Στους άνδρες η πτώση της ντοπαμίνης συμβαίνει σχεδόν αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Στις γυναίκες μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο διάστημα.Η υπερδιέγερση των υποδοχέων που είναι υπεύθυνοι για το αίσθημα ευχαρίστησης μπορεί να οδηγήσει, είτε στην απευαισθητοποίηση τους σε εγκεφαλικό επίπεδο είτε σε ένα αίσθημα λαχταράς για περισσότερο. Οι άνδρες που είναι εθισμένοι στο πορνό, για παράδειγμα, ή αυτοί που έχουν συχνά οργασμούς, φτάνουν στο σημείο να μην ικανοποιούνται όσο και να διεγείρονται οι υποδοχείς της απόλαυσης. Θέλουν πάντα κάτι νέο να τους διεγείρει. Η πρακτική της Karezza όμως, αφήνει τη σεξουαλική ενέργεια να ρέει χωρίς να τη διακόπτει απότομα με τον οργασμό, έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να αντλήσει ικανοποίηση από τη σεξουαλική εμπειρία. Παράλληλα, προάγει τη χαλάρωση και ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει τη δημιουργία δεσμού.
Πολλά από τα ζευγάρια που έχουν υιοθετήσει την Karezza ισχυρίζονται ότι ο μόνος λόγος για να προτιμήσει ένα ζευγάρι την συμβατική σεξουαλική πράξη είναι η επιθυμία τεκνοποίησης. 
Σε κάθε περίπτωση, η εναλλακτική αυτή σεξουαλική πρακτική δείχνει τη δυνατότητα του ανθρώπου να απολαύσει από τη σεξουαλική εμπειρία αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με τη σεξουαλική επίδοση και την επίτευξη οργασμού. http://www.boro.gr

Πηγή
Εκπληκτικό κοσμικό «πυροτέχνημα»

Εκπληκτικό κοσμικό «πυροτέχνημα»

Εντυπωσιακή γαλαξιακή συγχώνευση προκαλεί πλήθος φαινομένων μεγάλης φωτεινότητας
Πραγματικά εξαιρετικά εντυπωσιακή η συγχώνευση των δύο γαλαξιών. Credit: (NASA/CXC/SAO/S.Mineo et al, Optical: NASA/STScI, Infrared: NASA/JPL-Caltech)



Ενα εντυπωσιακό από πολλές πλευρές κοσμικό φαινόμενο εντόπισε ομάδα αστρονόμων από διάφορα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ. Χρησιμοποιώντας τρία διαστημικά τηλεσκόπια (Hubble, Chandra, Spitzer) οι ερευνητές εντόπισαν μια γαλαξιακή συγχώνευση. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γαλαξιακές συγκρούσεις αλλά η συγκεκριμένη παράγει ιδιαίτερα εντυπωσιακά φαινόμενα. Η συγκεκριμένη συγχώνευση παράγει υπέρλαμπρη ακτινοβολία ακτίνων Χ στο Σύμπαν και φυσικά η όλη διεργασία όπως συμβαίνει συνήθως εκτός από ακτινοβολία παράγει και χιλιάδες νέα άστρα. Οι δύο γαλαξίες που συγχωνεύονται είναι ο NGC 2207 και IC 2163 που βρίσκονται σε απόσταση 130 εκ. ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός. Σύμφωνα με τους ερευνητές η υπέρλαμπρη ακτινοβολία προέρχεται από άστρα που βρίσκονται κοντά σε μελανές οπές. Οι ειδικοί έχουν εντυπωσιαστεί από την ένταση του φαινομένου και εικάζουν ότι είναι πιθανό κάποια από τις εμπλεκόμενες μελανές οπές να ανήκει σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τύπο μελανής οπής.http://www.tovima.gr

Πηγή

Πώς να χορταίνετε με σαλάτα σαν κύριο γεύμα

Γράφει η Μπαλαφούτη Θεοδώρα Διαιτολόγος Διατροφολόγος (www.diatrofi.gr)
Με τις κατάλληλες προσθήκες η αγαπημένη σας σαλάτα, μπορεί να μετατραπεί σε ένα υγιεινό, χορταστικό και πλήρες γεύμα! Είτε βρίσκεστε σε δίαιτα, είτε όχι μια σαλάτα αποτελεί πάντα εύκολη λύση για ένα γρήγορο γεύμα. Είναι ιδανική επιλογή για τους εργαζόμενους που δεν έχουν χρόνο να καταναλώσουν μαγειρευτό φαγητό το μεσημέρι ή προτιμούν κάτι εύκολο και γρήγορο το βράδυ μετά τη δουλειά. Στο γραφείο ή στο σπίτι μια σαλάτα μπορεί να είναι έτοιμη πιο γρήγορα, από το ντελίβερι της γειτονιάς! Την επόμενη φορά, πριν σηκώσετε το τηλέφωνο με σκοπό να παραγγείλετε, δοκιμάστε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο αλλά και υγιεινό γεύμα.
Τα κύρια συστατικά μίας σαλάτας, συνήθως είναι τα λαχανικά, μία πηγή πρωτεΐνης, μία πηγή αμύλου και το ντρέσινγκ. Μια γρήγορη και εύκολη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έτοιμες σαλάτες, κομμένες και πλυμένες που κυκλοφορούν στο εμπόριο ως βάση του πιάτου σας. Εμπλουτίστε με τρόφιμα από διαφορετικές ομάδες για να φτιάξετε ένα πιάτο ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις σας.
Χρησιμοποιήστε με σύνεση μία πηγή πρωτεΐνης στη σαλάτα. Οι πιο υγιεινές και ταυτόχρονα νόστιμες επιλογές είναι το αυγό, ο τόνος, το κοτόπουλο, φέτες από φιλέτο γαλοπούλας, το τυρί και η φέτα, κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών, ή το cottage cheese. Επίσης τα θαλασσινά ταιριάζουν σε πολλές σαλάτες προσδίδοντας νοστιμιά και πλήθος θρεπτικών συστατικών. Αποφύγετε τη χρήση μπέικον ή ζαμπόν καθώς περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες .
Ως πηγή αμύλου, μπορείτε να προσθέσετε σε μία σαλάτα παξιμάδι, φρυγανιές, ψωμί, καλαμπόκι ή πατάτα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μακαρονάκι κοφτό, κουσκούς, ή πλιγούρι. Χρησιμοποιήστε με μέτρο μία πηγή αμύλου μιας και εύκολα μπορεί να αυξήσετε τις θερμίδες του πιάτου σας στο διπλάσιο. Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να διατηρούν για περισσότερη ώρα το αίσθημα του κορεσμού.
Τέλος το ντρέσινγκ που θα προσθέσετε αποτελεί την κύρια πηγή λίπους του πιάτου. Η πιο υγιεινή επιλογή ελαίου, είναι το ελαιόλαδο. Αποφύγετε τα έτοιμα ντρέσινγκ εμπορίου και την μαγιονέζα καθώς αυξάνουν κατακόρυφα το θερμιδικό περιεχόμενα αλλά και το λίπος που περιέχει η σαλάτα. Προτιμήστε επιλογές όπως μουστάρδα, λεμόνι ή ξύδι, βαλσάμικο ξύδι, ίσως λίγο μέλι και φυσικά μυρωδικά της ελληνικής Γης! (μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι κτλ) Ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις μπορείτε να ανακατέψετε μερικά από τα παραπάνω προϊόντα και να έχετε μια νόστιμη σος για τη σαλάτα! Οι ξηροί καρποί επίσης ανήκουν στην κατηγορία των λιπαρών και ταιριάζουν απόλυτα με τις σαλάτες! Επιλέξτε ανάλατους ωμούς ξηρούς καρπούς, ολόκληρους ή θρυμματισμένους για να απογειώσετε την θρεπτική αξία της σαλάτας!
Τέλος αν σας αρέσουν οι περίεργες γεύσεις, προσθέστε στη σαλάτα κομμάτια από φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα!
Για να βάλετε μόνιμα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τη σαλάτα, χρειάζεται να την εμπλουτίζετε, να την αλλάζετε, να χρησιμοποιείτε φαντασία και να πειραματίζεστε! Ωστόσο εύκολα μπορεί να πέσετε στην παγίδα και με τη δικαιολογία ότι τρώτε μόνο μια σαλάτα, να μετατρέψετε το πιάτο σε διατροφική «βόμβα»! Για να μην την πατήσετε λοιπόν, επιλέξτε με σύνεση τα τρόφιμα που θα προσθέσετε στο πιάτο σας, χωρίς να κάνετε υπερβολές. Χρησιμοποιείστε περισσότερα λαχανικά και λιγότερα προϊόντα άλλων ομάδων που αυξάνουν τις θερμίδες της σαλάτας.http://www.real.gr/

Πηγή
Η Πάρος είναι σίγουρα ένα από τα ξακουστά Κυκλαδονήσια.
Από τα πρώτα νησιά που «ανακάλυψε» ο τουρισμός, τη δεκαετία του 1960, παραμένει δημοφιλέστατος προορισμός ακόμη και σήμερα για επισκέπτες κάθε στιλ και ηλικίας.
Πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, εύφορες πεδιάδες και ορεινές περιοχές συνδυάζονται με μνημεία απ' όλες τις ιστορικές περιόδους, σημαντικές μονές και εκκλησίες, παραδοσιακούς οικισμούς, καθώς και υπερσύγχρονα οργανωμένα θέρετρα, και συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που μπορεί να καλύψει κάθε «ταξιδιωτική επιθυμία».
Νοτιοδυτικά της Πάρου, βρίσκεται η Αντίπαρος, μικρό νησί με δαντελωτές παραλίες και κατακάθαρα νερά και ησυχία, ιδανική για διακοπές ξεκούρασης και χαλάρωσης.
Η Χώρα, με το έντονο τοπικό χρώμα, οι ακρογιαλιές, οι θαλάσσιες σπηλιές, τα μικρά νησάκια, καθιστούν το νησί προορισμό κατάλληλο για όποιον θέλει να νιώσει αυθεντική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα.
Παραλίες σε Πάρο και Αντίπαρο
Η Πάρος έχει αμέτρητες παραλίες, από μεγάλες αμμουδιές έως μικρά και απομονωμένα κολπάκια. Λέγεται ότι υπάρχει μια παραλία για κάθε γούστο.
Οι οργανωμένες παραλίες είναι συνήθως μεγάλες, με άμμο και ρηχά νερά, και εύκολη πρόσβαση. Έχουν beach bar-εστιατόρια με χαλαρωτική ή χορευτική μουσική.
 Σε μερικές από αυτές τις παραλίες υπάρχουν σχολές για θαλάσσια σπορ με διάφορους αγώνες το καλοκαίρι.
Παραλίες με λίγο κόσμο, λίγες ομπρέλλες και δέντρα για σκιά, και 1-2 ταβέρνες.
Η παραλία μπορεί να έχει άμμο ή μικρές πέτρες.
Εδώ συχνάζουν μικρές παρέες για μια ήσυχη βουτιά.
Οι απόμερες παραλίες μπορεί να είναι μεγάλες αλλά και μικροσκοπικές.
Εάν έχετε διάθεση για εξερεύνηση για αυτή την ‘ιδιαίτερη’ παραλία, σίγουρα θα έχετε μια ευχάριστη έκπληξη. Ρωτήστε γύρω για οδηγίες και κρατήστε το μυστικό σας.

Οι παραλίες στη Αντίπαρο είναι το καμάρι του νησιού, όλες με καθάρια νερά.
Υπάρχουν κάποιες κεντρικές παραλίες με ομπρέλες και beach bar.
Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο του νησιού θα βρεθείτε σε αρκετές άλλες παραλίες αλλά και ψαροταβέρνες.
Ακολουθώντας διαδρομές off road αλλά και μονοπάτια θα ανακαλύψετε πολλά όμορφα μέρη για μοναχικές βουτιές.
Με καΐκι μπορείτε να πάτε στα ακατοίκητα νησάκια για μια ολόκληρη μέρα σε απομακρυσμένες παραλίες.
Παροικιά
Λιβάδια, Μαρτσέλο, Κριός, Κάτω Γιαλός, Σουβλιά, Παρασπόρος, Αγία Ειρήνη, Πούντα, Βουτάκος
Νάουσσα
Μοναστήρι, Κολυμηήθρες, Πιπέρι, Άγιοι Ανάργυροι, Ξιφάρα, Λάγκερη, Σάντα Μαρία, Αμπελάς, Νταμουλής
Ανατολική Ακτογραμμή
Τσουκαλιά, Μώλο, Καλόγερος, Πίσω Λιβάδι, Λογαράς ( Γαλαζια Σημαια), Pounda Beach ( Γαλαζια Σημαια ), Τσαρδάκια - Νέα Χρυσή Ακτή, Χρυσή Ακτή ( Γαλαζια Σημαια ), Μπουντάρι, Δρυός, Πυργάκι ( Γαλαζια Σημαια ), Λωλαντώνης, Γλυφά.

Αλυκή
Φάραγγας, Πίσω Αλυκή, Αλυκή, Άγιος Νικόλαος, Μακριά Μύτη.
Αντίπαρος
Ψαραλυκή Α & Β, του Camping, Άγιος Σπυρίδωνας, Σιφνέικος Γιαλός, Λιβάδια, Γλυφά, Σορός, Αϊ – Γιώργης.
Fay

Πηγή

Στα... κάστρα του Λουξεμβούργου έχει ξεκινήσει η τεχνική συζήτηση για το ελληνικό χρέος, καθώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη - μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας - διαβουλεύσεις με συμμετοχή εκπροσώπων του ESM (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) και της ελληνικής πλευράς. Οι τεχνικές αυτές συζητήσεις στο Μεγάλο Δουκάτο επικεντρώνονται στο πρώτο και άμεσο υλοποιήσιμο πακέτο για το χρέος.

Ωστόσο η συζήτηση τώρα αρχίζει και το μπρα ντε φερ μεταξύ του ΔΝΤ και Ευρωπαίων (κυρίως της Γερμανίας που έχει εκλογές το 2017) για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα απομείωσης του χρέους αναμένεται να είναι σκληρό. Το Νοέμβριο το ΔΝΤ πρέπει να παρουσιάσει ανάλυση για το χρέος και τη βιωσιμότητά του, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα με τους Ευρωπαίους για τις παρεμβάσεις που τελικά θα κλειδώσουν.

Και μπορεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να πηγαίνουν για το 2018, ωστόσο η ελληνική πλευρά δίνει ιδιαίτερο βάρος στην έγκαιρη εξειδίκευσή τους καθώς αυτό θα έχει αντίκτυπο στις αγορές και μπορεί να διαμορφώσει θετικό κλίμα στην οικονομία. Σε εξέλιξη είναι και οι συζητήσεις με τους δανειστές για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και τη δεύτερη αξιολόγηση.

Το επόμενο διάστημα η «μάχη» θα δοθεί σε τρία μέτωπα:

1) Οριστικοποίηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Η συζήτηση έχει ξεκινήσει σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ευρωπαίων και της ελληνικής πλευράς και μία σειρά από προτάσεις έχουν μπει επί τάπητος. Η λύση μπορεί να αφορά σε απλήρωτα τοκοχρεολύσια και συγκεκριμένα την εξομάλυνση αποπληρωμών κατ' έτος.

2) Κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα πρωτογενή πλεονάσματα το 2019 και το 2020. Για το 2018 το πλεόνασμα έχει οριστεί στο 3,5%, ωστόσο η ελληνική πλευρά επιθυμεί στη συνέχεια να πέσει στο 2 ή 2,5%. Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε πιο κοντά τη μείωση της φορολογίας που κρίνεται αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο στόχος δεν είναι εύκολος και έχουν ήδη υπάρξει επιφυλακτικά σχόλια από Γερμανία και Ολλανδία.

3) Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ακόμη και εντός του Οκτωβρίου με τα εργασιακά να αποτελούν το δυσκολότερο θέμα. Η προετοιμασία έχει ήδη κλείσει και είναι χαρακτηριστικό πως παράλληλα με τη διεθνή των εμπειρογνώμων που μελετά τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, η ελληνική πλευρά έχει συγκροτήσει και τη δική της ομάδα εργασίας.

Με δεδομένο πάντως ότι δεν αναμένεται μέχρι τότε οριστική λύση για το χρέος, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο το σενάριο το ΔΝΤ να ακολουθήσει ανάλογη στάση με αυτή που είχε στην πρώτη αξιολόγηση. Δηλαδή να πιέσει για τη λήψη μέτρων αλλά επειδή θα εκκρεμεί το θέμα του χρέους να έχει το ρόλο του παρατηρητή.

Μια τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως θα συνέβαλε ώστε να αποφευχθούν ασφυκτικές πιέσεις στα εργασιακά, καθώς οριστική απόφαση για το χρέος δύσκολα θα ανακοινωθεί πριν από τις γερμανικές εκλογές. Αυτό που θέλει πάση θυσία να αποφύγει η ελληνική πλευρά είναι να βρεθεί στη μέση της διαμάχης του Ταμείου με τους Ευρωπαίους και να σέρνεται η διαπραγμάτευση.
Πηγή:Έθνος της Κυριακής

Πηγή

Το pokemon go το νέο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για smartphones που έχει γίνει...


 ήδη τεράστια επιτυχία και στην Ελλάδα από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας αποτελεί το νέο trend που για όσο διαρκέσει δίνει την ευκαιρία σε παίκτες και επιχειρήσεις να το εκμεταλλευτούν και να βγάλουν λεφτά! Πολλά ή λίγα είναι κάτι που εξαρτάται από τον καθένα.
Κάποιοι καταστηματάρχες βέβαια με αυξημένο επιχειρηματικό δαιμόνιο ακόμη και στην Ελλάδα κερδίζουν χρήματα και δημοσιότητα από το Pokemon Go, ενώ οι καλοί παίκτες έχουν τις δικές τους ευκαιρίες.
Ο πρώτος που το σκέφτηκε και το υλοποίησε είναι ο ιδιοκτήτης μιας πιτσαρίας στο Queens. Τι έκανε; Μαζί με κομμάτια πίτσας, και παγωμένες μπύρες έδινε τα απαραίτητα Pokeballs στους χρήστες του νέου παιχνιδιού. Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας δαπάνησε 10 δολάρια για να αγοράσει μια δυνατότητα του παιχνιδιού να προσελκύει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία περισσότερα pokemon.



Σύντομα οι παίκτες μαζεύτηκαν για να αιχμαλωτίσουν τα pokemon. Το αποτέλεσμα ήταν ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας να δει αύξηση του τζίρου του σε σχέση με ένα τυπικό Σαββατοκύριακο κατά 30%.
Ακόμη, μια ψηφιακή βιβλιοθήκη στο Σαν Φραντσίσκο έχει μετατραπεί για τους παίκτες σε δημοφιλές σημείο που συναντιούνται στο παιχνίδι ώστε να ρίξουν τα pokemon στη μάχη.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα οι επιχειρήσεις σκέφτονται διαρκώς νέους τρόπους για να προσελκύσουν πελάτες με το Pokemon Go.



Οι τρόποι για να βγάλει κάποιος χρήματα είναι:
1. Επιχειρήσεις μικρές των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν το παιχνίδι και γενικά την τεχνολογία πληρώνουν καλούς παίκτες για να χρησιμοποιήσουν μια λειτουργία του παιχνιδιού, η οποία «μαζεύει» σπάνια pokemon άρα και παίκτες κοντά στις επιχειρήσεις τους. Με αυτό τον τρόπο μαζεύονται παίκτες κοντά στην επιχείρηση και επωφελείται ο επιχειρηματίας από ενδεχόμενες αγορές. Η λειτουργία ονομάζεται lure και σίγουρα μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Τα lure είναι δολώματα τα οποία προσελκύουν Pokemons για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και συνεπώς προσελκύουν αντίστοιχα και κυνηγούς Pokemon άρα και δυνητικούς πελάτες της επιχείρησης.

2. Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, μεγάλο κατάστημα της περιοχής, αλλά και δεύτερη εταιρεία που σχετίζεται με διαδικτυακές παραγγελίες φαγητού ενεργοποίησαν τη λειτουργία lure του παιχνιδιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο, που έχει τη δυνατότητα να γεμίζει την περιοχή Pokemon. Στόχος η διαφήμιση και ταυτόχρονα οι πωλήσεις.

ΠΟΚΕΜΟΝ POKEMON GO

3. Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν ακόμη με τα PokeStops είναι σημεία ενδιαφέροντος τα οποία υπάρχουν σε πολλά σημεία στον χάρτη, και στα οποία όταν βρεθεί ο παίκτης μπορεί να βρει virtual αντικείμενα που τον βοηθάνε στο παιχνίδι. Τα PokeGyms είναι αντίστοιχες τοποθεσίες στις οποίες μπορούν οι παίκτες να εκπαιδεύσουν τα Pokemon τους, να μονομαχήσουν μεταξύ τους και να κερδίσουν ανταμοιβές. Για να τα πετύχει αυτά μια μικρή επιχείρηση, για παράδειγμα ένα καφέ της γειτονιάς, θα πρέπει είτε ο ιδιοκτήτης να έχει γνώση του Pokemon Go, είτε να φροντίσει να βρει τον κατάλληλο παίκτη.

CnrLaAdWEAAplqg

4. Αυτοί που βγάζουν χρήματα από το Pokémon Go είναι παίκτες που έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα και βγάζουν τους λογαριασμούς τους σε πλειστηριασμό. Στις 19 Ιουλίου, ένας λογαριασμός στο επίπεδο 23 πωλήθηκε στο eBay 7.300 λίρες Αγγλίας. Άλλοι λογαριασμοί στο ίδιο επίπεδο ξεκινούν από τις 999 λίρες, ωστόσο όσο περνάνε οι μέρες, τόσο μειώνονται οι τιμές και αυξάνεται η προσφορά σε λογαριασμούς.


Πηγή
Προφανώς έχει την αίσθηση ότι απευθύνεται σε αφελής ο πρόεδρος της βουλής. Διαφορετικά πώς να εξηγήσει κανείς τον προβληματισμό του, αν γίνονται σήμερα τηλεφωνικές υποκλοπές; Φυσικά και γίνονται και μάλιστα ο ίδιος και η κυβέρνησή του άνοιξαν τον δρόμο για να βρεθούμε σύντομα σε καταστάσεις που οι εποχές του Θεοφάνη Τόμπρα (1981 – 1989) –τότε που οι φυλλάδες «Το Καλάμι» του μακαρίτη Νίκου Κακαουνάκη και «Αυριανή» του Μάκη Κουρή, είχαν κάνει τις τηλεφωνικές υποκλοπές καθημερινό ανάγνωσμα- δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα, αυτό που θα βρούμε μπροστά μας.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή γιατί διαβάσαμε την δισέλιδη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Βούτσης στην εφημερίδα Realnews.

Ας δούμε λοιπόν ένα απόσπασμα της και να το σχολιάσουμε:

- Θυμάμαι ότι από ηγετική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, καταγγείλατε την πραγματοποίηση υποκλοπών. Σήμερα, ως θεσμικός παράγων, δεσμεύεστε ότι δεν γίνονται; Και δεν εννοώ μόνο από την ΕΥΠ …

- Ολες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, που λειτουργούν πάντοτε με δικαστικές εγγυήσεις και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δημοκρατικού ελέγχου που συμπεριλαμβάνει μέχρι και ανεξάρτητες αρχές, μας έχουν διαβεβαιώσει για τη μη ύπαρξη υποκλοπών στις συνδιαλέξεις και την ηλεκτρονική επικοινωνία των πολιτών. Αυτές οι διαβεβαιώσεις για μένα προσωπικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθησυχαστικά σε ότι αφορά ενδεχόμενες, άλλου τύπου παρακολουθήσεις από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ή από υπηρεσίες με διεθνείς αναφορές …

Εδώ, αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό και το έβλεπε κάποιος από την φαιδρή του πλευρά, θα γελούσαν και τα τσιμέντα. Όχι τόσο για τις «διαβεβαιώσεις» που επικαλείται ότι έλαβε ο Ν. Βούτσης από τους Κυπατζήδες και τις «ανεξάρτητες αρχές», ότι δεν γίνονται υποκλοπές, αλλά για το ότι ο ίδιος συνειδητά παρουσιάζεται να αγνοεί το καθεστώς λειτουργίας που έχουν επιβάλλει στον ΟΤΕ τα «μεγάλα αφεντικά» του. Οι Γερμανοί της Deutsche Telekom.

Είναι δυνατόν να εμφανίζεται το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τις δεκάδες καταγγελίες συνδικαλιστών του ΟΤΕ, τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που τεκμηριώνουν ότι οι Γερμανοί με πρόσχημα την μείωση του εργατικού κόστους, έχουν στην ουσία καταργήσει το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών; 

Για να αποδομήσουμε εντελώς τους ισχυρισμούς Βούτση ένα μικρό απόσπασμα από κείμενο του Λεωνίδα Βατικιώτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα»:

Ο κάθε επιχειρηματίας που θα θέλει να μάθει τι σχεδιάζει ο ανταγωνιστής του, ο κάθε πολιτικός που θα θέλει να ξέρει τα σχέδια των αντιπάλων του, ο κάθε πολίτης που θα θέλει να καταγράψει μια συνομιλία κάποιου άλλου προσώπου για να μάθει έτσι πιθανές ερωτικές, επαγγελματικές ή προσωπικές του επαφές και στάσεις ζωής δεν θα χρειάζεται παρά να βρει έναν από τους εκατοντάδες ανειδίκευτους, κακοπληρωμένους και ευκαιριακούς στην πλειονότητά τους εργαζόμενους που θα έχουν πρόσβαση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, να τους δώσει ένα ή δύο κατοστάρικα και να του κάνουν τη δουλειά! Πολύ σύντομα θα έχει ένα cd με ό,τι θέλει να ακούσει. Τόσο απλά…

Όλα τα παραπάνω γίνονται δυνατά στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που ξεκινά ο ΟΤΕ με την επωνυμία Consolidation Project, το οποίο προβλέπει την εκχώρηση των εργασιών συντήρησης του δικτύου σε τέσσερις εργολάβους, οι οποίοι αναλαμβάνουν αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδας.


Ξέφραγο αμπέλι Κέντρα και ΚΑΦΑΟ

Ζητούμενο από τη μεριά των Γερμανών της Deutsche Telekom είναι η μείωση του εργατικού κόστους. Σε αυτό τον βωμό δεν διστάζουν να θυσιάσουν την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς η μετατροπή των Κέντρων και των ΚΑΦΑΟ σε ξέφραγο αμπέλι δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να έχει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μας.

Πηγή

Την κατεδάφιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 ζητούν οι δανειστές εν όψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον των εταίρων επικεντρώνεται στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και σε μια σειρά δικαιωμάτων που προβλέπονται για τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 


Πηγή

Όχι από τους Μογγόλους. Μα από τέρατα!
Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος
Με τους θεατές της Κίνας να είναι το νέο Ελντοράντο του box office, δεν μοιάζει να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι σταρ του Χόλιγουντ πηγαίνουν ανατολικά, ή ότι όλο και περισσότερες αμερικάνικες ταινίες γυρίζονται με κινέζικα χρήματα.
AdTech Ad
Το «The Great Wall» του Ζαν Γιμού γυρισμένο στα Αγγλικά, θέλει τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο ενος πολεμιστή πριν από χίλια χρόνια στην Κίνα ο οποίος μάχεται στο πλευρό των ντόπιων μια στρατιά από τέρατα στα τείχη των συνόρων της χώρας.

  Κι αν αναρωτιέστε πως ένας δυτικός βρέθηκε να πολεμά στο πλευρό των Κινέζων (κάτι που υποθέτουμε το φιλμ θα εξηγεί) το ίδιο μοιάζουν να αναρωτιέται και μια ολόκληρη στρατιά από αμερικανοασιάτες ηθοποιούς και δημόσια πρόσωπα που βρίσκουν την ταινία ρατσιστική στον τρόπο που δίνει για μια ακόμη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε έναν λευκό ηθοποιό εκεί που θα έπρεπε να τον έχει ένας ασιάτης.
Βεβαίως το μεγάλο κοινό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα, μάλλον δεν θα έχει τις ίδιες ανησυχίες, αφού το τρέιλερ υπόσχεται θέαμα, ειδικά εφέ, τέρατα και τον Ματ Ντέιμον. Δείτε το πιο κάτω.

news247.gr

Πηγή
Ημερομήνια Αυγούστου 2016:


Πηγή

Πέντε πρόσθετες δράσεις για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να δρομολογήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, δράσεις που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».
Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία σήμερα ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες.


Πηγή

Tο «δαχτυλίδι» i.Con είναι ίσως «το πρώτο έξυπνο προφυλακτικό στον κόσμο», όπως ισχυρίζεται η εταιρεία που το κατασκεύασε...


Εφαρμόζεται στη βάση των προφυλακτικών και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε όλα τα μεγέθη, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το προφυλακτικό θα παραμείνει στη θέση του καθ' όλη τη διάρκεια του σεξ.
Κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των νανοτσίπ, φέρει μικροσκοπικούς αισθητήρες και έχει ενσωματωμένη μικροσκοπική κεραία για σύνδεση bluetooth. Είναι επίσης αδιάβροχο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Η μπαταρία του επαναφορτίζεται μέσω μικρού μεγέθους θύρας usb, με τη διάρκειά της να φτάνει τις 8 ώρες συνεχούς χρήσης.
Οι τεχνολογικές προδιαγραφές του i.Con, όπως αναφέρει η ''Espresso'', που επιτρέπουν να καταγράψει πόσες θερμίδες καταναλώνονται κατά την ερωτική συνεύρεση, τη διάρκειά της, τον αριθμό των διεισδύσεων, τη μέση ταχύτητα διείσδυσης, τη θερμοκρασία του δέρματος και τις στάσεις του σεξ.
Αφού το «σεξόμετρο» απομνημονεύσει τις πληροφορίες, τις μεταβιβάζει μέσω bluetooth στο κινητό τηλέφωνο. Ο χρήστης δεν έχει παρά να ανοίξει την αντίστοιχη εφαρμογή για να τις διαβάσει. Αφού τις μελετήσει, μπορεί να τις διαγράψει αμέσως ή να τις μοιραστεί ανωνύμως με τους άλλους χρήστες της εφαρμογής, συγκρίνοντας τις επιδόσεις του με τις δικές τους. Οι πιο θαρραλέοι έχουν τη δυνατότητα να τις δημοσιοποιήσουν με το ονοματεπώνυμό τους!
Το i.Con δημιούργησε η μεγαλύτερη ιστοσελίδα πώλησης προφυλακτικών της Βρετανίας, British Condoms. Απευθύνθηκε σε πάνω από 40 ειδικούς στην τεχνολογία, οι οποίοι εργάστηκαν για περίπου τρία χρόνια. Το «έξυπνο» δαχτυλίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2017, μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης των δοκιμών, με την τιμή του να υπολογίζεται στα 70 ευρώ περίπου.


Πηγή
Όλο και περισσότερα πράγματα γίνονται “έξυπνα” τον τελευταίο καιρό, αλλά υποθέτουμε τα... τούβλα δεν είναι κάτι που θα περίμενε κανείς ότι θα προστεθούν στην λίστα.
Και όμως, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας (UWE Bristol) ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο για να κάνουν τα κτίρια να συμπεριφέρονται σαν “ζωντανοί οργανισμοί μεγάλης κλίμακας” και αναπτύσσουν έξυπνα τούβλα, που χρησιμοποιούν μικρόβια για να ανακυκλώνουν λύματα, για να παράγουν οξυγόνο καθώς και ηλεκτρική ενέργεια.

Οι μικροβιακές κυψέλες καυσίμου (MFCs) που θα ενσωματωθούν στα τούβλα, θα προσδώσουν τις έξυπνες ιδιότητες τους, και στο παρελθόν έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα πρακτικές, με επιστήμονες να επιδεικνύουν τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανθρώπινα ούρα, από νεκρές μύγες ή απλώς από λάσπη.

“Οι μικροβιακές κυψέλες ή κυψελίδες καυσίμου, είναι μετατροπείς ενέργειας που εκμεταλλεύονται την μεταβολική δραστηριότητα των μικροβίων για να διασπάσουν οργανικά απόβλητα και να παράγουν ηλεκτρισμό” δήλωσε ο Ιωάννης Ιερόπουλος, Καθηγητής στο Εργαστήριο Ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας. Οι επιστήμονες λένε ότι οι “ζωντανές μηχανές” αυτών των τοίχων, θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου –συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων στο εσωτερικό του- και να αντιδρούν αναλόγως. Ανάλογα με τον τρόπου που έχουν “προγραμματιστεί”, αυτοί οι τοίχοι-βιοαντιδραστήρες θα είναι σε θέση να λαμβάνουν γκρίζο νερό, διοξείδιο του άνθρακα, ηλιακό φως, φύκια ή βακτήρια και να παράγουν νερό, οξυγόνο, ηλεκτρισμό, θερμότητα κ.ά.

Όσον αφορά στα “έξυπνα τούβλα” αποτελούν μόλις ένα μέρος του εγχειρήματος Living Architecture (LIAR), ένα εν εξελίξει έργο από ιδρύματα και οργανισμούς στην Μ. Βρετανία και στην Ευρώπη, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων βιωσιμότητας.
insomnia.gr 

Πηγή
Οι επικεφαλής εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας ανεβαίνουν συνεχώς την κλίμακα στις λίστες των δισεκατομμυριούχων, καθώς οι μετοχές εταιρειών όπως οι....
 

 
 Facebook, Amazon.com και Alphabet (μητρική της Google), φρόντισαν να αυξήσουν τις περιουσίες των ιδρυτών τους κατά 5,6 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.
Οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 2,7 δισ. δολάρια (συνολικά), μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη της Alphabet.
Ο Jeff Bezos προσέθεσε 1,4 δισ. δολάρια στη δική του περιουσία, ενώ ο Mark Zuckerberg το ποσό των 1,5 δισ. δολαρίων.
Εάν στην παραπάνω λίστα προστεθεί και ο Larry Ellison της Oracle -η οποία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα την εξαγορά της NetSuite προς 9,3 δισ. δολάρια- η συνολική περιουσία τους έχει αυξηθεί κατά 9% από την αρχή του έτους.
tech
Ο Zuckerberg έχει «μαζέψει» 7,9 δισ. δολάρια, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στον κατάλογο που διατηρεί το Bloomberg. Στην αρχή του έτους βρίσκονταν στο Νο 13 με προσωπική περιουσία 34,5 δισ. δολάρια, ενώ ο Bezos (της Amazon.com) βρίσκονταν στο Νο 20 με περιουσία 28,6 δισ. δολάρια.


Πηγή



Κάποιος πάει σε ένα μπαρ και βλέπει τον κολλητό του στεναχωρημένο, να τα πίνει...






- Ρε Θανάση, του λέει, τι έγινε, γιατί πίνεις τόσο πολύ;

- Ασε, ρε Γιάννη. Βρήκα την γυναίκα μου με άλλον στο κρεβάτι, έτσι μου έρχεται να πηδήξω από το παράθυρο και. . .

- Ξεκόλα ρε . . . κέρατα έβγαλες. . . όχι φτερά! !



Πηγή
Πολλά νησιά τόλμησαν να υποστηρίξουν πως είναι τα μικρότερα στον κόσμο, λίγα όμως κατάφεραν να πάρουν την επίσημη έγκριση. Ο λόγος για το Bishop Rock (Βράχος του Επισκόπου), που είναι το μικρότερο νησί στον κόσμο και έχει την επίσημη παραδοχή, αφού μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Πρόκειται για μια μικρή βραχώδη νησίδα, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα δυτικά των νήσων Scilly στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας. Πάνω στο μικρότερο νησί του κόσμου δεν θα βρεις τίποτα άλλο πέρα από έναν μεγάλο φάρο.
Σύμφωνα με τα ιστορικά γεγονότα, οι βράχοι γύρω από τα νησιά Scilly προκάλεσαν πολλά ναυάγια κατά τη διάρκεια των ετών, όμως το 1707 αποφάσισαν να φωτίσουν τα νησιά για να αποφευχθούν άλλα ατυχήματα. Την πρωτοβουλία αυτή πήραν μετά το ναυάγιο του βρετανικού πλοίου με καπετάνιο τον Sir Cloudesley και 2.000 άνδρες. Γι` αυτό το λόγο κατασκευάστηκε ο φάρος πάνω στο νησί, ενώ το 1976 προστέθηκε ένα ελικοδρόμιο. Το 1992 έφυγε ο τελευταίος φύλακας από το φάρο, ο οποίος έχει δέκα ορόφους και μπορούν να διαμείνουν εδώ μέχρι τέσσερις επισκέπτες για μία έως και τρεις εβδομάδες.
perierga.gr - Το μικρότερο νησί στον κόσμο!
perierga.gr - Το μικρότερο νησί στον κόσμο!perierga.gr

Πηγή
Εκατοντάδες βράχοι καλυμμένοι με βλάστηση είναι χαραγμένοι με αποφθέγματα από την φιλοσοφία, την λογοτεχνία αλλά και τυχαίους συλλογισμούς


Για δεκαετίες, εκατοντάδες χαραγμένοι βράχοι, καλυμμένοι με βρύα, βρισκόντουσαν σε ένα δάσος περιμένοντας να ανακαλυφθούν.

Χαράχτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1800 από τον Alfred Bexell, έναν κτηματία και μέλος του κοινοβουλίου. Ο Bexell προσέλαβε δύο χτίστες να χαράξουν εκατοντάδες πέτρες και βράχους σε ένα δάσος που του ανήκε. Το γιατί το έκανε αυτό είναι μέχρι και σήμερα άγνωστο, αλλά πιστεύεται ότι ήθελε να μοιραστεί το ενδιαφέρον του για την ιστορία, τη φιλοσοφία και τα αποφθέγματα με τις επόμενες γενιές.


Οι εγχαράξεις ξεχάστηκαν για δεκαετίες, μέχρι που μερικές απ' αυτές ανακαλύφθηκαν το 1925 από μια οικογένεια που έκανε πικ-νικ στο δάσος.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 600 ονόματα διάσημων συγγραφέων, φιλοσόφων, επιστημόνων και πολιτικών έχουν εντοπιστεί στις εγχαράξεις, καθώς και περισσότερα από 180 αποφθέγματα, παροιμίες, αποσπάσματα από βιβλία και σκέψεις του ίδιου του Bexell σαν ένα είδος περιοδικού. Ανάμεσα τους υπάρχουν μηνύματα όπως, "Μην πείτε ότι τα ξέρετε όλα, αλλά πάντα να ξέρετε τι λέτε" (Κλαύδιος, Ρωμαίος αυτοκράτορας) και "Τι είναι ο ύπνος, παρά μια εικόνα του θανάτου" (Οβίδιος, Ρωμαίος ποιητής).


Το καλοκαίρι του 2014 ξεκίνησε μια εργασία για να ανακαλυφτούν, καθαριστούν και συμπληρωθούν οι εγχαράξεις ώστε να γίνει πιο εύκολο να τις βρει κανείς.


Ο Bexell πέθανε το 1900 σε ηλικία 69 ετών. Το τελευταίο μήνυμα που άφησε στον κόσμο ήταν στον τάφο του και έλεγε, "η ιστορία του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του".

από: atlas obscura

Πηγή

Πουλάνε τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους οι Έλληνες για να ζήσουν, να πληρώσουν την Εφορία, αλλά και για να απαλλαγούν από τους φόρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει σήμερα στο 74%, από 77,2% που ήταν το 2010, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι 157 χιλιάδες νοικοκυριά πούλησαν ακόμα και το σπίτι τους για να τα βγάλουν πέρα.
Την ίδια ώρα η κατακόρυφη πτώση των τιμών ακινήτων έχει "παγώσει" τις γονικές παροχές καθώς οι γονείς θεωρούν ότι είναι καλύτερα το παιδί τους να αποποιηθεί την κληρονομιά από το να "μπλέξει" με τα απρόβλεπτα και αβάσταχτα βάρη μιας ακίνητης περιουσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2005 έγιναν 120.801 γονικές παροχές και το 2014 μόλις 23.221 , δηλαδή βούτηξαν κατά 80%.
Στο θέμα αναφέρεται μελέτη της Alpha Bank όπως και ανάλογη μελέτη του ΣΕΒ, οι οποίες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας υπάρχουν 4,1 εκατ. κτίρια, εκ των οποίων το 2010 τα 3,157 εκατ. χρησιμοποιούνταν για ιδιοκατοίκηση. Το 2014 ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί στα 3 εκατ.
Η αγορά των ακινήτων στα χρόνια της ύφεσης έχει μπει σε βαθιά κατάψυξη. Οι τιμές των κατοικιών από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Μάρτιο του φέτος εμφανίζουν σωρευτική μείωση 41,4%.  Η πτωτική τάση τόσο στις τιμές των σπιτιών όσο και επαγγελματικών χώρων θα συνεχιστεί και το 2016.
"Παγωμένες" είναι και οι επενδύσεις σε νέες κατοικίες. Το πρώτο τρίμηνο φέτος αντιστοιχούσαν μόλις στο 0,7% του επίσης σημαντικά μειωμένου ΑΕΠ, απο 9,9% το 2007.
Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2016 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ) ολοκληρώθηκαν μόλις 1.955 κατοικίες , έναντι 2.181 στο πρώτο τρίμηνο του 2015, 14.578 το ίδιο διάστημα το 2010 και 25.980 στο πρώτο τρίμηνο του 2007, έτος απόγειο της κατασκευής νέων κατοικιών.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν αναλυτές της Alpha Bank, είναι "χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Μακεδονία ολοκληρώθηκαν μόλις 17 νέες κατοικίες στο πρώτο τρίμηνο του 2016, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 61, στην Ήπειρο 81 και στη Θεσσαλία 85.

Πηγή

Την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται πως θα τεθεί σε διαβούλευση στη Βουλή η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δόμηση και τα αυθαίρετα, νομοθετώντας αρκετές αλλαγές με κύριο στόχο να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Δήλωση των εξ αδιαιρέτου αυθαίρετων κατοικιών, μικρότερα πρόστιμα με αύξηση των δόσεων με στόχο την οικειοθελή δήλωση αλλά και την αποπληρωμή των οφειλών, δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων είναι μερικές μόνο από τις νέες ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με συνεντεύξεις και δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, η πολύμηνη διαβούλευση κυρίως με τοπικούς φορείς έφερε την προσθήκη των περισσότερων αιτημάτων τους μέσα στο νομοσχέδιο, το οποίο χωρίζεται σε τρεις κυρίως τομείς: ρυθμίσεις για τις διαδικασίες αδειοδότησης ενός νέου ακινήτου, αλλαγές στα ρυμοτομικά και πολεοδομικά σχέδια πόλεων και αλλαγές στους ήδη υπάρχοντες χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς νόμους για το τι ισχύει στα αυθαίρετα μέχρι τώρα.
Κόστος δήλωσης
Με κοινωνικό πρόσημο υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι θα οριστούν τα αρκετά μειωμένα πρόστιμα αυθαιρέτων οικιών για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως μακροχρόνια άνεργοι, άτομα στα όρια της φτώχειας, πολύτεκνοι, και ταυτόχρονο «τσεκούρωμα» του αναγκαίου παραβόλου δήλωσης του αυθαιρέτου στο πρόγραμμα τακτοποίησης που τώρα ξεκινά στα 500 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τις 2.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, στο νομοσχέδιο που έρχεται μέσα στον Αύγουστο για ψήφιση θα ορίζεται αύξηση των δόσεων με κύριο στόχο να δοθεί κίνητρο ώστε να δηλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυθαίρετα για να υπάρξει –ίσως για πρώτη φορά- αληθινή καταγραφή και αποτύπωσή τους σε «κενό» χρόνο, μιας και λόγω της κρίσης δεν υπάρχει ανέγερση νέων αυθαιρέτων. Εκτός από τη νέα δήλωση αυθαιρέτων, το υπουργείο προσπαθεί με την αύξηση των δόσεων, από 60 που είναι σήμερα, και τη μείωση των προστίμων να δώσει ώθηση στο «πάγωμα» που φαίνεται να επικρατεί στην αποπληρωμή των οφειλών όσων έχουν ήδη δηλώσει τα αυθαίρετά τους και έχουν μπει στο πρόγραμμα τακτοποίησης.
Μέσα σε αυτούς που θα δικαιούνται μείωση προστίμων είναι και όσοι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει το αυθαίρετο ακίνητό τους ως το μόνο στην κατοχή τους ακίνητο βάσει της δήλωσης του Ε9, με το υπουργείο να εξετάζει όμως σε αυτή την περίπτωση ένα πλαφόν στα τετραγωνικά μέτρα αυτού του οικήματος, ώστε να μη συμπεριληφθούν μεγαλοϊδιοκτήτες σε αυτή την κατηγορία.
Για τα αυθαίρετα που θα νομιμοποιούνται θα είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος της στατικής επάρκειας, ενώ νομιμοποιήσεις με τον υφιστάμενο νόμο γίνονται έως τις 8 Οκτωβρίου. Για τα αυθαίρετα που θα νομιμοποιούνται θα είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος της στατικής επάρκειας.
Βαριά πρόστιμα
Η προθεσμία θα είναι περιορισμένη και οι δηλώσεις πρέπει να γίνουν μέσα σε δύο χρόνια από την ισχύ του νέου νόμου.
Ετσι, τα μειωμένα πρόστιμα δεν θα ισχύουν για όσους δεν δουν «το δέλεαρ» του νέου νόμου και δεν προσέλθουν στις οικείες δημόσιες υπηρεσίες για δήλωση. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, τα πρόστιμα εκεί θα είναι βαρύτατα και πολλαπλάσια των ποσών που θα είχαν κληθεί να πληρώσουν αν είχαν δηλώσει το οίκημά τους. Παραμένει όμως σε ισχύ η κόκκινη γραμμή της καταληκτικής ημερομηνίας 28 Ιουλίου 2011. Κανένα αυθαίρετο που ανεγέρθηκε μετά από αυτή την ημερομηνία και έπειτα δεν μπορεί να ενταχθεί στο νόμο.
Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο νέος νόμος θα αφορά ευρύτερα τη δόμηση, καθώς στη διάρκεια του διαλόγου του υπουργείου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τους φορείς, αυτοί εστίασαν στις αιτίες που γεννάνε τα αυθαίρετα και σχετίζονται με το λανθασμένο τρόπο αντιμετώπισης της δόμησης στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, η κυβέρνηση δουλεύει ακόμη για να λυθεί το θέμα των εξ αδιαιρέτου αυθαίρετων ιδιοκτησιών, αλλά και για να εμπλουτιστούν τα κοινωνικά κριτήρια. Κοινωνικά κριτήρια, σημείωσε, υπήρχαν και στον προηγούμενο νόμο, αλλά ήταν τα πάγια, δηλαδή αυτά που αφορούσαν π.χ. ΑμεΑ και πολύτεκνους. Ο νέος νόμος θα «ανοίξει» ώστε να συμπεριλάβει και ανθρώπους που ενώ τυπικά εμφανίζονται να έχουν ακίνητη περιουσία επειδή κληρονόμησαν κάτι, οικονομικά είναι σε δεινή θέση.
«Τα κοινωνικά κριτήρια πρέπει να τα επανεξετάσουμε και να τα εμπλουτίσουμε. Ο νόμος αλλάζει και προσπαθούμε ακριβώς να πετύχουμε να αγκαλιάσουμε τους πολίτες και να έρθουν να δηλώσουν […] Και να διαχωρίσουμε αυτούς που έρχονται οικειοθελώς από αυτόν που δεν έρχεται», σημείωσε και πρόσθεσε -διευκρινίζοντας ότι τα ποσά είναι υποθετικά, αφού δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις- ότι στον καινούργιο νόμο, αυτός που θα έρθει οικειοθελώς να δηλώσει και θα έχει ένα πρόστιμο 10.000 ευρώ, για παράδειγμα, υποθετικά θα του το μειώσουμε στις 3.000-4.000, ενώ αυτόν που δεν θα έρθει, θα τον πάμε 15.000», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή
Η Αυστραλία θα πρέπει να διορθώσει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα δεδομένα των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης, σύμφωνα με έναν επίσημο επιστημονικό οργανισμό.
Οι γεωγραφικές συντεταγμένες αυτής της τεράστιας χώρας έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μέτρο, σύμφωνα με την Geoscience Australia, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ένα δύσκολο προς επίλυση πρόβλημα για τις νέες τεχνολογίες οι οποίες βασίζονται σε ακριβή δεδομένα γεωεντοπισμού, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.
«Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις μετρήσεις του γεωγραφικού πλάτους και μήκους μας... έτσι ώστε τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης που χρησιμοποιούμε στα smartphone μας να είναι ευθυγραμμισμένα με τα ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα», δήλωσε την Πέμπτη ο Νταν Τζάκσα της Geoscience στο τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corporation.
Η Αυστραλία μετακινείται κατά επτά εκατοστά ανά έτος προς βορρά λόγω των κινήσεων των τεκτονικών πλακών, μια παρέκκλιση που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων, σύμφωνα με τον Νταν Τζάκσα.
Η τελευταία επικαιροποίηση των γεωγραφικών συντεταγμένων της Αυστραλίας έγινε το 1998. Τα δεδομένα αυτά θα αλλάξουν κατά 1,8 μέτρα έως το 2020 αν δεν διορθωθούν, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς.
Οι νέες γεωγραφικές συντεταγμένες της Αυστραλίας αναμένεται να είναι διαθέσιμες τον Ιανουάριο του 2017.
 newsbeast.gr

Πηγή
 Πηγή: ¨Πριν¨

Με βαρύγδουπες, γελοίες αλλά, προπαντός επικίνδυνες εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το «Νέο Κοινωνικό Κράτος» και το «Νέο Σύνταγμα» της «Νέας Ελλάδας» του μνημονικού νεοφιλελευθερισμού, προετοιμάζεται ο νέος γύρος της αστικής επίθεσης από Σεπτέμβρη, που κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή πλημμυρίδα του «νέου».

Το πόσο «νέο» είναι το κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης μας το ξεκαθάρισαν τα ΜΑΤ που παραβίασαν το πανεπιστημιακό άσυλο στην Θεσσαλονίκη, όπως ακριβώς τα «παλιά» ΜΑΤ της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Πόσο "νέα" μπορεί να είναι η κακέκτυπη αντιγραφή της επιδοματικής μοιρασιάς της φτώχειας και της ανεργίας, του πρώτου διδάξαντα Σημίτη;

Αντιλαμβανόμενη τη λαϊκή οργή που φουντώνει από την πολιτική της, η κυβέρνηση οργάνωσε ένα καλοκαιρινό επικοινωνιακό φεστιβάλ "κοινωνικής ευαισθησίας", όπως αυτά του Σκάι, μαζεύοντας σακούλες με τρόφιμα από τα απομεινάρια των κοινωνικών περικοπών του τρίτου και των δυο άλλων μνημονίων. Το "Νέο Σύνταγμα" που προωθεί δεν είναι τίποτε άλλο από μια "πλάγια" συνταγματοποίηση της νέας μνημονιακής Ελλάδας, της πανευρωπαϊκής λιτότητας, της ελαστικής ακόμη και απλήρωτης εργασίας, της ασυδοσίας των εργοδοτών, της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων, της επέλασης των τραπεζών. Η πραγματική ονομασία που θα έπρεπε να είναι "Μνημονιακό Σύνταγμα" της ΕΕ, του ΔΝΤ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η μαχόμενη, αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά θα βρεθεί από Σεπτέμβρη μπροστά σε νέες προκλήσεις. Θα χρειαστεί να συμβάλλει αποφασιστικά σε μια ενωτική αναχαίτιση της υποχώρησης του εργατικού _ λαϊκού κινήματος, στο ξέσπασμα αγώνων και στην πολιτική γενίκευσή τους, να επανεξοπλίσει το κίνημα επανεξοπλίζοντας τον εαυτό της με ένα πραγματικό νέο "Σύνταγμα" των εργατικών και των λαϊκών δικαιωμάτων, με την απαραίτητη στρατηγική και τακτική, που θα ανταποκρίνεται στις νέες, πολύ πιο απαιτητικές συνθήκες. Και ο Σεπτέμβρης θα βρει τη χώρα και την περιοχή μας μέσα σε πολεμικές προετοιμασίες, όπως δείχνουν οι διεθνείς εξελίξεις.

Οι παλιές λέξεις "ψωμί, δουλειά, ελευθερία, ειρήνη" αποκτούν καινούργιο εκρηκτικό κοινωνικό νόημα, μετωπικό περιεχόμενο, αντικαπιταλιστική δυναμική και επαναστατική προοπτική.

Πηγή

Ένα απίστευτο πράγμα στην επιφάνεια της θάλασσας ανακάλυψε ένας ψαράς στον Ινδικό Ωκεανό και παρά το γεγονός φοβόταν να πλησιάσει φοβούμενο πως μπορεί να είναι κάτι εξωγήινο, τελικά πλησίασε και έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Ο ψαράς μόλις πλησίασε αντίκρισε το κουφάρι μίας φάλαινας και μάλιστα στο σημείο βρισκόταν και ένας καρχαρίας που τρεφόταν.
To εντυπωσιακό αυτό εύρημα ουσιαστικά είναι το φουσκωμένο από αέρια στομάχι μιας νεκρής φάλαινας, το οποίο επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας στον Ινδικό Ωκεανό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
newsit.gr 

Πηγή

Μπορεί να μείνω έγκυος ενώ χρησιμοποιούμε προφυλακτικό;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας. Το πρόβλημα που έχω είναι οτι μου εχει καθυστερήσει η περίοδος μου. Είμαι 15 χρονών και μπαίνω στα 16 και φοβάμαι μήπως υπάρχει η περίπτωση μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης;  Ο κύκλος μου ειναι άστατος, για παράδειγμα ηταν να μου ερθει στις 28/11 και δεν μου εχει ερθει ακομα. Υπήρξε κάποια σεξουαλική επαφή με τον φιλο μου αλλα με προφύλαξη κι δεν τελείωσε ποτέ μέσα μου. Τί συμβαίνει;
Στο ερώτημα απάντησε ο Πάνος Αντσακλής Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε ευχαριστούμε πολύ για το e-mail σου.
Κάθε γυναίκα που έχει καθυστέρηση αρκετές ημέρες στην περίοδό της, θα πρέπει κανονικά να κάνει ένα τεστ κύησης. Τα τεστ αυτά μπορείς να τα προμηθευτείς από οποιοδήποτε φαρμακείο και είναι πολύ αξιόπιστα.
Έτσι λοιπόν, αν το τεστ βγει θετικό θα πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιον γυναικολόγο. Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι θα βγει αρνητικό.
Εφόσον λοιπόν, το τεστ είναι αρνητικό, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο όπως αναφέραμε, θα πρέπει να περιμένεις λίγες ημέρες να έρθει η περίοδος σου. Είναι πολύ συχνό ειδικά σε νέες κοπέλες να μην είναι τελείως σταθερός ο εμμηνορρυσιακός τους κύκλος ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται λίγο αργότερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παρόλα αυτά θα παρακολουθείς την περίοδό σου και αν συνεχίσει να είναι άστατη, θα πρέπει να επισκεφτείς έναν γυναικολόγο.
Επίσης θα θέλαμε να σε συγχαρούμε γιατί αναφέρεις στο μήνυμά σου ότι χρησιμοποιείτε προφυλακτικό με τον σύντροφό σου. Ωστόσο θα θέλαμε να σου επισημάνουμε ότι εφόσον έχεις ξεκινήσει την σεξουαλική σου ζωή θα πρέπει να αρχίσεις να επισκέπτεσαι έναν γυναικολόγο, να ξεκινήσεις να κάνεις τεστ-παπ, να συζητήσεις τη δυνατότητα εμβολιασμού για τον HPV και να συζητήσεις με τον γιατρό σου και την δυνατότητα επιλογής και μίας συστηματικής μεθόδου αντισύλληψης (π.χ. αντισυλληπτικό χάπι) που πολλές νέες κοπέλες της ηλικία σου επιλέγουν καθώς και ότι άλλο σε απασχολεί.
Ελπίζω να καταφέραμε να καλύψουμε κάποιες από τις απορίες σου. Είμαστε στη διάθεση σου για όποιες άλλες ερωτήσεις έχεις.
Βιογραφικό
Ο Πάνος Αντσακλής είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικεύτηκε στη μαιευτική - γυναικολογία στην Αγγλία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Οξφόρδης «John Radcliffe», όπου και εργάστηκε στο τμήμα κυήσεων υψηλού κινδύνου. Είναι ενεργό μέλος και executive director της διεθνούς οργάνωσης εκπαίδευσης στην υπερηχογραφία Ian Donald Inter-university School of Medical Ultrasound.http://www.boro.gr

Πηγή
 
Αν θέλεις να χαρείς την λεφτεριά, νωρίς
Γίνε προδότης, γίνε! Τιμή, ντροπή δεν είναι.
Θα ΄ναι μαζί σου οι νόμοι κ’ η πλερωμένη γνώμη!
Πέτα την ανθρωπιά σου κι απ’ τον αφέντη πιάσου!
Κι άμα σε φτύνει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός
Και θα χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία.


Κώστας Βάρναλης

Ακούς τον Τσίπρα να δηλώνει περιχαρής ότι τα κρατικά έσοδα πάνε καλά και θα πάνε ακόμα καλύτερα και ασυναίσθητα στο μυαλό σου έρχεται η γνωστή ρήση ενός άλλου γνωστού πολιτικού «παπατζή» του Γ. Παπανδρέου: «οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι δυστυχούν».
Εχει το θράσος ο πολιτικός απατεώνας που παριστάνει τον πρωθυπουργό να κάνει αναφορά για επιτεύγματα της κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που οι ειδήσεις οι οποίες απεικονίζουν την δραματική κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα διαδέχονται η μια την άλλη.

Αρχικά διαβάζουμε ότι 157 χιλιάδες νοικοκυριά πούλησαν ακόμα και το σπίτι τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ληστρική φορολογία και να έχουν ελπίδες μιας άθλιας επιβίωσης. Κι αυτό όταν την ίδια στιγμή έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ μας πληροφορεί ότι οι Ελληνες έφτασαν στο σημείο να στερούνται ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής τους.
Ο τζίρος στο λιανεμπόριο έκανε βουτιά τον Μάη του 2016 κατά 8% σε σχέση με τον Μάη του 2015 και ήταν ο χειρότερος τουλάχιστον από το 2010.

Για τον τύποις όμως πρωθυπουργό αυτές οι ειδήσεις είναι ασήμαντες. Όπως ακριβώς είναι ασήμαντος και ο Τσίπρας που εκτός από το θράσος του να μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα έχει να επιδείξει και τυφλή υποταγή στις εντολές που δέχεται από εγχώριους και ξένους καπιταλιστές, προστάτες του.

Πηγή

Ο δράστης στο Μόναχο είχε αγοράσει το όπλο του στο σκοτεινό διαδίκτυο. Όλο και περισσότερο εξπαλώνονται οι παράνομες εμπορικές συναλλαγές μέσω αυτού του αόρατου και ανώνυμου διαδικτύου. Τι είναι το darknet;....

Deutsche Welle – Ματίας φον Χάιν / Ειρήνη Aναστασοπούλου

«Το διαδίκτυο δεν είναι έκνομος χώρος ασυδοσίας». Αυτήν τη φράση επανέλαβε πολλές φορές ο Χόλγκερ Μίνχ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά της Εγκληματικότητας BKA, παρουσιάζοντας τις προάλλες την ετήσια έκθεση 2015 για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Το μιντιακό ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Μόλις πριν λίγες ημέρες ένα νεαρός άνδρας σε κατάσταση αμόκ δολοφόνησε 9 ανθρώπους με όπλο που προμηθεύτηκε από την παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών στο λεγόμενο Darknet.

Ανώνυμο και επικίνδυνο διαδίκτυο

Πρόκειται για ένα κρυμμένο κομμάτι του διαδικτύου, ανώνυμα προσβάσιμο από επαΐοντες με εδικό λογισμικό και ειδικούς κωδικούς πρόσβασης. 140 ειδικοί ασχολούνται στο BKA με το έγκλημα στο κυβερνοχώρο. Το λεγόμενο Darknet ανήκει ανάμεσα στο βασικό κομμάτι της δουλειάς τους. Την εποχή αυτή τρέχουν ανακρίσεις για 85 υποθέσεις εμπορίου όπλων και εκρηκτικών στο Darknet.

Μιλώντας στη Deutsche Welle ο Χόλγκερ Μίνχ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά της Εγκληματικότητας BKA, υπολογίζει ότι το ποσοστό εμπορίου όπλων που γίνεται στο σκοτεινό διαδίκτυο σε σχέση με αυτό στην παραδοσιακή μαύρη αγορά είναι σχετικά μικρό, αλλά με αυξητική πορεία. «Γίνεται εμπόριο όπλων που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα», υποστηρίζει.

«Το έγκλημα στο κυβερνοχώρο», συνοψίζει ο επικεφαλής του BKA, «παραμένει φαινόμενο υπό εξάπλωση ακόμη και στη βιομηχανία. Στις αστυνομικές στατιστικές για το 2015 οι περιπτώσεις ήταν μόνο 45.000 με συνολική ζημία 40 εκ. ευρώ. Έχουν καταγραφεί μόνο περιπτώσεις που περιορίζονται στο γερμανικό πεδίο δράσης. Επιπλέον, υπάρχει και γκρίζα ζώνη, συναλλαγές που δεν γίνονται ορατές από τα θύματα, συχνά ούτε καν καταγγέλλονται.

Γι αυτό και ο Μιχν κάνει αναφορά σε έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, όπου η ζημία και από τους 4 βασικούς τομείς του διαδικτυακού εγκλήματος ανέρχεται στα 3,4 δις ευρώ. Αυτή η απειλή αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με τον Μινχ, με τη βοήθεια ενός συνδυασμού ερευνητικών μεθόδων από τον αναλογικό και ψηφιακό κόσμο. Πρακτικά αυτό σημαίνει στενή συνεργασία του BKA με εμπειρογνώμονες από τους τομείς τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας.

«Στο ύψος των περιστάσεων»

Μυστικοί πράκτορες κινούνται στον εικονικό κόσμο και στον πραγματικό, επιχειρείται επαφή με πληροφοριοδότες και έμπιστους ανθρώπους ή ανθρώπους που ανήκουν στην πιάτσα αλλά που πείθονται να αλλάξουν πλευρά. Μια από τις επιτυχίες που μπόρεσε να εξαγγείλει για την υπηρεσία του ο Μίνχ αφορά στο κλείσιμο πέρυσι μιας από τις 5 παράνομες πλατφόρμες εμπορίου στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Σε διεθνές επίπεδο έκλεισαν 30 τέτοιες πλατφόρμες και ξεκίνησαν ποινικές διώξεις σε βάρος διαχειριστών καθώς και σημαντικών εμπόρων και πελατών. Εκείνο που προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στις υπηρεσίες ασφαλείας είναι το ransomeware, ένα κακόβουλο λογισμικό που κλειδώνει τον υπολογιστή και εμποδίζει την πρόσβαση εάν δεν πληρωθούν κάτι σαν λύτρα.

Όσο πιο κοντά διαπερνά ο εικονικός κόσμος τον πραγματικό, τόσο περισσότερες δυνατότητες παράνομης δράσης βρίσκουν οι εγκληματίες. Ωστόσο, παρά τις καταχρήσεις από εγκληματίες ο Χόλγκερ Μινχ δεν θέλει να κλείσει το σκοτεινό διαδίκτυο. Διότι εκεί γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών και μπορεί κανείς να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του. Αλλά εφιστάται προσοχή. «Όπως και οι δράστες έτσι κι εμείς πρέπει να αντιδράμε γρήγορα και με ευελιξία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επίσης σε τεχνικό επίπεδο και στο πεδίο στρατηγικής να είμαστε στο ύψος των περιστάσεων».



Πηγή
Δορυφόρος βλέπει τα δάση να φωτοσυνθέτουν

Δορυφόρος βλέπει τα δάση να φωτοσυνθέτουν

Ο πρώτος παγκόσμιος χάρτης της φωτοσύνθεσης μεταδόθηκε από τον OCO-2 της NASA
Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές του χάρτη αντιστοιχούν σε υψηλό ρυθμό φωτοσύνθεσης. Ο χάρτης βασίζεται στο μέσο όρο των μετρήσεων για το διάστημα Αύγουστος-Οκτώβριος 2014. (Φωτογραφία: NASA/JPL-Caltech )


Σαν Φρανσίσκο 
Ο ολοκαίνουργιος δορυφόρος της NASA OCO-2, σχεδιασμένος να χαρτογραφεί το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, μετέδωσε τον πρώτο παγκόσμιο χάρτη της φωτοσύνθεσης, μιας διαδικασίας που μετριάζει την παγκόσμια θέρμανση. Μέσω της φωτοσύνθεσης, τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και το χρησιμοποιούν για να συνθέσουν σάκχαρα. Όση ώρα φωτοσυνθέτουν, τα φύλλα των φυτών επανεκπέμπουν στο Διάστημα περίπου το 1% της ηλιακής ακτινοβολίας που δέχονται, ένα φαινόμενο γνωστό ως φθορισμός της χλωροφύλλης. Ο OCO-2 καταγράφει την αμυδρή ακτινοβολία της χλωροφύλλης και δίνει έτσι μια εικόνα για το πού και το πότε απομακρύνουν τα φυτά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τον κύκλο του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι το CO2 που απορροφούν τα φυτά πρέπει να αφαιρείται από τις ανθρωπογενείς εκπομπές του αερίου. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για περιοχές όπως το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, όπου τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα, ενώ η αποψίλωση παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Τα πρώτα δεδομένα του OCO-2 παρουσιάστηκαν την Πέμπτη σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Γεωφυσικής στο Σαν Φρανσίσκο.http://www.tovima.gr

Πηγή

Το τραγούδι «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές» που έχει τραγουδήσει η Νατάσα Θεοδωρίδου, αφιέρωσε στους πρόσφυγες ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποχαιρετήσει αυτούς που αποχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά. Λογάριασε όμως, χωρίς τον… ξενοδόχο, που σε άλλη μια περίπτωση λέγεται Twitter...



Οι απανταχού χρήστες, μετέτρεψαν το κοινωνικό δίκτυο σε… νυχτερινό κλαμπ, προσέλαβαν στα decks τον #DJ_DRITSAS και ξεκίνησαν να κάνουν αφιερώσεις με «βομβαρδισμούς» από tweets, ανάβοντας το διαδικτυακό γλέντι, όσο δεν πάει…













Πηγή