follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Με ταχύτατους ρυθμούς εξακολουθούν να αυξάνονται τόσο ο αριθμός των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο όσο και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα όρια αντοχής των πολιτών στα ολοένα αυξανόμενα φορολογικά βάρη έχουν προ πολλού εξαντληθεί.  487 κατασχέσεις κάθε μέρα έκανε η εφορία τον Σεπτέμβριο...


Πηγή
«και τι δεν κάνατε για να με θάψετε όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος.»
Ντ. Χριστιανόπουλος
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.αλλά και του regium radio σας χαιρετώ. Νοέμβριος πλέον και ίσα- ίσα 60 μέρες απομένουν για να μας αφήσει το 2016. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε την φράση που λέει: «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» και δυστυχώς αν όχι η ώρα αλλά το δίμηνο που μας υπολείπεται έχει να μας φέρει αρκετά. Η φράση από το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου νομίζω ταιριάζει γάντι στην κατάσταση που θα επικρατήσει στην χώρα μας αυτόν τον μήνα.
Ήδη τον μήνα Οκτώβριο επιβεβαιώθηκα ΑΠΟΛΥΤΑ για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτός ο διαγωνισμός θα στοιχίσει πολύ περισσότερα από όσο φαντάζεται η κυβέρνηση και τελικά θα βοηθήσει την επιτάχυνση της αποδόμησης της. Έχει ανοίξει αρκετά μέτωπα με όλες τις τάξεις της κοινωνίας εκτός από τους «δικούς της»… Η χώρα ζει μέσα από διαδοχικά και επαναλαμβανόμενα θαύματα που έλεγε και ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης.
Η Τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» άσχετα εάν πολλά συμβάντα δεν τα βγάζουν τα κανάλια και τα ράδια ή τα βγάζουν αρκετά αργότερα και δίνοντας τους μικρή σημασία. Και όσο αν μας πειράζει η Τουρκία παίζει πολύ καλά στην σκακιέρα άσχετα αν αποφάσισε να παίξει «μπάλα» σε μια στιγμή ακατάλληλη για αυτήν. Από την άλλη στην κυβέρνηση επικρατεί ένας μικρός χαμός αφού οι κύριοι βουλευτές νοιώθουν πως ξεφτιλίστηκαν με την επιλογή να πάει για πρόεδρος στο ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας και δεν νοιώθουν ξεφτιλισμένοι που έχουν υπογράψει με χέρια και πόδια τα πάντα κάνοντας κουρέλι την κοινωνία που έκανε το λάθος και τους πίστεψε.
Ο Νοέμβριος είναι πραγματικά ένας πολύ δύσκολος μήνας αφού για πολλούς λόγους που θα αναφέρουμε παρακάτω θα είναι με το «πιστόλι στο κρόταφο». Ας δούμε όμως διεξοδικά … τι μας και τι τους περιμένει….
Οι διελεύσεις σε σχέση με το γενέθλιο της Μεταπολίτευσης: «Η κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή. Διάλεξε τη ντροπή. Αλλά θα έχει και πόλεμο.»  
Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Το απόφθεγμα αυτό ταιριάζει γάντι σε αυτά που ορίζουν οι διελεύσεις σε σχέση με τον χάρτη της Μεταπολίτευσης αφού σε κάθε περίπτωση όπως αναφέραμε από την αστρολογική εκτίμηση Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση άνοιξε έναν πόλεμο και θα τον χάσει. Ο διελαύνων πλανήτης της Uranian ο KRONOS μιλά για μια απόπειρα προστασίας προβλήματα με δικαστές και αρχιερείς. Ο Hades όμως μιλά για μυστικές έρευνες που γίνονται εξονυχιστικά και στοχευμένα θα βγάλουν «λαβράκια» σε ζητήματα διαφθοράς, για απόπειρες χειραγώγησης και εκβιασμό. Για ζητήματα κερδών που προέρχονται από προϊόντα του υπεδάφους (*λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ) ίσως τελικά να περάσουμε μια μεγάλη δοκιμασία. Σκοτεινές δυνάμεις λειτουργούν παρασκηνιακά και κάνουν διάφορες «ζημιές». Οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση δεν θα έχουν ίχνος επιτυχίας απλά λόγω του ότι ο Δίας ισούται με τον Κρόνο . Βέβαια κάποιοι που θα επιχειρήσουν ή ήδη έχουν επιχειρήσει κατά το παρελθόν να στείλουν λεφτά στο εξωτερικό θα βρεθούν σε δυσάρεστη θέση. Ίσως εκεί βγουν πολύ ηχηρά ονόματα…. Και ενδεχομένως να μην φαίνεται η προέλευση τους … Οπότε θα υπάρχει πρόβλημα. Ίσως τελικά η κυβέρνηση να εκβιαστεί να δεχτεί θέματα σχετικά με την κατοικία (*μιλάμε για πρώτη και όχι 450 τμ στην Κηφισιά) ενώ θα ξεσπάσει και ένα σκάνδαλο με εικονικές συναλλαγές, κρυφά κονδύλια και «εγγραφές» περίεργες σε «μυστικούς ή ξεχασμένους» κωδικούς υπουργείων. Ο Πλούτωνας όμως υποδεικνύει πως ότι και να γίνει είναι πάνω-κάτω μάταιο αφού τα λάθη γίνονται αντιληπτά από τους ιθύνοντες πολύ αργά και μιλά ξεκάθαρα για την αρχή της αποσύνθεσης…. Ίσως να έχουμε την ίδρυση και την στελέχωση μια νέας υπηρεσίας….
Ο διελαύνων Zeus προκαλεί ρίγη ως προς την μελέτη του αφού συναντά εκτός των άλλων τους άξονες MA/UR & ME/KRπου μιλά για ζημιά από πυρκαγιά ή από ριπές όπλων. Ζημιά σε μια μηχανή εσωτερικής καύσης ίσως πρέπει να προσεχθεί γιατί δεν φαίνεται να είναι ούτε τόσο πολύ τυχαία ούτε τόσο πολύ αθώα. Ίσως δοθεί ακόμα και εντολή σχεδόν πολεμικής ισχύος επιπέδου 3 και σε κάποιες περιπτώσεις να είναι με την πρώτη σφαίρα τραβηγμένη στην θαλάμη… Θα υπάρξει μια αύξηση των αγαθοεργιών και των φιλανθρωπιών από κάποιους αλλά και μια δεσμευτική υπόσχεση «κλείσιμο του ματιού» για το παν πολεμικό ενδεχόμενο. Ο Ουρανός μιλά για εκρήξεις βίας και βανδαλισμούς σε δημόσια κτήρια ή κτήρια κρατικού ενδιαφέροντος και υποδομών. Επεισόδια και βία χειροδικίας ίσως κάνουν προς στιγμήν την κατάσταση να ξεφεύγει. Ο Διελαύνων Vulcanus σηματοδοτεί μια κατάσταση οπού η χώρα θα υποχρεωθεί να πάρει αποφάσεις άμεσες και να οδηγηθεί σε μια αλλαγή προσώπων όχι όμως και πολιτικής. Οι θεσμοί ίσως απαιτήσουν να βάλουν ένα πολύ αυστηρό σύστημα επίβλεψης και ελέγχου ενώ θα φανούν πως αδιαφορούν για τις δυσκολίες που θα προκύπτουν ως προς την ψήφιση και εφαρμογή τους. Ίσως να προκύψει πρόβλημα με κάποιο κρατικό ή πολυτελές όχημα κάποιου επωνύμου της χώρας.

Ο πλανήτης του εμπορίου και της επέκτασης ο Apollon μιλά για την απαίτηση της υπογραφής μιας σύμβασης. Κάτι σαν ανανέωση αλλά καλό θα είναι να ξεχαστεί το κούρεμα του χρέους. Κάποια άτομα που φέρουν όπλα και έχουν και την απαραίτητη εκπαίδευση για να τα χρησιμοποιήσουν. Ο Admetos σηματοδοτεί ζητήματα που σχετίζονται με την διαμόρφωση των σχεδίων αλλά τα σχέδια αυτά τα κυβερνητικά ίσως να είναι πλέον αποδεκτά σε ένα στενό κύκλο. Ίσως αυτό να επιχειρηθεί προτείνοντας στην χώρα να ενταχθεί σε ένα ειδικό καθεστώς.

Και τώρα περνάμε στους δυο πλανήτες όπου οι εξισώσεις τους μάλλον «τρομάζουν». Ο διελαύνων πλανήτης της ουτοπίας ο Ποσειδώνας μιλά για μια μεγάλη αποτυχία και μεγάλες ταραχές. Εύχομαι να μην ζήσουμε αντίστοιχα Δεκεμβριανά του 2008. Μιλά για την διαδικασία λύσης μιας συνεργασίας και που σιγά-σιγά θα βγάλει και ζητήματα απώλειας χρημάτων μέσων τρίτων. Τέλος ο Κρόνος μιλά για απώλεια ενός προσώπου σημαντικού, κλείσιμο ή μετανάστευση μιας εταιρείας αλλά και σταδιακό αποχωρισμό από κάτι που είναι σχεδόν μόνιμο και μη αναστρέψιμο…. Όχι άλλους μπερέδες και κόκκινες γραμμές δεν θα το αντέξω…

Οι πρόοδοί (SARC) ως προς τον γενέθλιο χάρτη της Μεταπολίτευσης: «Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί ένας ηγεμόνας είναι αυτή που δίνουν οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν.» 
 Νικολό Μακιαβέλι
Αυτή η φράση του Μακιαβέλι ταιριάζει απόλυτα στην κυβέρνηση που μας κυβερνά αφού το θεωρητικά αριστερό υπόβαθρο έχει φύγει ανεπιστρεπτί και η συμπεριφορά θυμίζει άλλες συμπεριφορές εποχών αλήστου μνήμης. Οι «μαγκιές» του Παππά πήγαν στον βρόντο και πλέον έχει απέναντι του σύσσωμο το μηντιακό κόσμο. Ο προοδευμένος Hades μιλά ηθική επιδείνωση και ηθική παρακμή ενώ εντός του μηνός θα αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες ενός αποτρόπαιου σχεδίου που αποσκοπούν να «πάρουν» τα κλειδιά της χώρας εξουθενώνοντας την κοινωνία. Παράλληλα θα υπάρχουν κερδοσκοπίες και «αρπαχτές» και δηλώσεις κάποιων θα προκαλέσουν ένα σάλο. Διατεταγμένες πολεμικές αγριότητες αλλά και η ώρα που θα περάσει η χώρα μια δοκιμασία. Ο προοδευμένος Άρης μιλά για την σύσταση μιας επιτροπής με πολλούς «περίεργους» τρόπους. Ο μήνας είναι γεμάτος αβεβαιότητα αφού η χώρα θα λάβει μια ασυνήθιστη διαταγή. Η προσπάθεια να «κερδίσει» κάποια προνόμια η χώρα μάλλον θα είναι άκαρπη. Αυτό όμως που τρομάζει είναι ο προοδευμένος Kronos που μιλά για κάποιες δηλώσεις που δείχνουν υποστήριξη από άτομα που δεν είναι «διπλά» μας. Η κυβέρνηση με τρόπο ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ θα επιχειρήσει να περάσει την άποψη της και αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Μια δικαστική απόφαση θα προκαλέσει σάλο αφού θα δημιουργήσει ένα κομφούζιο. Η χώρα θα συμμετάσχει σε μια συνωμοσία. Θα συμβούν κάποια ασυνήθιστα και μοιραία γεγονότα … Μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί μεθόδους υποκόσμου… Αν προσθέσουμε και τον προοδευμένο Zeus μιλά για «πολέμους» της κυβέρνησης που έχουν αρνητικά αποτελέσματα για αυτήν την κυβέρνηση. Τον μήνα αυτό θα έχουμε προβλήματα με την μανία της φύσης προβλήματα με hot spot, και δυστυχώς οι κυβερνητικές αποφάσεις ….θα είναι οι αιτίες της καταστροφής. Ο Δίας μιλά προσδοκίες που προκύπτουν μέσα από συνεδριάσεις, ομιλίες και υποσχέσεις. Αλλαγή σε ζητήματα περιουσιακά μιλά για ζητήματα με άτομα που έχουν συσσωρευμένο αδήλωτο πλούτο.

Ο προοδευμένος Βόρειος Δεσμός μιλά για κόλπα και αλχημείες για να μην αποκαλυφθεί μια χαοτική κατάσταση. Η κυβέρνηση μέσα από επαφές με άτομα που έχουν ισχύ θα επιχειρήσει να αποσπάσει υποστήριξη αλλά θα αποκομίσει υποσχέσεις και φούσκες. Κάποιες επαφές θα θεωρηθούν …ανάρμοστες…. Το προοδευμένο Μεσουράνημα (*οι δράσεις μας) μιλά για μια κυβέρνηση που αποφασίζει και διατάσσει (KR/VU) και αυτό θα δώσει λαβή για διαφοροποιήσεις θέσεων εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Ένας σημαντικός καλλιτέχνης θα ταχθεί ενάντια στις κυβερνητικές πρακτικές.

Το προοδευμένο WI μιλά για μια κατάσταση οπού θα βγάλει μεγάλη κατακραυγή κι αυτό θα έχει μεγάλη κατακραυγή. Ο προοδευμένος Apollonμιλά για εξαπάτηση και δωροδοκία στους κόλπους της κυβέρνησης. Τα ελληνικά μυαλά (*όχι κυβερνητικά ασφαλώς) θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπα…. Ο Πλούτωνας από πρόοδο συναντά την μηδενική Κριού και αυτό συνιστά ένδειξη αλλαγής και μεταμόρφωση. Ίσως να έχουμε μια απομάκρυνση από μια θέση που θα συζητηθεί. Ο προοδευμένος Vulcanusμιλά για μια επανάσταση ενάντια σε πρόσωπα που διοικούν αλλά και αποφάσεις που αντιτίθενται σε αυτό που λέμε περί κοινού αίσθημα . Η επιρροή από κάποια άτομα που έχουν τα μέσα και ισχύ σηματοδοτεί την έναρξη κάποιων επενδύσεων αλλά και προβλήματα από την ρητορική ενός προσώπου που απαιτεί οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.. Η προοδευμένη Σελήνη συναντά μεταξύ άλλων τον άξονα UR/NE που μιλά για άτομα που δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουν και βρίσκονται σε μια αδιέξοδη κατάσταση.
Ο Προοδευμένος Ερμής μιλά για συζητήσεις για το πως θα αντιμετωπιστούν επιδημίες, φτώχεια αλλά και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ιστορικές και αρχαιολογικές ανακαλύψεις θα μας κάνουνε breaking news ενώ θα υπάρξουν αρκετές κλαδικές διαμαρτυρίες. Κάποιες πληροφορίες αλλάζουν την τελευταία στιγμή και το κλίμα και τις προσδοκίες που έχει η χώρα. Ο προοδευμένος Κρόνος μιλά για το «κλείσιμο» μιας σημαντικής και ιστορικής ενώ ένας ηγέτης ή κόμμα θα υποστεί μεγάλες απώλειες σε προσωπικό ηθικό ή υλικό επίπεδο ή επίθεση σε γραφεία…. Από άτομα με αλαζονική συμπεριφορά θα υπάρξει ευθεία απειλή πολέμου. Παράλληλα ο Ωροσκόπος από πρόοδο μιλά για φθόνο από τους άλλους αλλά και στέρηση κάποιων χρημάτων που δικαιωματικά μας ανήκουν. Ο Προοδευμένος Admetos μιλά για την ανάγκη περιορισμού των ωρών εργασίας και υιοθέτηση πιο ευέλικτων τρόπων απασχόλησης. Η χώρα και κάποια πρόσωπα που την εκπροσωπούν θα δεχτούν έντονη επίκριση και αντιπάθεια ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν προβλήματα με πρώτες ύλες, εκτελωνίσεις προϊόντων κλπ. Τέλος ο Ουρανός από πρόοδο μιλά για τρόμο από τα επίπεδα και το μέγεθος της ανεργίας. Μια ανέλπιστη απόφαση είναι ευνοϊκή μα καθόλου αναμενόμενη (*ενδεχομένως ποσοτική χαλάρωση στην ΕΚΤ).

Οι διελεύσεις ως προς τις προόδους: «Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς, το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ’ όχι ελεφτεριά!» 
Κ. Βάρναλης
Ο διελαύνων Hades μιλά για κακές πράξεις που δεν ξέρω αν μετά από ένα σημείο αφ’ ενός θα μπορεί η κυβέρνηση να τις «ελέγξει» μετά από ένα σημείο ή τελικά τις «προκαλεί» άθελα της με τις πράξεις της. Χρειάζεται προσοχή για μόλυνση υδάτων και του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και πλημμύρες. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί σε μεταγωγή ή μεταφορά κρατουμένου ή με ζητήματα εξεγέρσεων, απεργιών σε νοσηλευτικά ή σωφρονιστικά ιδρύματα. Η κυβέρνηση, λόγω του διελαύνοντα KRONOS, θα υποστεί μια μεγάλη δοκιμασία που μπορεί να την φέρει να έχει απώλειες εντός των κόλπων της ενώ είναι γεγονός πως δεν «έχει βάθος, δεν έχει πάγκο». Η εμμονή προσώπων που έχει απέναντι της ίσως την ζορίσουν ιδιαίτερα.

Ο διελαύνων Ζευς μιλά για τις δυνάμεις της φύσης που θα κάνουν ΕΝΤΟΝΗ την παρουσία τους στην Ελλάδα καθ’ αυτό το διάστημα αλλά μιλά για αλλαγή στους μέχρι αυτή την στιγμή υπάρχοντες όρους στην εργασία. Προβλήματα με φωτιές αλλά και τους σιδηροδρόμους και το δίκτυο γενικότερα. Ο Vulcanus μιλά για εκτεταμένες αντιπαραθέσεις για την επάρκεια αλλά και την ικανότητα αλλά μιλά και για προβλήματα από τον θάνατο ενός προσώπου που είναι σε νοσηλεία εντός νοσοκομείου ή που είναι σε κράτηση. Οι θεσμοί θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση και εξουσία « encarteblance» δηλαδή εν λευκώ λειτουργώντας για λογαριασμό του Κράτους αλλά ουσιαστικά παρακάμπτοντας του αφού το κράτος θέλουν να είναι αυτοί ενώ θα απαιτήσουν λόγω της εμπλοκής του άξονα WI/UR μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» της ενέργειας. Προσοχή από προβλήματα με κεραυνούς και υποσταθμούς ενέργειας. Ομιλίες εντυπωσιακές με θέματα την πίστη και την πατρίδα ξεσηκώνουν. Θλίψη θα υπάρξει αφού ο διελαύνων Ουρανός μιλά για ένα τέλος ξαφνικό ενώ ίσως να ακουστούν κάπου πλησίον μας «τύμπανα πολέμου».

Ο διελαύνων Apollon μιλά για μια κατάσταση που μετά τις 14/11 η αγορά θα «πάρει» μια ανάσα ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν χώροι για να γυριστεί μια ταινία οπού θα είναι διαφήμιση τουλάχιστον ως τοπία για την χώρα μας. Παράλληλα νομοθετήματα και τροπολογίες για χρέη και δάνεια θα επιχειρηθεί να περάσουν αλλά δεν είναι και απαραίτητο πως θα γίνουν αποδεκτά από την τρόικα. Συνάντηση Βιομηχάνων και εμπόρων με αρμοδίους υπουργούς ή και τον Πρωθυπουργό. Από την άλλη καλά όλα αυτά αλλά ο Admetosμιλά για ταπείνωση ενώ ίσως σε διαπραγματεύσεις να υπάρχει μια έστω και πρόσκαιρη διακοπή.

Τέλος ο Ποσειδώνας μιλά για καταστάσεις που παίζουν σε οριακή κατάσταση και υπάλληλοι ανώτεροι που τελικά προκύπτει πως είναι αναξιόπιστοι. Τέλμα στα εργασιακά προβλήματα με τα συνδικάτα από εκτεταμένες αλλαγές σε ορούς που είχαν θεσπιστεί και ίσχυαν μέχρι τώρα.>
Karl-Heinz Ottinger


Πηγή

Σύνδεση IQ με κατανάλωση αλκοόλ

Οι νέοι με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης (IQ), εμφανίζουν τάση να πίνουν περισσότερο και έτσι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αλκοολισμού, σύμφωνα με νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.
Είναι ουσιαστικά η πρώτη μελέτη που συνδέει ξεκάθαρα την μειωμένη εξυπνάδα με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αλκοολισμού "Alcoholism: Clinical and Experimental Research", ανέλυσαν στοιχεία για 49.321 άνδρες, που είχαν κάνει τεστ νοημοσύνης, όταν κατατάχθηκαν στον στρατό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
  Οι επιστήμονες συσχέτισαν τις επιδόσεις καθενός νέου άνδρα στα τεστ αυτά, με τις συνήθειές του όσον αφορά το αλκοόλ (τη συχνότητα και την ποσότητα κατανάλωσης).
Η μελέτη έδειξε ότι η χαμηλότερη «βαθμολογία» στο τεστ ΙQ σχετίζεται τόσο με μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ σε βάθος χρόνου, όσο και με συχνότερες περιπτώσεις περιστασιακής «κραιπάλης» με αλκοόλ. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ένας υψηλότερος δείκτης νοημοσύνης φαίνεται να σχετίζεται γενικότερα με τις επιλογές μιας πιο υγιεινής ζωής, κάτι που αφορά και τον περιορισμό του αλκοόλ.
  Από την άλλη, δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως είπαν, ότι για μερικούς ανθρώπους ισχύει η αντίστροφη σχέση, δηλαδή ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι αυτή που οδηγεί σταδιακά σε υποβάθμιση των νοητικών επιδόσεων. Η έρευνα, επισημαίνει επίσης, ότι ένα χαμηλό «σκορ» στα τεστ νοημοσύνης δεν αφορά μόνο στην ίδια τη λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά μπορεί να συμβαδίζει με άλλα μειονεκτήματα, όπως τα κοινωνικοοικονομικά και ψυχικά προβλήματα. Τα τελευταία μπορεί να εξηγούν σε σημαντικό βαθμό -περισσότερο και από την ίδια την εξυπνάδα- γιατί ένας νέος ρέπει στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Για παράδειγμα, όπως ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, σε μια χώρα με αδύναμο δίχτυ κοινωνικής ασφαλείας για τους πολίτες και με υψηλή ανεργία, είναι αναμενόμενο ότι θα καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ τα άτομα που παράλληλα έχουν χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης.http://www.real.gr

Πηγή
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
ανανεώθηκε στις 31/10/2016
Η κοιλιοκάκη είναι μια  ασθένεια  του πεπτικού συτήματος που καταστρέφει το λεπτό έντερο και παρεμβαίνει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων. Οι άνθρωποι που έχουν κοιλιοκάκη δεν μπορούν να ανεχθούν την γλουτένη, μια πρωτεΐνη του σιταριού, της σίκαλης, και του κριθαριού.  Γι ‘αυτό και ονομάζεται επίσης δυσανεξία στη γλουτένη ή εντεροπάθεια από ευαισθησία στη γλουτένη Η γλουτένη είναι μια φυσική πρωτεΐνη σε πολλά δημητριακά, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και βρώμη. Βρίσκεται κυρίως σε τρόφιμα, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως στα φάρμακα, στις βιταμίνες, και στα βάλσαμα για τα χείλη. 


H συνέχεια του άρθρου εδώ: medlabgr

Πηγή
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε σημερινή του συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του καταγγέλλει την αστυνομική βία ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές σήμερα έξω από τον χώρο του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη της "Χρυσής Αυγής".

 Ιδιαίτερα καταδικάζει την χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ ακριβώς δίπλα στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα την πρόκληση δυσφορίας σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Επίσης την παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ μέσα στο κτίριο του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" που επόπτευαν τον έξω χώρο από παράθυρο του νοσοκομείου και έδιναν οδηγίες στα ΜΑΤ από κινητό τηλέφωνο.

Δηλώνει πως τα νοσοκομεία είναι χώροι περίθαλψης και όχι κρατικής καταστολής.

Πηγή
Γράφει ο mitsos175.

Κούλη μου τα, Κούλη μου τα, άιντε,
Κούλη μου τα κανάλια σου, όξω.
Πως τα ‘χεις χαϊδεμένα βρε Κούλη, Κυριάκο μου,
πως τα ‘χεις χαϊδεμένα βρε μπαγασάκο μου;

Σας λέρωσε, σας λέρωσε, άιντε,
σας λέρωσε η λαμογιά, όξω.
Τα έρημα τα φράγκα βρε Κούλη, Κυριάκο μου,
Τα έρημα τα φράγκα βρε μπαγασάκο μου.

Κάθε κανα κάθε κανα, άιντε,
κάθε κανάλι σε ‘πλύνε, όξω.
Ωρε και πάλι ζέχνεις βρωμάς βρε Κούλη, Κυριάκο μου,
Ωρε και πάλι ζέχνεις βρωμάς βρε μπαγασάκο μου.

Η Μαφία ποτέ δεν πεθαίνει. Απόδειξη, ο Επίτιμος των νονών, που σκοπεύει να μας θάψει όλους, πράγμα που θα γίνει λίαν συντόμως, έτσι όπως κάνουν με τα Μνημόνια. Μπορεί ο Αλέξης να ξεπουλά, ο Κούλης όμως χαρίζει. Τουλάχιστο 7 εκατομμύρια κέρδος το χρόνο θα έχει κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας με Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Έρχονται οι "επενδύσεις" όπως έλεγε ο μπαμπάς του το 1990.

"Μπόνους", οι προαπαιτούμενοι δουλοπάροικοι, οι οποίοι προβλέπονται στο Μνημόνιο για κάθε φεουδάρχη, που θα δουλεύουν σχεδόν τζάμπα, καθώς θα καταργηθούν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα από την οικουμενική συμμορία, την οποία ετοιμάζουν για μετά τις εκλογές.
Ποιός είπε ότι ο αρχηγός της ΝΔ δεν κάνει αντιπολίτευση; Πιστό λυκόσκυλο, λυσσάει όποτε κάποιος, έστω χωρίς να θέλει, πειράξει τα αφεντικά του. Ρε καναλάρχες, δώστε του ένα κοκαλάκι να γλύψει, μην ορμήσει από τώρα στους ψηφοφόρους και χάσει ψήφους. Μην ακούτε μαϊμούδες, δεν του 'μειναν γίδια στο μαντρί.

Αλλά ο Κούλης δεν χρειάζεται κόσμο, καθώς έχει άλλους. Τους τοκογλύφους πρώτους - πρώτους. Τις πολυεθνικές που πίνουν σαμπάνια στο όνομα του. Από κοντά εκείνοι οι νομιμότατοι, που δεν βρίσκουν ψεγάδι στις 7.500 σελίδες του Μνημονίου του Τσίπρα, αλλά βρήκαν ότι είναι αντισυνταγματικό να πληρώσουν οι πλούσιοι. Ότι είναι νόμιμο λοιπόν σίγουρα δεν είναι ηθικό, όσο για την Αδικία, γιατί είναι τρολάρισμα να την πεις "Δικαιοσύνη", είναι γνωστό ότι "σαν το φίδι δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους".

Αλλά κι ο Τσίπρας παίζει το ρόλο του. Όχι ότι δεν ζήλεψε το διπλανό Σουλτάνο, που έχει φιμώσει ότι έχει στόμα, αλλά σίγουρα αν ήθελε να κάνει κάτι καλό, δεν θα το έκανε με αυτό τον τρόπο. Κάτι μου λέει πως δεν είναι τόσο ανίκανος αλλά παίζει θέατρο, για να μας πει στο τέλος: Να! Πάλεψα με τη διαπλοκή κι έχασα. Αμ δε που θα την ξαναπατήσουμε! Στην ίδια ομάδα είσαι Αλέξη μου. Πας να κάνεις ότι και με τους τοκογλύφους έτσι; Μόνο που αυτή τη φορά σε μάθαμε.

Τώρα λοιπόν 16 κανάλια θα λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αυτό που έλεγαν και πριν: Σκάστε και δουλέψτε. Δουλέψτε για τους τοκογλύφους, δουλέψτε να πληρωθούν τα χρέη, που έκαναν οι κηφήνες, οι οποίοι βέβαια δεν πληρώνουν ΠΟΤΕ.

Γιατί να πληρώσουν; Μια χαρά είναι βολεμένοι. Βγάζουν τα κέρδη έξω, έχουν κόμματα, δικαστές, μπάτσους να υποστηρίζουν. Μόνο με Επανάσταση θα υπάρξει προκοπή. Που θα πάει; Ο κόσμος βράζει κι όπου να 'ναι θα τα πούμε με όλους αυτούς. 

Πηγή
Σε μάστιγα της εποχής μας έχει εξελιχθεί η παιδοφιλία, με τα περιστατικά σε βάρος μικρών παιδιών, από διεστραμμένους δράστες, που προκαλούν φρίκη και αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι αρμόδιοι αξιωματικοί και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, να αυξάνουν συνεχώς. Το έργο τους πολύ δύσκολο, αφού πρέπει, όχι απλώς να διαλευκάνουν σοβαρές υποθέσεις και να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών, αλλά ταυτόχρονα να μην “πληγώσουν” παιδικές ψυχές, που έχουν βιώσει εφιαλτικές καταστάσεις.
Δράστες κυρίως είναι άτομα του στενού ή ευρύτερου οικογενειακού ή και φιλικού περιβάλλοντος, αλλά και εντελώς άγνωστα», τονίζει στο Πρακτορείο, το περιοδικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Μπουροδήμος.
«Οι ανήλικοι», συνεχίζει, «χρειάζονται ειδική προστασία και μέριμνα, ιδιαίτερα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησής τους. Προσβλέπουμε στην χωρίς καθυστέρηση ενημέρωση – καταγγελία για κάθε περιστατικό, ώστε να εκδηλώσουμε την άμεση ανταπόκρισή μας. Θεωρούμε ότι η επιστημονική διερεύνηση των υποθέσεων με τη συνδρομή των ψυχολόγων μας και το ομαδικό πνεύμα, αποτελεί ξεχωριστό στοιχείο της Υπηρεσίας μας».
Ο χειρισμός των υποθέσεων με παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, αποτελεί μια ξεχωριστή διαδικασία. «Αυτό συμβαίνει, κυρίως, λόγω της ηλικίας των βασικών μαρτύρων που είναι τα παιδιά. Απαιτεί ομαδική δουλειά για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της συλλογής των στοιχείων», τονίζει ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, η τμηματάρχης, αστυνόμος Α΄, Γεωργία Πατρωνούδη. «Για εμάς που εργαζόμαστε με τα παιδιά και γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητές τους, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, είναι πολύ σημαντικό, κατά την έρευνα μας, να αποτυπωθούν τα πραγματικά περιστατικά της κάθε υπόθεσης, με σεβασμό προς το παιδί – θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και καταγραφή της άποψης του προσώπου που κατηγορείται».
Καίριος είναι ο ρόλος των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ όσον αφορά στην αντιμετώπιση των παιδιών – θυμάτων. «Εμείς, οι ψυχολόγοι, καλούμαστε να εκτιμήσουμε την ψυχική κατάσταση και την αντιληπτική ικανότητα του θύματος, να προετοιμάσουμε το παιδί για την εξέτασή του ως μάρτυρα και να διατυπώσουμε τις διαπιστώσεις μου σε γραπτή έκθεση, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δικογραφίας. Στη συνέχεια είμαστε παρόντες κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του παιδιού στους προανακριτικούς υπαλλήλους», επισημαίνει ο ψυχολόγος – αστυνόμος Α’ , Νίκος Σταματογιάννης.
«Ο ρόλος του ψυχολόγου, πέρα από τα προαναφερθέντα που ορίζονται από το νόμο», προσθέτει, «συνίσταται αρχικά στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού, δεδομένου ότι αυτό καλείται να μοιραστεί μια πολύ τραυματική για το ίδιο εμπειρία σε άγνωστους ανθρώπους. Χτίζει ένα περιβάλλον προστασίας και ασφάλειας, προκειμένου να νιώσει το παιδί άνετα ώστε να καταθέσει την "εμπειρία του". Παράλληλα, βασικός στόχος είναι η αποφυγή δευτερογενούς κακοποίησης, εξαιτίας της αναβίωσης του τραύματος στο παιδί».
Σημαντική δυσκολία εμφανίζουν υποθέσεις κατά τις οποίες ο δράστης ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του παιδιού. «Τότε το παιδί, εκτός από τα βαθειά συναισθήματα προδοσίας και ενοχής που βιώνει αισθάνεται ότι φέρει επάνω του όλη την ευθύνη για τη διασάλευση και τυχόν διάσπαση του οικογενειακού του πλαισίου», υπογραμμίζει, από την πλευρά της, η ψυχολόγος – αστυνόμος Β΄, Κωνσταντίνα Κωστάκου.
«Χαρακτηριστικά», συνεχίζει, «είναι τα παραδείγματα όπου τα παιδιά αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τους οικείους τους ή τους ασκείται πίεση να μην καταθέσουν ή να αποσύρουν την κατάθεσή τους. Είναι ενδεικτική η υπόθεση με διετή κακοποίηση έφηβης από τον πατέρα της, όπου η μητέρα αρνήθηκε πλήρως τη στήριξή της απέναντι στην ανήλικη. Συνέχισε δε να δυσπιστεί και να την ενοχοποιεί ακόμη και μετά από την ομολογία του πατέρα, καθώς και την εγκληματολογική και ιατροδικαστική επιβεβαίωση της κακοποίησης.
Ως προς την αντιμετώπιση των παιδιών – θυμάτων, από τους ψυχολόγους, η κ. Κωστάκου διευκρινίζει: «Τα παιδιά τα ρωτάμε πάντοτε τι έγινε, πώς έγινε, πότε έγινε αλλά ποτέ "γιατί" έγινε… Πρόκειται για μία ερώτηση η οποία ενδέχεται να ενοχοποιεί το παιδί… Μοιάζει σαν να το ρωτάμε «γιατί επέτρεψες να συμβεί»…

Τα στοιχεία
  • Το 70% των δραστών είναι Έλληνες και το 30% αλλοδαποί.
  • Το 40% αυτών βρίσκεται στην ευρύτερη οικογένεια του παιδιού (πατέρας, πατριός, παππούς, θείος, νονός, κλπ.), το 50% βρίσκεται στο περιβάλλον του παιδιού (οικογενειακός φίλος, δάσκαλος, προπονητής, κλπ.) και μόνο το 10% των δραστών είναι άγνωστοι στο παιδί.
  • Ως προς τα θύματα, το 35% αυτών είναι αγόρια και το 65% κορίτσια.

Πηγή

Ανακόπηκε η πτωτική τάση στο κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων, που παρατηρήθηκε το προηγούμενο εξάμηνο, στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την εικόνα της καταγραφής που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, τον Σεπτέμβριο 2016.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ, προκύπτει ότι το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε μία οριακή αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας και επανέρχεται στα επίπεδα που κυμάνθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, ανακόπτοντας, έτσι, την πτωτική τάση που παρατηρήθηκε το προηγούμενο εξάμηνο.

Συνολικά, η ΕΣΕΕ διακρίνει στασιμότητα στα ποσοστά των κλειστών επιχειρήσεων με βελτίωση στις περιοχές υψηλού εισοδήματος και επιδείνωση στις περιοχές χαμηλού εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, παρατηρεί τα εξής: «Στις τέσσερις ξεχωριστές εμπορικές ζώνες της Αθήνας, καθεμία έχει διαφορετική συμπεριφορά απέναντι στο φαινόμενο των "λουκέτων". Έτσι, το "εμπορικό τρίγωνο" παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες (22,3%), ποσοστό που αυξήθηκε, όμως, ελαφρά από τον Μάρτιο 2016 που ήταν (21,2%). Ακολουθεί το Κολωνάκι, διατηρώντας σταθερό ποσοστό (24,9%), σε σύγκριση με την προηγούμενη καταγραφή. Σε χειρότερη θέση εξακολουθεί να βρίσκονται η ζώνη των Εξαρχείων με 34,6%, καθώς και η ζώνη κεντρικών οδικών αρτηριών (Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας) με 33,1%, που, ωστόσο, εμφάνισαν μία ισχνή βελτίωση.

Αντίστοιχα, η εμπορική αγορά του Πειραιά εμφανίζει σχετικά μειωμένα κλειστά καταστήματα σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Η ισχνή αυτή μείωση (0,3%) επαναφέρει το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2015. Για τον Πειραιά, φαίνεται ότι το εμπορικό κέντρο συρρικνώνεται γεωγραφικά και περιορίζεται στην ονομαζόμενη ζώνη "Κέντρο Πειραιά", όπου εκεί παρατηρείται πολύ υψηλή συγκέντρωση επιχειρηματικής δραστηριότητας, γεγονός που αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ζώνης αυτής έναντι των άλλων δύο, το οποίο είναι ένας κύριος παράγοντας που περιορίζει αρκετά το ποσοστό των λουκέτων (28%). Η διαφοροποίηση αυτή δείχνει ότι το έντονο φαινόμενο των κλειστών επιχειρήσεων δεν πλήττει με την ίδια σφοδρότητα το "κέντρο του Πειραιά", σε σύγκριση με τις άλλες δυοπεριοχές-ζώνες (Λιμάνι και Τερψιθέα), οι οποίες σημειώνουν ποσοστό κλειστών στο επίπεδο του οριακού ποσοστού του 40%.

Στο Περιστέρι διαπιστώνεται η τρίτη υψηλότερη αναλογία κλειστών επαγγελματικών στεγών (30%) σε σχέση με το σύνολο των απογραφόμενων περιοχών. Το γενικό ποσοστό κλειστών στο κέντρο του Περιστερίου παραμένει στο επίπεδο του 27%, ενώ στη Β΄ ζώνη του Περιστερίου (Άγιος Ιερόθεος) το φαινόμενο των λουκέτων είναι σημαντικά εντονότερο (37%).

Στην Καλλιθέα εμφανίζει την υψηλότερη αναλογία κλειστών καταστημάτων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες έξι αγορές της Αττικής, έχοντας υπερβεί το επικίνδυνο όριο του 40%. Ωστόσο, στην καταγραφή Σεπτεμβρίου 2016 σημειώνεται μία ισχνή μείωση της τάξης του 0,2%, η οποία δεν αποτελεί, όμως, κάποια ένδειξη που να επιτρέπει περιθώρια αισιοδοξίας όσον αφορά τη συγκεκριμένη εμπορική περιοχή.

Το μικρότερο ποσοστό κλειστών καταστημάτων σημειώνεται στη Γλυφάδα (10,7%). Μάλιστα, το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε σύγκριση με την προηγουμένη καταγραφή (12,3%).Το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων στη Γλυφάδα, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ, βαίνει διαρκώς μειούμενο και αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό όλων των περιοχών που καλύπτει η παρούσα έρευνα.

Την ιδία ώρα, μείωση, για πέμπτο συνεχόμενο εξάμηνο, παρουσιάζει το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων στην Κηφισιά, φτάνοντας στο 18,1%, με τη μείωση αυτή να είναι η μεγαλύτερη, που έχει, μέχρι στιγμής, παρατηρηθεί στην εν λόγω περιοχή.

Αντίστοιχη εικόνα με τις υπόλοιπες αγορές των Βορείων προαστίων εμφανίζει και το Μαρούσι (17,3) από (18,1%), όπου η τάση της διαχρονικής μείωσης των κλειστών καταστημάτων παρατηρείται και εδώ με μικρότερα, όμως, ποσοστά. Επίσης, η περιοχή του Χαλανδρίου φαίνεται να εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, καθώς τα κλειστά καταστήματα κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα (19%).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σταθεροποίηση, βάσει των τριών τελευταίων καταγραφών, εμφανίζει η Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων φαίνεται να έχει παραμείνει στο 26.7%. Όσο για την Πάτρα, η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται, καθώς εμφανίζει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση ως προς το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων που απογράφηκαν. Η αύξηση αυτή που είναι της τάξης του 1,8%, έρχεται να ανατρέψει την τάση αποκλιμάκωσης του φαινομένου των κλειστών καταστημάτων που παρατηρήθηκε την τελευταία διετία».

Δείτε επίσης:

Βόμβα από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για την ελληνική οικονομία

Pepsico Ήβη: Λουκέτο στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Στοιχεία-σοκ: 487 κατασχέσεις κάθε μέρα έκανε η εφορία τον Σεπτέμβριο


Πηγή

Βρέθηκε μωρό τριχωτού ρινόκερου

Βρέθηκε μωρό τριχωτού ρινόκερου

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τέτοιο εύρημα και αναμένεται να προσφέρει στοιχεία για το μυστηριώδες είδος ζώου
Ο βρεφικής ηλικίας τριχωτός ρινόκερος βρέθηκε μέσα στους πάγους της Σιβηρίας Credit: (Academy of Sciences Republic of Sakha)


 
Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν και μάλιστα καλοδιατηρημένα τα απολιθώματα ενός τριχωτού ρινόκερου βρεφικής ηλικίας. Η ανακάλυψη έγινε από κυνηγούς στην περιοχή Sakha της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, το μωρό που έλαβε την ονομασία Sasha είχε ηλικία 18 μηνών όταν έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χιλιάδες έτη. Η εξαιρετική κατάσταση του απολιθώματος επιτρέπει στους επιστήμονες να εξαγάγουν γενετικό υλικό. Συγκεκριμένα οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να εξαγάγουν DNA από το τρίχωμα, τα αφτιά, το ένα μάτι, τα ρουθούνια και το στόμα του μικρού ρινόκερου. Η ανακάλυψη είναι άκρως σημαντική αφού, μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί τα απολιθώματα μόλις πέντε ενήλικων τριχωτών ρινόκερων σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπως συνέβη και με τα μαμούθ, έτσι και οι τριχωτοί ρινόκεροι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Το κυνήγι από τον άνθρωπο, η αδυναμία προσαρμογής σε κλιματικές αλλαγές και ίσως κάποια επιδημία είναι ορισμένες από τις πιθανές αιτίες της εξαφάνισης των τριχωτών ρινόκερων.http://www.tovima.gr

Πηγή
Πολλοί νομίζουν ότι το ξηρό δέρμα είναι ένα αισθητικό πρόβλημα, που οφείλεται στα σκληρά σαπούνια, στα τραχιά υφάσματα, στην ελλιπή ενυδάτωση του δέρματος και στο… μπάνιο με καυτό νερό. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα νοσήματα, διαταραχές αλλά και φάρμακα, που, επίσης, μπορεί να την προκαλέσουν.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, δερματολόγος – αφροδισιολόγος (αισθητική δερματολογία – δερματοχειρουργική), το φυσιολογικό, υγιές δέρμα καλύπτεται από μία λεπτή στοιβάδα φυσικού λίπους (σμήγμα) που«παγιδεύει» την υγρασία στο εσωτερικό του και το διατηρεί απαλό και μαλακό.
Η ξηροδερμία συνήθως εκδηλώνεται, όταν κάτι στο περιβάλλον ή κάτι που κάνει το άτομο, αφαιρεί τα λιπίδια, αφήνοντας απροστάτευτο το δέρμα.
Λιγότερο συχνά η αιτία είναι εσωτερική: ένα ιατρικό πρόβλημα, η εμμηνόπαυση, η γενετική προδιάθεση ή, πολύ απλά, η προχωρημένη ηλικία, κάνουν το δέρμα να ξηραίνεται.
Αν και η ξηρότητα μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε στο δέρμα, είναι πιο συχνή στα χέρια, στις κνήμες και στην κοιλιά. Πολλές φορές περισσότερο αισθάνεται κανείς το ξηρό δέρμα παρά το βλέπει, ενώ άλλες είναι τόσο έντονη και εμφανής η ξηρότητα ώστε οι πάσχοντες εκδηλώνουν συμπτώματα (π.χ. κνησμό, ερυθρότητα) και νιώθουν ντροπή για την εμφάνιση του δέρματός τους. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε άτομα με γενετική προδιάθεση στην εμφάνιση σοβαρής ξηροδερμίας, υπογραμμίζει ο Δρ. Μιχελάκης.
Αν η ξηροδερμία δεν αντιμετωπιστεί, ενδέχεται να οδηγήσει σε δερματίτιδα (είναι η φλεγμονή του δέρματος), πρήξιμο (οίδημα) και μόλυνση.
Τα καλά νέα είναι ότι επειδή η ξηροδερμία οφείλεται συχνότερα σε εξωτερικά αίτια, συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη, εξωτερική φροντίδα. Να, λοιπόν, τι πρέπει να ξέρουμε.
.Κακή ενυδάτωση
Αν βασανίζεστε από ξηροδερμία, πιθανώς έχετε δοκιμάσει να την καταπολεμήσετε με τουλάχιστον μία υδατική κρέμα, αλοιφή ή λοσιόν. Μολονότι, όμως, τα ενυδατικά προϊόντα είναι απαραίτητα για την φροντίδα του ξηρού δέρματος, δεν τα χρησιμοποιούμε πάντοτε σωστά.
Η σωστή ενυδάτωση πρέπει να γίνεται σε νωπό δέρμα, υπογραμμίζει ο Δρ. Μιχελάκης, ούτως ώστε να «παγιδεύσει» το προϊόν την υγρασία, που υπάρχει πάνω στο δέρμα.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το δέρμα θα στάζει νερά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μαζέψετε τα πολλά νερά με μία μαλακή πετσέτα (χωρίς να τρίψετε το δέρμα σας) και εν συνεχεία να εφαρμόσετε την υδατική. Αφήστε να περάσουν λίγα λεπτά, και στη συνέχεια αφαιρέστε απαλά όση δεν έχει απορροφήσει το δέρμα σας.
Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, να χρησιμοποιείτε το σωστό είδος ενυδατικού προϊόντος. Αν έχετε ξηρό δέρμα, να προτιμάτε τις ήπιες υδατικές κρέμες, χωρίς αρώματα και αλκοόλ. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι είναι «παχιές» και λιπαρές, ώστε να ενυδατώνουν καλά το δέρμα σας. Για να ελέγξετε αν είναι κατάλληλες, βάλτε μικρή ποσότητα στην παλάμη σας και αναποδογυρίστε το χέρι σας: αν η λοσιόν τρέξει ή στάξει, δεν είναι αρκετά πυκνή.
.Ξηρός αέρας
Ο ξηρός αέρας είναι ίσως η πιο συχνή αιτία ξηροδερμίας, ειδικά τον χειμώνα, καθώς αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα είναι η χρήση κεντρικής θέρμανσης, η οποία επιτείνει την ξηρότητα, ενώ το καλοκαίρι ανάλογη δράση ασκεί η παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους.
Για να αντιμετωπίσετε αυτού του είδους την ξηρότητα, χρειάζεστε πολύ καλή ενυδάτωση, να διατηρείτε τον θερμοστάτη σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές θερμοκρασίες (χειμώνα και καλοκαίρι) και, αν μπορείτε, να έχετε υγραντήρα στο υπνοδωμάτιό σας. Ειδικά τον χειμώνα απαραίτητο είναι ακόμα να κουκουλώνεστε καλά, όταν βγαίνετε έξω, για να αποφεύγετε την απευθείας έκθεση του δέρματος στον αέρα (μην ξεχνάτε τα γάντια, το κασκόλ και τον σκούφο).
.Καυτό αφρόλουτρο και ντους
Η παρατεταμένη έκθεση στο νερό, ιδιαίτερα όταν είναι καυτό, μπορεί να αφαιρέσει όλο το προστατευτικό λίπος από το δέρμα. Αν βγαίνετε από το ντους ή το μπάνιο και το δέρμα σας αχνίζει και το νιώθετε σφιγμένο, έχει ξεραθεί.
Αν έχετε συνηθίσει να ξυπνάτε το πρωί ή να χαλαρώνετε το βράδυ με ένα παρατεταμένο ντους, θα πρέπει να το συντομεύσετε σε λίγα λεπτά και να πάψετε να χρησιμοποιείτε καυτό νερό συνιστά ο Δρ. Μιχελάκης.
Ιδανικά το νερό πρέπει να είναι χλιαρό προς το ζεστό, ενώ πρέπει να κλείνετε τη βρύση όσο σαπουνίζεστε, για να περιορίζεται η έκθεση του δέρματός σας στο τρεχούμενο νερό.
Μόλις βγείτε από τη μπανιέρα, σκουπίστε ταμποναριστά το δέρμα σας και αλείψτε το αμέσως με την υδατική.
.Σκληρά σαπούνια και σφουγγάρια
Τα σαπούνια μπορούν να αφαιρέσουν γρήγορα το προστατευτικό λίπος και έχουμε την τάση να τα χρησιμοποιούμε σε μεγάλες ποσότητες και παντού στο σώμα. Ωστόσο δεν χρειάζεται να τριβόμαστε από πάνω ως κάτω με σαπούνι: στα σημεία που πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στον καθαρισμό τους είναι το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια, οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα.
Το συχνό πλύσιμο των χεριών, παρότι είναι υγιεινό και μας προφυλάσσει από ιούς και βακτήρια (ακόμα και από τις ιώσεις και τη γρίπη), μπορεί να ξεράνει τα χέρια και να οδηγήσει σε σκασίματα και μικροπληγές, που ανοίγουν το δρόμο σε μολύνσεις.
Τέτοιου είδους προβλήματα είναι πιθανότερα με τα σκληρά σαπούνια, όπως όσα περιέχουν οινόπνευμα και τα απολυμαντικά που κάνουν πολύ αφρό και κάνουν τα χέρια να μοιάζουν αναπάντεχα καθαρά. Ο αφρός αφαιρεί λίπος από την επιφάνεια του δέρματος και το ξεραίνει.
Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα να επιλέγετε ήπια, χωρίς άρωμα σαπούνια ή, ακόμα καλύτερα, προϊόντα που αναγράφουν ότι είναι «ήπια καθαριστικά» χωρίς να αναφέρουν τη λέξη «σαπούνι». Μία άλλη πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε υγρά καθαριστικά προϊόντα.
«Σε κάθε περίπτωση, προσέξτε με τι πλένεστε. Οι τζίβες, οι βούρτσες και τα σκληρά σφουγγάρια μπορεί να αφαιρέσουν γρήγορα το λίπος από το δέρμα σας. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηροδερμίας, ίσως είναι καλύτερα να πλένεστε μόνο με τα χέρια σας» συνιστά ο Δρ. Μιχελάκης.
.Τραχιά ρούχα
Μερικά υφάσματα δεν είναι διόλου φιλικά με το δέρμα, καθώς δημιουργούν τριβή που επιτείνει τηνξηροδερμία. Τα μάλλινα και τα λινά, για παράδειγμα, προκαλούν σε πολλούς ανθρώπους αίσθημα κνησμού μόλις τα φορέσουν.
Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, καλύτερα είναι να τα φοράτε πάνω από άλλα ρούχα (κατά προτίμηση βαμβακερά) ή να τα αποφύγετε εντελώς, αν έχετε μεγάλη ευαισθησία.
Καλό είναι ακόμα να μην φοράτε πολύ στενά ρούχα, γιατί η τριβή μπορεί να ερεθίσει το ήδη ξηρό δέρμα, ενώ η χρήση σαπουνιού κατά το πλύσιμό τους και μαλακτικού χωρίς άρωμα μπορεί να βοηθήσει.
.Φάρμακα και νοσήματα
Υπάρχουν μερικά φάρμακα που έχουν ως ανεπιθύμητη ενέργεια την ξηρότητα του δέρματος. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν φάρμακα για την υπέρταση, όπως τα διουρητικά, φάρμακα για τη χοληστερόλη και ορισμένα από τα σκευάσματα, που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της ακμής (π.χ. ρετινοειδή, ισοτρετινοΐνη).
Η λήψη αντιανδρογόνων (π.χ. για βαριά ακμή, δασυτριχισμό, ανδρογεννητική αλωπεκία, όγκους του προστάτη) και η χημειοθεραπεία επίσης μπορεί να καταστήσουν το δέρμα πιο ξηρό και ευαίσθητο.
«Αν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας αρχίζει να ξεραίνεται έπειτα από την έναρξη μίας φαρμακευτικής αγωγής, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Ενδέχεται να μπορεί να σας βοηθήσει αλλάζοντας τη δόση ή και το ίδιο το φάρμακο» λέει ο Δρ. Μιχελάκης.
Σε πολλές περιπτώσεις η ξηροδερμία οφείλεται σε ιατρικό πρόβλημα, όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η ατοπική δερματίτιδα, η νεφρική ανεπάρκεια, ο σακχαρώδης διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός, το λέμφωμα, η κακή διατροφή που οδηγεί σε ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών (π.χ. βιταμίνης Α) κ.λπ.
«Η θεραπεία για τέτοιου είδους νοσήματα, συνήθως καταπολεμά και το πρόβλημα της ξηροδερμίας, επομένως θα πρέπει να την αξιολογεί ο δερματολόγος ιατρός, ώστε να κάνει διαφορική διάγνωση και να συνιστά την ενδεδειγμένη θεραπεία» καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

Πηγή

Έκθεση - φωτιά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δημοσίευσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, για το τρίμηνο Ιούλιο με Σεπτέμβριο του 2016.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 


Πηγή

Σχέδιο καθοδηγούμενο από τον ΟΗΕ βρίσκεται σε εξέλιξη για εποικισμό της Ευρώπης με μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες.
Όπως γράφει η βρετανική Express, ο ΟΗΕ συμβουλεύει την Ευρώπη να δεχθεί πολλά εκατομμύρια μετανάστες για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό της πρόβλημα.
Μιλάμε δηλαδή ξεκάθαρα για εποικισμό, αφού οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται για να εγκατασταθούν μόνιμα ώστε να «αναπληρώσουν» το υποτιθέμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης.
Όλα αυτά ο ΟΗΕ τα εισηγείται σε μια έκθεση του 2001 με τίτλο: «Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations?» – Δηλαδή, «Μετανάστευση Αναπλήρωσης: Είναι μια λύση για παρακμάζοντες και γηράσκοντες πληθυσμούς;».
Από τον τίτλο δεν μένει καμία αμφιβολία και για το περιεχόμενο. [Όλη την έκθεση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: REPLACEMENT MIGRATION και εδώ: Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations?].
«Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών υποδεικνύουν ότι μεταξύ 1995 και 2050 ο πληθυσμός της Ιαπωνίας και όλων των χωρών της Ευρώπης είναι το πιθανότερο να μειωθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας, της Βουλγαρίας και Ιταλίας, οι χώρες θα χάσουν από το 1/3 έως το 1/4 του πληθυσμού τους. Η γήρανση του πληθυσμού θα είναι καθολική, ανεβάζοντας τη μέση ηλικία σε ιστορικά άνευ προηγουμένου υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα, στην Ιταλία, η μέση ηλικία θα ανέβει από τα 41 χρόνια στα 53 το 2050», αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ.
Στην έκθεση εξετάζονται οκτώ χώρες με χαμηλούς ρυθμούς γεννήσεων, δηλαδή Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ρωσική Ομοσπονδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες και δύο περιοχές, Ευρώπη και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να σημειωθεί εδώ ότι η έκθεση γράφτηκε το 2001, δηλαδή προαναγγέλλει αυτά που πλέον σήμερα συμβαίνουν κανονικά και «ανθρωπιστικά».
Η έκθεση του ΟΗΕ προτείνει να «αναπληρωθούν» τα «κενά» των ντόπιων πληθυσμών (πρόκειται για ξεκάθαρο εποικισμό) στις παραπάνω χώρες και περιοχές με μετανάστες. Είναι η λεγόμενη «Μετανάστευση Αναπλήρωσης».
Στην έκθεση αναφέρεται ότι πρέπει να εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση 612.000 μετανάστες κάθε χρόνο μεταξύ των ετών 2000-2025 και 1.300.000 κάθε χρόνο μεταξύ των ετών 2025-2050.
Αυτό προτείνεται για να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτά ακριβώς υποστήριξαν και δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα στις αρχές του 2016, στη συνέχεια σιώπησαν από τις έντονες αντιδράσεις.
Στην ίδια έκθεση σημειώνεται ότι όποιο έθνος δεν θέλει να εισάγει μετανάστες, τότε θα πρέπει να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης πέρα από τα 65 χρόνια κατά μια ολόκληρη δεκαετία.
Δηλαδή, να βγαίνουμε σε σύνταξη στα 75 μας, που σημαίνει οι περισσότεροι να μην παίρνουμε σύνταξη ποτέ.
Εύλογη απορία: Η αύξηση των ορίων ηλικίας θα γινόταν έτσι κι αλλιώς εξαιτίας της υπογεννητικότητας; Δεν έχει σχέση με τη χρεοκοπία της Ελλάδας; Ενδιαφέρον αναγνώστες μας. Αλλιώς, λέει η έκθεση, εάν δεν θέλει μια χώρα να αυξήσει τα όρια ηλικίας, τότε να εισάγει μετανάστες.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, ο πληθυσμός της Ιταλίας θα μειωθεί κατά 10 εκ. Από 60,6 εκ. που είναι σήμερα σε 51,5 το 2050 με μέση ηλικία τα 53,7 χρόνια.
Ο Ιταλός υπουργός Ενρίκο Κόστα περιέγραψε τα παραπάνω στοιχεία ως «σενάριο ημέρας της κρίσεως» και ζήτησε να γίνουν περισσότερα για να αυξηθούν οι γεννήσεις των Ιταλών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εθνικές πολιτικές της κάθε χώρας της ΕΕ δεν επαρκούν για να αντιστραφεί η υπογεννητικότητα και χρειάζονται κεντρικές ευρωπαϊκές πολιτικές.
Βεβαίως η λιτότητα που επιβάλλει η Γερμανία μόνο την αύξηση των γεννήσεων δεν ευνοεί, ιδιαίτερα στον Νότο που επιβάλλεται άγρια λιτότητα, ο οποίος Νότος από ό,τι φαίνεται προορίζεται να εποικιστεί.

Τι προειδοποιούν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
Ο Πλάτων, πριν 25 αιώνες, γράφει:
«Αν όμως ο πληθυσμός [της πόλης, δηλ. του κράτους] ελαττωθεί και πέσει κάτω από τον επιθυμητό αριθμό, δεν πρέπει να φέρνουμε στην πόλη ξένους πολίτες που δεν έχουν εκπαιδευθεί με τον σωστό τρόπο» («Νόμοι», 741a).
Και ο Πλούταρχος, 20 αιώνες πριν, εξηγεί γιατί:
«Οι πολλές και ποικίλες ποιότητες, που περικλείουν αντιθέσεις και είναι δύσκολο να τις δαμάσεις, καταστρέφονται προτού βρεθούν μαζί, εφόσον, όπως σε πόλη με ανθρώπους μιγάδες που έχουν συγκεντρωθεί από παντού, δεν είναι εύκολο να φτάσουν σε κατάσταση ενότητας και ομοιοπάθειας, αλλά κάθε μία τραβάει προς αυτό που της είναι οικείο και είναι δύσκολο να συνδυαστεί με το αλλόφυλο» («Συμποσιακά», Δ΄, Πρόβλημα Α΄, 661C).
www.tribune.gr

Πηγή

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούν εν ενεργεία αστυνομικοί...


 από την Αγγλία και συγκεκριμένα από το South Yorkshire.
Οι αστυνομικοί, χόρεψαν τη μεγάλη επιτυχία του Μάικλ Τζάκσον, «Thriller» και πραγματικά εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους.




Πηγή


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέραμε για την ενέργεια των ΜΑΤ όπου οι ένστολοι πραίτορες του συστήματος, σε αγαστή συνεργασία με μέλη της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου  επιτέθηκαν στην γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας σε αλληλέγγυους, αντιφασίστες εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με καθεστωτικά ΜΜΕ μέχρι αυτή την στιγμή οι μπάτσοι έχουν προχωρήσει σε δύο συλλήψεις και έντεκα προσαγωγές, ενώ τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη.

Το ποιο σημαντικό όμως είναι οι δημόσιες καταγγελίες που κάνει μέσω facebook ο αγωνιστής γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου. Δεν είναι μόνο ότι μας γνωστοποιεί την ύπαρξη καταγγελιών άνδρες της ασφάλειας έχουν εισβάλλει στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" και εποπτεύοντας από παράθυρο συντονίζουν τις κοινές επιθέσεις ΜΑΤ - χρυσαυγιτών ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές. Ο ίδιος, και όχι μόνο, καταγγέλλει ότι τα χημικά που πέταξαν τα ΜΑΤ έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθείς και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό για την ζωή των νοσηλευομένων.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση Τόσκας και Πολάκης μπορούν να σιωπούν; Εδώ δεν έχουμε απλώς πολιτικές ευθύνες μιας βάρβαρα αντιλαϊκής κυβέρνησης. Πρέπει να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες από αυτούς που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή ασθενών!

Πηγή

Του Σωτήρη Καψώχα

Σε νέες περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση οδηγούνται η κυβέρνηση και η χώρα από τις υπέρμετρες απαιτήσεις των δανειστών να νομοθετηθούν μέτρα που αποτελειώνουν ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δεδομένα, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαπραγματεύσεων άφησε πίσω της τις ηχηρές αξιώσεις των δανειστών.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

                                  


Πηγή


Ακόμα και μετά τη συνταξιοδότηση του ως λογιστής, ο Μιχάλης Χάνης, συνέχιζε να πληρώνει το στεγαστικό δάνειο για ένα μικρό σπίτι σε ένα προάστιο της Αθήνας, όπου ζει τα τελευταία 23 χρόνια. Αυτό βέβαια μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα.
Η σύνταξή του μειώθηκε κατά 35% και μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες παλεύει να σώσει το σπίτι του από το κύμα κατασχέσεων, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα.
«Είναι σαν θρίλερ», λέει ο κ. Χάνης. Ο 63χρονος συνταξιούχος δήλωσε ότι παίρνει αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά για να αντέξει. «Δεν μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ. Θέλω απλά να προστατεύσω το σπίτι μου», αναφέρει.
Οι πιστωτές της χώρας έχουν πιέσει την κυβέρνηση να επιτρέψει τη δημοπρασία των ιδιοκτησιών των οφειλετών συλλέγοντας δισεκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν τις ετοιμόρροπες ελληνικές τράπεζες.
Τα «κόκκινα δάνεια» ανέρχονται σε 119 δισ. ευρώ, κάτι λιγότερο από τα μισά που έχουν δοθεί, με το 41% να είναι στεγαστικά.
Η πραγματική πρόκληση είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων με τρόπο που δίνει κάποια ελπίδα στους οφειλέτες, όπως στον κ. Χάνη, αλλά δεν υπονομεύει το τραπεζικό σύστημα. Ίσως είναι αδύνατο να τετραγωνιστεί αυτός ο κύκλος.
«Από τη στιγμή που υπέγραψε το τρίτο πακέτο διάσωσης, το καλοκαίρι του 2015, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει λιγότερο μέσο πίεσης απέναντι στους δανειστές. Οι επικριτές λένε ότι κάνει τη μία υποχώρηση μετά την άλλη, παρά τις υποσχέσεις να προστατεύσει τα σπίτια. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέμεναν ότι είναι ασφαλή. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε δήλωση ανέφερε ότι οι πρώτες κατοικίες ήδη προστατεύονται σε ό,τι αφορά τα χρέη προς τράπεζες. Οι αρχές, πρόσθεσε, εξετάζουν περαιτέρω παρέμβαση για χρέη αποκλειστικά προς το Δημόσιο. Όμως, την άνοιξη η κυβέρνησε ήρε την απαγόρευση πώλησης των στεγαστικών και των δανείων προς μικρές επιχειρήσεις. Το καλοκαίρι πέρασαν νέοι νόμοι που επέτρεψαν στις τράπεζες να ξεκινήσουν κατασχέσεις αν οι οφειλέτες θεωρούν μη συνεργάσιμοι», αναφέρουν οι New York Times.
Οι Έλληνες είναι έξαλλοι και νιώθουν προδομένοι. Σε μία καμπάνια που θυμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών στην Ισπανία πριν από μερικά χρόνια, ιδιοκτήτες ακινήτων και οι υποστηρικτές τους κάνουν διαμαρτυρίες ενάντια στους πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα.
Σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι φέτος έγιναν μόνο 500 πλειστηριασμοί και κανένας το 2015. Οι συμβολαιογράφοι λένε ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.
Ο Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών λέει ότι θα γίνουν πλειστηριασμοί για έως και 50.000 ακίνητα την επόμενη χρονιά. «Ο κόσμος πανικοβάλλεται. Δεχόμαστε περίπου 500 κλήσεις κάθε ημέρα», δήλωσε.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε πάγωμα κατασχέσεων για τις πρώτες κατοικίες με φορολογική αξία 300.000 ευρώ, αλλά δεν νομοθετήθηκε. Η αντιπολίτευση και άλλοι επικριτές σχολιάζουν ότι αυτό δεν έγινε γιατί στην Αθήνα βρίσκονταν οι εκπρόσωποι των δανειστών και θα είχαν ενστάσεις. Tα «κόκκινα» δάνεια έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης πολλές φορές, αλλά το θέμα παραμένει άλυτο.
Αν δεν λυθεί, οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ρίξουν χρήματα στην οικονομία. Ήδη έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές σε τρία χρόνια. Οι δανειστές δεν σχολιάζουν επίσημα όσο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις, ιδιωτικά όμως αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτολμήσει μία μονομερή ενέργεια την οποία ανακάλεσε.
Η Τρόικα έχει επισημάνει ότι τα «κόκκινα» δάνεια είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, ζητώντας να παταχθούν οι στρατηγικοί οφειλέτες, όσοι έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν. Τραπεζικοί αξιωματούχοι πρότειναν οι δημοπρασίες να γίνονται ηλεκτρονικά, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των θυμωμένων πολιτών στα δικαστήρια.
Εν τω μεταξύ, Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων όπως ο κ. Χάνης, πήρε δύο στεγαστικά δάνεια, το 2001 και το 2012, αξίας € 71.000. Μόλις είχε κοπεί η σύνταξη του, κι έτσι ζήτησε βοήθεια από τις τράπεζες, που τον συμβούλευσε να πάρει νέα δάνεια για την αποπληρωμή των παλαιών.
Ο κ. Χάνης έκανε αίτηση σε ένα πρόγραμμα που η κυβέρνηση εισήγαγε το 2010, στο αποκορύφωμα της κρίσης, το οποίο είχε ως στόχο να μειώσει τις μηνιαίες πληρωμές για τα άτομα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Περίπου 150.000 αιτήσεις εκκρεμούν. Οι ελπίδες του πλέον εναπόκεινται στη δίκη που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, δικηγόρος του κ. Χάνη, δήλωσε ότι έχει εκπροσωπήσει περίπου 1.000 ανθρώπους τα χρόνια της κρίσης, χωρίς να περιλαμβάνει στον αριθμό όσους απλά του ζήτησαν συμβουλή. Για εκείνον, οι ελληνικές αρχές επικεντρώθηκαν περισσότερο στο να δώσουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, παρά να τους δώσουν πληροφορίες για τις επιλογές τους.
Πολλοί είναι απελπισμένοι λέει, προσθέτοντας ότι ένας πελάτης του πρόσφατα του είπε ότι είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει.
Ο κ. Χάνης  θα συνεχίσει να παλεύει, ενώ θα κάνει έκκληση για αναστολή καθώς δεν μπορεί να κάνει τις πληρωμές.  

Πηγή
Στις περισσότερες συνειδήσεις έχει περάσει ότι το Περλ Χάρμπορ ήταν η μόνη ιαπωνική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος.
Κάτι που δεν είναι βέβαια αληθές, μιας και οι ΗΠΑ χτυπήθηκαν ξανά σε λιγότερο από έναν χρόνο, αν και με σημαντικά μικρότερες ζημιές.
Ήταν Σεπτέμβριος του 1942 όταν ο πιλότος του Αυτοκρατορικού Ναυτικού της Ιαπωνίας επιφορτίστηκε με την αποστολή να ρίξει ναπάλμ στα δάση γύρω από το Όρεγκον. Ήταν άλλο ένα ανατρεπτικό σχέδιο της ιαπωνικής πολεμικής μηχανής να προκαλέσει πανικό στον εχθρό γεμίζοντας με φωτιές τη χώρα του.
Το πλάνο δεν πήγε βέβαια ως όφειλε. Παρά το γεγονός ότι ο Νομπούο Φουτζίτα έγινε αντιληπτός από πυροσβεστικό σταθμό, κατάφερε να ρίξει δύο εμπρηστικές βόμβες στα δάση του Όρεγκον, λίγο όμως ο ασθενής αέρας, λίγο το ψιλόβροχο και λίγο τέλος η άμεση απόκριση της Πυροσβεστικής και η φωτιά τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο.
jajapsnnsifdftwegh1
Η ιστορία του ιαπωνικού σαμποτάζ σε αμερικανικό έδαφος τελειώνει εδώ, η υπόθεση δεν πήρε όμως τέλος για τον επίδοξο εμπρηστή του Όρεγκον. Ο πιλότος επέστρεψε στην Ιαπωνία, δεν ξέχασε όμως ποτέ τι τον είχαν βάλει να κάνει.
Κι έτσι είκοσι χρόνια μετά την απόπειρά του να λαμπαδιάσει το Όρεγκον, επέστρεψε στην πόλη κραδαίνοντας το οικογενειακό του κειμήλιο, ένα παραδοσιακό σπαθί των σαμουράι.
Η χρονιά είναι το 1962, στην εικοστή ακριβώς επέτειο από κείνη τη μέρα που το μικρό υδροπλάνο βρέθηκε 6.000 μίλια μακριά από το σπίτι του για να βομβαρδίσει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους. O Φουτζίτα το έφερε βαρέως όλα αυτά τα χρόνια, κι έτσι αποφάσισε να πάει στο Όρεγκον με φόβο ψυχής ζητώντας συγχώρεση.
jajapsnnsifdftwegh2
Μαζί του είχε το 400 ετών κατάνα των προγόνων του, το οποίο είτε θα δώριζε στην πόλη για να τον συγχωρέσει είτε θα το χρησιμοποιούσε για να κάνει χαρακίρι, αν οι ικεσίες του δεν γίνονταν δεκτές! «Ήμουν σίγουρος ότι με το που θα έφτανα στο Όρεγκον θα με έδερναν, θα μου έριχναν αβγά και θα με καθύβριζαν», ομολόγησε αργότερα.
Ο βετεράνος πιλότος δεν ήξερε όμως ότι η αμερικανική πόλη τον έψαχνε από το 1961, όταν τρία ηλικιωμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που είχαν ζήσει την ιστορία του 1942 σκέφτηκαν να τον προσκαλέσουν στο ετήσιο φεστιβάλ του Όρεγκον!
jajapsnnsifdftwegh3
Η πρότασή τους συνάντησε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση πολλών, καθώς οι περισσότεροι θυμούνταν ελαφρώς διαφορετικά τους Ιάπωνες του Β’ Παγκοσμίου και θεώρησαν προσβολή να αποβιβαστεί ο Φουτζίτα στην ετήσια γιορτή της πόλης. «Η μόνη δόξα του Φουτζίτα ήταν πως έγινε ο μόνος (Ιάπωνας) πιλότος που βομβάρδισε την ενδοχώρα των ΗΠΑ από αέρος», έγραφε στο ολοσέλιδο άρθρο της τοπική εφημερίδα, φιλοξενώντας από κάτω 141 υπογραφές προβεβλημένων πολιτών που δεν ήθελαν να τον δουν στα μάτια τους!
Την ώρα που γίνονταν αυτά και οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν, ο Φουτζίτα πήρε την πρωτοβουλία να κατέβει στο Όρεγκον. Είχε ανταλλάξει μερικές επιστολές με τους τρεις δημοτικούς συμβούλους και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Ο άνθρωπος που είχε προσπαθήσει να κάψει το Όρεγκον εκ θεμελίων ήταν τώρα σε αυτοκίνητο καθοδόν για το δημαρχείο της πόλης. Γνωρίζοντας για την άφιξή του, ανήσυχοι πολίτες και βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου είχαν αποστείλει ακόμα και απειλητικά γράμματα κατά του ιάπωνα πιλότου.
jajapsnnsifdftwegh4
Ο Φουτζίτα έγινε δεκτός με τιμές τελικά, καθώς το ανεκτίμητης αξίας οικογενειακό κειμήλιο που δώρισε στο Όρεγκον έκαμψε και τις τελευταίες ενστάσεις για την ειλικρινή του μεταμέλεια. Ο ίδιος είχε πει εξάλλου πως το σπαθί των σαμουράι θα είχε τον τελευταίο λόγο στο όλο γεγονός: ή θα κατεύναζε τα πνεύματα ή θα του έπαιρνε τη ζωή, όποιο ερχόταν πρώτο!
Ο δήμαρχος του Όρεγκον του έδωσε το κλειδί της πόλης και, σε μια συμβολική κίνηση, τον επιβίβασαν σε ένα μικρό αεροσκάφος για να ξαναδεί από ψηλά τα δάση που προσπάθησε να κάψει το 1942. Πλέον όμως ήταν πρεσβευτής καλής θέλησης και ειρήνης, γι’ αυτό και επέστρεφε έκτοτε συχνά με την οικογένειά του στο Όρεγκον, προωθώντας στην πράξη τη συμφιλίωση των λαών.
jajapsnnsifdftwegh6
Στο τέλος, η μακρινή γενέτειρα του Φουτζίτα και ο δήμος Μπούκινγκς του Όρεγκον αδελφοποιήθηκαν και ξεκίνησαν προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και φοιτητών. Το 1990, σε άλλη μια επίσκεψή του, έγινε το αδιανόητο: ο δήμαρχος ανακήρυξε επισήμως την 25η Μαΐου ως «Ημέρα Νομπούο Φουτζίτα». Τώρα το Όρεγκον καλωσόριζε με ορθάνοιχτες αγκάλες τον παλιό εχθρό του και όταν έμαθε το 1997ότι η υγεία του πιλότου ήταν σε κακή κατάσταση, έσπευσε να τον κάνει επίτιμο δημότη.
Τα νέα τού τα πρόφτασαν οι συγγενείς του λίγο πριν κλείσει τα μάτια του λίγες μέρες αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου, και είπαν μετά πως χαμογέλασε, καθώς τώρα ήταν σίγουρος πως τον είχαν συγχωρέσει. Όπως ήταν φυσικό, ζήτησε να σκορπιστεί η τέφρα του στο δάσος που πήγε να κάψει…
newsbeast.gr

Πηγή
Τον περασμένο Μάρτιο ο Martyn Steedman από τη Σκωτία και η σύζυγός του Louise αγόρασαν από online δημοπρασία ένα… ελικόπτερο Sea King του Βασιλικού Ναυτικού.
Στη συνέχεια ξόδεψαν σχεδόν 40.000 λίρες μεταμορφώνοντάς το σε κατοικήσιμο χώρο.
Η ιδέα γεννήθηκε κατά την τελευταία πτήση του Sea King πάνω από το Stirling όπου ζει το ζευγάρι, νωρίτερα φέτος, πτήση που σηματοδότηση και το τέλος της υπηρεσίας για ολόκληρο τον στόλο.
Το 17 μέτρων Sea King ZA127 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1994 αλλά χρησιμοποιείτο για εκπαιδευτικούς σκοπούς έως το 2002.
Τον Απρίλιο έκανε το τελευταίο ταξίδι του επί ξηράς, από το Grantham του Lincolnshire στο Mains Farm Wigwams κοντά στο Stirling.
Το εξωτερικό του αποκαταστάθηκε πλήρως διατηρώντας πολλά από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του. Το εσωτερικό του ελικοπτέρου μεταμορφώθηκε σε εξοχική κατοικία που χωρά έξι άτομα.
Τα τοιχώματά του έχουν μονωθεί και βαφτεί ενώ το κόκπιτ επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν τόσο τον τεχνολογικό εξοπλισμό του όσο και τη θέα.
Το ελικόπτερο θα είναι προφανώς το απόλυτο παιχνίδι για τα παιδιά του ζευγαριού, τον 13χρονο Josh και τον 9χρονο Harry.
«Όταν ο μπαμπάς μάς είπε τι είχε αγοράσει νομίζαμε πως έκανε πλάκα. Ανυπομονούμε για την πρώτη μας νύχτα πάνω του», είπε ο Harry στη Daily Mail.
Το ελικόπτερο αναμένεται να αρχίσει να δέχεται φιλοξενούμενους από την ερχόμενη άνοιξη με κόστος τις 150 λίρες για το ζευγάρι τη βραδιά.
elikrpwoi2 elikrpwoi3 elikrpwoi4 elikrpwoi5 elikrpwoi6 elikrpwoi7 elikrpwoi8 elikrpwoi9 elikrpwoi10newsbeast.gr

Πηγή