follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Από τη μπουνιά στον δάσκαλο μουσικής, στο βραβείο για τη χειρότερη ερμηνεία, τη συγγραφή βιβλίων και τη δική του βότκα. Όλα όσα δεν ξέρεις για τον Ντόναλντ Τραμπ 
Adtech Ad
Ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζει και επίσημα τις βαλίτσες του για την μετακόμισή του στον Λευκό Οίκο τον ερχόμενο Ιανουάριο, έχοντας κερδίσει με μεγάλη διαφορά το μεγαλύτερο φαβορί των αμερικανικών εκλογών, Χίλαρι Κλίντον.
AdTech Ad
Ο προκλητικός δισεκατομμυριούχος είναι, πλέον, και επίσημα πρόεδρος της μεγαλύτερης υπερδύναμης στον κόσμο, που αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις και τη δράση του Ντόναλντ Τραμπ.
Είσαι σίγουρος/ η ότι τα γνωρίζει όλα για τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ;

Έριξε μπουνιά στον δάσκαλο μουσικής 

Σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζαμε τον Ντόναλντ Τραμπ ντροπαλό. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε βιβλίο του πως έχει χτυπήσει τον δάσκαλο μουσικής του.
"Όταν ήμουν στη δευτέρα δημοτικού μαύρισα το μάτι του δασκάλου μουσικής. Του έριξα μπουνιά γιατί πίστευα πως δεν ήξερε τίποτα από μουσική, παραλίγο να αποβληθώ απ΄το σχολείο.

Είναι συγγραφέας


 
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι συγγραφέας, ναι... είναι. Έχει γράψει τουλάχιστον 50 βιβλία. Το πρώτο του το "The Art of the Deal", δημοσιεύτηκε το 1987. Ένα από τα διασημότερα βιβλία που έχει γράψει είναι το "Trump: The Best Real Estate Advice I Ever Received: 100 Top Experts Share Their Strategies" and "Ten Secrets I Learned from the Apprentice."

Μπορεί να "χειριστεί" έναν πύραυλο


 
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου ταπεινός όσον αφορά τα όσα έχει πετύχει στη ζωή του, όπως και την περιουσία του.
Ο ίδιος έχει δηλώσει πως "Θα μου έπαιρνε μιάμιση ώρα για να μάθω τα πάντα για τη λειτουργία ενός πυραύλου. Νομίζω ότι ξέρω τα περισσότερα έτσι κι αλλιώς." Ενώ, έχει πει πως εκείνος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πυρηνικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Έχει μικροβιοφοβία


Φαίνεται πως ο νέος πρόεδρος έχει, τελικά, μια αδυναμία και αυτή είναι η μικροβιοφοβία του. Μπορεί να του αρέσει πάντα να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους ή από άνδρες ασφαλείας, όπως έχουμε δει στις ομιλίες της προεκλογικής τους εκστρατείας, ωστόσο δεν του αρέσει να τον αγγίζουν ή να κάνει χειραψίες.

Είχε τη δική του βότκα


Κάθε επιτυχημένος επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτό του προσπαθεί να επεκταθεί σε όσους περισσότερου τομείς μπορεί, προκειμένου να αφήσει την υπογραφή του, ακόμα και στον κόσμο των ποτών και των τροφίμων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς το 2007 λάνσαρε τη δική του Ολλανδική βότκα, ωστόσο το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα απέτυχε, με αποτέλεσμα να σταματήσει την παραγωγή της.

Δεν πίνει αλκοόλ


Η δουλειά είναι δουλειά. Μπορεί να κυκλοφόρησε τη δική του βότκα, ωστόσο ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν καταναλώνει αλκοόλ.
Ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν πίνει και του είναι εύκολο να μείνει μακριά από το αλκοόλ, εξαιτίας του αδελφού του Φρεντ.  Ο αδελφός του έδωσε μάχη για να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Βραβεύτηκε για τη χειρότερη ερμηνεία


  Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γράψει τη δική του ιστορία στη αμερικανική showbiz, ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από τα καλλιστεία. Ωστόσο, η ενασχόλησή του με την "τέχνη" δεν σταματά εκεί, καθώς έχει κερδίσει το βραβείο του χειρότερου Β' ανδρικού ρόλου το 1989 για την εμφάνισή του στην ταινία "Ghosts Can’t Do It".
Η αρνητική διάκριση δεν τον πτόησε μιας και συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και σειρές.

Έκανε μήνυση στον Bill Maher για ένα αστείο 

Το 2013 ο κωμικός Bill Maher σ' ένα από τα αστεία του ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι γιος μαϊμούς, προσφέροντας του 5 εκατομμύρια δολάρια για να αποδείξει ότι ο πατέρας του είναι άνθρωπος.
Ο δισεκατομμυριούχος δεν εκτίμησε το χιούμορ του κωμικού, με αποτέλεσμα να τον μηνύσει, αφού πρώτα έδωσε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του απαιτώντας το χρηματικό έπαθλο για την απόδειξη που προσκόμισε. 

Έχει δικό του αστέρι στη 'Λεωφόρο Δόξας' στο Χόλιγουντ


  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέκτησε το δικό του αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ το 2007 για την προσφορά του στον τομέα της διασκέδασης και της τηλεόρασης, μέσω των τηλεοπτικών σόου και ριάλιτι, που χρηματοδοτούσε.
Πριν από μερικές ημέρες άγνωστοι κατέστρεψαν το αστέρι του.

Λατρεύει την πάλη


 
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της επαγγελματικής πάλης. Ο ίδιος συνηθίζει να παρακολουθεί αγώνες, ενώ διαθέτει και το "Monday Night Raw" του WWE.
news247.gr 

Πηγή
Όπως είναι γνωστό, η κορωνίδα των πόλεων που ίδρυσε κατά την διάρκεια των εκστρατειών του ο Μέγας Αλέξανδρος, είναι η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (331π.Χ.), γνωστή παλαιότερα με το λατινικό της όνομα Alexandria ad Aegyptum και σήμερα με το αιγυπτιακό Εσκανταρέια.
Εκτός από την αιγυπτιακή Αλεξάνδρεια, δεκάδες ήταν οι πόλεις που έφεραν το ίδιο όνομα κατά την αρχαιότητα, πόλεις που φέρεται είτε να ίδρυσε ο ίδιος ο Αλέξανδρος, είτε οι επίγονοί του, είτε ονομάστηκαν έτσι προς τιμήν του.
Χαρακτηριστικά, ο Πλούταρχος αναφέρει την ύπαρξη 70 Αλεξανδρειών, στις μέρες μας πάντως έχουν τεκμηριωθεί μέσω αρχαιολογικών, ιστορικών και λοιπών αναφορών-χωρίς να λείπουν και οι σχετικές διαφωνίες των ειδικών –σαφώς λιγότερες. Από αυτές αναφέρουμε τις εξής 45(σαράντα πέντε):
Αλεξάνδρεια των Μαίδων, Αλεξάνδρεια η κατά τον Μέλανα Κόλπον, Αλεξάνδρεια η Τρωάς, Αλεξάνδρεια προς Λάτμον Καρίας, Αλεξάνδρεια κατά Ισσόν, Αλεξάνδρεια Χαλυβών, Αλεξάνδρεια η εν Τύρρω, Αλεξάνδρεια η εν Κύπρω, Αλεξάνδρεια η εν Γάζα, Αλεξάνδρεια η εν Ασσυρία, Αλεξάνδρεια Μηδίας, Αλεξάνδρεια η εν Παρθυηνή, Αλεξάνδρεια η εν Αρείης, Αλεξάνδρεια η εν Γεδρώσους, Αλεξάνδρεια Προοφθασία, Αλεξάνδρεια η εν Αραχώτοις, Αλεξάνδρεια η εν Σακαστήνη, Αλεξάνδρεια η εν Παροπαμισσάδαις, Αλεξάνδρεια η Εσχάτη, Αλεξάνδρεια η εν Μακαρηνή, Αλεξάνδρεια η εν Βακτριανή, Αλεξάνδρεια η εν Σογδιανή, Αλεξάνδρεια η επί του Ώξου, Αλεξάνδρεια η Μαργιανή, Αλεξάνδρεια Αριγαία, Αλεξάνδρεια εις Τάξιλα, Αλεξάνδρεια η εν Νίκαια Ινδίας, Αλεξάνδρεια η Βουκέφαλος, Αλεξάνδρεια η εν Ακεσίνη, Αλεξάνδρεια η εν Ινδώ, Αλεξάνδρεια εν Ύφαση, Αλεξάνδρεια εν τη Οπιανή, Αλεξάνδρεια η εν Σόγδοις, Αλεξάνδρεια η των Μουσικάνων, Αλεξάνδρεια η παρά Σωριανής, Αλεξάνδρεια η εν Ωρείταις, Αλεξάνδρεια η εν Ώροις, Αλεξάνδρεια επί των εκβολών Ινδού, Αλεξάνδρεια Νεαρτών, Αλεξάνδρεια η εν Καρμανία, Αλεξάνδρεια Σαλμούς, Αλεξάνδρεια η εν Σουσιανή, Αλεξάνδρεια η εν Βαβυλωνία, Αλεξάνδρεια Δεκαπόλεως και Αλεξάνδρεια η εν Ευφράτη.
Στη σύγχρονη εποχή, ως απόηχος τιμής στο Μεγάλο Έλληνα Στρατηλάτη, την ονομασία Αλεξάνδρεια φέρουν διάφορες πόλεις (ή τόποι) ανά τον κόσμο, εκ των οποίων η μία βρίσκεται στην Ελλάδα, εκείνη της Ημαθίας. Οι υπόλοιπες που ανιχνεύσαμε βρίσκονται: 2 στην Ιταλία, 3 στη Ρουμανία, 1 στη Βουλγαρία, 1 στη Σκωτία, 2 στην Αυστραλία, 2 στη Βραζιλία, 1 στη Μοζαμβίκη, 3 στη Νότια Αφρική, 2 στον Καναδά , 3 στη Τζαμάικα και 14 στην Αμερική, διασκορπισμένες σε διάφορες πολιτείες: Ν.Ντακότα, Ιντιάνα,Τεννεσί, Κεντάκι,Πενσυλβάνια, Λουιζιάνα, Βιρτζίνια, Κάνσας,Μινεσότα, Μισούρι, Νεμπράσκα, Οχάιο, Νιού Χαμσάιρ και Αλαμπάμα.
Όσο για τις Αλεξάνδρειες που πρόσφεραν τα’ όνομά τους σε συνοικίες, πλατείες και δρόμους σε ολόκληρο τον πλανήτη, το μέτρημα μοιάζει ατέλειωτο… Ενδεικτικά, αναφέρουμε μονάχα στην Αττική την περιοχή Νέα Αλεξάνδρεια, που μετονομάστηκε σε Φιλοθέη και τη συνοικία Νέα Αλεξάνδρεια του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.
Ν.Νικηταρίδης, Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος
votegreece 

Πηγή
Αυτό που ήταν σε όλους γνωστό, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν το είχε παραδεχθεί δημόσια –απ’ όσο γνωρίζουμε- είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε (χρηματοδοτεί;) άτομα για να προπαγανδίζουν τις πολιτικές του θέσεις στο διαδίκτυο.

Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα ο στιχουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας Άρης Δαβαράκης στην συνέντευξη που έδωσε στην Κατερίνα Ανέστη και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα lifo, δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη και υποχρεούται το κυβερνητικό κόμμα να δώσει εξηγήσεις.

Προσπερνάμε τα όσα αναφέρει ο Α. Δαβαράκης για τις προσωπικές επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τις εμπειρίες που αποκόμισε μ’ αυτή την σχέση. Στεκόμαστε σε ένα σημείο της συνέντευξη του που το θεωρούμε το πιο ενδιαφέρον και το οποίο παραθέτουμε:

- Βάζοντας σε κίνδυνο και την επαγγελματική σχέση που είχατε. Αναφέρομαι στο portal.gr . Αλήθεια, ποια ήταν η πηγή χρηματοδότησής του;

- Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά. Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. (σ.σ το portal.gr ήταν ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει ο Α. Δαβαράκης και τώρα είναι εκτός λειτουργίας).

Εδώ τα όσα αποδίδονται στον Ν. Παππά που πρόσφατα ανέλαβε το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητα. Ή πρέπει να βγει να διαψεύσει τα όσα του αποδίδει ο Α. Δαβαράκης ή πρέπει να παραδεχθεί ότι διαχειρίζεται κάποιο «μαύρο» ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ που χρηματοδοτεί άτομα τα οποία γράφουν σε ιστοσελίδες για να προπαγανδίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Και εδώ αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Α.Δ προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα. Από πού αντλεί χρήματα το «ταμείο» του Ν. Παππά; Υπάρχουν άλλοι διαχειριστές ιστοσελίδων που χρηματοδοτεί; Πώς ο υπουργός προχωράει σε μια τέτοια κίνηση αφού δεν υπάρχει καμιά σχετική απόφαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ;

Με αυτή την αποκάλυψη ο Ν. Παππάς βρίσκεται εκτεθειμένος και στην προκειμένη περίπτωση η … σιωπή του δεν είναι χρυσός

Διαβάστε επισης: 
 
Της διαφθοράς το κάγκελο και στην μέση ο Νίκος Παππάς

Πηγή
Ένα παράξενο φαινόμενο στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο!! 
Τζαμί Διδυμότειχου: Μία παρατήρηση που ίσως αλλάζει πολλά δεδομένα
(ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή
Ένα παράξενο φαινόμενο στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο!! 
Τζαμί Διδυμότειχου: Μία παρατήρηση που ίσως αλλάζει πολλά δεδομένα
(ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή

Ακμή - Τρόποι να την αντιμετωπίσεις

ΕΡΩΤΗΜΑ
Έχω έντονο πρόβλημα με την ακμή, έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά μάταια. Έχω απελπιστεί! Πλέον νιώθω πως δεν θα φυγουν ποτέ. Τι θα μπορούσα να κάνω; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοήθεια σας.
Στο ερώτημα απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Αγαπητή μας φίλη,
Είσαι σίγουρη πως έχεις δοκιμάσει τα πάντα; Ακούγεται λίγο απελπιστικό/υπερβολικό αυτό που γράφεις. Σίγουρα η ακμή είναι μία δύσκολη πάθηση και χρειάζεται χρόνο, όμως ο ειδικός δερματολόγος μπορεί να καταφέρει στο τέλος να διώξει τελείως το πρόβλημα. Μιλώντας με τους ασθενείς μου για την ακμή, συνηθίζω να λέω ότι ανοίγουμε έναν πόλεμο, ο οποίος δεν κερδίζεται ή χάνεται με μία μάχη. Αυτό που χρειάζεται είναι μία καλή στρατηγική από τον ειδικό δερματολόγο και συνεργασία από τον ασθενή μας. Έχουμε στη διάθεσή μας πάρα πολλά όπλα και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ χρήσιμο να τα συνδυάζουμε όλα μαζί σ' αυτό που συνηθίζουμε να λέμε παγκοσμίως "combo therapies", δηλαδή συνδυαστικές θεραπείες. Έχουμε στη διάθεσή μας πολύ καλά φάρμακα, λέιζερ θεραπείες και πολλά άλλα “μυστικά” για να βοηθήσουμε ένα άτομο να βγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο!
Ως ειδική στη λέιζερ, επεμβατική και κοσμητική δερματολογία, μπορώ σίγουρα να σου υποσχεθώ ότι υπάρχει στο τέλος, μετά από 4-5 μήνες, ένα αποτέλεσμα που θα σε δικαιώσει μπροστά στον καθρέφτη. Χρειάζεται οργάνωση, γνώση από τον ειδικό γιατρό και λίγο υπομονή από την ασθενή, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ξανά την καθαρή εικόνα σου μπροστά στον καθρέφτη.http://www.boro.gr/

Πηγή
Του Γ. Γ. 

Αντί για οποιοδήποτε δικό μου σχολιασμό, (άλλωστε στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πάρα πολλές σχετικές αναλύσεις) του αποτελέσματος των Αμερικανικών εκλογών, μια διαχρονική αλήθεια,

Τα παρακάτω τα έγραφε ο Φρίντριχ Ένγκελς το 1891 στο βιβλίο του «Ο Εμφύλιος Πόλεμος στη Γαλλία» και τα αντιγράφουμε από το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο   «Μαρξ - Ενγκελς Για τον Ρεφορμισμό» το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». (Οι υπογραμμίσεις δικές μου)

«Πουθενά οι "πολιτικοί" δεν αποτελούν ένα πιο ξεχωριστό και πιο ισχυρό τμήμα του έθνους, όσο ακριβώς στη Βόρεια Αμερική.
Εδώ το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, που εναλλάσσονται διαδοχικά στην εξουσία, διευθύνεται με τη σειρά του από ανθρώπους που κάνουν την πολιτική προσοδοφόρα επιχείρηση, που κερδοσκοπούν πάνω στις έδρες των νομοθετικών σωμάτων, τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ξεχωριστών Πολιτειών, ή που ζουν από την προπαγάνδα που κάνουν για το κόμμα τους και που μετά τη νίκη του αμείβονται με θέσεις. ..

Εχουμε εδώ δυο μεγάλες συμμορίες από πολιτικούς κερδοσκόπους, που παίρνουν διαδοχικά στα χέρια τους την κρατική εξουσία και την εκμεταλλεύονται με τα πιο διεφθαρμένα μέσα και για τους πιο διεφθαρμένους σκοπούς – και το έθνος είναι ανίσχυρο μπροστά στους δυο μεγάλους αυτούς συνασπισμούς πολιτικών, που βρίσκονται δήθεν στην υπηρεσία του, αλλά στην πραγματικότητα το εξουσιάζουν και το λεηλατούν».

Πηγή
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή Βιολόγος, medlbabnews.gr
Όλο και πιο πολλοί ταλαιπωρούνται τις τελευταίες μέρες από το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη και τα συμπτώματά τους. Τα κυριότερα και πιο ενοχλητικά είναι ο πυρετός, οι μυϊκοί πόνοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις και φυσικά η ενοχλητική καταρροή.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο του κοινού κρυολογήματος όσο και της γρίπης γίνεται συμπτωματικά. Στοχεύει δηλαδή στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων, στο να αυξάνει την άνεση του ασθενούς και στο να αποτρέπει πιθανή επιπλοκή εξαιτίας της νόσου.
Η ανάπαυση τους ασθενούς σε θερμό περιβάλλον, η λήψη πολλών υγρών και ζεστών ροφημάτων κρίνονται απαραίτητα στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων.  Επιπλέον, η χορήγηση φαρμάκων μπορεί να συμβάλει σε άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Ειδικότερα, συνιστάται η λήψη αντιβηχικών σιροπιών ή σπρέι, αποχρεμπτικών για να διευκολύνουν τη ρευστοποίηση των φλεγμάτων και αποσυμφορητικών έτσι ώστε να μειώνεται η συμφόρηση στις αναπνευστικές διόδους. Δε θα πρέπει να παραλείψουμε τη χορήγηση αναλγητικών και αντιπυρετικών, όπως η παρακεταμόλη και η ιβουπροφένη. Η χρήση ασπιρίνης πρέπει να αποφεύγεται καθώς είναι πιθανόν να προκαλέσει ένα σπάνιο σύνδρομο που αποκαλείται "σύνδρομο Reyes". Τα αντιβιοτικά δεν έχουν θέση στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης καθώς είναι αναποτελεσματικά έναντι των ιών.
Τα όπλα της φύσης:
ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ
Όταν πονάει όλο το κορμί με αιτία το κρυολόγημα, μια φυσική λύση μπορεί να είναι η εξής:


Αλοιφή για μασάζ:
Τι θα χρειαστείτε: 
100 γρ. αμυγδαλέλαιο 
25 σταγ. έλαιο πεύκο (Pinus sylvestris) 
25 στ. έλαιο ευκάλυπτο (Eucalyptus globules) 
25 στ. έλαιο κέδρο (Juniper) 
15 στ. έλαιο δεντρολίβανο  
Η συνταγή: Προσθέστε στο αμυγδαλέλαιο τα αιθέρια έλαια και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε μασάζ πρωί και βράδυ. 
Αφέψημα για ανακούφιση:
Τι θα χρειαστείτε: 
5 γρ. θυμάρι (Thymus vulgaris)  
5 γρ. μελισσόχορτο (Melissa officinalis)  
5 γρ. κουφοξυλιά (Sambucus nigra)  
Η συνταγή: Βάλτε τα βότανα σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε τα στο φλιτζάνι. Γεμίστε το με 750 ml βραστό νερό. Καλύψτε το για 10'. Αφήστε το να κρυώσει και πίνετε 5 φλιτζάνια.
ΠΥΡΕΤΟΣ
Όταν η θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει επικίνδυνα και νιώθετε κρυάδες, αποτελεσματικό μπορεί να είναι το εξής:


Επιθέματα: 
Τι θα χρειαστείτε: 1/2 κιλό νερό κρύο, 1 κουταλάκι κονιάκ, 3 σταγόνες ευκάλυπτο, 4 σταγόνες λεμόνι. 
Η συνταγή: Διαλύουμε στο κονιάκ τις σταγόνες από τα δύο αιθέρια έλαια και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο νερό. Παίρνουμε πετσέτες, τις βρέχουμε με το διάλυμα και τις τοποθετούμε στο μέτωπό μας.
Σιρόπι για ήπιο πυρετό:
Τι θα χρειαστείτε: 
ένα μεγάλο κρεμμύδι (allium cepa)  
μέλι (όσο το μέγεθος του κρεμμυδιού)  
Η συνταγή: Βάλτε το κρεμμύδι στο φούρνο και ψήστε το για 40 λεπτά στους 200°C .  Πολτοποιήστε το και αναμείξτε το με το μέλι. Λαμβάνετε 1-2 κ.γ. ανά ώρα, μέχρι 8 φορές την ημέρα.  


Ρόφημα για υψηλό πυρετό:
Τι θα χρειαστείτε: 
1 κ.γ. χιλιόφυλλο (Achillea millefolium) 
1 κ.γ. ευπατόριο (Eupatorium perfoliatum)  
μία πρέζα τσίλι (Capsicum frutescens)  
Η συνταγή: Φτιάξτε το έγχυμα των βοτάνων σε ένα φλιτζάνι νερό. Πίνετέ το ζεστό, μέχρι και 4 φλιτζάνια την ημέρα. Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 2-3 μοσχοκάρφια. 
Σημείωση: Αποφύγετέ το αν είστε έγκυες. 


ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ
Γαργάρες: 
Τι θα χρειαστείτε: 1/2 ποτήρι νερό, 1 κουταλάκι κονιάκ, 3 σταγόνες λεμόνι, 3 σταγόνες περγαμόντο. 
Η συνταγή: Διαλύουμε τις σταγόνες από τα δύο αιθέρια έλαια στο κονιάκ και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο ποτήρι με το νερό. Σε περίπτωση που δεν έχουμε λεμόνι και περγαμόντο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεβάντα με ευκάλυπτο ή λεμόνι με μέντα. 
Μασάζ (τοπικά στα σημεία όπου εμφανίζουμε πόνο): 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, 2 σταγόνες περγαμόντο, 1 σταγόνα λεμόνι. 
Ρόφημα: Βράζουμε σε νερό τη ρίζα του τζίντζερ. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον χυμό από ένα λεμόνι και προσθέτουμε μία κουταλιά μέλι.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ
Ρόφημα: Βράζουμε σε νερό μαντζουράνα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε είτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού (διαλυμένες σε 1 κουταλάκι κονιάκ) είτε στύβουμε φυσικό χυμό από ένα λεμόνι.
ΡΙΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Η μύτη σας τρέχει ή είναι βουλωμένη, δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ενώ η όσφρηση και η γεύση σας έχουν αλλοιωθεί. Υπάρχουν φυσικές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν.
Εισπνοές για την καταρροή:
Τι θα χρειαστείτε: 
15 γρ. ευκαλύπτου ή 5-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου  
Η συνταγή: Εγχύστε το βότανο ή προσθέστε τις σταγόνες από το έλαιό του σε 750 ml νερό. Εισπνεύστε για 10'. 

Έγχυμα για τη συμφόρηση:
Τι θα χρειαστείτε: ½ κ.γ. θυμάρι  
½ κ.γ. ευπατόριο (Eupatorium cannabinum) 
Η συνταγή: Φτιάξτε το έγχυμα των βοτάνων σε ένα φλιτζάνι νερό. Πίνετε μέχρι 3-4 φλιτζάνια την ημέρα.


Τι πρέπει να προσέξουμε 
Η χρήση αιθέριων ελαίων ευκαλύπτου και μέντας πρέπει να αποφευχθεί από όσους κάνουν ομοιοπαθητική. 
Οι καρκινοπαθείς και οι έγκυοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα αιθέρια έλαια. 
Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα αιθέρια έλαια λειτουργούν και ως φάρμακα και για τον λόγο αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε λίγες σταγόνες. Οι μεγάλες δόσεις μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Η πιο γνωστή δοσολογία είναι 5 ml αλκοόλη προς 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου. 

ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ!
Όταν το
- Μέλι συναντά το
- τζίντζερ και το
- λεμόνι, έχουμε ένα άριστο συνδυασμό για μια ισχυρή θεραπεία για την γρίπη, το κρυολόγημα, τις ιώσεις.

Η συνταγή είναι απλή: Κόβουμε ένα λεμόνι (βιολογικό) και το συνδυάζουμε με μια μέτρια πιπερόριζα (τριμμένη) σε ένα γυάλινο βάζο. Καλύπτουμε το μείγμα αυτό με μέλι ( βιολογικό) και σφραγίζουμε το βάζο σφιχτά. Βάζουμε το βάζο μας στο ψυγείο και περιμένουμε να σχηματιστεί ένας στερεός ζελές. Και έτοιμο το φάρμακο μας!
Απλό, εύκολο, θεραπευτικό και πολύ νόστιμο.

Την επόμενη φορά που δεν θα αισθάνεστε καλά, βάλτε μια κουταλιά από το μείγμα σε μια κούπα με ζεστό νερό και πιείτε το σιγά σιγά σαν τσάι. Αν επιθυμείτε μπορείτε να παρασκευάσετε αυτό το γλυκό φάρμακο και να το προσφέρετε σαν δώρο σε ένα αγαπημένο άρρωστο φίλο -φίλη που το χρειάζεται! Πιστέψετε με θα σας ευγνωμονεί για πολύ πολύ καιρό!

Καλή Ανάρρωση! και να θυμάστε ότι αυτό το μελένιο φάρμακο δεν ειναι μόνο για την γρίπη μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όποτε αισθάνεστε κουρασμένοι, η εξασθενημένοι.

Πηγή
Aυτή η τροφή κάνει θαύματα. Και όμως την καταναλώνουν λίγοι… Δείτε ποια είναι.
Το μπρόκολο είναι θαυματουργό και σώζει ζωές – Δείτε τι αναφέρει νέα επιστημονική μελέτη
Το μπρόκολο είναι ο εχθρός τους ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και κατ΄ επέκταση βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους και του καρκίνου του στομάχου.Μελέτη που έγινε συνεργατικά από Αμερικανούς και Γάλλους ερευνητές, σε εργαστηριακό επίπεδο, διαπίστωσε ότι το μπρόκολο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία σκοτώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως και τα βακτηρίδια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ή βρίσκονται έξω από τα κύτταρα όσο και αυτά που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα.
Επιπλέον έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εναντίον του καρκίνου του στομάχου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ποσότητες της σουλφοραφάνης που εμπεριέχονται στο μπρόκολο είναι αρκετές ώστε να επιτευχθεί ένα ευεργετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, κάποιες από τις ποικιλίες μπρόκολων όπως και οι βλαστοί του φυτού είναι πλουσιότεροι σε σουλφοραφάνη.
Τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρα ελπιδοφόρα καθώς η διατροφή σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του πεπτικού έλκους αλλά και του στομαχικού καρκίνου.
Όπως λένε οι επιστήμονες, οι μολύνσεις με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι τόσο συχνές στο στομάχι, που στις αναπτυσσόμενες χώρες το ποσοστό ανέρχεται στο 90%.
Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού θεωρείται η κυριότερη αιτία πρόκλησης έλκους αλλά και καρκίνου του στομάχου.
Η καταπολέμηση γίνεται με αντιβιοτικά και μάλιστα ισχυρά, όμως ακόμα και από αυτά στο 20% των ασθενών παρατηρείται ανθεκτικότητα των μικροοργανισμών και μη αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

Πηγή

Νέοι γαλαξίες νάνοι βρέθηκαν να περιφέρονται γύρω από τον Μίλκι Γουέι

Νέοι γαλαξίες νάνοι βρέθηκαν να περιφέρονται γύρω από τον Μίλκι Γουέι

Με την ισχυρότερη κάμερα του κόσμου εντοπίστηκαν ακόμη εννέα γαλαξίες να κινούνται σε τροχιά γύρω από τον δικό μας
Οι θέσεις των νέων γειτόνων μας στον ουρανό του νοτίου ημισφαιρίου. Οι ένθετες εικόνες δείχνουν τους πιο λαμπερούς. Τρεις ακόμα γαλαξίες νάνοι βρίσκονται έξω από το οπτικό πεδίο της εικόνας (Πηγή: N. Wyn Evans et al.)


Κέιμπριτζ 
Χρησιμοποιώντας την ισχυρότερη κάμερα του κόσμου, αστρονόμοι του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ εντόπισαν ακόμα εννέα μικροσκοπικούς γαλαξίες να κινούνται σε τροχιά γύρω από τον δικό μας Γαλαξία. Η «αναπάντεχη» ανακάλυψη θα μπορούσε τώρα να βοηθήσει τους κοσμολόγους να ελέγξουν τα μοντέλα τους για τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη.
Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται τέτοια σώματα μετά την ανακάλυψη δεκάδων γαλαξιών νάνων το 2005 και το 2006 στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, υπερηφανεύονται οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.
Στον ουρανό του νοτίου ημισφαιρίου
Οι νέοι δορυφορικοί γαλαξίες ανακαλύφθηκαν στον ουρανό του νότιου ημισφαιρίου κοντά στο Μεγάλο και το Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου, τους πλέον γνωστούς γαλαξίες νάνους που περιφέρονται γύρω από τον Μίλκι Γουέι.
Τα νέα σώματα αποτελούνται από μερικές χιλιάδες άστρα το καθένα, συγκριτικά με τα τουλάχιστον 100 δισ. άστρα του Γαλαξία. Είναι ένα δισεκατομμύριο φορές πιο αμυδρά και έχουν μάζα ένα εκατομμύριο φορές μικρότερη. Το πλησιέστερο βρίσκεται σε απόσταση 95.000 ετών φωτός, ενώ το πιο απομακρυσμένο απέχει πάνω από ένα εκατομμύριο έτη φωτός, αναφέρουν οι ερευνητές στο The Astrophysical Journal. Τρία από τα εννέα σώματα είναι σίγουρα γαλαξίες νάνοι, ενώ τα υπόλοιπα έξι υπάρχει περίπτωση να είναι σφαιρωτά σμήνη, μικρές αλλά πυκνές ομάδες άστρων με σφαιρικό σχήμα.
«Η ανακάλυψη τόσων δορυφόρων σε μια τόσο μικρή περιοχή του ουρανού ήταν τελείως αναπάντεχη» σχολιάζει ο Σέργκεϊ Καπόσοφ του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. «Δεν πίστευα στα μάτια μου» λέει.
Γνωρίζουμε πολύ λίγους δορυφορικούς γαλαξίες
Στην πραγματικότητα, πάντως, οι δορυφορικοί γαλαξίες που γνωρίζουμε πρέπει να είναι πολύ λιγότεροι από όσους υπάρχουν εκεί έξω -τα μοντέλα της σύγχρονης Κοσμολογίας προβλέπουν την ύπαρξη εκατοντάδων τέτοιων σωμάτων γύρω από τον Γαλαξία, ωστόσο το μικρό μέγεθος και η αμυδρότητά τους καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό τους.
Ο εντοπισμός τους όμως έχει μεγάλη σημασία για την επιβεβαίωση των κοσμολογικών προβλέψεων σχετικά με τη λεγόμενη σκοτεινή ύλη, ένα αόρατο υλικό άγνωστης σύστασης, το οποίο υπάρχει στο Σύμπαν σε τουλάχιστον πενταπλάσιες ποσότητες σε σχέση με την κανονική ύλη που βλέπουμε.
Η σκοτεινή ύλη έγινε αντιληπτή λόγω της βαρυτικής επίδρασής της στην κανονική ύλη. Μάλιστα η βαρύτητα της σκοτεινής ύλης θεωρείται πλέον η κύρια δύναμη που συγκρατεί τους γαλαξίες και τους εμποδίζει να διαλυθούν.
Αποτελούνται κατά 99% από σκοτεινή ύλη
Η συμπεριφορά των νέων γαλαξιών νάνων υποδεικνύει ότι τα σώματα αυτά αποτελούνται έως και κατά 99% από σκοτεινή ύλη -κάτι που σημαίνει ότι τα άστρα τους αντιστοιχούν σε ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής μάζας τους. Η χαρτογράφηση της σκοτεινής ύλης στην περιοχή του Γαλαξία είναι απαραίτητη για την επιβεβαίωση των μοντέλων της σκοτεινής ύλης. «Οι γαλαξίες νάνοι είναι το τελικό σύνορο για τον έλεγχο των θεωριών μας σχετικά με τη σκοτεινή ύλη» λέει ο Βασίλι Μπελοκούροφ, επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας. «Πρέπει να τους βρούμε για να διαπιστώσουμε αν η εικόνα που έχουμε για το Σύμπαν ευσταθεί» επισημαίνει.
Με την ισχυρότερη ψηφιακή κάμερα του κόσμου
Η ανακάλυψη βασίστηκε σε παρατηρήσεις με την ψηφιακή κάμερα DECcam, την ισχυρότερη του κόσμου με ανάλυση 560 Megapixel. Βρίσκεται εγκατεστημένη στο αμερικανικό τηλεσκόπιο Blanco, διαμέτρου 4 μέτρων, το οποίο λειτουργεί ψηλά στις χιλιανές Άνδεις.
Κύρια αποστολή του τηλεσκοπίου δεν είναι η μελέτη της σκοτεινής ύλης αλλά της ακόμα πιο μυστηριώδους σκοτεινής ενέργειας, μιας δύναμης που δρα αντίθετα από τη βαρύτητα και προκαλεί την επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος.http://www.tovima.gr

Πηγή
Κανείς-μάλλον-δεν μπορεί να φτάσει σε πολυτέλεια το διαμέρισμα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ και της συζύγου του Μελάνια Τραμπ, στον τελευταίο όροφο του Πύργου Τραμπ στο νούμερο 725 της ξακουστής 5ης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη.
Η πολυτελής μαιζονέτα των 3 ορόφων στην κορυφή του Πύργου δίνει απρόσκοπτη θέα τόσο στην πόλη όσο και ειδικά στο Σέντραλ Παρκ ενώ ο Πύργος συνορεύει με κορυφαία και διάσημα brands όπως Tiffany and Co., Harry Winston, Bergdorf Goodman και Louis Vuitton για να κάνει τα ψώνια της η κυρία Τραμπ.

Το στιλ της διακόσμησης, παρόλο που "βγάζει μάτι" με τις ολόχρυσες επιλογές, είναι ροκοκό, με έμπνευση από τα γαλλικά παλάτια του 18ου αιώνα και σίγουρα δικαιολογείται από το "βασιλικό" χαρακτήρα του Τραμπ.

Το ζεύγος Τραμπ κατοικεί σε αυτό το διαμέρισμα μαζί με τον 10χρονο γιο τους, Barron όταν δεν ταξιδεύουν ανά τον κόσμο με το ιδιόκτητο αεροπλάνο τους. Σε αυτό το διαμέρισμα η Μελάνια σχεδιάζει τη σειρά των κοσμημάτων της και κάνει τις επαγγελματικές της συναντήσεις. Και σε αυτό το διαμέρισμα έρχονται και τα άλλα 4 μεγαλύτερα παιδιά του Τραμπ, για επίσκεψη φυσικά, ο Donald Jr., η Ivanka (από το γάμο του με την Ιβάνα Τραμπ), ο  Eric και η Tiffany (από το γάμο του με την Μάρλα Μαπλς).

Το διαμέρισμα αυτό έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές ενόψει και της υποψηφιότητας του Τραμπ για την αμερικανική προεδρία από μεγάλα περιοδικά, όπως το People.

Βέβαια και η μεγάλη κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα διαθέτει υπερπολυτελές και μοντέρνο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη που έχει ανοίξει για μεγάλα περιοδικά (κάνε κλικ εδώ και δες τις φωτογραφίες) αλλά δεν φτάνει σε αίγλη αυτό του πατέρα της!

Φυσικά αυτό το διαμέρισμα δεν είναι η μοναδική πολυτελής ιδιοκτησία του Ντόναλντ Τραμπ αφού πριν μερικά χρόνια είχε φωτογραφηθεί στην πολυτελέστατη βίλα του στο Palm Beach, στη Φλόριντα, όπου έγινε και ο γάμος του ζεύγους Τραμπ το 2005 (δες εδώ τις σχετικές φωτογραφίες).


Η είσοδος του Πύργου Τραμπ όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του νέου Προέδρου. Ο χρυσός κυριαρχεί!


Μελάνια, Ντόναλντ και ο γιος τους Μπάρον στο διαμέρισμά τους.


Αυτή είναι η εντυπωσιακή θέα από το καθιστικό των Τραμπ.

Πίσω από το σχεδιασμό και τη διακόσμηση του διαμερίσματος κρύβεται ένας designer με μεγάλα ονόματα στο portfolio του, ο  Angelo Donghia, που είναι γνωστός με το παρατσούκλι  'Ο Saint Laurent των καναπέδων'. Για τη διακόσμηση του διαμερίσματος επέλεξε το γαλλικό στιλ Louis XIV. Έτσι, το διαμέρισμα βρίθει από μάρμαρο, κολώνες γαλλικού ρυθμού και χρυσές λεπτομέρειες.


Χαρακτηριστικό του καθιστικού είναι οι πολυθρόνες Louis XIV

Κάθε σημείο του σαλονιού έχει κάτι χρυσό.


Ακόμη και ο γύψινος διάκοσμος στο ταβάνι είναι χρυσός...


... αλλά και τα αξεσουάρ της τραπεζαρίας όπως τα σερβίτσια και οι δίσκοι είναι χρυσά!


Σε περίοπτη θέση στο σαλόνι δεσπόζει ένα τραπεζάκι με τη φωτογραφία του πατέρα του Τραμπ, Φρεντ, του ιδρυτή της αυτοκρατορίας.


Οι απαραίτητες οικογενειακές φωτογραφίες των Τραμπ δεν μπορούσαν να λείπουν!


Αυτό είναι το γραφείο της Μελάνια με έναν πανάκριβο πίνακα Ρενουάρ στον τοίχο και αντικέ γραφείο.


Η Μελάνια εν ώρα εργασίας, σχεδιάζοντας τα κοσμήματά της.

Και για το τέλος σου αφήσαμε το... ησυχαστήριο του Τραμπ στη Φλόριντα! Λιτό και... απέριττο!



Μένει φυσικά να δούμε αν ο Τραμπ θα... χρυσώσει και το Λευκό Οίκο ως νέος του κάτοικος από τον ερχόμενο Γενάρη!

Photos: Sam Horine (Refinery 29), Daily Mail, People

Tlife.gr

Πηγή
Γράφει ο mitsos175.

Εντάξει από ακροδεξιούς δεν έχω απαίτηση να έχουν μυαλό. Άλλωστε φασισμός σημαίνει IQ πατημένης κοτσουλιάς, οπότε οι πανηγυρισμοί των ναζί για τη νίκη του ναζί Τράμπ είναι τόσο αναμενόμενοι, όσο και γελοίοι.

Πριν πω λίγα λογάκια για το νέο "τεφαρίκι", να ξεράσω από τη συμπεριφορά των ντόπιων ΜΜΕ. Κι αυτή όμως αναμενόμενη. Κάνουν ότι ο Ηρώδης, όταν ο κολλητός του ο Μάρκος Αντώνιος, "τον ήπιε" από τον Οκταβιανό Αύγουστο: Δήλωσε υποταγή και πίστη στο νέο αφεντικό. Έτσι τα ΜΜΕ της Ελλάδας είναι πάντα με την Αμερική, άσχετα ποιο τέρας την κυβερνά.

Όπως κάποιοι ανόητοι στο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τον Μπάμια να τους χαρίσει F-35 διαγράφοντας το χρέος, έτσι και οι ανεγκέφαλοι της δεξιάς προσδοκούν ότι οι ΗΠΑ θα αλλάξουν στάση όσον αφορά την Τουρκία! Τελικά αποδεικνύουν ότι ο αυνανισμός σε μεγάλη ηλικία είναι όντως βλαβερός.

Οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξουν στο παραμικρό την εξωτερική τους πολιτική, αλλά αυτά που θα κάνουν, θα έχουν ακόμα χειρότερη επίπτωση σε μας, αφού οι νέες επεμβάσεις θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή μας. Οι περισσότερες επενδύσεις του Ντόναλντ στην Ανατολική Μεσόγειο είναι στην Τουρκία. Είναι ακόμα "συνέταιρος" του Σουλτάνου, ο οποίος βρίσκεται πλέον πίσω από κάθε μπίζνα στη γείτονα.
Φυσικά οι πολυεθνικές του δισεκατομμυριούχου είναι σε όλες σχεδόν τις χώρες. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το χρήμα. Κι εμείς δεν έχουμε. Άρα δεν θα είναι μαζί μας. Θα μας αρμέξει απλά, όπως θέλει να κάνει με άλλα κράτη - μπανανίες. Μάλλον θα προσπαθήσει να πουλήσει 200 αεροπλάνα στους Τούρκους, όχι μόνο 100. Θυμηθείτε το.

Ότι ο καρνάβαλος είναι ρατσιστής και σεξιστής είναι γνωστό, δεν το κρύβει. Η Κλίντον, που είναι ομοϊδεάτης, έκανε το λάθος να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της, προσβάλλοντας ακόμα περισσότερο από αυτόν τις γυναίκες, φέρνοντας μάλιστα το σαβουρογάμη Bill να την υποστηρίξει, ενώ σιχαίνονται ο ένας τον άλλο. Μοιραίο αυτό το τρολάρισμα, όπως κι η κόντρα με το Βλαδίμηρο, που τρόμαξε (δίκαια) τους Αμερικανούς. Που πας να τα βάλεις με την Αρκούδα, όταν δεν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου;

Ο Τράμπ όμως λέει και ξελέει. Αναιρεί τον εαυτό του σε χρόνο μηδέν. Αυτή η αναξιοπιστία θα θέσει σε κίνδυνο τον πλανήτη. Γιατί, δεν σας κρύβω, ότι δεν με νοιάζουν οι ΗΠΑ. Αν δεν είχαν τόσα όπλα, θα απολάμβανα την καταστροφή τους. Εντάξει, θα λυπόμουν για τους απλούς εργαζόμενους. Τώρα λοιπόν σκέφτομαι να γίνω πολίτης του πλανήτη Άρη, ίσως, αν προλάβω, να κάνω κάνα ταξιδάκι πιο μακριά, καθώς δεν είναι καθόλου έξυπνο να δίνεις τους κωδικούς των πυρηνικών σε έναν εντελώς ανισόρροπο.

Ο Τράμπ είναι πλούσιος. Δισεκατομμυριούχος. Όχι μόνο δεν είναι κατά του συστήματος (άλλο ανέκδοτο των ηλιθίων αυτό) αλλά είναι το ίδιο το σύστημα. Είναι το αφεντικό χωρίς τη μαριονέτα, τον πολιτικό, να του κάνει τα χατίρια. Σε ένα πράγμα έχει δίκιο: Οι επαγγελματίες λαοπλάνοι, οι πολιτικοί, εξευτελίστηκαν τόσο, που δεν αξίζει καν να τους έχεις "βιτρίνα".
Ίσως είδε τα χάλια του Ποταμιού εδώ στην Ελλάδα και τα αντίστοιχα κόμματα σε άλλα υποτελή κρατίδια. Βγήκε λοιπόν μόνος του. Ώμος, κυνικός, αδίστακτος, φασίστας, μισογύνης. Και κέρδισε σε μια εκλογή που ο ίδιος χαρακτήριζε "σικέ"!

Θα συνεχίσει λοιπόν την καταπίεση. Θα πιάσει ολόκληρη τη Γη "από το μουνί", όπως του αρέσει να κάνει, και θα τη βιάσει κατ' εξακολούθηση. Θα ξεχάσει όλα όσα υποσχέθηκε, όπως οι κανονικοί πολιτικοί, ενώ θα κοιτάξει μόνο το συμφέρον της τάξης του. Της τάξης των πιο αδηφάγων αρπακτικών. Ναι, αποδείχθηκε ότι η Ανθρωπότητα επιθυμεί επιτέλους ένα πιο γρήγορο θάνατο από ένα συνεχές αργό, οδυνηρό βασανιστήριο... 

Πηγή
Της Αντωνίας Λεγάκη

Τι είναι αυτό που συνδέει έναν ηλίθιο πλανητάρχη, έναν παπά που απολύει έναν υπουργό παιδείας «αριστερής» κυβέρνησης, μία υπουργό πολιτισμού που θεραπεύει «αερίζοντας» έναν ανθρώπινο αυχένα και πολλά ακόμη αντίστοιχα «ανέκδοτα»; «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε!» θα έλεγε κάποιος σωστά, αλλά πιο συγκεκριμένα, είναι η λεπτή μαύρη γραμμή του φασισμού που απλώνεται σα μαύρο σύννεφο πάνω από τον πλανήτη, εγκλωβίζοντας όχι μόνο τους υπερασπιστές του, αλλά και τους φανατικούς του πολέμιους.

Τα ισχυρότερα λόμπυ και think tank του πλανήτη συναντούν τη «σκέψη Τσίπρα» (;) και όλοι μαζί ποντάρουν στον ανορθολογισμό. Ο ανορθολογισμός, φιλοσοφικός κορμός του φασισμού, αποτελεί τον ιδεολογικό μανδύα που θα ντύσει τη αστική στρατηγική της υπέρβασης της κρίσης μέσω της ισοπέδωσης των εκμεταλλευόμενων. Κι εκτός από τους οπαδούς του, παγιδεύει και τους πολέμιους.

Από τη μια, αυτοί που συνωθούνται στα ιατρεία των μάγων – γιατρών με τους αέρηδες και τους κρυστάλλους, αυτοί που προσεύχονται στο «δικό τους» θεό για «να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού», που έχουν γνωστό τους παππά (βίσμα στον Κύριο), που βιώνουν την ανωτερότητα μιας φυλής που δεν υπάρχει, που περιμένουν εναγωνίως την επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν (βασικό άλλωστε χαρακτηριστικό του φασισμού, η λατρεία του παρελθόντος). Από την άλλη, οι πολέμιοι, οπαδοί της επιστήμης, της λογικής και του ανθρωπισμού. Συζητούν τα περί ηλιθιότητας ή φασισμού του πλανητάρχη, εάν θα υπερασπιστούν τον Φίλη που τον απέλυσε ο παππάς, διότι αυτό επιβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα και το αίτημα περί χωρισμού κράτους και εκκλησίας ή δεν θα υπερασπιστούν τον Φίλη που έχει ψηφίσει τα μνημόνια που μας εξαθλίωσαν και δεν αξίζει ούτε τον οίκτο μας, ακόμη και όταν αρνείται να πάρει άλλο υπουργείο για λόγους αξιοπρέπειας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αντιφρονούντες, οι εχθροί του συστήματος, εγκλωβίζονται σε μία οπτική και προσπάθεια εξορθολογισμού του, στρέφοντας και αυτοί το βλέμμα στο παρελθόν: στο «γλυκό» παρελθόν του αστικού φιλελευθερισμού, του ανθρωπισμού, των επιστημονικών ανακαλύψεων, του αυτοπεριορισμού της κρατικής εξουσίασης των υπηκόων, των δικαιωμάτων του πολίτη. Ξεχνώντας ότι αυτό ακριβώς το «γλυκό» αστικοφιλελεύθερο παρελθόν ήταν μια παρένθεση 70 ετών σε έναν καπιταλισμό αιώνων που εκμεταλλευόταν μέχρι θανάτου τους εργάτες του και αποτέλεσε το κεκτημένο επαναστάσεων και γενικευμένων εξεγέρσεων που διεκδίκησαν συνολικά την εξουσία και όχι μεταρρυθμίσεις στο κράτος ή τη διαχείρισή του. Αλλά και ότι, όπως πικρά μας διδάσκει η ιστορία, αυτός που έχει την εξουσία, καθορίζει και τη «γλυκά ή πικρή γεύση» για τους υπηκόους. Και στις μέρες μας, η κεντρική καπιταλιστική στρατηγική, επιλέγει για μας τη γεύση του αίματος…

Πηγή
Όπως παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες η ρήξη μεταξύ ΚΚΕ και ΑΚΕΛ συνεχώς βαθαίνει (Δείτε αυτή μας την ανάρτηση) ενώ τίποτε δεν φανερώνει ότι μπορεί να αποκατασταθεί ουσιαστικά η σχέση, μεταξύ των δυο κομμάτων ενώ αντιθέτως οξύνεται.

«Εμείς σαν ΚΚΕ δεν έχουμε διαφορετική θέση με το ΑΚΕΛ μόνο στο  Κυπριακό. Διαφωνούμε λόγου χάριν με τη συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις και με την συμμετοχή στην ΕΕ» δήλωνε μεταξύ άλλων στον κυπριακό ρ/σ «Πολίτης 107,6» ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, στις 3/11/2016.

Η ομώνυμη Κυπριακή εφημερίδα επανέρχεται στις 6/11 και με άρθρο της που υπογράφει ο Γιάννης Ιωάννου επιτίθεται με σφοδρότητα στις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ.

Το ΑΚΕΛ δεν είναι… ΚΚΕ

Η πρόσφατη μεταστροφή του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ εφεξής) ως προς την απόρριψη της ιδέας της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αποκρυσταλλώνει βαθιές τομές στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας της κρίσης. Παράλληλα, η άμεση αντίδραση του ΑΚΕΛ –που διαχώρισε άμεσα αλλά και ξεκάθαρα τη θέση του από το ΚΚΕ- καταδεικνύει μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική μεταστροφή η οποία αξίζει να ιδωθεί μέσα από δύο δυναμικά πλαίσια: α. Τις εξελίξεις στο Κυπριακό και β. Την καθίζηση του ΑΚΕΛ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Βαλτωμένοι

Ο συντηρητισμός που προβάλλει το ΚΚΕ μεταπολιτευτικά, αλλά και σε σχέση με την ιστορική διάσπαση της ελληνικής Αριστεράς αλλά και την έλευση της δεκαετίας του ’90, ήταν ανέκαθεν γνωστός. Ποτέ δεν κατόρθωσε να ξεφύγει από την ψήφο διαμαρτυρίας, απέρριπτε δογματικά κάθε ιδεολογική συζήτηση για ανανέωση της Αριστεράς και φρόντιζε να διατηρεί στεγανά στα ισχυρά σωματεία που διατηρούσε στους νευραλγικούς τομείς (βιομηχανικές ζώνες, αγροτική ύπαιθρος, μεγάλα λιμάνια της χώρας κ.ο.κ.) της οικονομίας της Ελλάδος προκειμένου πάντα να διατηρεί μεσοπρόθεσμα οφέλη παρά να χαράζει βαθιές τομές.

Η Ελλάδα της κρίσης βρήκε το ΚΚΕ με νέα ηγεσία, αδύνατο να διεισδύσει στο εκλογικό σώμα εξαιτίας της φυσικής παρακμής της Δεξιάς και της Σοσιλαδημοκρατίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα) και εντελώς παρωχημένο ως προς το δίπολο πολιτικής, μνημονιακού και αντιμνημονιακού, που αναπτύχθηκε ιδίως κατά το χρονικό διάστημα της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Παρά τις τραγικές ανακολουθίες του τελευταίου ως προς την εφαρμογή των προεκλογικών του δεσμεύσεων, το ΚΚΕ δεν βρήκε ζωτικό χώρο ανάμεσα στους απογοητευμένους αριστερούς ψηφοφόρους. Και δεν το έπραξε για μια σειρά λόγων που συνδέονται με το ιδεοληπτικό του πρόγραμμα και θέσεις, τον στείρο ευρωσκεπτικισμό του και τον ιστορικό συμβιβασμό –με τον ίδιό του τον εαυτό- πως δεν μπορεί να υπάρξει ως κόμμα εξουσίας συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε «εξουσιαστική» λειτουργία που φέρει «αστικά» χαρακτηριστικά.

Το κερασάκι στην τούρτα, και συνάμα ένα reality check για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ αλλά και της Αριστεράς, ήταν η συζήτηση στην Ελλάδα για την υιοθέτηση του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια πριν δύο χρόνια: δημοσίως ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τήρησε αποστάσεις από το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια –ουσιαστικά καταρρίπτοντας και την κληρονομιά της προηγούμενης γ.γ. Αλέκας Παπαρήγα, η οποία παρά τις αρτηριοσκληρωτικές της θέσεις, σε ζητήματα φύλου, δικαιωμάτων ΛΟΑΤΙ κ.ο.κ. έδειχνε παραδοσιακά προοδευτικότερες προσεγγίσεις.

Γιατί αλλάζει θέση

Η μεταστροφή του ΚΚΕ σε μια θέση επίλυσης του Κυπριακού εκτός των πλαισίων της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (που εξ ορισμού έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κοινοτήτων εδώ και δεκαετίες) αποκρυσταλλώνει, όχι μόνο τις τρέχουσες σχέσεις του με το ΑΚΕΛ, αλλά και τη συντηρητική πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει, όχι μόνο το ίδιο αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ «τιμωρεί» το ΑΚΕΛ λόγω της οργανικής του μεταστροφής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας ότι σε αντίθεση με το ίδιο το ΑΚΕΛ ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε στην πολιτική ζωή της Κύπρου, είχε προσανατολισμό διακυβέρνησης και εν τέλει κατόρθωσε να εκλέξει Πρόεδρο το 2008.

Παράλληλα, το ΚΚΕ υιοθετεί εξ ορισμού μια στάση του «το κόμμα στην Ελλάδα αποφασίζει, το αδελφό κόμμα στην Κύπρο συναινεί» μιλώντας αυθαίρετα για «αστικές τάξεις και μονοπώλια». Χαρακτηριστικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θάνος Παφίλης, ανέφερε στη συνέντευξή του στο MEGA, πως «τώρα, αν κάποιοι δηλώνουν πως 'αγαπούν το ΚΚΕ', αλλά στηρίζουν τον καπιταλισμό, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τα οποία αντιπαλεύει το ΚΚΕ, είναι προφανές ότι το κάνουν για τους δικούς τους λόγους. Όπως κι εκείνοι που δηλώνουν πως 'έχουν στην καρδιά τους ριζωμένο το ΚΚΕ', αλλά στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, που εφαρμόζει την πιο βάρβαρη κι αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

Είναι προφανές πως ο κ. Παφίλης αγνοεί δύο βασικά πράγματα: Πως η Αριστερά στην Κύπρο (τόσο στην ελληνοκυπριακή όσο και στη τουρκοκυπριακή κοινότητα) δεν πρόκειται να έχει ποτέ παρεκκλίσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα ατλαντικού προσανατολισμού στο νησί και πως η στήριξη του ΑΚΕΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται στην ίδια την ανθρωπογεωγραφική σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ (και του Συνασπισμού παλιότερα) ως πολιτικού χώρου που ενέταξε στελέχη ή ψηφοφόρους του ΚΚΕ στο δυναμικό του. Αρκεί ο κ. Παφίλης να κοίταζε τη σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων στον Δήμο Ζωγράφου (ένα χαρακτηριστικό δημοτικό διαμέρισμα στην Αθήνα όπου πάντα διέμεναν Κύπριοι) τη δεκαετία του ’90, όπου πολλοί Κύπριοι της Αθήνας εξελέγονταν με τον Συνασπισμό.

Επιπλέον, αυτό που συχνά επισημαίνεται πέριξ του Περισσού είναι πως η μεταστροφή του ΚΚΕ προς θέσεις περισσότερο «πατριωτικές» εδράζεται και στις τεράστιες απώλειες που σημειώνει σε περιοχές που παραδοσιακά ήταν κάστρα του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα συνδικάτα στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά (λ.χ. η ναυτικοεπισκευαστική ζώνη Περάματος), όπου η Χρυσή Αυγή έχει κατορθώσει να γιγαντωθεί στους κόλπους των μεγάλων δεξαμενών της εργατικής τάξης. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό, όπου ακόμη και στις τάξεις των απογοητευμένων ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων δεν είδε κανείς διαρροές προς το ΕΛΑΜ. Επιπλέον το ΚΚΕ, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με τους Τουρκοκύπριους και τα κόμματά/οργανώσεις τους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, παρά τις θεαματικές αναδιπλώσεις του, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος Έλληνας πρωθυπουργός που συνάντησε Τουρκοκύπριους. Αν μη τι άλλο, ο Αλέξης Τσίπρας κατέρριψε ένα ταμπού πολλών Ελλήνων πρωθυπουργών.

Αλλαγή παραδείγματος

Δεδομένης της μακράς συνεργασίας των νεολαιών ΚΚΕ και ΑΚΕΛ – με την ΚΝΕ όσο και την Πανσπουδαστική παραδοσιακά να συνδράμουν την ΕΔΟΝ και την Προοδευτική στην παρουσία τους εντός των κυπριακών φοιτητικών συλλόγων των ελληνικών πανεπιστημίων- η διαφοροποίηση του ΑΚΕΛ από τις θέσεις του ΚΚΕ για το Κυπριακό θα φέρει θεαματικές αλλαγές, όχι μόνο στις οργανικές σχέσεις των δύο κομμάτων, αλλά και στην ιδεολογική συζήτηση για την Αριστερά στην Κύπρο σε μια κρίσιμη για το ΑΚΕΛ περίοδο μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.

Αφενός ότι το ΑΚΕΛ «κόβει» τον ομφάλιο λώρο του ΚΚΕ τονίζοντας στην απάντησή του την κυπριακή διάσταση του ζητήματος της επίλυσης του Κυπριακού («Εν πάση περιπτώσει, το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Κύπρου είναι θέμα των Κυπρίων και αυτοί είναι τελικά που θα αποφασίσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά) είναι ένα θετικό δείγμα που τιμά, όχι μόνο το ίδιο το κόμμα, αλλά αφετέρου καταδεικνύει πως το ΑΚΕΛ παραμένει προσανατολισμένο στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού έχοντας εισπράξει τα διδάγματά του από τη στάση που τήρησε το 2004.

Επιπλέον, η έκθεση του ΑΚΕΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα παράξει αναπόφευκτα μια ενδιαφέρουσα ιδεολογική συζήτηση στην Κύπρο, η οποία θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει τις προσεγγίσεις του κόμματος της κυπριακής Αριστεράς χωρίς τις «συριζοποιήσεις» του στείρου αντιμνημονιακού αφηγήματος που είδαμε μετά το 2013 και την εκλογή Αναστασιάδη. Εν τέλει, η μηχανή παραγωγής στελεχών του ΑΚΕΛ στους χώρους της σπουδάζουσας νεολαίας στην Ελλάδα περιείχε πολλά στοιχεία του ΚΚΕ. Μένει να δούμε αν αυτό θα αλλάξει στο μέλλον. Αυτό πάντως που μένει στο τέλος ως πικρή γεύση είναι πως το ΚΚΕ κινείται πλέον στο ίδιο μήκος κύματος, ως προς το Κυπριακό, με την Ελένη Θεοχάρους, τους πολιτικούς επιγόνους της ΕΟΚΑ Β’ και το ΕΛΑΜ. Κι αν μη τι άλλο, αυτό δεν τιμά την ιστορία και τους αγώνες του.

Μετά απ' αυτό το κείμενο σήμερα στην ιστοσελίδα 902 υπάρχει Ανοιχτή επιστολή προς την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου την οποία απέστειλε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

   Η στάση του ΚΚΕ ενισχύει τον αγώνα του κυπριακού λαού για Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

«Κύριοι,

Με λύπη μας παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες η εφημερίδα σας να προχωρά στη δημοσίευση σειράς συκοφαντικών άρθρων, με σαφή στόχο να πλήξουν το ΚΚΕ και τις θέσεις του για το Κυπριακό.

Η ουσία της τοποθέτησής σας αυτή δεν μας αιφνιδιάζει, αφού είναι γνωστό πως η εφημερίδα σας ήταν η δημοσιογραφική "ναυαρχίδα" που πριν χρόνια ανέλαβε το ρόλο να στηρίξει με φανατισμό στην Κύπρο το επαίσχυντο "σχέδιο Ανάν", με το οποίο συγκρούστηκε το ΚΚΕ και το οποίο τελικά καταδίκασε, με την ψήφο του, ο κυπριακός λαός. Ωστόσο, πραγματικά μας ξενίζει ο ποταπός τρόπος και τα "φθηνά" επιχειρήματα που επιλέξατε για να επιτεθείτε στο ΚΚΕ. Από την άποψη αυτή είναι άνευ ουσίας να επιδιώξουμε να απαντήσουμε σε διάφορες συκοφαντίες και εξυπνακισμούς που δημοσιεύσατε. Θα σας καλούσαμε, ωστόσο, να δημοσιεύσετε αυτή την επιστολή μας στην εφημερίδα σας, με στόχο να αποκατασταθούν ορισμένες αλήθειες:

1) Είναι άλλο ζήτημα το ότι δεν σας ικανοποιεί η επεξεργασμένη πρόταση του ΚΚΕ και τελείως διαφορετικό ο ισχυρισμός σας ότι αυτή "δε δίνει ρεαλιστικές προοπτικές λύσης του Κυπριακού", γιατί, όπως γράφετε, "τα τσιτάτα περί ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχουν φθαρεί". Οι εργαζόμενοι και στην Κύπρο γνωρίζουν πως αυτό που εσείς περιγράφετε ως "ρεαλισμό" δεν είναι άλλο από αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αντίθετα, η ρεαλιστική λύση, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών ενάντια σε ένα νέο διχοτομικό "σχέδιο Ανάν", για Κύπρο Ενιαία, Ανεξάρτητη, με Μία και Μόνη Κυριαρχία, Μία Ιθαγένεια και Διεθνή Προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.

2) Το ΚΚΕ δεν παλινωδεί, όταν σημειώνει πως η θέση περί Δικοινοτικής - Διζωνικής Ομοσπονδίας, με τα δύο Συνιστώντα Κράτη δεν εξασφαλίζει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Αυτές τις αρχές εκφράζει η θέση του ΚΚΕ. Η ουσία, λοιπόν, της θέσης του ΚΚΕ για το Κυπριακό παραμένει, αλλά αυτή εμπλουτίζεται, λαμβάνοντας υπόψη και την πείρα των εξελίξεων, προβάλλοντας αποφασιστικά τη θέση για ένα και όχι δύο κράτη. Αυτή η στάση του ΚΚΕ είναι που ενισχύει τον αγώνα του κυπριακού λαού στην πάλη του για Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, ζητήματα προφανώς με τα οποία εσείς δεν συμφωνείτε.

3) Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όσα γράφετε, έχει δικαίωμα και υποχρέωση να έχει τη δική του επεξεργασία και τοποθέτηση για το Κυπριακό, όπως άλλωστε είχε πάντα. Πρώτα απ' όλα γιατί το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και επιπλέον διότι το ζήτημα αυτό και οι όποιες "λύσεις" μηχανορραφούνται από -εχθρικές προς τους λαούς- δυνάμεις μπορούν να εμπλέξουν το λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε πολύ σοβαρές και αιματηρές περιπέτειες. Άλλωστε, το "σχέδιο Ανάν", που εσείς στηρίξατε με θέρμη, δεν ήταν απαράδεκτο μόνο γιατί δεν ήταν δίκαιο, αλλά και γιατί δεν ήταν βιώσιμο και ενέπλεκε τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας σε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις.

4) Από την άποψη αυτή η τοποθέτηση του ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με από "καθέδρας υποδείξεις" σε κυπριακά κόμματα ή "επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους", όπως ισχυρίζεστε. Το ΚΚΕ έτσι είχε τοποθετηθεί και για το "σχέδιο Ανάν", έτσι τοποθετείται και τώρα. Είναι, οπωσδήποτε, τελική απόφαση του κυρίαρχου κυπριακού λαού να αποφασίσει, όπως ακριβώς έκανε και με το "σχέδιο Ανάν", υψώνοντας περήφανο όχι. Το ΚΚΕ στις τοποθετήσεις του, με βαθύ αίσθημα διεθνιστικής αλληλεγγύης προς όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου, προτάσσει το κοινό συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Τουρκία, κόντρα στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Ο "τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός", στον οποίο αναφέρεστε για να στηρίξετε πως ο αγώνας του λαού δήθεν δεν είναι ταξικός, τρέφεται ακριβώς από τον καπιταλισμό, από τα ταξικά μονοπωλιακά συμφέροντα, από την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη, τις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις.

5) Σ' ό,τι αφορά τα σχόλιά σας περί "συντηρητισμού", "περιχαράκωσης", "μη ανανέωσης" του ΚΚΕ, που δήθεν βρίσκεται "στα όρια της εξαφάνισης", και μόνο το γεγονός του χώρου τον οποίο αφιερώνετε στην εφημερίδα σας για να απαντήσετε στο Κόμμα μας, και μάλιστα με χυδαιότητες, μιλά από μόνο του για τη βαρύτητα ή όχι των τοποθετήσεων του ΚΚΕ. Ας μη σας διαφεύγει ο σημαντικός ρόλος του ΚΚΕ, η πολύμορφη πάλη του ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που αναγνωρίζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Κύπρου και σε διεθνή κλίμακα. Και που, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, αναγνωρίζουν την ορθότητα των εκτιμήσεων και προβλέψεων του ΚΚΕ. Ας μη σας διαφεύγει πως η δύναμη του ΚΚΕ, που σε δύο χρόνια θα συμπληρώσει 100 χρόνια δράσης, δεν μετριέται απλά με τις κοινοβουλευτικές έδρες, αλλά κυρίως με την ικανότητά του να αναλύει σωστά τις εξελίξεις, να παίζει πρωτοπόρο ρόλο στους λαϊκούς αγώνες, να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους και με στόχο την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν συνάδουν με το δικό σας κριτήριο για τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο όμως, δυστυχώς για εσάς, έχει δοκιμαστεί στην πράξη, με αρνητικές συνέπειες για τους λαούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου».

Η Κυπριακή εφημερίδα μετά απ' αυτή την εξέλιξη αναφέρει στον ιστότοπο της:

Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος με επιστολή του στον Πολίτη σχολιάζει το κείμενο του δημοσιογράφου μας Γιάννη Ιωάννου που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 6/11 στη σελίδα 15 με τίτλο «Γιατί το ΑΚΕΛ δεν είναι ΚΚΕ»; Στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ που βρίθει υβριστικών αναφορών σε επίπεδο ψαραγοράς, χαρακτηρίζει «συκοφαντικό και ποταπό» το δημοσίευμα του Πολίτη, στο οποίο δεν υπήρξαν ανάλογοι χαρακτηρισμοί. Απεναντίας επιχειρήθηκε μια ιδεολογική ακτινογραφία του ΚΚΕ από το συντάκτη μας Γιάννη Ιωάννη του οποίου τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα άπτονται της διεθνούς πολιτικής.

Πηγή